МОСКАЛІ

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Мих, 6 бер 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: Москалі

Абсолютно нормальна реакція з боку стриянина!
    Я вже десь писав, що коли я працював в Шотландії, мій колега рекомендував мені вивчати ази французської мови перед тим як я поїду до Франції, бо навіть якщо француз добре знає англійську він далеко не завжди відповість на пряме звертання по-англійськи. Кожний представник будь-якої нації має свою національну гордість. Але коли ви звернетесь до француза чи німця на їхній ламаній мові вони з радістю перейдуть на вашу, англійську.
    Тому перед поїздкою в якусь країну завжди рекомендується вивчити кілька десятків слів і кілька виразів на мові країни яку ви збираєтеся відвідати.
    А ось мене дивує тупість того корінного киянина який за своє життя не осилив навіть кілька українських фраз...

• Подобається Подобається x 5
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я знаю, як мій родич Т.Чорновіл. і т.д.
    Сидять...

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Бувають і такі родичі...

4. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Бувають, хоч його батька я любив.
    Також його маму (не київську Антену), прекрасна була жінка. Загинула на очах моїх батьків. Нещасний випадок був. Справді спецслужби там були ні до чого...

• Подобається Подобається x 1
  5. Pedro

На жаль в нас таке явище не таке вже і рідке. Ви знаєте, Ромку, я дуже люблю нашу Західну Україну і все що з нею звязане - людей, природу і т.д.
    Але ми маємо, особливо в Галичині, одну дуже негативну рису - коли ми бачимо "зелененький папірець" ми раптово втрачаємо почуття патріотизму, любові до нашої землі, мови...
    Десь читав, що левова частина священників РПЦ в Україні саме з Галичини. Щодо Тарасика, то я не є дуже здивований. Крім батькового призвіща він ніяких досягнень чи переваг не мав.
    А ось пригадуються інші люди... "Соколи" наприклад. Яких патріотичних стрілецьких пісень співали! А закінчили? Агітуючи за дважди нєсудімава найбільшого ворога України! І прикладів можна приводити безліч.
    Нам треба вчитися і вчитися що є багато речей в житті набагато дорожчими за будь-які гроші.

• Подобається Подобається x 4
  6. Patrick

Patrick Well-Known Member

Фамільярні звертання по-англійськи:

- Ей , баді - ей , друг (приятель)
    - Тeнькс , мен - дякую(скорочене) , чоловіче.
    - ...., Дюд(dude) - чувак
    - пайзано(з італійської) - земляк
    - аміґо - друг( іспанське перейшло в англійську)
    Рідше вживається "мейт".Це більше австралійське слово.
    - Бродер , або скороче -бро- , вживається більше чорними , або латінос.

7. Pedro

Тільки те "мейт" в нас вимовляють, як "майт". Проте і в Австралії молодь все більше і більше вживає "баді".

8. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Щодо Тарисика на жаль він був набагато більшим патріотом чим Ви коли небудь були і будете...

На жаль надто багато горлататих і пустих в Галичині....

Додано через 2 хвилини
    Ви навіть того ніколи не будете мати...

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Можливо,я не до кінця розумію всі ньюанси,але основне розумію добре.Те,що він зробив,називається одним коротким словом - зрада.
    І,що зтого прізвища?
    Це лише черговий раз підтверджує правило.На дітях природа спочиває.

10. Pedro

Згідний... тільки щодо мене (не Тарасика). Поскільки я проживаю поза межами України, клястися щодо українського патріотизму виглядало б блюзнірством. Якщо з Божою допомогою повернуся - буду співати "іншої пісні". Але в чому в мене совість чиста - я ніколи не продавався ворогам України за російські нафтодолари.

• Подобається Подобається x 2
  11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ющенко продав Україну більш чим Тарасик (про це мало хто знає) але він щось зробив позитивне...
    Тарасика я колись топив в Дністрі десь коло 75-того, жаль що не втопив...

