Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Веда

Веда Well-Known Member

Рыбка, на востоке Украины храмов почти не было ни в городах, ни в селах. Строить массово культовые сооружения начали уже в независимой Украине, а деньги на строительство (так как прихожан у нас мало и их пожертвования скромны) давали представители ПР. Представителей других партий, особенно багатых - единицы...

"Молитва верных чад канонической Украинской Православной Церкви
    за раба Божьего Виктора Януковича

Господи Боже, Великий Царю Безначальный, пошли, Господи, Архангела Твоего Михаила на помощь рабу Своему Виктору изъяти его от врагов видимых и невидимых. О, Господень Великий Архангеле Михаиле, демонов сокрушителю, запрети всем врагом его, борющимся с ним, сотвори враги яко овцы, сокруши их яко прах пред лицем ветра...." - это текст из молитв, которые раздавали верующим. Открытку мне обещали найти.
    Еще здесь можно посмотреть http://www.rusk.ru/st.php?idar=6344
    А тут есть и вариант открытки :
    http://media.ukr-info.net/smi/view_article.cgi?sid=16&nid=1413&aid=16154
    Правда в этой статье прихожане в основном говорят, что агитация велась за стенами храма, но это "МК", который открыто поддерживал и агиторовал за ПР.

Останнє редагування: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  2. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Пані Рибка, Церква не опускається,опускаються люди

• Подобається Подобається x 5
  3. Бендер

Бендер Active Member

Я не хотів би, щоб мої слова здавались "избирательными страшилками", але факт є факт. Я також до цих подій заходив до МП і думав, що різниця тільки в мові, але різниця набагато глибша. був випадок коли я в екскурсійних цілях заходив до Лаври, що в Києві, перед входом стояв монах чи дяк, чи хто він там такий, мордатий такий і говорить: "Вы за кого на выборах президента голосуете? Я надеюсь что лукавый вас не совратил и вы поддержите В.Ф., иначе говорит грех возьмете на душу, а еще пожертвуйте на реконструкцию храма" на що відповідаю, що це моя справа і пожертвувать не можу, а він питає, а чого ти сюди прийшов коли не жертвуєш і не кажеш за кого голосуватимеш?:pardon:

Так, згоден з вами, що люди, всі оті люди які сидять по церквах і думають як кишені набить і з майном МП,якого на Україні повно, не розлучитись, бо хазяїн з москви кістку пообіцяв і владарювати дозволить (казав, а там як карта ляже)... Наче угода з люциферомо_О

Останнє редагування модератором: 28 гру 2008
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Московський Патріархат і канонічність.

Хто такий Московський Патріархат - це ясно. Канонізація - це обряд обумовлений відповідними правилами і нормами зарахування когось до святих. Виходячи з цього, люди взяли на себе місію Бога і сами записують того, чи іншого достойника до святих. Інтересно, чи тому святому від цього легше і взагалі, чи доцільно це робити ?
    Невже Бог це врахує ? Кому воно потрібне, адже Бог вже визначив нагороду покійникові Сам і по Справедливості Божій, а не людській.

Останнє редагування: 27 гру 2008
  5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Протсите, но вопрос становиться принципиальным.
    Прошу Вас - города и названия храмов. без патетики и ссылок на ОБС (одна-баба-сказала)
    Для не знающих - УПЦ МП не занимается сбором денег посредством "сборщиков". Если встречаете подобного "жертвосборщика" - это шарлатан. :)
    тут недавно ареставали гамериканца - за "пирамидостроительство"...Если мыслить подобно - то его в Украину не иначе как буш направил... :)))

6. Веда

Веда Well-Known Member

Я без ОБС и патетики написала, что такой факт был в моем родном городе. Что заставляет вас считать, что я лгу?
    Мои друзья и я работали на выборах в группе КВУ, в том числе и с группой международных наблюдателей
    Где еще были подобные факты, которые я лично видела? Никольский монастырь, Славяногорский монастырь, несколько донецких церквей... При этом в костеле, что по ул. Артема в Донецке, ничего подобного не происходило.
    Я не знаю, что происходило в других областях, но у нас была масса нарушений, подтасовок, принуждений и т. д. и т. п. На на некоторых участках так увлеклись, что проголосовавших оказалось более 100%...
    Я не голосовала ни за Януковича, ни за Ющенко. Голосовала против всех. Хотя оранжевый майдан мне был ближе, чем голубой. И когда оранжевый майдан появился в Днепре, и там оказались многие мои знакомые (я в этом городе училась в вузе) по доброй воле, по собственной инициативе и желанию, я даже передавала им деньги, а у нас дома жили "оранжевые" наблюдатели, так как их не решились взять на постой даже члены городской организации "Наша Украина"...

• Подобається Подобається x 5
  7. Дальневосточник

я вот голосовал за Ющенко. Но вот в церкви ничего агитационного не слышал..А о иконе - ничего не путаете?

