Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Saszko

Saszko Well-Known Member

Люди, порадьте молитву, коли навколо (і всередині) так багато речей, що неймовірно дратують, озлобляють, збуджують агресію або навпаки пригнічують і викликають апатію. Дратують певні природні і закономірні речі, з'являється відчуття неправильності світу, непотрібності життя в ньому, разом з тим є бажання щось робити, яке наштовхується на "неправильність" світу... йомайо...... І я розумію, що від "неправильності" нікуди не дітись, треба поміняти ставлення. Але постійно одне і те ж приходить на серце, вірю, що Бог допомагає в таких випадках, але навіть не знаю, як помолитись. Своїми словами вже фантазії не стачить і якось слова до купи не в'яжуться. Хто як молиться в такі моменти? Які є конкретні, кимось раніше складені молитви?

• Подобається Подобається x 5
  2. ovod

ovod Well-Known Member

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почитайте мій підпис....

Я знаю цей стан. Ще як знаю!

А молитву пошукаю.

• Подобається Подобається x 4
  4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Так! Але не знаю навіть за шо це молитись, шо не так, слів не вистачає...

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сашко, ви мусите заспокоїтися.

Проблема може бути подвійного характеру. Духовна і/або фізична.

Скажіть, у вас неспокій від конкретного чогось, чи ні від чого - просто неспокій?

• Подобається Подобається x 2
  6. Peri

Peri Well-Known Member

Великий і Всемогутній Боже! Зішли на мене з високих і святих своїх Небес і від Престолу своєї святої Слави - Твою святу Мудрість, яка перебуває праворуч від Тебе.

Дай мені Мудрість Твого уподобання, щоб я у житті умів усе те, що Тобі є милим: гаряче бажати, мудро шукати, у правді признавати і досконало все виконувати, на славу і честь Твого Святого Імені, "на хвалу Слави Твоєї".

Дай мені, Боже, Мудрість мого стану, щоб я все виконував, чого Ти бажаєш.

Дай мені Мудрість розуміти мої обов'язки, дай мені мудрість моїх обов'язків і дай мені їх виконати так, як потрібно і як належить на Славу Твою і на користь моєї душі.

Дай мені Мудрість Твоїх доріг і Мудрість ходити стежками Твоєї Святої Волі.

Дай мені Мудрість радості і Мудрість смутку: нехай я тішуся лише тим, що до Тебе веде, нехай буду засмученим лиш тим, що від Тебе віддалює.

Дай мені Мудрість праці та Мудрість відпочинку: нехай мені буде розкішшю - праця для Тебе, а втомою - відпочинок без Тебе.

Дай мені Мудрість щирого і простого намірення: Мудрість простоти, Мудрість щирості. Нехай серце моє звертається до Тебе і в усьому шукає Тебе протягом цілого життя.

Дай мені Мудрість послуху для Твоїх Законів, для Твоєї Церкви.

Дай мені Мудрість чистоти, відповідно до мого стану та покликання.

Дай мені Мудрість терпеливості, Мудрість покори, Мудрість веселості і поваги, Мудрість Господнього страху, Мудрість правдомовності і добрих діл.

Дай мені, Боже, Мудрість співчуття, уваги і обережності, нехай мене не зводить на бездоріжжя ніяка порожня думка.

Дай мені Мудрість правоти, нехай мене ніколи не зводить з дороги моїх обов'язків ніяке егоїстичне намірення.

Дай мені Мудрість відважності й сили, нехай мене не переможе ніяка буря.

Дай мені Мудрість свободи, нехай мене ніколи не поневолить ніяка насильна пристрасть!Амінь.

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Молитва про душевний спокій
    Боже, дай мені душевний спокій
    Прийняти те, що не можу змінити,
    Відвагу змінити те, що можу,
    І мудрість відрізнити одне від другого.
    Жити нинішнім днем,
    Радіти кожній миті,
    Вважати незгоди дорогою до миру,
    Приймати, як Він, цей грішний світ, яким той є,
    А не яким хочу бачити його я.
    Вірити, що Він виправить усе,
    Якщо я скорюся Його волі -
    Щоб я був досить щасливий у цьому житті
    І безмежно щасливий з Ним навіки!

• Подобається Подобається x 8
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто підкаже, у якій церкві можна замовити Акафіст?

