Моральні муки

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 1 сер 2014.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Як ви переносите усвідомлення того, що дехто з ваших друзів чи підлеглих має менше інтелекту, ніж ви - не такий бистрий розум, менш розвинуту логіку, не розуміє простих речей?

Прошу не писати сюди коментарів типу:"ким себе уявляєш?". Я впевнена, що кожний час від часу з таким стикається - не всі ми однакові.

Я пишу про муки, тому що мене небажання вчитись трафляє, але коли людина просто "блондинка", бо так Бог дав - от як поводитись? Підлеглого можна просто колись звільнити, якщо не буде справлятись, а що робити з найближчими?

• Подобається Подобається x 1
  2. UNIA

UNIA Well-Known Member

Приходится думать за двоих, за себя и за жену :) .

3. Wili

Wili Well-Known Member

Тобто найближчими? родичі на роботі?

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Майже. Куми.

5. Wili

Wili Well-Known Member

мда фігова ситуація, ну моє рішення:
    1. профілактична бесіда;
    2.профілактична бесіда за пивом;
    3. спостерігаємо за продуктивністю працю і бажанням вчитися
    4. профілактична бесіда за горілкою
    5. якщо ніяких проривів ,і загалом продуктивність праці в -, і тільки втрати від такого робітника, доведеться звільнити.

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Понабирають на роботу кумів замість спеціалістів, потім моральні муки. Кумівство - різновид корупції. А може бізнес такий примітивний шо не треба спеціалістів.

• Подобається Подобається x 5
  7. lia lemony

lia lemony Well-Known Member

мг. Wili ,згодна з ним, саме такі стадії робила при вирішення питання ,от тільки я була "підлеглою", ну нічого ...на де -який час "строїла" своїх керівників, допомогло, потім знов по колу ..(Тут або змиритеся , або ні..)
    поки вони мене не задовбали зовсім - звільнилась :)))
    зараз в нас душевні відносини , бо довго працювали ..та і добрі люди.
    серед друзів / знайомих - складніше, бо тому хто не визнає своєї "малоосвіченості" - важко щось "підказати" чи пояснити, довести свою думку, іноді спілкуватися, ніж з тим хто про себе каже "без царя в голові". З де-якими особистостями - "забила " на цю їх ваду , абстрагуюсь , пробую спілкуватися на інші теми, іноді авжеж виникає дисонанс -- чому людина не розуміє елементарні , логічні речі..
    то є так , але ж "рекомендації" , "кумівство" є у сьому світі, це ж не українське набуття. ;)
    Нема нічого поганого якщо людина фахівець "близька людина", вміє зберігати ділові стосунки , розділяти особисте і працю , остання на жаль рідкість.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та ні, рекомендації з кумівством не мають нічого спільного, рекомендувати можуть зовсім чужу людину (ну в нас звичайно свою, за те шо своя, а не за те шо спеціаліст).

9. Levko

Levko Well-Known Member

У тієї людини, котра як нам здається нібито має менше інтелекту може бути набагато більше, ніж у нас співчуття до ближнього, добрості, лагідності, скромності, чи будь-якої іншої хорошої риси, котрі є набагато ціннішими, ніж бистрий розум і логіка...:)

10. Wili

Wili Well-Known Member

тут мова про роботу, можете прийти і поспівчувати гідравлічному розрахунку... або скромно опустити очі при монтажі трубопроводів...

11. lia lemony

от вам суб'єктивне питання :
    кого будете "рекомендувати, брати ,працевлаштовувати?
    Умови: по професіоналізму обидва фахівця рівні , але один вам "близька" людина - інший сторонній чоловік, перший вміє абстрагуватися від особистих відносин, останній "чорна конячка " з людським якостям, бо ми ж не забуваємо , що дуже часто беруть на роботу не тільки за фаховими властивостями , а і за особисті якісь переваги ..

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якось ви поміняли умови на діаметрально протилежні.

13. Wili

Wili Well-Known Member

та справді не прийняти на роботу родича, особливо якщо фірма власна, досить складно, особливо якщо фахова освіта присутня, і жінка каже що брат просто офігений спец)))

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та будь-ласка, мені хіба шкода. Головне щоб моральних мук потім не було.:pardon:

15. lia lemony

чому? нічого не змінила , лише внесла вибір між двома фахівцями і особистим.
    питання ж якраз у "кумівстві" .

16. Wili

Wili Well-Known Member

та то приклад придуманий) загалом я прихильник теорії що з родичами на одній роботі краще взагалі не працювати, незалежно від кваліфікації та особистих якостей

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене на роботі чоловік з жінкою разом працюють, в одному кабінеті сидять, більш нікого, на роботу разом, з роботи разом.

18. Wili

Wili Well-Known Member

ну кожному своє, але картина жахлива, дружина погодилася)))

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Теж не уявляю.

20. lia lemony

так, або домовлятися " на березі", усі потаємні камені.
    В мене є приклад , коли власник найняв родичів з "умовами" , - в останку вони працювали краще ніж усі , щоб не втратити кредит довіри, а коли малий племінник забухав то виписали штраф що дай боже пів зарплати , більш у робочі дні не "відпочивав" ... :)))

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ----------

:wacko: і як довго це? не по-сказилися мабуть, якщо досі разом робота добра=гроші , чи в них робота спілкування один з одним не пов'язана ..

а де твій аватар? :)