Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Московський Патріархат і канонічність

Можете обижаться на меня, но к вере это имеет мало отношения. Просто паству не поделили, то есть денежный доход...
    В наших краях идут в ту церковь, которая ближе. Не особо задумываясь какого она патриархата. Меня Московкий патриархат не устраивает только по одной причине, что их верхушка - это не независимое государство в государстве, как у католиков Папа Римский. А раз есть зависимость от России, то зачем они здесь нужны. Своих хватает...

• Подобається Подобається x 7
  2. Bear

Bear Well-Known Member

Интересно на каком основании обвинения в зависимости МП от светской власти? Если есть время и желание, прошу помочь с поисками фактов...

3. bonapart

bonapart Well-Known Member

Шановний,хоч трішечки історіїю знаєте? Тепер подумайте, коли народився Київський патріархат(ще бере свої коні з часів Володимира Великого), а коли Московський, і які були причини його появи.

Додано через 3 хвилини
    а окремих фактів я вам не наведу, оскільки не пам"ятаю дат і т. д... Але ви гляньте, вони роблять все що скаже Кремль.. Скаже протестувати, влаштовувати акції непокори, лізти в політику чужої держави(так як було 2004) - все роблять.. А тепер питання - яка це тоді Церква?????? Це церковний орган влади Кремля, приблизно так... це моя думка

4. Бранко

Бранко Well-Known Member

Киевский патриархат? Хмм...Что-то новое. И кто же был патриархом( святым папой по римски), в этом Киевском "патриархате"?

5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

О в Москві вже є свій Папа Римський. :)

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Дзвонив сьогодні з одного приводу в Лавру.Там уточнили,якої я конфесії...відмовили.Кинули трубку.А йшлося про хвору дитину.
    Чи то люди,не знаю.Але думку свою я склав.
    Ганьба.

• Подобається Подобається x 4
  7. Bear

Bear Well-Known Member

Жодного разу не чув, що каже Кремль Московьскому Патріархату. Ви чули? Погано, що дат нема та документів з вказівками Кремля Московському Патріархату... Також як і відповідей "слухаюсь" з МП до Кремля.

Скаже чи сказала? Не чув, хоча в тому році теж ходив у церкву. Та й при чому тут політика чужої держави? Україна для Української Православної Церкви - чужа держава? І чи в політику лізла? Може ви цім називаєте заклики до примирення?

Хочу вам повірити! Мають же бути якісь зачіпки? ну хоча б у інеті.. ссилки на постанови УПЦ (МП) раз уж ми про неї говоримо... та ще й звинувачуємо...

...........................

Чи не видаєм "желаемое за действительное"? Тішить думка, що ми досі притиснені Москвою, московською церквою? Ні! Досить! Вже й забули, що то про православ'я говоримо. Автономія УПЦ вже дана. Як і американській, японській церквам... чому вони не волають "окремій державі - окремий патріархат"? А ми забули про канонічність. Патріарх Александрійський всією Африкою заправляє!!! Може кожній державі в Африці окремий Патріархат? Ні! Для цього митрополія має созріти! МП (і не тільки він, а й інші Помісні Церкви) важає, що ще не созріли ми (про причини розкажу, якщо цікаво). Ми маємо довести, що созріли! По-перше усунути ті причини, які нам закидають. По-друге - голосно заявити про наміри не тільки Московському Патріарху але й Всіленському православ'ю. Грузія, наприклад добилася, повної автономії (хоча була в ще більш скрутному становищі), якщо цікаво - розповім. Але ясна справа, що не ми, миряни, маємо заявляти, і не наші політики (церковні свари за правилами не можуть виноситись на світський суд), а наші з вами духовні предстоятелі повинні. А ми повинні поважати їх та їхні рішення, як, доречі і предстоятелів інших Помісних Церков.

А історія то така справа... Не було Київського Патріархату. Митрополія була. А наша територія після Константинопільского Патріархату стала канонічною територією Московського Патріархату. Тепер наша церква повинна довести, що має право на Патріархат. Звісно, бажається, щоб це були християнські методи....

8. Бранко

Бранко Well-Known Member

Есть, это Патриарх Всеа Руси, Алексий. У Грузин есть Патриархия, у Армян, а у украинцев, Патриархия Православная, в Москве.

9. Bear

Bear Well-Known Member

А почему "украинцев" с маленькой? ))

10. Бранко

Бранко Well-Known Member

Украинцев. Так?

11. Bear

Bear Well-Known Member

Та я не знаю як. І не можу вас змушувати до чогось. Я тільки спитав "чому"? Бо Грузіни та Армянє з великої, а українці - з маленької. Просто стало цікаво.

• Подобається Подобається x 1
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

не руске, але й не латинське, а скоріше монголо-татарське

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Звертайтесь до католиків, ми не нехтуємо потребами інших християн.

Додано через 2 хвилини
    Просто Грузини та Вірмени мабуть хитріші і зберігли власні Патріархії.

