Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Прости их,Господи,ибо не ведают,что творят.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

згоден.

переферія Русі.

Бачите, якщо я зараз трохи копнУ в історію, то легко поясню і покажу що таке Московія і де географічно вона знаходилась, та коли коли я вас запитаю про Русь, то такої країни (краю) взагалі не існувало і не існує, бо коли вже казали слово Русь, то зразу ж казали - Київська, або Біла Русь, а іншої не було....:tongue::tongue::tongue:

Останнє редагування модератором: 28 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ок. хотилось б закіньчити про Адольфа - тут це повний оффтоп.

Чупаго - розумію - можете просто не знати - поясняю:
    - У Польщі у часу війни загинуло 2804 священників тзв діецезіяльних, тобто без монахів.
    - З того більшість у німецьких концтаборів. Найбільше у Дахау 799 (таку мав "спеціялізацію"), потім KL Auschwitz 194.
    - Не відома точно кільксть священників була просто росстріляна - особливо на заході і півночі Польщі.
    - На теріторії, епархії познанської, поморської, влоцлавської, варшавської гнезненьскої, плоцкої і лудзької, котрі не увійшли в склад Генеральної Губерні німци залишили відкритих зовсім 39 храмів.

ітд...

Націзм сам хотів бути релігію...

кінець оффтопу, соррі

• Подобається Подобається x 6
  4. серега-очкарик

Да Русь , да Киевская.Но , заметьте , Русь! А никак не Украина:tongue:

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

і не Росія....

але щоб не офтопити, все ж поясніть якої Русі патріарх Кіріл? Київської? (у нас є свій взагалі-то), чи Білої?

• Подобається Подобається x 1
  6. terrible

terrible Well-Known Member

Священна Римска імперія-то що, Рим чи що???:tongue:

7. серега-очкарик

Вы титул вслух произнесите и поймёте.Всея Руси

8. Фесько

Фесько Well-Known Member

А що таке РПЦ, а що таке УПЦ? Чому так РПЦ проти УПЦ ? Чим вони відрізняються?
    Якщо так подивитись, то РПЦ і УКЦ нічим не відрізняються, окрім мови, звичайно.

Але це головне???

Ось, наприклад, ізпокон віку у православних церквах існує такий обряд як молитва за батюшку-царя. У РПЦ -це Путін-Мєдвєдев.
    Тому РПЦ - це більше ніж церква.

І її головна задача не загубити свій авторитет в Україні!!!

І якумога можна більше впливати на людей. Церкви майже всі такі, тут нічого дивуватися. Тут все просто і ясно.

Останнє редагування: 28 січ 2009
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не чув такого краю "Всєя Русь".........

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А чому так мало? Добре було б додати "і астальнова міра". Мрія ідіота - світове панування. Мрія присутня, здається, всім правителям Росії.

• Подобається Подобається x 3
  11. серега-очкарик

Тебе надо,ты и добавляй.Я за твои "мрii" не в ответе.Не идиот потому что.Если кроме хамства очередного больше нечего написать,то лучше промолчи.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Смотрю, некоторым очень приятно задевать чувства верующих. Немного пониже и Пан Педро отличился.
    Подленько, низенько, ИМХО.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чого чекати Україні від Кіріла?

Імовірність того, що підпорядковане Московському патріархату українське православ’я отримає з приходом до влади в РПЦ нової людини «ковток свободи» , низька.

«Він (Кіріл – ред.) є таким ортодоксальним мислителем, хоча й відав зовнішньополітичною діяльністю Російської православної церкви, – вважає Василь Балух. – Я думаю, що

Кіріл буде діяти в фарватері державницької політики Росії, тому ніяких ілюзій не повинно бути».

Утім, професор додає, що Кіріл – «це, безумовно, краще, ніж Климент, котрий налаштований проти України більш реакційно-радикально».

Митрополит Кіріл, займаючи посаду керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків (простіше кажучи –міністра закордонних справ РПЦ) за статусом мав підтримувати тісні стосунки зі світською (насамперед, російською) владою.

Хто голосував за Кіріла?

У Помісному соборі беруть участь делегати від кліру, ченців та мирян – всього понад 700 чоловік. Найбільше було представників Росії – 44, 8% та України – 28,6% загального числа учасників Собору. Навіть білоруси, чий кандидат увійшов до трійки лідерів, далеко позаду – 7,1%.

Єпископат складає 30, 4% від учасників Собору, духовенство – 40%, миряни – 23,4%. Чоловіки – складають 89,7%, жінки – 10,3% від загального числа делегатів.

Соціальний склад мирян вирахувати можна досить приблизно, адже єдиного підходу до опису їх світської та церковної роботи не напрацьовано. Тим не менш, серед тих, хто назвав своє основне місце роботи, 8,6% складають бізнесмени, в тому числі, генеральні директори підприємств, 5,2% – держслужбовці. Співробітники церковних закладів – 40,1%, представники громадських організацій – 3,9%, викладачі вищих навчальних закладів – 3,2%.

Крім того, деякі російські ЗМІ відзначали, що серед делегатів-мирян був помічений власник компанії «Донской табак» Іван Саввіді, який є також і депутатом Держдуми РФ. Від Курської єпархії до Москви приїхав заступник начальника управління по роботі з політичними партіями та громадськими рухами в обласній адміністрації. А мирян Владивостокської єпархіє представляє дружина приморського губернатора.

Забудьмо про автокефалію

Що ж до надання УПЦ МП автокефалії, про можливість якої заявляли деякі українські політики, то це питання досить спірне.

На думку професора Балуха, РПЦ це абсолютно не потрібно, адже

більше половини її парафій знаходяться на території України. І в разі їх втрати Московський патріархат зрівнюється з іншими за кількістю віруючих, і, відповідно, втрачає свої лідерські позиції.

А відтак, РПЦ триматиме Україну при собі з останніх сил (тим більше, що представники української митрополії не дуже-то й на полягають на зміні власного статусу – наша делегація поїхала до Москви, навіть не сформувавши узгодженої позиції щодо питання надання автокефалії).

14. Полковник

Полковник миється в бані

Цифрами сей опус поддтвердить можете?

15. Max_

Max_ кл. москаль

Пожалуйста, можете выступить с инициативой (аппарат Патриарха, управление делами, канцелярию Московской Патриархии и другие службы Патриархии: 119034, Москва, Чистый пер., д. 5.).
    На всякий случай (если там откажутся от Вашего предложения) можно будет обратиться: 119992, Москва, Кропоткинский пер., 23.
    Ну и еще перевод слова католический, - ая можно поискать в нете.

16. Фесько

Фесько Well-Known Member

Полковнику, де я зачипив Вашу віру? Я про неї навіть і не згадував. Я говорив про політизованість церков, якою зараз і є РПЦ. Чи Вам пригадати як у совці це робилося і для чого?

Останнє редагування: 28 січ 2009
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

то не я писав.
    Ось лінк:
    http://www.4post.com.ua/gromada/123401.html

18. Полковник

Полковник миється в бані

Это ясно.
    В кусты не надо.
    А за базар ответ держать?

19. Bogun

Bogun Well-Known Member

Не мені питання про кількість парафій, а віддавати Почаївську і Києво-Печерську лавру...

20. Полковник

Полковник миється в бані

Что значит "отдавать"?
    Кому отдавать?
    Папе Римскому?
    А вот Вам х..!

а де твій аватар? :)