Заробітчан українських - розумію, а коли улюбленою справою стає повчання українців чужоземцем - не розумію. http://www.youtube.com/watch?v=0wM-YUWmb_I А шо ТАКоє? Наша країна...
Незважаючи на те що москалі вважають себе високоінтелектуальними людьми вони дуже наївними по відношенню своїх ілюзій щодо Росії. Кому вони там потрібні. Вони говорять на російській мові. та це вони тільки так думають що говорять. Насправді їхній акцент для корінних росіян просто смішний. Насправді вони живуть на Україні і для росіян назавжди залишаться хохлами. Насправді їхня велика Росія для них ніколи нічого не робила і ніколи нічого не зробить. Хочуть перевірити..Так най їдуть на "батьківщину". Хотіла б я побачити як їм дадуть роботу, житло, захист. Як їм будуть дякувати що так яро захищають інтереси російської мови і російської політики на Україні.
- Как так, а не для них ли на 300 лет нэньку "аккупиравала", места "зачистила", из мерзлот болотных тёмных привезла их в рай земной под синим небом? Вы уж определитесь, или "аккупировала" - тогда для них, или не для них тогда как-то иначе ... - зачем им? У них есть жильё и работа, и защита какая уж есть - а по закону в полной мере, и дали им её не Вы, чтобы отнимать или "предлагать бросать" - Вы при СССР интересы украинской мовы защищали за чью-то "подяку" или Вы не защищали, т.к. никто "подяк" не обещал? Не приходило в голову, что русскоязычные украинцы защищают СВОЙ язык, а не "язык государства Россия"? Да я знаю, что не приходило. Лишние мысли создают дискомфорт...
Окупувала для свої цілі в і для свої громадян.А не для українців (як не крути але в москаля записано в паспорті саме цю національність). Звичайно є. І дала їм це Україна проти якої вони так активно виступають а не Росія яку так активно підтримують і захищають. Я не маю нічого проти російськомовного населення і мені все рівно якою мовою говорить людина. Але навіщо більшість російськомовних людей говорять про Україну і українців як другий сорт. Цього я не можу зрозуміти і не зможу підтримати. Не забороняють же говорити нікому російською мовою. Лише не вводять як державну. І це прописано в конституції що мова в нас одна.А щодо розвитку російської мови то поцікавтесь скільки в Україні російськомовних навчальних закладів і скільки україномовних в Росії.
кто так говорит? Вы сами многое приводили из того что другими может быть расценено как "второсортность" Украины, хотя на самом деле приводили реальные данные ... а заодно и сколько украиноязычных Россиян, не сравнивайте, для огромного количества украинцев - русский язык - родной, они сами об этом в том числе и тут пишут....
для прикладу так говорилось довший час про фільми в кінотеатрах на українській мові. Російськомовне населення говорило що це фільми на "мові" і не ходили в кінотеатри принципово. Хоча у всіх країнах фільми транслюються на державній мові якою в нас є українська. Я погоджуюсь що на початках переклад був недосконалий. Але це процес розвитку. В Києві як чують українську мову то дивляться на тебе як на прибульця в кращому випадку а в гіршому кажуть рагуль.
у нас на русском больше людям нравится, прокатчики открытое письмо писали там тысячи подписей, почему это определяет государство? ведь фильмы не его, кинотеатры не его, и нет бы этот вопрос на рассмотрение местных советов, циркуляром - всем! угу а еще в "тех" странах где такое соотношение разговаривающих на двух разных языках государственными делают оба, у них "дурные манеры" делать так чтоб было удобнее гражданам, то ли дело у нас .... по-моему Вы драматизируете ... а так всегда бывает когда государственный статус язык приобретает не по распространенности и популярности а по политическим мотивам ...
- это неправда. - постоянно цикавлюсь. В Росии их столько, сколько нужно населению соотвествующих территориально-административных единиц. Население с этим (пока) согласно. Будет несогласно - организуются компактно проживающие граждане России, желающие чтобы их дети обучались на украинском языке за счет бюджета - подадут заявку в соответствующие инстанции. В Украине - говорят, не хватает. Я не знаю (я и не говорю). - Night, Вы кажется Украину лично с собой ассоциируете. Украина это и Вы, и они. А с другой стороны - не только Украина дала им жизнь так же как и Вам, но они дали Украине жизнь как государству (голосуя за независимость).
Та не, тут мова ни при чем. Другое дело если чують мову националиста, который обозленно, с презрением смотрит на говорящего по русски как на прибульця.
так само можна сказати і про українську мову в Росії. і дискусія переходить в русло "ти дурак- сам дурак".Кожна з сторін захищає свою правоту. цікаво було б глянути на росіянина який приїхав в Москву а там всі на українській розмовляють
Статистика хорошая - интересно правда посмотреть в динамике...Тогда картина несколько потускнеет. При этом - то, что происходит с украинским языком в России - протсо не идет в никакое сравнение. Я уже писал в другой ветке - в вопросе языка г-н Медведев не видит бревна в глазу... Однако - в демократических странах нет и прямого запрета демонстрировать фильм "не на державной"...Неужел от того, что будет несколько сеансов с "недержавним" дубляжем - Україна згине? Впрочем, это обсуждается не здесь...Sorry... Это как посмотреть на, скажем, сирийца - приехавшего в Каир...
- прошу прощения, не хотел обидеть Вас словом "достаточность". Попробую объяснить не оффтопя. Пример: - Москали пьют по литру водки в день, ходят - бьют баклуши, горлопанят "нам ещё надо" и играют на гармошке. - тем временем, щиро-свидомые украинцы натрудившись за день, выпьют вечерком культурно ароматной кавы или даже пару стопочек горилки з пэрцем (Конотоп или ещё какой национальный праздник) - а к той московской водке даже и не притронутся. Делаем статистику: Москали жэруть по 365 литров российской водки в год Свидомо-щиры украинцы - 0 литров москальской водки в год Вопрос: Кому из них достаточно водки? И нет ли тут дискриминации украинцев?
Скажу коротко - поважайте самі себе і Вас будуть поважати інші. Не вимагайте, щоб усі "танцювали під Ваш гребінець", - і Вас будуть поважати. Розмовляйте СВОЕЮ мовою завжди і всюди, не переходьте запопадливо на російську, якщо розмовляєте з громадянином України, - і Вас будуть поважати інші. Не виніть когось у своїх бідах, беріть відповідальність за своє життя на себе, - і Вас будуть поважати. Не вважайте, що в Україні Ви пуп землі тільки тому, що "етнічна українка", усвідомте, що можливо більшість "москалів" зробили для України набагато більше, ніж Ви, - і Вас будуть поважати... Ну а якщо у людини постійне відчуття меншовартості і скиглення - ну за що таку людину поважати???
З першим твердженням згідний на 100%! Це вже десь в крові українця - переходити на російську при перших російських словах співрозмовника. Причому часто та "російська" така, що на місці росіянина я б дав співрозмовникові в рило. Щодо другого, то я абсолютно не згідний. Москалі нічого для України не зробили. Вони в основному переселяються в інші краї пити кров. Не плутайте, Степанич, з росіянами...
Можливо мені здалося, але на мою думку це Ніч плутає. Та й дуже ця грань ефемерна і необ"єктивна. Залежить від точки зору тільки однієї сторони.