12. Patrick

Patrick Well-Known Member

Хочу помилятися , бо Німеччина мені дуже сподобалася( Самойлович ,розвійте мої переконання)але я зробив субєктивний висновок , що коли ви звертаєтеся до них ліпячи німецькі слова до купи - то вони починають відповідати зверхньо так , а коли по-англійськи , причому ні прошу-перепрошую , а зразу сромовкою ,нагловато , скорочуючи на північно- американський манер слова - то вони гарно з посмішкою дають відповідь. Навіть більше - дають поради . Де добра їда , пиво і т.д.Це перевірив на собі.Може це тільки в Франкфурті і Касселі , де я був.
    Треба віддати належне , що переконуюча більшість німців добре і дуже добре володіють англійською.В деяких молодих людей зовсім не має акценту .
    За кілька днів перебування в Німеччині я зустрів тільки двох людей , які зовсім не володіли англійською.
    Перша була продавщиця в кавярні , дуже-дуже гарна дівчина/молодиця туркеня (я аж рот роззявив під впливом її зовнішності , коли каву і кроссант купував.Моя жінка це побачила, підійшла і моментально вся романтика скінчилася), a почувши англійську , відповіла - " інґліш - ніхт ферштейн".
    А другим був жвавий дідок , вже в аеропорті , коли він мене щось спитав по-німецьки , а я йому відповів , щоб "спік інґліш".То почувши англійську , настрій в нього змінився на очах і він відійшов на бік.Так і лишилося загадкою , що він хотів.Видно в нього були не дуже приємні спомини. Певно будучи в кінці війни в гітлерюґенд( а на вигляд роки йому це позволяли) дістав копняка в дупу від американського солдата(жартую)
    Або щось набагато трагічніше.

13. Швейк

Швейк Well-Known Member

Правильно! Якби не було москалів, взагалі не було б сенсу на існування нас свідомих українців. І чого б коштувала тоді наша незалежність? Ото ж бо ...

Додано через 2 хвилини
    Не в паспорті, а на лобі ... Не всюди ж з паспортом ходити. А в закордонному такої графи взагалі немає. А так виїдеш до Росії і зразу видно, з цивілізованої демократичної держави людина ...

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Друг з Miami розповідав: підійде до його тачки "афро" й каже "M'man! I'm hungry!"
    M'man це типу май мен !

15. Полковник

Полковник миється в бані

Угу.
    Поменьше золотых зубов просто надо вставлять, дерьмократы, едрись.....

16. Швейк

Швейк Well-Known Member

Patrick"у
    Цікавий допис. Ніколи не був у Німеччині, але з Вашого допису зрозумів, що:
    1. Німці дуже запопадливо ставляться до людини, котра тільки нагадує їй американця.
    2. Німці залюбки вивчають англійську, бо, очевидно, їм уже замало німецької. Нвіщо тоді ми вивчаємо українську, зразу б уже до англійської переходили.
    3. Німець, що не знає англійської - це або турок (чи сліпуча туркеня), чи дідок, що за віком обов"язково мав би служити в гітлерюгенді.
    4. Німець, що не вчить англійської - це ображений англосаксом німець.

Цікаво було б екстраполювати цю думку на нас українців

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

"...Па казармам, салабоны! Всех заставлю толчки драить зубными щетками!.."

18. Швейк

Швейк Well-Known Member

Таких вже нема ... Зникли разом з армією. Хоч щось позитивне є у цьому.

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Точно! Бо чим москаль відрізняється? Зубами і матюками...

• Подобається Подобається x 5
  20. Швейк

Швейк Well-Known Member

О-о-о ... То в нас дві третини українців тоді москалі. А з іншої третини, дві третини просто мовчать.

Додано через 16 хвилин
    А плакат мені подобається. Тільки от обличчя москаля занадто веселе. Вони ж від заздрощів до нас повинні бути злющі, немов відьми на Бесарабському ринку. А то наші пенсіонери ще, чур тобі, подумають, що расєйським пенсіонерам живеться краще від них.

а де твій аватар? :)