8. Peri

Peri Well-Known Member

9. talavoda

talavoda Well-Known Member

Ісусова молитва — одна з найбільш улюблених і поширених молитов християнського сходу:

"Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного (грішну)! "

Вживається також коротша форма: "Ісусе, Сину Божий, помилуй мене".

Найкоротша форма молитви: "Господи, помилуй!".

Ісусову молитву можна часто повторювати протягом дня. Ісусова молитва помагає підносити думку до Бога.
    Практика Ісусової молитви є дуже проста, бо це тільки повторення однієї молитви, одного речення.
    Та водночас це складна практика, бо кожна людина засвоює і виконує її у своєрідний, неповторний спосіб.
    Щоб дійти до того, щоб цілий день дух був у любовнім спілкуванні з Богом, треба щодня якусь хвилину відкласти для інтенсивної і виключної зустрічі з Богом.

10. talavoda

Ангел Господній
    Ангел Господній благовістив Пречистій Діві Марії і Вона зачала від Святого Духа.
    Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з Тобою.
    Благословенна Ти між жінками і благословенний плід лона Твого, бо Ти породила Христа Спаса, визволителя душ наших.

Ось Я слугиня Господня, нехай зі мною станеться по слову Твоєму.
    Богородице Діво....
    І Слово стало Тілом і оселилося між нами.
    Богородице Діво...
    Благодать Твою просимо, Господи, влий у серця наші, щоб ми пізнавши від Ангела воплочення Твого Сина,
    а нашого Господа, Ісуса Христа, Його стражданням і хрестом були доведені до слави світлого воскресіння.
    Благодаттю Господа Бога і Спасителя нашого, Ісуса Христа, Якому належить усяка слава, честь і поклоніння на віки вічні.
    Амінь.
    "http://www.youtube.com/embed/aii_9F29KDY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

11. talavoda

Молитва святого Єфрема
    напротязі Великого посту відмовляється щоденно з поклоном.

«Господи і Владико життя мого! Духа лінивства, недбалості, властолюбства та пустослів’я віджени від мене. /поклін/
    Духа чистоти, покори, терпеливості та любові даруй мені, недостойному рабові Твоєму. /поклін/
    Так, Господи Царю, дозволь мені бачити гріхи мої і не осуджувати брата мого, бо Ти є благословенний на віки вічні. Амінь». /поклін/

• Подобається Подобається x 4
  12. talavoda

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Господи, я прошу не про чудеса і не про міражі, а про силу кожного дня.
    Навчи мене мистецтву маленьких кроків.
    Зроби мене спостережливим і спритним, щоб в строкатості буднів вчасно зупинятися на тому,що мене схвилювало.
    Навчи мене правильно розпоряджатися часом мого життя.
    Подаруй мені тонке чуття, щоб відрізняти першорядне від другорядного.
    Я прошу про силу стриманості і міри, щоб я по життю не пурхав і не ковзав, а розумно планував протягом дня, міг би бачити вершини і доли, і хоч іноді знаходив би час для насолоди мистецтвом.
    Допоможи мені зрозуміти, що мрії не можуть бути допомогою.
    Ні мрії про минуле, ні мрії про майбутнє.
    Допоможи мені бути тут і зараз і сприйняти цю хвилину як найважливішу.
    Убережи мене від наївної віри, що все в житті повинно бути гладко.
    Подаруй мені ясну свідомість того, що складнощі, поразки, падіння і невдачі є лише природною складовою частиною життя, завдяки якій ми ростемо і зріємо.
    Нагадуй мені, що серце часто сперечається з розумом.
    Пошли мені в потрібний момент когось, у кого вистачить мужності сказати мені правду, але сказати її люблячи!
    Я знаю, що багато проблем вирішуються, якщо нічого не робити, то навчи мене терпінню.
    Ти знаєш, як сильно ми потребуємо дружбу.
    Дай мені бути гідним цього найпрекраснішого і ніжного Дару Долі.
    Дай мені багату фантазію, щоб в потрібний момент, в потрібний час, в потрібному місці, мовчки або словами, подарувати комусь необхідне тепло.
    Зроби мене людиною, яка вміє достукатися до тих, хто зовсім «внизу».
    Убережи мене від страху пропустити щось в житті.
    Дай мені не те, чого я собі бажаю, а те,що мені дійсно необхідне.
    Навчи мене мистецтву маленьких кроків ....

