Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. Наше Літо

Наше Літо Active Member

Відповідь: Московський Патріархат і канонічність

знайшла дуже цікавий уривок на http://www.geocities.com/ua_ukraine/ukr200.html

• Подобається Подобається x 3
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Украинская метрополия Константинопольского патриархата не была автономной.Не надо выдавать желаемое за действительное.Как не была автономной и созданная позже Московская метрополия Константинопольского-же Патриархата. Старайтесь сами читать исторические книги... :)
    КП - это Константинопольский или Киевский Патриархат? Если - Константинопольский - то написанное более чем странно... :)
    Если - Киевский - то такого не было никогда - и пока нет...Увы!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну здрастє....

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Нажаль не можу вставити світлину (не має місця чи заборона?), власне фото що я зробив на Майдані під час приїзду Алексія. На плакаті з Алексієм "Україна вітає свого патріарха" хтось чорним маркером по обличчю додав таке: "Московський КГБархат".

• Подобається Подобається x 1
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та вони самі ж і розпалюють... :) Придивіться, може, поліграфський напис?

6. Дальневосточник

:clapping:

7. kertis

kertis миється в бані

В России Объявились воинствующщие попппы)

Заместитель главы отдела внешних церковных связей Московского патриархата протоиерей Всеволод Чаплин в пятницу призвал российские власти жестко отстаивать особый путь развития России и наращивать военную мощь, передает Би-Би-Си .
    "Нам нужно быть сильными, в том числе в военном отношении, иметь волю и способность остановить любое посягательство на наш образ жизни, наши интересы в мире, нашу способность влиять на происходящие в мире процессы", - цитирует священнослужителя газета "Известия".
    Известный в России мусульманский проповедник Талгат Таджуддин, называющий себя Верховным муфтием России, в пятницу призвал мусульман и православных "сплотиться в едином исламо-православном джихаде против империи Сатаны". Как полагает Таджуддин, антизападная позиция России, выразившаяся в признании независимости Абхазии и Южной Осетии, приведет к скорой потере Америкой своего влияния на международной арене, чем "должны воспользоваться мусульмане всех стран". "Теперь в союзе с Москвой у нас есть все шансы расквитаться за все те страдания, которые американцы принесли исламскому миру", - заявил он. http://news.trendaz.com/?show=news&n...281987&lang=RU

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Видно чувак мітить на місце Алєксія....

• Подобається Подобається x 2
  9. Bogun

Bogun Well-Known Member

А на яких правах не від автономної навіть Київської митрополії від'єднався Московський патріархат.

До речі пану "Дальневосточному" дам тему для роздумів. До канонічного Константинопольського патріархату входять дві АВТОНОМНІ українські церкви на правах наступників Київської митрополії: Українська православна церква США та Українська православна церква Канади.

То що українці Канади та Амарики мають право мати свою церкву, а ми НІ?

Довідка: 1688 року константинопольського патріарха Діонісія було позбавлено патріаршої катедри собором архієреїв, які побачили в діях патріарха симонію – продаж за гроші "духовних дарованій" (Діонісій отримав 120 соболів та дві сотні золотих за протиканонічне відступлення найбільшої митрополії Константинопольського патріархату до Московського партріархату). 1924 вселенський патріарх Григорій VII видав томос (декрет) з нагоди визнання автокефалії тих єпархій давньої Київської митрополії, які після Першої світової війни опинилися в складі польської держави.

Так утворилася Польська Автокефальна Православна церква у КАТОЛИЦЬКІЙ Польщі.

10. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

А як же правило щік? А де ж та християнська смиренність? А п"ята заповідь? Чи у священнослужителів-вихідців з КГБ свої заповіді?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

він бородатий.

12. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Але щоки є, тіко то шо мохнаті.

13. Дальневосточник

Предлагаю НЕСПЕША прочитать - и уяснить, что именно написано! Православная церковь одного независимого государства на территории другого независимого государства ОКАЗЫВАЕТСЯ ВОЗМОЖНА, более того - ЭТО СОВЕРШЕННО ПРАВИЛЬНО!!!!
    Браво!!!!!
    Предлагаю теперь разобраться, что именно не нравиться тогда в том, что Русская православная церковь находиться на территории Украины...Это,пан "Bogun", тема для размышлений.....
    А то выходит, как в старом анекдоте

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нема жодних роздумів. Ви просто не в курсі як розподіляється за територією Православна церква. Знаєте, чому Алєксій наголошує на канонічній території в Україні?

15. Дальневосточник

У меня прямо противоположное мнение.
    http://www.catholic-church.org/church-unity/r_c_t_r.htm
    Заметьте - сайт не РПЦ....

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

замітив навіть те, що це НЕ є сайт католицької церкви.... взагалі не знаю звідки воно.

17. Дальневосточник

А я и не утверждал такого.
    Кстати - а что по сути?
    Или - как у Жванецкого:
    :)

18. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Чувак мітить на місце Чарльза Спенсера...

19. Дальневосточник

Припознился он...Место уже занято шептицким... :)

20. zhuraf

zhuraf Active Member

Я - українець. Вважаю себе націоналістом і голосую за "Свободу". А, і ще: живу у Львові. Але ходжу до Московського патріархату. Бо вибір конфесії - вибір совісті і моралі, а не розуму і політики. Так, мене дуже дратує російська мова, половина прихожанн моєї церкви вважають мене останнім грішником бо я ходжу на сята в церкву у вишиванках і футболках з написом "Україна", бо я не голосую за Партію Регіонів. Але я готовий стерпіти чергові 2 години російської мови на тиждень, бо, по-перше, Бог важливіше, по-друге, з "головних новин країни" ми черпаємо в рази більше російської мови, по-третє, лише Московський патріархат визнають всі православні церкви світу, і Грузинська в тому числі. І, повірте, моя церква - не огранізація тих, хто ходять з іконами Царської сімї вулицями Одеси, в моїй церкві є багато українців, націоналістів, репресованих, політвязнів. Просто вони не кричать про Алєксєя, вони вірять в Бога. Таких багато, наприклад Юрій Луценко чи Арсеній Яценюк, Володимир Литвин.
    А предстоятель моєї церкви Блаженійший Володимир при мені на службі в Києві забув згадати московського патріарха при згадуванні церковної ієрархії...

Останнє редагування: 1 жов 2008
    • Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)