14. Богданович

Богданович Well-Known Member

У традиціях українського православ'я саме навпаки - миряни впливали на церкву, адже церква (організація) є для мирян, а не миряни для церквм

15. bonapart

bonapart Well-Known Member

А у нас є Філарет.

Шановний, ви тут знову починаєте... Ніколи не було й не буде таких документів, мали б амі вже це розуміти. А фактів, навіть з того ж 2004 року є предотатньо, ви в Києві тоді були? і не бачили, як ходили люди зі священником МП з портретом Януковича і іконами серед натовпу?

УПЦ МП ніколи не була українькою церквою в повному розуміння значення лова "українська", це вам має бути прекрасно відомо.

Повторюся - документів ви ніколи не побачити.. а про то, що я сказав вище - так то на власні очі бачили деятки тисяч людей, хто тоді був в Києві, можете в них спитатись

16. Bear

Bear Well-Known Member

Ви про залежність від світської влади?

Додано через 7 хвилин
    Ще нема. Для жодної з Помістних Церков, нажаль. Для іванівців є Іванов, для свідків є Рассел, або хтось хто зараз керує. Але ж те нічого не дає. Всіленським православ'ям має бути визнаний Патріарх, та закріплена канонічна територія для Патріархії. Правдами чи не правдами Москва здобула Патріархію визнану всіма Помісними Церквами, правдами чи не правдами Грузія теж. Ми теж маємо здобути правдами чи не правдами. А поки не здобули, не повинні ображатися таким дописам та висловлюванням. Є правила складені на соборах, в тому числі Всіленських. Якщо ми ними нехтуємо, то наша Церква, дійсно, ще не зросла до Патріархії... До визнання Всіленським Православ'ям...

Додано через 11 хвилин
    Я був на Сході України. Як розумієте саме там повинні були бути заклики до непокори та т.ін. Такого не було.
    Сумно що в Київі були такі прецеденти. Але не треба судити про всю Помісну Церкву, Всіленське Православ'я чи взагалі про Християнство за діями деяких загубившихся. А якщо врахувати можливість провокації...

Додано через 14 хвилин
    О так. Згоден! Бо то лише Митрополія, хай навіть с деякими автономностями. Тому й кажу треба Митрополію перетворити на Патріархію. Але не нам це треба робити, бо наша участь не є за правилами і лише дає повід для негативного рішення Всіленського Православ'я. Зараз же не середньовічча...

Додано через 59 хвилин
    RE. Наші предстоятелі (я не тільки про Філарета та Володимира, але й про всіх архієпископів та єпископів) повинні (за нашими проханнями) або добиватися перетворення канонічної Митрополії на Патріархат, або добиватися визнання неканонічного Патріархату канонічним Вселенським Православ'ям. Обидва шляхи нашій Церкві дають повну автокефалію.

17. Богданович

Та ні, ви добре розумієте про що я.
    У козацькі часи (16-17 ст) миряни могли й батюшку вигнати з села, й запросити потрібного

18. Bear

Bear Well-Known Member

Ви важаєте то правильним?
    Хо хо, яка гординя... запросимо батюшку, який нам мед буде в вуха лити? Не думали, може тому ще Всіленське Православ'я ще не визнало нашу Патріархію? Може не хоче знущання та втручання світських управителів в Церкві?
    Якщо ви дійсно вважаєте що вівці повинні обирати собі пастиря, і якщо таких думок багато в нашому народі, то не дивуюсь позиції щодо нашого Патріархату... Це дуже сумно...

19. Богданович

Вважаю правильним, якщо то такий "пастир" що кварту горілки в шинку висмоктав і не скривився, та любить чужі молодиці лапати.

А українська традиція церковних братств, які отримали ставропігію від патріарха Константинопольського (хоча б Львівське) - це теж гординя. Вони єпископа Балабана зі Львова вижили, бо той перекинувся до унії - неправильно вчинили, га??
    І ще одне: миряни не є вівці, а церква має перестати бути пастирем, який доїть, стриже і ріже на мясо, але канонічним московським попам цього зрозуміти не дано)))

Додано через 1 хвилину
    І те що київські козаки і спудеї Могилянки не змирилися з діями Кунцевича (митрополит), а вигнали його з Софії - теж неправильно???

20. Bear

Bear Well-Known Member

Але на шаблею ж по голові? Є правлячий архієрей. Яким би поганим не був духівник, але ж він їм став. І вже за це маємо поважати. Як вчиняє неправдиво - то треба обличити перед лицем Церкви, як Писання потребують.

Додано через 57 секунд
    Вже до переосмислення СП прийшли?

Додано через 5 хвилин
    Прошу більше поваги. Вони хоч канонічні, якби нам не подобались. Що тоді має говорити Православ'я про неканонічних представників та ще й які ображають всіх наліво та направо...

а де твій аватар? :)