Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Московський Патріархат і канонічність

що, що, а вступати я ні у що я не хочу і не буду... )))
    ви вже у щось вступали, що такі переконані?....

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну запишитеся, ну станете прихожанином СЄ... зміст не міняється...

Додано через 4 хвилини
    На скільки я чув, цього року виповниться 550 років МП, а 141 рік МП вважався неканонічним перед ще тим... от і рахуйте....

• Подобається Подобається x 2
  3. duncan

змінюється суть!...
    стану свідком Єгови, буду виконувати Його волю, а не різних бізнесменів...

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Считать?Нельзя отнять то, чего не было...

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну-ну...таке воно вже й просте життя, як ви думаєте....

6. duncan

не сперечаюся...
    якщо придумувати складнощі: "традиції", церемонії, літургії, всеношні літургії, сповіді, євхаристії і так далі -- релігійне життя стає дуже складне....

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну от подивимося як легко воно піде у вас. Дадуть вам завдання, територію... і вперед...

8. duncan

ага...
    продати журнали...
    зазомбувати...
    квартиру вициганити...
    чіплятися на вулиці до людей...

9. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

Теж церквою був проклятий(чи як там ця процедура називається). Але він був росіянином, тому можна закрити очі на негаразди із церковниками.

• Подобається Подобається x 3
  10. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

а як Вам вчорашня пропозиція комуністичної партії РФ зі зверненням до РПЦ про канонізацію сталіна?

11. І.Павлович

Gsckz rfyjyspfws] Після канонізації останнього царя, вбивство якого не мало аж ніякого відношення до церкви або релігійних справ амало метою (на мою думку) лише насипати перцю на хвіст комуністам, пропозиція канонізувати Сталіна ( правда, не знаю у якій якості) логічна - відсипати частину перцю зі свого хвоста.
    До речі, я непогано обізнаний у мирській історії, але погано знаю внутрішньоцерковну: за що і у якій якості був канонізований Олександр Нєвський?

• Подобається Подобається x 1
  12. Дальневосточник

Интерес вызван украинскими корнями? :)
    http://pokrov.gatchina.ru/svyatii/svyato1.htm

13. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Якщо є у православії святий Мамай то чому не бути святому Сталіну? Традиції треба берегти...:)

14. І.Павлович

Не розумію запитання. А цікавість викликана розповіддю знайомого - викладача історії у ВУЗі (мого однокласника) після...-ї рюмки:"Дії Нєвського сучасною мовою можна назвати кримінальними розбірками. На теріторію, яку він "кришував", позарилися шведи і німці. Він їх побив, виказавши дійсно великий талант полководця. Але від того він не перестав бути по правді кримінальним авторитетом."

15. Дальневосточник

Не вижу связи...Есть Св.Иосиф, Св.Исидор...Св. Тамара наконец - желающие найдут святки Грузинской церкви....При чем тут людоед сталин? И какое отношение он имеет к Св.Мамаю????
    Сейчас нет никаких проблем приобрести - или взять в библиотеке - хорошие книги по истории. Почтайте сами...Исторя Киевской Руси - это постоянные криминальные разборки, брато - и отцеубийство, предательства... Князья с дружинами ходили на города с требованиями - "им дань не платите - платите мне..." - типичный рэкет... :)
    Ослушников - убивали, жгли...Не щадили никого...
    Почитайте сами... :)

16. І.Павлович

Але що саме зробив Нєвський для православ"я? Його популярізації, розповсюдження?За що святість?

17. INGUL

INGUL Well-Known Member

"Міф історії Росії стосується Олександра Невського, якого вона подає великим полководцем, який брав участь у Невській битві 1240 року і на Чудському озері – в 1242 р. Хоча народився “герой” напередодні цих дат. І про це в своїх щоденниках написала Катерина ІІ: “Св. Олександр Невський тоді тільки народився, йому було не більше 5-6 років” (в 1237 році). Цікаво, каже Володимир Белінський, що стаття, де йдеться про Олександра Невського, написана Катериною ІІ французькою мовою. Але найцікавіше про Олександра Невського – в книжці “Страна Моксель”, в якій пишеться, що Невська битва була більш схожою на бійку і не мала якогось доленосного значення для майбутньої Московії.

“Росіяни можуть зробити святим будь-кого, - зауважує Володимир Белінський в контексті своєї оповіді про Олександра, так званого Невського, - але цей його образ вони нав’язують і нам”. “Ми стаємо заручниками надзвичайно фальшивих речей”, - зауважує він і згадує величний храм на честь Олександра Невського в Софії, Болгарії, який бачив на власні очі.
    http://observer.sd.org.ua/news.php?id=10374

Детальніше про Нєвського читайте у книзі Володимира Белінського “Страна Моксель или открытие Великороссии”

• Подобається Подобається x 3
  18. Дальневосточник

Алекса́ндр Яросла́вич Не́вский (30 мая 1221 Переславль-Залесский — 14 ноября 1263, Городец) — князь новгородский (1236—1240, 1241—1252 и 1257—1263), князь киевский (1249—1263), великий князь владимирский (1252—1263).

19. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Владимир Белинский....ето кто????
    Знаменитый историк????:cowboy:

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Для КП Константинополь є Церквою-матір’ю, а для МП виходить, що КП є Церквою-матір’ю. Але в результаті політичних махінацій МП, будучи дитиною, називає себе матір’ю КП. Тут історична неправда.

а де твій аватар? :)