8. Веда

Веда Well-Known Member

Я об иконе не писала, писала лишь, что портреты Януковича стояли возле образов. Икону о которой говорится в цитате я видела. впечатление у меня она вызвала принеприятное, что бы там не объяснялм служители культа.
    Мой муж и отец тоже голосовали за Ющенко.

9. Дальневосточник

Я именно потому и интересуюсь, что все известные мне факты связывают с УПЦ МП, но при этом - если начинаешь разбираться, то выясняется,что делалось это вообще непонятно кем...Вот тут приводится случай в Лавре - а ведь еще в 2001 году архирейский собор прямо запретил сбор пожертовоаний вне храмов... Или открытки, молитвенники...Я хорошо помню, как во время выборов то одна сторона, то другая демонстрировала рекламные материалы явно провокационного характера - сделанные по заказу другой стороны - без исходных данных и указания заказчика...Да вот - во время последних выборов Луганск был залеплен листовками, сделанными в стиле ПР-овской символики, только с текстом "партия регионов - партия донов"...Наклеены они были и на ограду церкви... будем считать тоже проявлением политики?

10. Веда

Веда Well-Known Member

Я думаю, Вам виднее, как относиться к данному факту.

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

Знаєте, тут писали, що гнила атмосфера у УПЦ КП у Львові, мені не судити.

Але я суджу про атмосферу у Хмельницькому. Я пишаюсь, що мій земляк митрополит Володимир зі Хмельниччини, який багато, що робить для церкви у нас. Але я мушу признати, що атмосфера УПЦ МП насправді гнила.

Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній (УПЦ МП) два рази переходив з УПЦ МП до УАПЦ і два рази каявся. А монах Пахомій (предстоятель найстарішого храму Хмельницького) називав Ющенко - антихристом, а Тимошенко - Вавилонською блудницею і це чули всі...

Хоча я не дуже високої думки про наших політиків, але це говорити у Божому храмі.

Коли в УПЦ КП домашня і сімейна. УПЦ МП відштовхує молодь всіма можливими способами... Схід і Південь України стає протестанським, вони вдало заповнюють нішу. Про що вони думають. Зараз атеїстів серед моїх знайомих багато....

УПЦ МП відвідують старі бабці

Я знаю справді священиків УПЦ МП, але не попів. Вони ніхто не дає можливості далі йти на керівні посади, а залишаються тільки у своїх маленьких парафіях.

Останнє редагування: 28 гру 2008
  12. sselev

sselev Well-Known Member

Цю гілку перечитав, дійсно наводились факти, коли і МП був певний час невизнаний. Але оскільки раз МП зараз визнаний, значить хтось в свій час розкаявся, а от наш Філарет - ні.

13. sselev

sselev Well-Known Member

Митрополит Львівський і Сокальський теж спочатку обіцяв приєднатись до УПЦ, але потім передумав на користь УПЦ КП. Бог кожному суддя, все що можу сказати.

http://www.vv-orthodox.org/index2/index225/index225.htm
    В кінці сторінки коментар відносно канонічності церкви - сказано коротко і зрозуміло.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

якби розкаявся - не було б МП.

15. sselev

sselev Well-Known Member

Виявляється у нас є ще більш домашня і сімейна церква - Українська автономна православна церква Львова

16. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ви читали, йому жодна православна церква не підішла, а остання церква, яку Петрусь покинув була УПЦ МП і в сані архимандрида. Чого б це.

Ліпше стати атеїстом :), Вам підходить і тоді мені до канонічності начхати...

Християнином треба бути в серці.

Останнє редагування: 17 січ 2009
  17. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Скажу честно,хоть и говорит Евангелие:"Не судите,да не судимы будете",но смотрю на все эти церковные дрязги(независимо МП или УПЦ или Ватикан) и всё больше понимаю,что в душе я агностик.Верую в Бога , но не в церковников

Останнє редагування: 23 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  18. Geograf

Geograf Меломан

Хтось може читав книгу Павла Штепи "Українці і моковини", там є досить цікавий розділ про релігійну духовність московинів, я був просто шокований які звірства і збочення робилися при російських церквах (вбивства, калічення, гвалтування дівчат по селах і містах, оргії в монастирях...)!!!!!!! В нас на Україні таким навіть і не пахло, добре хоч та зараза не кинулась!!!

19. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Как не раз указывал пан Левандивка:"Не стоит верить всему,что на бумаге написано".
    Если,конечно,вы именно это хотели прочитать и с охотой в это поверить,тогда указания пана Левандивки вам не указ;)

• Подобається Подобається x 1
  20. Geograf

Geograf Меломан

Як би то дядько той так просто з нічого робити писав, там все підтверджується фактами, деякі з них я зустрічав й у інших авторів.
    У 1620 р.швед johanes Bothvidus захистив дисертацію в Упсальському університеті на тему: "Чи москвини є християни?". Професори університету визнали тему доведеною.А після того мало що змінилось...Ну шо зробиш якшо то дикі люди:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)