Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Радість

Радість Well-Known Member

Ви знаєте, я дуже здивована. Я також ходжу до церкви МП вже 3 роки і такого відношення до себе не відчула. А знаєте чому? Тому що я там ні с ким не знайомлюсь і не розмовляю. Прийшла на службу, помолилась і пішла.

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Оригінальне ставлення до спільноти...
    Споживацьке, я би сказала.
    Зайшла в супермаркет, купила м"яса, яка різниця, як продавців звати. :dntknw:

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Перед виборами (вірять в Бога), чи після. Уточніть...

І, звідки м'ясце...

Останнє редагування: 1 жов 2008
  4. zhuraf

zhuraf Active Member

Завжди. Пану міністрові внутрішніх справ Блаженійший Володимир кабінет освячував. До речі, замість того, щоб поїхати на збори Священного синоду Російської православної церкви в Москву

Я також не знайомлюсь. Але відчуваю на собі критикуючі поглячи. І коли моя сестра один раз мала в сумці каву, що пахла, і стояла в церкві, одна пані бубніла під ніс, мовляв такоє іскушеніє, такой ґрєх

А я переконаний, що це не споживацьке ставлення. Це використання Церкви за прямим призначенням - молитвою

Останнє редагування модератором: 1 жов 2008
  5. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я хоч прихильник УПЦ КП і УАПЦ та негативно ставлюсь до УПЦ МП. Проте мого земляка митрополита Володимира обговорювати не треба :). Він багато чого зробив для свого рідного села та взагалі Летичівського району Хмельницької області.

Пан Zhuraf ходіть у УАПЦ чи УПЦ КП і ніхто не буде звертати увагу за кого ви голосуєте чи у якій вишиванці ви ходите.

6. Радість

Радість Well-Known Member

Чому споживацьке? Я що, повинна чаї з ними попивати? Чи дискуції проводити, а потім писати що

7. zhuraf

zhuraf Active Member

Ви що маєте право дозволяти чи ні говорити нам про вільну людину. Тим більше, я його не обговорюю. Я наводжу приклади, повязані з ним. Я його поважаю - він голова моєї Церкви, між вчитель

8. levandivka

Відлік Світу у Вас коли почався?

9. zhuraf

zhuraf Active Member

Ви що, відносите себе до двох конфесій водночас??? Наскільки мені відомо, КП не визнає УАПЦ, а УАПЦ не визнає КП

10. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я не дозволяю чи ні, ви що :), це був напівжарт. Просто мені здалося, що ви обговорюєте голову церкви у яку ви ходите - це трохи смішно.

11. Liliyah Romanova

Ключове слово в цім реченні - використання. ;)

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

У мене прадід розстріляний за УАПЦ, а на даний момент я ходжу у УПЦ КП.

13. zhuraf

zhuraf Active Member

Коли Бог-Отець створив Адама!

Можливо ви не знаєте, але Юрій Віталійович є діючим міністром внутрішніх справ. Так от, коли він вдруге зайняв свій кабінет, попросив Митрополита освятити його після перебування там пана Цушка

А з біографією пана міністра я, на ваше велике розчарування, знайомий

14. zhuraf

zhuraf Active Member

ключове слово - "моливою"

Ви трактуєте мої думки. право на це маю тільки я

А я відношуся до нашадків Михайла Вербицького - уніатського священника. і що?
    Релігію вибирає наша совість, а не історія, чи родина

Останнє редагування модератором: 1 жов 2008
  15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я хоч хрещений у УПЦ МП, але з дитинства відвідую УПЦ КП і ця церква мені підходить на 100 %.

А повага до предків, вам нічого не говорить. А доніс на мого прадіда священик РПЦ.

Смішно ви сказали про релігію, буцімто я якийсь римо-католик чи протестант (і то ми всі християни). Я православний, як і ВИ.

Ні, це мені бідьше нагадує: Ти язичник, а я християнин :).

16. zhuraf

zhuraf Active Member

повага до предків мені багато чого говорить. проте релігія - справа вічна. І якщо вибирати між пеклом і Михайлом Вербицький та можливістю раю - оберу останнє. Повага до предків - це відвідування їхньої могили, а не ідеалізація їхнього світогляду.

А мої прадід і пра-прадід розстріляні за Україну

17. Liliyah Romanova

Подумаєш кава. На Різдво у церкві постояти - це щось: на праву ногу зіпрешся - горілки "ковтнеш", на ліву - шинкою "закусиш". Ароматів повна церква і ладан не допомагає... :biggrin:
    Я в цьому випадку на боці бабки. Каву до церкви не треба носити. І душитися теж ні.
    Ну, так воно є. Християнський буддизм. Має бути спільнота. Очевидно не для обмовляння. Саме християнство передбачає саме спільноту. А що то за спільнотна молитва, як вам ті всі люди в церкві байдужі? І ще й головне, аби вони вас не зачіпали. Церква тоді просто дім молитви, а не спільнота. На жаль.

• Подобається Подобається x 2
  18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Мені смішно, треба це запам'ятати :mocking:.

Для довідки МП не визнавали 150 років канонічною церквою, то що всі святі, які проживали на той момент у Московії, горять у пеклі :good:.

А ви знаєте, що Українська Православна Церква Канади та США є частиною Константинопольського Патріархату. Значить я буду горіти у пеклі, а українці Канади і Америки, ні?

Все пані Liliyah Romanova можна до Вас, а то мені страшно!!!!!!! Я патріот не хотів еміґрувати, але все ж таки вирішив.

19. Liliyah Romanova

То у вас не 2008 рік? о_О

20. levandivka

А мені не смішно. І волію ТАКе забути "як страшний сон" (з високою температурою).

а де твій аватар? :)