Антуан де Сент-Екзюпері «МОЛИТВА»

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Знаю напам"ять більше 20 молитв, але постійно переконуюсь, що основна молитва - "Отче наш", тому тепер завжди читаю тільки її. Як Бог вважає за потрібне, хай так і робить, навіщо мені робитись мудрішим за Бога.
    Він сам знає, що для мене в даний час найкраще. "Хай буде Воля Твоя, як на небі, так і на землі".

15. yasam

yasam Well-Known Member

Господи, дай мені з душевним спокоєм зустріти все, що принесе мені цей день.
    Господи, дай мені цілком віддатися Твоїй святій волі.
    Господи, на всяку годину цього дня у всьому настав і підтримай мене.
    Господи, які б я не одержав звістки протягом цього дня, навчи прийняти їх зі спокійної душею і твердим переконанням, що на все є Твоя свята воля.
    Господи, відкрий мені волю Твою святу для мене і тих, хто мене оточує.
    Господи, у всіх моїх словах і помислах Сам керуй моїми думками й почуттями.
    Господи, у всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано Тобою.
    Господи, навчи правильно, просто, розумно поводитися з усіма домашніми і тими, хто оточує мене, старшими, рівними і молодшими, щоб мені нікого не засмутити, але всім сприяти до блага.
    Господи, дай мені силу перенести стомлення дня, що настає, і всі події протягом дня.
    Господи, керуй Сам Ти моєю волею і навчи мене молитися, сподіватися, вірити, любити, терпіти й прощати.
    Господи, не дай мене на поталу ворогам моїм, але заради імені Твого святого Сам води й управляй мною.
    Господи, просвіти мій розум і серце моє для розуміння Твоїх вічних і незмінних законів, що управляють світом, щоб я, грішний раб Твій, міг правильно служити Тобі і ближнім моїм.
    Господи, дякую Тобі за все, що зі мною буде, тому що твердо вірю, що тим, хто любить Тебе, все сприяє до блага.
    Господи, благослови всі мої входи й виходи, діяння справ, слова і помисли, удостой мене завжди радісно прославляти, оспівувати й благословляти Тебе, тому що Ти благословен єси на віки вічні. Амінь.

16. Romko

http://youtu.be/v3k5ng7wbho

17. talavoda

18. Locutos

Locutos Well-Known Member

«Я не должен бояться.Страх — убийца разума.
    Страх — это маленькая смерть, влекущая за собой полное уничтожение.
    Я встречусь лицом к лицу со своим страхом.
    Я позволю ему пройти через меня и сквозь меня.
    И, когда он уйдет, я обращу свой внутренний взор на его путь.
    Там, где был страх, не будет ничего.
    Останусь лишь я»

Дюна. Ф. Герберт.

19. Romko

Сьогодні - отака

Любий Святий Миколаю!
    Я ніколи нічого у тебе не просив.
    І зараз прошу - не ДАТИ, а ЗАБРАТИ.
    Забери, будь ласка, "прізідєнта" нашого, Фіктєра-тьму-Вёдрычя, кудись подалі, так, шоб не повертався...
    І тезку його - Муд-вєд-чюка Владімірычя - теж забери.
    Ну і свого тезку докупи - того, який Пахло Яновічь...
    І це я не для себе особисто прошу, а для ВСІЄЇ УКРАЇНИ!

20. terRen

terRen Дуже важлива персона

Святителю отче Миколаю, моли Бога за нас!

Великий угоднику і Cвятителю Божий Миколаю, пастирю й учителю всіх, хто зі щирим проханням вдається за твоєю допомогою! Ти допомагав тим, які до тебе вдавалися, допоможи й нам в усіх труднощах і потребах життя. Коли прийде хвилина, де сила наша заслабка, де труднощі, що стають на дорозі життя нашого, завеликі для нас. Ти, угоднику Божий, подай нам помічну твою руку і стань нам на охорону, як ставав завжди тим, хто у труднощах і небезпеці пам’ятав про тебе.
    Поблагослови нас святительською твоєю рукою, настав на стежку добру, запали в нас віру непохитну.
    Моли, Cвятителю Миколаю, Христа Бога нашого, щоб подав нам мирне життя й відпущення гріхів, а душам нашим — спасіння і велику милість.

Всеблагий отче Миколаю, великий і предивний чудотворче, благослови нам Україну!

а де твій аватар? :)