Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. zhuraf

zhuraf Active Member

2008. ви просто питали коли у мене відлік Світу почався

я розставляю пріорітети

Але ж зараз визнають. і коли почали визнавати, всіх святих визнали. якщо через 150 років визнають КП, зрадістю буду туди ходити

ну, мабуть, так, будете. але я не ворожка, щоб майбутнє вам говорити. якщо Константинопольська церква визнає КП - то і ви не горітимете
    А якщо нема часу зайти до дому? то що, краще не йти до Церкви по-вашому?
    Церква - не спільнота. Церква - спосіб спілкування людини з Богом. Спільноти у сектантів. Зрештою, не нам із вами це коментувати, бо ми не уповноважені це робити церковною владою. ми - вірні, а не ієрархи

Останнє редагування модератором: 1 жов 2008
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А в мене український паспорт. Я вам навіть запрошення вислати права не маю. ;)

• Подобається Подобається x 1
  3. zhuraf

zhuraf Active Member

Навіщо емігрувати? Ходіть до канонічної (визнаної вселенським православям) церкви і все!

4. Liliyah Romanova

Я??? о_О
    Отакі ми християни...
    То Христос так казав робити? І за ТАКЕ рай обіцяв?? о_О о_О о_О

5. Bogun

Bogun Well-Known Member

Мені, як КВНщику сподобалося. Вони 150 років горіли у пеклі, а коли РПЦ визнали, то відразу їх з пекла у рай. Це називається: "Вибачте, за дрібні незручності."

Ви знаєте Івана Огієнка - це діяч УАПЦ, Польської Автокефальної Церкви, УПЦ Канади. То за яку церкву йому у пеклі горіти, дві з них канонічні.

Я вам бажаю стільки прожити, а це станеться при мені.

Все збираю речі еміґрую в Канаду. Біженців приймати будуть.

Правильно до канонічної Української Православної Церкви Канади.

6. zhuraf

zhuraf Active Member

Щиро перепрошую! переплутав вас із Левандівкою

Ісус Христос казав вірити в Бога. А справжня віра у справжній, канонічній Церкві. Я в Бога і вірю. А рай обіцяв за те, що не будемо грішити

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    Не варто коментувати неосяжне...

8. Liliyah Romanova

Теж Христос так казав?

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нє...
    Думаю, ієрархи з РПЦ.

10. zhuraf

zhuraf Active Member

Бог сам знає, чи Церква кононічна. а коли її визнають - це означає, що була ця церква канонічна. Бог не послуговується рішенням патріархатів. Бог послуговується правдою і вірою. можливо Бої і КП не відділив, можливо, ви, будучи в КП, потрапите в рай. але надіятися на цю можливість безглуздо. якщо вселенські патріархи приймають неправельне рішення, Бог, сходженням Святого Духа дає їм це зрозуміти. Чого по-що з КП не відбулося

Вселенські Собори. Чули про такі? Це вони прийняли Символ Віри і правла життя Церкви. А святими отцями, що приймали на них рішення керував Святий Дух

Навіть якщо ви - КВН-щик, жартувати над Церквою негарно!

• Подобається Подобається x 2
  11. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вселенські патріархи? Ви про кого самого говорите?

У 1686 року Константинопольський Патріарх Діонісій погодився на підпорядкування Московській Патріархії Української Церкви, але через рік (1687) його саме за це було засуджено на Царгородському патріаршому соборі та позбавлено сану, а підпорядкування визнано актом хабарництва та скасовано.

13 листопада 1924 року Вселенським Патріархом Григорієм VII виданий томос (декрет) на відтворення і визнання Києво-Руської Митрополії як Автокефальної Церкви. Утворення Польської Православної Церкви

Я жартую не над церквою, а над вашою логікою.

• Подобається Подобається x 2
  12. zhuraf

zhuraf Active Member

Про сучасних ієрархів. Предстоятелів Грузинської, Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Грецької, Болгарської, Сербської, Американської, Польської та інших православних церков, які зараз, сьогодні не визнають ні УАПЦ, ні УПЦ КП

Останнє редагування: 1 жов 2008
  13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Добре скажіть скільки років не визнавали кожну з цих церков, крім Грузинської, Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Грецької.

Я вам сказав я вже зібрав валізи і до канадськогого кордону :) до канонічної УПЦ Канади, яка у складі Константинопольського патріархату.

14. Liliyah Romanova

Читаю вас і жахаюся.

Зрештою... Православні вважають, що вони єдині канонічні, Католики - що вони. Кому вірити?

А ваша зухвалість у вирішуванні, хто із якої церкви потрапить в рай, взагалі вражає...

15. zhuraf

zhuraf Active Member

Яка різниця, скільки не визнавали. Коли стануть канонічними - не буду проти УПЦ КП і УАПЦ нічого говорити. коли Польська православна церква була невизнаною, вона була розкольницькою, тобто в неї не можна було ходити. Коли визнали - стала канонічною. так, це відносно формальність. але її потрібно дотримуватися

Мені щиро жаль, що в Україні стане на одного патріота менше. Але я буду щиро радий за вас, що ви повернетеся в канонічну церкву

Я не вирішую, хто попаде в рай. я коментую шанси. у вірних канонічних церков цей шанс є. у розкольників - ні, бо їхнє Причастя неблагодатне

16. Bogun

Bogun Well-Known Member

Все я в Канаду не їду. У мене варіянт в неділю їздити у Сучаву (Румунія) в Румунську Православну Церкву чи у православну церкву Кракова. Хто з форумчан з Польщі.

17. zhuraf

zhuraf Active Member

Пропоную додати у цей перелік Мінськ, якщо у вас така нелюбов до УПЦ МП, ще є Православна церква Чеських земель і Словаччини. Але одне "не". Вас там причащати не будуть, бо ви - вірний УПЦ КП, а названі вами церква визнають лише Московський патріархат

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я вам по секрету скажу, Польську не визнавала тільки одна церква Російська, а всі інші так. Ви може цього не знали.

Ви про Грузинську забули, Словаччина також не погано. А в Мінську така сама церква, як УПЦ МП - білоруський варіянт.

А Української нема. Весело.

19. zhuraf

zhuraf Active Member

їдьте краще в Канаду - у вас діаспорянський діалект - кажете "варіянт"

А Грузія так само межує з Україною, як і, скажімо, Туреччина. То їдьте краще до святійшого Варфоломія

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

То в мене суржик, то вже діяспорянський діялект. То через церкву відразу в пекло :).

Ти ба, а в мене варіянтів багато, ще є Болгарія.

а де твій аватар? :)