Молоде покоління

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем poetka, 31 бер 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я не можу бути об"єктивна.

Я, коли буваю в Україні у друзів, у котрих є більш-менш однакового віку діти, не бачу різниці між моїми дітьми і їхніми. Може тому, що ми, друзі, маємо приблизно ті ж погляди на виховання.

• Подобається Подобається x 1
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

"Повелитель Мух" Голдберга был написан в середине прошлого века... Уже там дети охотились за себе подобными с кольями и камнями. :dntknw:

Кмк, причина одна - отсутствие воспитания. Либо от отсутствия у родителей времени/желания, либо из-за засорения мозгов новейшими теориями воспитания (типа бить нельзя, нужно только разговаривать и т.д.) - как результат, полное отсутствие авторитета и потеря контроля.

• Подобається Подобається x 2
  3. Un.Known

Я не кажу, що не можна, але не б"ю. При тому бояться фізичної кари (хоча биті ніколи не були, якщо не рахувати профілактичних шляпаків по задниці).

Так, агресія, я вважаю, породжується відсутністю авторитетів. Відсутністю поваги не до конкретних людей, а до цінностей. І ніхто інший, ніж батьки у цьому не винуваті.

4. borkhes

Формула стара как мир: "Боятся - значит уважают".

Уважение к ценностям закладывает человек. Если нет уважения к этому человеку, то и заложить он ничего не сможет.
    Есть хорошая наука - зоопсихология. Там очень хорошо всё это разжёвано. :)

5. Un.Known

Ви праві.

Повчання про необхідність статевої чистоти звучить смішно з вуст курви.

Тоді, виходить, дитина зіпсована є (була) абсолютно самотньою.

6. volk

volk Well-Known Member

Немає авторитетів. Немає твердині, від якої можна відштовхуватися. Навіть Бог не авторитет, відсутня суспільна мораль. Вчитель в школі зробить зауваження - і дістане матюка в лице. І це в кращому випадку.
    Колись в педагогіці (яка сьогодні, до речі, також відсутня), наголошувалося про те, як важливо розвинути т.з. другу сигнальну систему дитини. Тобто зв"язок слова, мотивації з дією. Дитину не обов"язково бити для того, щоб наказати, це можна зробити інтонацією слова. Я не уявляю собі, якою буде без подібних речей, наприклад, армія через 10 років. То викинуті гроші.
    Деколи йдеш з малим по вулиці, а на зустріч "молоде покоління" з матюками, з пивом, з чіпсами, сміття летить... Невільно згадую поляків, які ходили по іншій стороні вулиці...

Останнє редагування: 28 кві 2010
    • Подобається Подобається x 2
  7. Хо-хо, так ви сама похамити не проти.

Я б подивилася, чому б ви навчилися, якби вас у 13-14 років били у школі і матюкали, як мене.

8. Un.Known

9. borkhes

Рибко, мені цікаво, а у школі тільки вас били і матюкали чи ще хтось був? Чому саме вас, чому не вашу подругу чи друга?

10. У вас пройшло значно більше часу...
    А щодо нахамити - у мене вже виробилася така автоматична реакція. Позбутися її дуже складно.

З нашого класу - тільки мене. Про інші класи не знаю.

Бо була негарна, повна, вдягалася немодно. А так не пам'ятаю, щоб били саме за щось. Навпаки, завжди усім допомагала, давала списувати.

11. night

night Well-Known Member

Хто вам такі дурниці вбивав в голову...Де критерії краси, стрункості, повноти, модності...В кожного своє бачення прекрасного. Змініть своє ставлення до себе перш за все. По любіть себе і решті людей нічого не зостанеться окрім як сприймати вас такою якою ви є для себе самої.

• Подобається Подобається x 4
  12. borkhes

Ну вот видите. Причина была. Если хочешь быть не такой как все, то придётся отстаивать это право. Всё как в жизни. И чем раньше начнёшь это делать, тем проще будет потом.

Песня в тему :)

13. Un.Known

14. Gingerbread

Gingerbread Active Member

Щойно прочитала всю тему і можу сказати, що мені пощастило. Зараз я закінчую 10й клас і за всі роки навчання не можу пригадати жодної серйозної сварки, не кажучи вже про бійки чи знущання між однокласниками. Хоча, загалом, був один випадок. Це було в 3 чи 4 класі. Одна дівчинка ну дуууже захотіла бути для всіх авторитетом, хоча вибрала для цього досить незвичний спосіб. Майже щодня вона приходила зі школи з розпатланими косичками і подряпаним обличчям, а вдома казала, що це її б'ють деякі однокласниці. Через декілька днів до школи прибігла її розлючена бабуся, наробила шуму, аж раптом її онучка не витримала і зізналася, що це вона придумала цю виставу. Після того випадку її і справді незлюбили, а вона, в свою чергу, стала справжньою ябедою. Тому, якщо ваш синок (дочка) прийшли зі школи з підбитим оком, мабуть краще буде спершу провести роз'яснювальну роботу на тему поведінки в оточенні однолітків, а вже потім звинувачувати молодь в агресії і неадекватній поведінці:)

