А ця історія з захопленням храму показує справжню ціну церкви і попівської "духовності". Політика і бізнес і більше нічого.
От коли Вселенське Православіє визнає УПЦ КП, тоді спір щодо православної віри в Україні буде вичерпано. А наразі маємо те що маємо.
Что всегда меня умиляет - проблемы православия решают греко-католики....Мне вот тоже кажется несправедливым, что нет Папы Киевского... И пока его нет - маємо те що маємо.
Можливо, це виглядає для Вас дещо некоректно католикам оцінювати Ваші проблеми. Але нам не так уж паралельно, коли християни чубляться, коли САМ БОГ волав щоби були ЄДИНО.
Константинопольский патриарх - не Папа Римский. Он - первый по чести, а не верховный руководитель.... Тогда, я думаю, Вы согласитесь, что проблема не в православии - а исключительно - в политике... Господам политическому руководству страны надо оставить Церкви в покое - и заняться страной...Но впечатление такое, что заниматься тем, на что их нанял народ они не могут - отсюда желание заняться чем-то другим, создать видимость деятельности...
«И что ты смотришь на сучок в глазе брата твоего, а бревна в твоем глазе не чувствуешь?» Матфея (гл. 7, ст. 3)
Кругом одні "раскольники". Всі вони одним миром мазані і за одне воюють - за право власті і володіння. Краще б так за віру боролись, як боруться за владу.
якщо дивитись з українського боку, то розкольниками однозначно є МП, тому ваша проблема в тому, що ви диветесь на події в Україні через московську призму
Знову імперські амбіції зіграли. Вирішили накласти тільки свою лапу на церковний прихід. Я давно зрозумів, чому люди могли досягти духовних висот в основному стаючи на аскетичний шлях, всі решта в більшості випадків особливо не прогресували через мирські проблеми пов"язані з вищестоящими інстанціями, а тим більше, якщо над всім стояв Московський патріархат, де безліч священників тісно спвпрацювало з КДБ. Наївні люди під час сповіді відкривали свою душу такому отцю, який в свою чергу прямим шляхом подавав її в КДБ. Пора покаятись МП і своїх СЕКСОТІВ /секретних співпрацівників/ виголосити та віддати під суд.