Нормально.. Я только развил мысль Педро, что я ритуальным людоедством занимался. Он вилимо меня похвалить хотел, показать, что меня знает с далеких времен. Ну я и не против..И я его оттуда же знаю
Ще за часів Союзу, я, читаючи збірник оповідань та документалістики "На суше и на море", надибав на такі частушки з російського Біломор'я: Нє нада мнє мілаво, Храмово, да хилаво, Я матаню вибєру, по своєму калибєру... коли я таке прочитав по пам'яті своїм подружкам-комсомолісткам, вони пішли й наябидничали на мене комсоргу, а вона попрохала мене списати той віршик без помилок на папір і більше про те ніколи мені не нагадувала...
Йому нізззя. Він москаль-просвЄтітЄль, міссіонЕр в павутині інету, вітруоз раше-Віккі та сьорфер ру-нету, веде нас до свєтлАго минулого майбутнего. Треба булоб копняка дати назавжди, але міф про толерантність українців буде зруйновано, та й гілка (ця, та про "справжнює х обличчя Мокселя" ) зачахне.
Нет, я так не думаю. На форуме в любом случае должно присутствовать несколько хамов, для того, чтобы: 1. демонстрировать моральное уродство своей своей социальной группы. 2. учить нормальных людей игнорировать хамство, или адекватно на него отвечать (не опускаясь до уровня хама).
На мою думку краще хай вже буде москалем, ніж геєм. Москаль - це ворог нації, а гей - це позор для нації. Волію мати ворога, ніж приєтеля-збоченця.
Ні вже краще гей чим ворог-дурень. Дурні вороги із противників роблять дурнів теж. В чому ми можемо пересвідчитись в сучасній Україні. Геї на відміну частіше розумні чим дурні.
І і одне нездало і друге теж. Геї, не лише позор нації, а й дуже негативно впливають на показник народжуваності в державі.
Один чоловік може запліднити навіть декілька сотень жінок, тому не проблема. Головне що би не москалі.
Геї, москалі, ... Ніякої ненависті... Мені би від них подалі (вірніше їх від мене) і не мати справ з ними ---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:19 ---------- Просто дехто настільки наблизився до голубих (ПР) що починають про гейство... Брежнєв, Андропов, Черненко...
Проти ворога-дурня легше боротись, ніж з розумним геєм. Я б не хотів жити з геєм в криївці або потрапити до нього в полон. Москаль дурень, тому що совісті, культури і знань бракує, а це поправиме, якщо його надійно поставити на місце і навчити культури. З геєм це не пройде, тому що він занадто мудрий при вродженій генетичній патології мозку, що відбувається на свідомості та психіці і впливає безпосередньо на зір. Там де в людей зад, він бачить перед. Ну і такий толк з такого запліднення? Понаплоджує безбатченків. нагуляних і тому подібних, які будуть нічим не кращими від москалів.
При всем натяге вы по опросам общественного мнения относитесь лишь к 6% украинцев. И ваш пост сам по себе выносит вас за рамки толерантности. Пришлось обратиться к просветительству. А про москалей я уже писал. Сказочный герой тех 6% украинцев, но считают себя именно истинными. Сказочный герой, что мешает тем 6% строить Украину... А вот тут почти про вас. Описано в книге Ч. Дарвина «Изучение флоры и фауны Галапосских островов» Во время пребываня на Галапосских островах Ч. Дарвин обнаружил очень странное поведение муравьев из подвида твердопанцырных-желтокрылых, именуемых местными аборигенами «мушкали». Он изучал два рядом стоящих муравейника, в котором проживали отдельные индивидуальные особи в течении нескольких поколений и они в основном ничем не отличались ни по строению, ни по поведению, ни по ролевой деятельности. Исключение составил небольшая группа из одного муравейника, отличающаяся странным агрессивным поведением по оношению к обитателям другого муравейника, а в некоторых случаях и по отношению к своим «соплеменникам», которые относились к чужакам спокойно, либо нейтрально. Эта небольшая группа, располагалась на западной части муравейника и основное время их препровождения было наблюдение за другим муравейником. По их поведению и тому как особенно они передавали информацию, а оживленно касаясь усиками время от времени видно, что они испытывает исключительно отрицательные эмоции и враждебность по отношению к обитателям другого муравейника. Дарвина очень заинтересовало это очень странное поведение и он отправил несколько особей с обоих муравейников и отличающихся по поведению на изучение в Институт Биологии Ее Королевского Величества в Лондон, АН Франции в Париж, а также Петерсбурскую Кунскамеру Российской Императорской Академии Наук. Получив ответы через год он не мог поверить своим глазам. Эти особи внешне ничем не отличались от других, та же длина конечностей и усиков, тот же панцырный состав. Т.е. они абсолютно ничем не отличались за исключением их особого поведения. Исходя из этого у него не было никакого выбора, как описать данное странное явление, и дать данной подособи муравьев название «антимушкали». Читать эти обсуждения было забавно. ПОставил плюсы особо примерным и отличившимся. Конечно же вы самый нормальный и самый, конечно же умный. А отвечают и поддерживают выразители самих правильной украинской идеи. Некоторые правда с маргинальными подписями, а есть еще и с постами. Но вы ж у нас умный. Кстати, все таки...Приведете цитату из учебника или как Ома будете ? или убегая от ответа и продолжая будете 1. демонстрировать моральное уродство своей своей социальной группы 2. учить нормальных людей игнорировать хамство, или адекватно на него отвечать (не опускаясь до уровня хама) ?