• Подобається Подобається x 3
  15. Яруська

Яруська Well-Known Member

В нас в класі такого не було...Була одна дівчинка- Каріна в якої весь час були істерики через четвірки і з носа починала текти кров....так її забрали з 5 го класу, бо це був капець. Діти жорстокі, вони таких не люблять і нічого тут не зарадиш. а недавно в нас в малого в школі були батькеівські збори, так теж мамаша прийшла і побила чотирьох дітей, бо її синок наговорює, що діти його б"ють...як виявилось, це дитина так звертає на себе увагу своєї
    "мами", яка на нього забила. Звичайно, дитини шкода, але своїх шкода більше, якщо не може розібратись у своїй сім"ї, то хай не лізе до чужих і ходить по психологах.о_О

16. Tanka

Tanka Well-Known Member

Я теж прочитала тему і дещо здивована. Може у різних країнах живемо? У мене діти вчаться в нормальних класах де над дітьми не знущаються. Школа звичайнісінька без всіляких ухилов чи шо. Взагалі, я дивлюсь на теперешніх дітей - мені вони здаються набагато кращими чим в моєму дитинстві. В моєму дитинстві район на район ходили з цепами, зірочками та ін. Ще запам`ятався випадок з моєго дитинства в школі, коли підчас несамовитої бійки, хлопчика просто випхнули з вікна зі школи разом зі склом. Вбився. Це було у щасливому радянському дитинстві. Мою знайому з Москви зкинули з 16-поверхівки у кінці 80-х тільки тому що вона була вдягнена як хіпі.
    Ні, не вірю я що молодь зараз гірше.

• Подобається Подобається x 6
  17. dr1ve

dr1ve Well-Known Member

Не думаю, що ви ходите зі своїми дітьми на заняття, та знаєте про що спілкуються вони на перервах, як відпочивають без батьків і т.д. Можливо і краще б було якби зараз все вирішувалось "район на район", а не "шакальством". Іноді в школі страшні не фізичні травми чи побої , а саме моральні знущання. Про випадки, які ви описали, зараз таке відбувається частіше й значно гірші ситуації(не закінчуються смертю), але причини значно банальніші. Не треба порівнювати "радянське дитинство" й нашого часу, адже в деградації без шансів виграє останнє! Можливо ми живимо з вами у різних країнах, хто знає......
    p.s у кожного своя правда:dntknw:

18. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

«К несчастью, мир сейчас не таков, каким был раньше. Дети перестали слушаться своих родителей, каждый хочет написать книгу. Конец света уже близок»
    — Папирус Присса, примерно 3350 г. до н.э .
    «Эта молодежь растлена до глубины души. Молодые люди злокозненны и нерадивы. Никогда они не будут походить на молодежь былых времен. Младое поколение сегодняшнего дня не сумеет сохранить нашу культуру.»
    — Надпись на горшке, найденном в Месопотамии. ок. 3000 до н.э.
    «У меня чувство, что мир доживает последние дни. Повсюду царит взяточничество и коррупция...»
    — Глиняная табличка, найденная там же. 2800 год до н. э.
    «Я утратил всякие надежды относительно будущего нашей страны, если сегодняшняя молодежь завтра возьмет в свои руки бразды правления, ибо эта молодежь невыносима, невыдержанна, просто ужасна.»
    — Гесиод, ок. 720 до н.э.
    «Наша молодежь любит роскошь, она дурно воспитана, она насмехается над начальством и нисколько не уважает стариков. Наши нынешние дети стали тиранами; они не встают, когда в комнату входит пожилой человек, перечат своим родителям. Попросту говоря, они очень плохие.»
    — Сократ, ок. 380 до н.э.
    «И вечность прежде была поосновательнее.»
    — Станислав Ежи Лец, XX в.

Уже не тот (кит. 此一时, 彼一时 cǐyīshí, bǐyīshí) — тенденция и общий мем, применимый ко всему, что изменяется со временем. Является всего лишь жалким подобием классической, еще доинтернетной, формулировки «раньше [сущ. ед. ч. в им. п.] было [прил. ед. ч. в срав. степ.]» (солнце было ярче, водка слаще, пиздюли суровее) или классической русской народной «нонеча не то, что давеча», в свою очередь являющейся формой классического старперского брюзжания, известной как минимум еще с начала письменной истории человечества. Предположительно является источником эсхатологических настроений, сопровождаемых параноидальным вопросом «куда катится мир?»

19. nastinka

nastinka відсутня

дивлячись на свого брата можу сказати, що хороший добрий, але дуже тихенький..
    здачу вміє дати, але словом всерівно образити його можуть.
    з того всього в нього ні бажання вчитись, ні навіть ходити в ту школу..
    що зробиш дитина з оригінальним баченням.
    як і я..
    мені теж не солодко було.
    а то шо вони роблять, скажу так: воно їм повернеться..Бог бачить все.

20. Templar

Templar Дуже важлива персона

Це все йду з дому....
    Ну а якшо в людини нема голови, то це вже "....."
    во так, якби не було, не треба піддаватись впливу однолітків або старших, через це частіше за все починаєтьс: куріння, пивасік, водочка...
    А коли кажеш "я не хочу", у відповідь получаєш "Ти шо не ПаЦаН?", "давай за здоров1я"
    хоча пити за здоров1я тож саме, що займатись сексом за цноту :cry:

Во так!

а де твій аватар? :)