Московський Патріархат і канонічність

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Богданович, 21 сер 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Московський Патріархат і канонічність

ага...
    їх повинні роздавати безплатно!.. ))
    ви з комсомольської організації офіційно вийшли?...
    ні?...
    а як ви суміщаєте комунізм\атеїзм і православну церкву?... [​IMG]

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Совершенно официально - в 86 году. В связи с достижением предельного возраста... :D
    Ну Вам-же большевизм не мешает? Вот и я - совмещаю как-то... :)

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ви про Москву питаєте?.... За Київ запитайте: як ті войовничо-релігійні людиська у військових формах і з іконами в руках влаштовували мало не бойові дії під час відкриття і святкової літургії УГКЦ в Києві!!!...
    ....а Ви кажете Москва....якби вони собі обурювались тільки з приводу Москви....а то ж вони нахабно лізуть з власним статутом в НАШ монастир!!!!!!!!

Додано через 2 хвилини
    ...от шо точно то точно: сміятись, від того бруду що йде з окремих московських писків - точно не хочеться....

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

От недалекі СЄ, тре було в Москві друкувати.... бардак.

5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А зачем?Когда уже есть...
    Про греко-католицькі парафії Москви
    23.05.08,
    Отец Сергей Николенко
    У столиці серед парафіян католицької церкви візантійського обряду лише одиниці українців - жителів міста та невеличка група заробітчан з України

Настоятелем прихода Святых апостолов Петра и Андрея является протоиерей Андрей Удовенко, координатор округа ординариата для католиков византийского обряда, соответствующий территории римско-католической архиепархии Божьей Матери в городе Москве. Богослужения здесь проходят по адресу: ул. Чечулина 13. Телефон для контакта (495) 467-84-71. E-mail: оbshina@orc.ru .

:moskali::moskali::moskali:
    Позвоните и спросите..... делов то....:cowboy:

• Подобається Подобається x 1
  6. zenyk

zenyk Well-Known Member

ми говорили про спорудження Храму для існуючих парафій. І говорили про виділення Храмів (РПЦ) для неіснуючих парафій. А ви просто про наявність парафії зацитували і вирішили, що ми тут просто воду в ступі товчем?

7. Дальневосточник

самыми "христианскими" методами....
    http://www.pravoslavye.org.ua/index.php?r_type=mainnews&action=fullinfo&id=9851

8. duncan

дякую, що й треба було довести....
    ви перебували в комсомолі (стали членом кпрс?) -- атеїстичній організації, і це не завадило згодом стати православним....
    я вас правильно зрозумів?..
    то чому ви пишете:
    продалися алєксію?...

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Протестую!
    Перехід на обговорення поведіники форумлянина (не своєї) зле закінчується...
    Тренируйся на кошках! (с)

10. Дальневосточник

Теперь я понял, что чувствовали люди в подвалах лубянки.... :)

11. duncan

ви ще скажіть (як промовисто розповідав один пан на ОФ), що я тут руки комусь викручую.... [​IMG]

я просто провів аналогію, так би мовити, образно пробував пояснити, що "автоматичне хрещення" в найбільшій церкві міста (села) не повинне впливати на особисті релігійні погляди людини... [​IMG]

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є СЄ, Московський патріархат, а є Православіє і на мій погляд то все є різні речі.

13. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

А ви можете обґрунтувати чим відрізняється Московський патріархат від Православ’я взагалі, та пояснити чи є якась різниця між патріархатами у світі? (я так розумію, що у світі існує не тільки московський та київський) Тільки будь ласка без загальних слів про указівки Кремля, а тільки факти. Дякую.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Будь-яка справа, яку би Ви не почали, багато в чому залежить від того, з чого вона почалася. Якщо вона почалася від добра, то має шанс бути добром, а коли початок є від зла, то воно не може бути добром, тому що погане дерево не може давати добрий плід.

Православіє і католицька церква мають початок з апостольський часів і то є добре. Хрещення Русі - то є добре. Насильне, шляхом обману відібрання у Києва Патріархату - то є зло, бо воно не на користь Православію робилося, не на користь укріплення світської влади.... Зауважте, яка ціль була на початку і та ціль реалізується вже 550 років у МП. МП - частина російського самодержавія. Фактом є те, що у Росії є ще одна, так звана катакомбна православна церква....чому?

15. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Сьогодні усе також як і колись, тільки навпаки. Це не аргументи, вибачайте.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

як для кого.

17. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Добре, що ця тема в політиці, бо це – найсправжнісінька політика, до православ”я, католицизму, і взагалі християнства має дуже далеке і опосередковане відношення. Просто і УПЦ, і УГКЦ мають свої релігійні центри поза межами України, тому тут вони рівні. А хто більший патріот України – не знаю, закликів до повалення Української держави в УПЦ не чув, в УГКЦ теж такого нема. Щодо репресій – хто більше постраждав – по-різному було, але постраждали в першу чергу чесні, справжні християни, пристосуванці пережили, але хто ми такі, щоб їх судити? Ми , мабуть, повинні усвідомити, що оці суперечки не на користь християнству, бо ми тут доводимо, хто правильніший, чи патріотичніший чи канонічніший, а хтось зі сторони потирає руки:”О, снова эти хрестиане ссорятся…”, повірте, це неодноразово бачив на інших форумах, неприємно... Ми живемо тільки в теоретично християнській країні, на Пасху в християнських храмах побувало за стаистикою тільки біля 6 млн християн... А решта хто?

• Подобається Подобається x 4
  18. duncan

звичайно....
    тільки я би інакше розмежував: є свідки Єгови і є всі решта, які чубляться за владу і гроші...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Невже СЄ той гріх не бере? сумніваюсь. думаю, як вступите, швидко розчаруєтесь.

20. Дальневосточник

Скажите, а в каком году и кем был установлен - и в каком году и кем отобран Патриархат у Киева?
    Насколько мне известно - наивысший сан в Киеве был - митрополит Константинопольского Патриархата...Может - есть другие сведения?

а де твій аватар? :)