Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. zhuraf

zhuraf Active Member

Не весело - сумно. по-перше ви визнали УПЦ КП і УАПЦ, як відсутніх. по-друге, я, як і ви, вболіваю за автокефалію (визнану) для України. Але поки її, на жаль, нема, мушу ходити туди, де є Божа благодать. Бо, повірте, коли заходжу в храм УПЦ МП, відчуваю огиду до російської. мені дуже соромно, що мушу пояснювати вам правоту росіян. але погляди моральні для мене важливіші патріотичних

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тим більше...

Не мала доброї думки про МП і не матиму...

3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я вам ще по секрету скажу, УГКЦ визнана усіма церквами, як канонічна.

4. zhuraf

zhuraf Active Member

якими? Папою Римським? ми ж православні!

5. Liliyah Romanova

На щастя, Дух віє, де хоче, а не де Синоди вирішують.

6. Bogun

Bogun Well-Known Member

Всіма правосланими церквами. Ви що не знали, читайте менше літератури з Почаєва.

Коли був Вселенський патріарх, ви ж УАПЦ і УПЦ КП не бачили, а Любомир Гузар сидів у VIP ложі.

Визнана усіма православними та католицьками церквами.

Останнє редагування: 1 жов 2008
  7. zhuraf

zhuraf Active Member

А Синодами керує Дух Святий... Ви так принизливо висловлюєтеся про Синоди! Можливо ви не поважаєте вселенські церкви?

Любомир Гузар сидів там так само, як і Муфтій України. а Митрополит Володимир сидів поміж запрошених патріархів. А до того святійший Варфоломій молебен в Лаврі з митрополитом Володимиром служив.

Літературу з Почаєва я не читаю. вона політична, а не церковна. бо в Церкву також інколи залазить політика. В Почаїв я їзджу до Ікони, Відбитку Ноги Матері Божої і мощей. фільтрувати політику в Церкві я навчився. я не сповідую політику, яку веде РПЦ, я сповідую віру, яку вони проповідують

Останнє редагування модератором: 1 жов 2008
  8. Bogun

Bogun Well-Known Member

Святійший Варфоломій ще наголосив про те, що якими методами здобула Російська Українську митрополію.

Може ви не знаєте, але вже Великого Розколу немає і Праволаславна Церква спілкується з Католицькою (визнає, а не ті нервові виступи РПЦ) і тим паче з Греко-Католицької. Все це розпочав Іван Павло ІІ. Навіть я, православний, визнаю ВЕЛИЧНІСТЬ цієї історичну постать. Патріарху Алєксєю до нього......

А ви знаєте, як приєднали греко-католиків до православ'я у 1945 році.

Я вважаю, що Українська Помісна Православна Церква у неї війдуть 4 церкви: УАПЦ, УПЦ КП, УПЦ МП і рано чи пізно УГКЦ.

Але не тими радянськими методами 1945 року.

Останнє редагування: 1 жов 2008
  9. Liliyah Romanova

Я не висловлююся принизливо про синоди, я просто не розумію й не маю поваги до тих, хто вважає, що Бога за бороду вхопив...

• Подобається Подобається x 2
  10. zhuraf

zhuraf Active Member

Я вважаю анологічно. Слава Богу, що ми хоча б у чомусь порозумілися. Надобраніч! Йду читати вечірні молитви

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Лілю!
    То всьо пєрєгіби на мєстах! МП тут не винен... (?)

12. Liliyah Romanova

А хто є власником тютюнових та алкогольних фабрик?
    Теж "пєрєгіби на мєстах"??

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ігрок їх знає...
    Тре зачекати переліку.

14. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Меня всегда умиляло, как неистово поддерживают церковных сепаратистов те, кто само слово "сепаратизм" считают одним из самых больших смертных грехов... У раздвоения сознания есть медицинское название.Но с этим - к Степанычу, а не в церковь...
    P.S. почитал - и ужаснулся, сколько людей ходят в церковь помитинговать, а не для общения с Богом...Причем - общения индивидуального...А вот коллективные камлания - это не православие...

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я ходжу у церкву Богу помолитися, а не УПЦ МП - де політика на першому місці. В УПЦ КП від священиків, я ні разу не чув про політику взагалі. А від священиків УПЦ МП навіть мат, чи типу: Тимошенко - вавилонська блудниця чи Ющенко - сатана. От після таких слів треба до Степанича.

Всі православні національні церкви від'єднувалися, а згодом створювали власні визнані церкви.

Отже сеператизм в РПЦ - можливий, згадайте старовірів, катакомбну церкву.

Коли Путін об'єднав РПЦ і РПЦ (Америки) - це великодушний крок, а українці - це щось таке.

16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

А що їх насправді Путін об*єднав? Де ви таке почули?

О_о

17. Дальневосточник

Простите великодушно, но это из серии - во Львове везде ловят и спрашивают - "а скажи менi, москалик, як буде українською галстук " - не ответишь - бьют!!!!! :))
    Осталю на совести, что путин - много ему чести, но ключевое слово - объеденил. У нас - с точностью наоборот - разъединить. Скажите, а кому это надо? Что-то я не вижу массовго движения прихожан МП за "единую и неделимую поместную церковь"... (вот как появляются подобные идеи - сразу эсэсэсрия - на подсознательном уровне - проявляется). От таких насильственных объединений на сто шагов воняет сталиным...Или нас опыт УГКЦ - с силовым "объединением" ее под давлением государства - ничему не научил?

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не він особисто? Ну то дав наказ своїм підлеглим. Чи Рідіґеру...

19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Pedrе, ви скажить мені де ви почули про тє що Путін об*еднав, а потім про підлеглих поговоримо. Гаразд?

20. Дальневосточник

А что, и Зарубежная РПЦ - тоже кгб-исты? или - фсб-шники? и все - в подчинении путину? ;)

а де твій аватар? :)