Як ви переносите усвідомлення того, що дехто з ваших друзів чи підлеглих має менше інтелекту, ніж ви - не такий бистрий розум, менш розвинуту логіку, не розуміє простих речей? Прошу не писати сюди коментарів типу:"ким себе уявляєш?". Я впевнена, що кожний час від часу з таким стикається - не всі ми однакові. Я пишу про муки, тому що мене небажання вчитись трафляє, але коли людина просто "блондинка", бо так Бог дав - от як поводитись? Підлеглого можна просто колись звільнити, якщо не буде справлятись, а що робити з найближчими?
мда фігова ситуація, ну моє рішення: 1. профілактична бесіда; 2.профілактична бесіда за пивом; 3. спостерігаємо за продуктивністю працю і бажанням вчитися 4. профілактична бесіда за горілкою 5. якщо ніяких проривів ,і загалом продуктивність праці в -, і тільки втрати від такого робітника, доведеться звільнити.
Понабирають на роботу кумів замість спеціалістів, потім моральні муки. Кумівство - різновид корупції. А може бізнес такий примітивний шо не треба спеціалістів.
мг. Wili ,згодна з ним, саме такі стадії робила при вирішення питання ,от тільки я була "підлеглою", ну нічого ...на де -який час "строїла" своїх керівників, допомогло, потім знов по колу ..(Тут або змиритеся , або ні..) поки вони мене не задовбали зовсім - звільнилась зараз в нас душевні відносини , бо довго працювали ..та і добрі люди. серед друзів / знайомих - складніше, бо тому хто не визнає своєї "малоосвіченості" - важко щось "підказати" чи пояснити, довести свою думку, іноді спілкуватися, ніж з тим хто про себе каже "без царя в голові". З де-якими особистостями - "забила " на цю їх ваду , абстрагуюсь , пробую спілкуватися на інші теми, іноді авжеж виникає дисонанс -- чому людина не розуміє елементарні , логічні речі.. то є так , але ж "рекомендації" , "кумівство" є у сьому світі, це ж не українське набуття. Нема нічого поганого якщо людина фахівець "близька людина", вміє зберігати ділові стосунки , розділяти особисте і працю , остання на жаль рідкість.
Та ні, рекомендації з кумівством не мають нічого спільного, рекомендувати можуть зовсім чужу людину (ну в нас звичайно свою, за те шо своя, а не за те шо спеціаліст).
У тієї людини, котра як нам здається нібито має менше інтелекту може бути набагато більше, ніж у нас співчуття до ближнього, добрості, лагідності, скромності, чи будь-якої іншої хорошої риси, котрі є набагато ціннішими, ніж бистрий розум і логіка...
тут мова про роботу, можете прийти і поспівчувати гідравлічному розрахунку... або скромно опустити очі при монтажі трубопроводів...
от вам суб'єктивне питання : кого будете "рекомендувати, брати ,працевлаштовувати? Умови: по професіоналізму обидва фахівця рівні , але один вам "близька" людина - інший сторонній чоловік, перший вміє абстрагуватися від особистих відносин, останній "чорна конячка " з людським якостям, бо ми ж не забуваємо , що дуже часто беруть на роботу не тільки за фаховими властивостями , а і за особисті якісь переваги ..
та справді не прийняти на роботу родича, особливо якщо фірма власна, досить складно, особливо якщо фахова освіта присутня, і жінка каже що брат просто офігений спец)))
чому? нічого не змінила , лише внесла вибір між двома фахівцями і особистим. питання ж якраз у "кумівстві" .
та то приклад придуманий) загалом я прихильник теорії що з родичами на одній роботі краще взагалі не працювати, незалежно від кваліфікації та особистих якостей
В мене на роботі чоловік з жінкою разом працюють, в одному кабінеті сидять, більш нікого, на роботу разом, з роботи разом.
так, або домовлятися " на березі", усі потаємні камені. В мене є приклад , коли власник найняв родичів з "умовами" , - в останку вони працювали краще ніж усі , щоб не втратити кредит довіри, а коли малий племінник забухав то виписали штраф що дай боже пів зарплати , більш у робочі дні не "відпочивав" ... ---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ---------- і як довго це? не по-сказилися мабуть, якщо досі разом робота добра=гроші , чи в них робота спілкування один з одним не пов'язана ..