Уважаемый Чернобылец! Похоже мне вновь придется заняться Вашим образованием. Несмотря на мою скромность, я Чувствую себя англичанином из стихотворения Киплинга "Бремя белого человека. Читайте, просвящайтесь: Москаль Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії. Перейти до: навігація, пошук Цей термін має також інші значення. Див. Москаль (значення). Моска́ль — екзонім росіян, уживаний серед українців, білорусів та поляків. Також цей термін застосовують до військовиків або москвичів. Часто вживається як іронічна назва громадян Росії незалежно від їхнього етнічного походження чи місця проживання. • [ред.] Етимологія [ред.] Традиційна гіпотеза «Москалі» — солдати Російської імперії. Термін «москаль» походить від назви середньовічної російської держави Великого князівства Московського, відомої в ранньому новому часів як Московське царство, Московія або Московщина. Початково термін позначав жителя цієї держави, а згодом і росіян[4]. Ні у поляків, ні у білорусів, ні в українців не прижилася назва «русскіє», на відміну від західноєвропейських народів. Видно, етнічна уява цих трьох сусідніх з Московщиною народів ніяк не могла змиритися, щоб так знані їм назви «Русь» і «руські» було перенесено на московитів. Книжною формою слова «москаль» було «московит». Пізніше у письмовій формі було введено термін «росіянин», що походить від грецької назви «Росія» (Ρωσσία).[Джерело?] Першими його стали вживати поляки[Джерело?]. Наслідуючи їх, в окремих випадках, головним чином через цензурні міркування, стали вживати полонізм «росіянин» українські та білоруські автори. У XVII—XVIII ст., своїх північно-східних сусідів українці називають «москалями», а їх країну «Москвою», «Московщиною», «Московією»[5]. Слід зазначити, що значення слова москаль змінювалося з часом спершу це був типовий етнонім, пізніше у внаслідок остаточного включення України до складу Російської імперії так почали називати солдат регулярної армії, оскільки в той час це була найбільша група росіян в Україні. Таким чином слово москаль з етноніму стало назвою певної соціальної групи незалежно від походження. Пізніше, коли внаслідок розширення категорій населення, що підлягало призову росіяни перестали становити абсолютну більшість солдатів, слово москаль поступово почало втрачати значення «солдат, військовий» і знову стало етнонімом. Саме в такому значенні вони використовується зараз. [ред.] Татарська гіпотеза Маскауле [мәскәүле]- по-татарськи «москвич» (moskovali — по-турецьки, москвалы — по-карачаево-балкарськи). В часи пізнього середньовіччя цей термін в тюркських мовах також означав жителя Московської держави по аналогії з терміном «московіт», який вживався в західноєвропейських джерелах. Ймовірно він був перейнятий українськими козаками від татар в другій половині XV — першій чверті XVI ст., коли на основі Московського князівства, яке об'єднало навколо себе великоруські землі, утворилася нова величезна держава [6]. Протягом цього періоду, українські козаки з територією Московії не межували і практично не контактували з її жителями на відміну від татар і тому могли перейняти термін «москаль» у якості готового етноніму для її жителів на противагу від раніше уживаних термінів «москвичин», «рязанець», «новгородець», тощо у значенні жителів окремих удільних князівств. Як відомо, козацька лексика містить багато запозичень з татарської мови, а побут та військова справа козаків зазнали значного татарського впливу. [ред.] В іноземній літературі У 1797 році в оригінальному тексті польського гімну автор Ян Генрик Домбровський використав слово «москаль» у значенні «житель Росії»[8]: Niemiec, Moskal nie osiędzie Gdy jąwszy pałasza, Hasłem wszystkich zgoda będzie I ojczyzna nasza. Німець, мо́скаль не осяде, Як візьмем палаша́, Буде гаслом всім співпраця І вітчизна наша. У сучасній офіційній версії гімну цей стовпчик не входить до тексту, оскільки у сучасній польській мові слово «москаль» має відтінок негативу і зверхності[9]. Адам Міцкевич цілком нейтрально використовує це слово у вірші «Do przyjaciół Moskali» («До друзів москалів»), в якому вшановує пам'ять Рилєєва та співчуває ув'язненому в Сибіру Ол. Бестужеву (Марлінському). Цей вірш входить до третьої частини його драматичної поеми «Дзяди»; його було опубліковано 1831 року. 1864 року, під час польського повстання, литовський письменник Мікалоюс Акялайтіс видавав литовською мовою газету «Вістка про війну поляків з москалями» (лит. «Žinia apie lenkų vainą su maskoliais»)[10]. [ред.] Прислів'я, приказки Наскільки семантично розбудований етнонімічний термін «москаль» в українській мові, можна судити на основі того, що словник Грінченка