Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

А причому тут Ватикан? Не повторюйте маразматичних дурниць Чаусова:
    http://www.russ.ru/Mirovaya-povestka/Zachem-prezidentu-Ukrainy-nuzhna-cerkov-nezavisimaya-ot-Rossii
    Ви маєте уяву про те, - що таке АВТОКЕФАЛІЯ ??? По принципу автокефалії, яка є однією з основ православного вірочення, до грошей української церкви не матимуть відношення ні Ватикан, ні Москва (що Москву і засмучує і штовхає на порушення цього православного догмату). Яке відношення до грошей автокефальних церков, які розкидані ПО ВСЬОМУ СВІТІ має Ватикан??? Це нагадує комуністів, які колись, як я читала, казали :"Якщо ми не введемо війська у Афганістан, то свої війська туди введуть США". А тепер виходить: "Щоб Ватикан не відбирав українські гроші, то будемо їх відбирати ми". Це повний маразм, що суперечить православному віровченню і принципу автокефальності. І взагалі, - чому Москву повинні хвилювати гроші українців? І чому українців (в рамках догмату автокефальності) повинні хвилювати апетити Москви?

Останнє редагування: 26 лип 2009
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1. Пані, сучасна Католицька Церква "кесарям" не прислуговує, і навзаєм не доминує. Так би поводились всі інші сучасні Церкви, було б добре. І взагалі цей пасаж - офтоп, хоча б тому, що на питання єдиної Православної Церкви Ватикан дивиться лише як на добру (за ідеєю - ще питання хто цю ідею проштовхує) справу у братів. Ми - і так об'єднані по всьому світу, лише лушпіння відпало, дякувати Богові.

• Подобається Подобається x 1
  3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Україна має право на свою власну церкву. Не визнавали Болгарську, Сербську, Румунську, Польську православну церкву скільки років і що? Визнали, це питання часу.

Приїзд московського патріарха - це піар, не більше. Він не має впливу взагалі в Україні. Дивився інтерв*ю по Інтеру, справді розумна та інтелегентна людина, але зовсім чужа. Знаєте Янукович та люди з Східної і Південної України для мене є і залишаються своїми та рідними. А він ні.

Про яку єдність він говорив. Про греко-католицькій Захід, протестантський Схід та Південь, і позитивно налаштований до Київського Патріархату Центр. Справді православна країна :), як не гірко це звучить.

4. Полковник

Полковник миється в бані

Т.е. на Украине сегодня нет ни одного прихожанина РПЦ?

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А як їх упізнати ?
    Ось прихильників Любавичського Ребе у нас багато.

6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Погоджуюсь, був оффтопчик в контексті політики, а стосовно ставлення католиків до проблеми помісної православної церкви я і не заперечувала.

7. Полковник

Полковник миється в бані

Как узнавать не знаю.
    А вот не заметить затруднительно - почти 11 000 приходов.
    В России почти столько же.

8. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я знаю в Україні Українську Православну Церкву (Московського Патріархату), а про Російську Православну Церкву, я тут не чув. Храмів Російської Православної Церкви тут нема ))). Про що ви говорите.

9. Полковник

Полковник миється в бані

10. budiak

budiak Well-Known Member

- Дохтурь у менге проблєми з ерекцією - Ну пане! Маєте 86 років -Дохтурь алеж мій сусідо має яких 93 і каже шо жодних проблєм. - Ну так............ а хтовам забороняє? Ви теж кажіть.

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

УПЦ (МП) - це РПЦ )))))? Ви мені це доводите...

12. Полковник

Полковник миється в бані

При чём тут УПЦ?
    Я лишь дал ссылочку, которая поясняет, что церковь на Короленко является приходом Русской Православной Церкви на территории Украины.
    На сайте и телефон их имеется.
    Можете позвонить и уточнить, прежде чем писать:"Храмів Російської Православної Церкви тут нема ))). "

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Немає, за словами патріарха Кирила в Україні є Українська Православна Церква (Московського патріархата), яка є для України ПОМІСНОЮ. Отже ви тільки-що визнали, що УПЦ (МП) - помісною не є, а це 100 % РПЦ.

Украи́нская Правосла́вная Це́рковь (УПЦ; укр. Українська Православна Церква; в литературе обычно — УПЦ Московского Патриархата) — единственная признанная прочими поместными православными церквами православная церковная структура на Украине, самоуправляемая Церковь в составе Московского Патриархата «с правами широкой автономии».

Тобто приходів РПЦ в Україні НЕМАЄ, а є приходи УПЦ (МП).

14. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Здрастье
    Т. е. по словам патриарха Кирилла поместная церковь Украины - РПЦ

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ви довели тільки-що, що УПЦ МП - це РПЦ, отже назва це лише прикриття. Туман в очі віруючих. Чесно гарно чужими руками жар загрібати. Я це хотів довести, а ви довели за мене. Дякую Вам.

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Кому? [​IMG]

17. - прошу отозваться форумчанина - гражданина Украины, который бы этого не знал. Всем будет любопытно познакомиться... :)))

- в вопросах религии без тумана никак. Вот, например, не зашифровалась бы римокатолическая церковь на Украине под туманной аббревиатурой УРКЦ - и кто бы догадался, что она "римо-"? А кому подчиняется УГКЦ - и вовсе тайна, покрытая мраком. А почему? Видно, есть что скрывать... Согласен с Вами, Bogun, никакой прозрачности у этих церковников, что тех, что этих, сплошной туман в народны очи... :)))

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Все я ігнорую московського патріарха та його церкву. Якщо буду відвідувати споруди УПЦ (МП), то лише з духовною місією, як Почаївська та Києво-Печерська лавра - українські святині, історично-культурною чи просто прийти на службу до гарного священика. Для мене ця тема вже є закритою.

Останнє редагування: 28 лип 2009
  19. Полковник

Полковник миється в бані

...так РПЦ потеряла своего прихожанина....
    А виноваты, получается, Полковник, Карбофос и Невстранец.

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Мені пан Невстранец докладно пояснив на прикладах, хто стоїть за назвою УПЦ (МП). Я досить рідко відвідував церкви УПЦ КП. У бабці лише православні церкви УПЦ (МП), у іншої теж, вдома через дорогу храм УПЦ (МП). Тому на одного "розкольника" стало більше, та ще "уніата". У бабці буду відвідувати УГКЦ, бо там інших православних храмів нема, а всі інші в ігнорі.

Тому я вас вітаю, УПЦ (МП) втратило не одного прихожанина, а цілих чотири, а якщо я попрацюю і цілих 20. Знаєте, з краплі формується море.

а де твій аватар? :)