подає п'ятдесят шість його значень, форм та відтінків: «Москаленко, Москаленка; москаленя, москаленяти; москалик, москаличка; москалів, москалева, москалеве; москалівна, москалівни; москаль, москаля; москальня, москальні; москальство, москальства; москальча, москальчати; москальчик, москальчика; москальчук, москальчука; москалюга, москалюги; москва, москви (тут в етнічному розумінні: «Москаль, що якесь старе залізо продавав і не чув, що жвавий міщанин у чемерці штовхав його: "Москва, москва, чи продаєш залізо?"»); москвофіл, москвофіла; москвофільство, москвофільства; москвофільський, москвофільська, москвофільське; Москівщина, Московщина, Московщини; московець, московці; московка, московки; московський, московська, московське; московщеня, московщеняти; московство». У словнику додано ще два фразеологічні звороти: «підпускати, підвозити москаля», що означає брехати, обманювати, і «пеня московська» у розумінні «безпричинно чіплятися». [ред.] Похідні значення Зараз слово «москаль» в Україні використовується як дуже поширене неофіційне, побутове означення росіян. Слово має нейтральне чи злегка зневажливе забарвлення. Слід однак зазначити, що в сучасній українській мові «москаль» не є лайкою чи підкреслено презирливою назвою, на відміну від слова «кацап». Слово «москаль» в Україні з часом втратило первісне значення і не завжди пов'язується з Москвою. Наприклад в підручнику з Історії України 1934 року зображена сцена руйнування Києва суздальським князем Юрієм Довгоруким в 1169 році з підписом «Москалі руйнують Київ». Вважаючи на те, що перша згадка про Москву в літописах була лише двадцяти двома роками раніше, і вона була в той час невеликим селом, то цей термін вжитий як загальна назва людей, що жили на території сучасної Росії. У Росії москалями називають жителів Москви (москвичів). Слово має як нейтральне так і помітно негативне значення, яке втім більше залежить від контексту вживання, аніж від самого слова. У деяких регіонах (Краснодарський край, Кубань) це слово вживають традиційно, запозичивши його від українців, які складають значний відсоток населення цих земель. «Москаль» — вживана в українській мові назва сорту особливо пекучого часнику[13] [14]. Москалями або москаликами в Україні називають клопів Pyrrhocoris apterus, червоних комах з чорними цятками та приплюснутою спиною, що повзають по землі строєм. В Росії вони мають назву клоп-солдатик або красноклоп обыкновенный. [15] [16] Також москалями в Україні інколи називають звичайних домашніх тарганів. Така традиція характерна для багатьох слов'янських народів, у яких тарган, незважаючи на те, що він живе у будинку господаря, сприймається як загарбник (у росіян — прусак, у чехів — šváb, у поляків -francuz, у німців — russen[17]) [18] Спасибо на добром слове. Честно говоря, у меня есть более важные дела, чем изучать пропаганду тоталитаризма. P.S.Похоже, Ома Вас сильно обидела в лучших чувствах. ---------- Додано в 01:58 ---------- Попередній допис був написаний в 00:59 ---------- Да, чуть на забыл. Вот Вам еще полезная информация.
Вы не замечаете, как быстро он у вас быстро поменялся ? И сколько бюло изданий, чтоб поменяться ? Теперь вам осталось посмотреть учебник, и найти, что там и таких слов тоже не было. Ни год назад, ни после года. А вы так и будете фигню повторять от писак, что слышали звон. Но у вас еще есть шанс. Сказать, что так не сказано, но так по сути там написано. Не читая Но этому у вас же есть и объяснение. У вас же. Точно так и корреспонденты пишут. Они деньги зарабатывают, а у вас просто нарушено критическое мышление. Ну а по поводу москалей. Это вы тут "свидомым" объясняйте. Грону, например. Или Ворону с Педро. Они у нас тут высшие специалисты в современном "свидомом" понимании москалей, ну и русских тоже. Обратитесь туда, где Наполеоны есть, несмотря на всю их скромность и другие герои...Они разделят ваше тяжелое бремя...Или своим поделятся.
Чорноморець, а ви більший балабол ніж навіть Полковник. То хто в вас такі "свідомі"? То ви Клайберна туда зараховували, то мене, Ворона, Патріка. Чи це люди всього світу які ненавидять москалів? Це ваша інтерпретація? Даю гарантію, що ви працювали інструктором райкому по ідеології в якомусь Мухосранску. Бо тільки там могли водитися такі балаболи. Я не розумію, хто ви, Чорнобилець? Якщо такий російський патріот, то чому зрадили свою родіну і подалися на велфера америкосів? Такі люди потрібні на родінє. Я ось в свій час втікав від комуняк, совків і москалів. Ви є комуняка, совок і москаль. Чому ж подалися до своїх ворогів на їх велфера? І приходите на ЛФ розпускаючи нюні які плахіє бєндьоровци і які харошіє москалокомуняки?