Просто католикам і православним ще дуже далеко до святості протестантів. Протестанти - вони ж уже спасенні, вже святі, а ми - такі самі паскудні грішники, які навіть не сміють очей звести до неба. Саме тому католики з православними не часто вдаються до велемовства, гордо названого особистою молитвою (Мт.6:6-8), а просто повторяють слідом за митарем: "Боже, змилуйся надо мною грішним!" (Лк.18:13).
Істину глаголите... повторяють.... "але і в куфайці можна возгордитися" (с) Повторятись можна.. і в груди битись.... і головою поклони.... можна... по шаблону... як сусід мій... зправа... а не той який зліва стоїть і зверху на всіх дивиться... я ж буду оправданий... бо так низько поклони... бо синяки від кулака.... бо так сказали... то я б'ю... болить і б'ю... і скільки гріхів ще вибити тре? А потім не грішу... бо буде боліти... не тому, що люблю Бога і боюсь Його образити, боюсь зробити Йому боляче... не грішу... бо болітиме від ударів у груди... та й так... якось проживу...
Аби написати дурницю - багато розуму не треба. Моє запитання особисто до вас: людина складається з душі і тіла. Поясніть нам, грішним, як поклонятися (прославляти) Богові в душі, а як у тілі? В душі зрозуміло - через віру, смирення, а в тілі як? Чи в тілі Бога не треба прославляти? Поклонятися слід тільки в душі, а тілові тут зась? P.S. Є одна річ, яка мене по-особливому дратує: це фамільярність протестантів по відношенню до Бога. Коли їх слухаєш, то складається враження ніби вони разом з Богом свиней пасли. Не будьте фамільярними, бо повірте - це дуже негарно виглядає.
В кожного своє бачення СВІТОБУДОВИ і своє сприйняття Бога. В словах Команча немає тої пихи,апломбу,зарозумілості і зневаги до тих,хто не так,як Ви звертається до Бога. Аквінасе,це лиш форма. А зміст Ви ігноруєте. Дійсно...за деревами лісу вже не видно...
Бог один? Один. Біблія одна? Одна. То чому має бути різне бачення світобудови і різне сприйняття ОДНОГО Бога? Кажете, що в його словах немає пихи та зарозумілості? А це як називається?
І ЩО ж у тих словах НЕ ТАК? Де там пиха? Натомість пиха,нетерпимість до будь-якої,хоч трішки відміної від Вашої думки,відчувається в кожному Вашому дописі.
Задля того, щоб совість брата мого не судила мене, я не їстиму м'яса.... Повірте, я жадним чином не хочу висміяти вас, чи вигородити, та й узагалі. Що мені до вас? я іду за Ісусом, а не за людиною... як Жінка яка обмила миром ноги Ісуса... не дивлячись на апостолів.... які поважно сиділи... які звикли до Бога.... звикли до присутності Ісуса... і обговорювали.... що вона така грішна.... а тут прийшла і обмиває Ісусу ноги миром.... яке марнотратництво.... я боюсь... я молю Бога, щоб ми не стали такими ж зарозумілими протестантами, яким здається, що Бог мені пані-брат. Але в одночас мій Бог є і мій Батько, до якого я можу прийти, просто прийти та поділитись, такий як є. Чи я здивую чимось Бога? чи скажу Йому щось що він не очікував почути? Та Бог мене знає краще за мене самого. Я не скажу Йому чогось, що б Його здивувало, чи відвернуло від мене, бо Він уже був, ще до того як я сидів під смоковницею Він бачив мене. О ні, я приходжу до Нього і падаю до Його ніг, тому що останній грішник і розумію, що мої руки вбивали цвяхи... І краще я буду це визнавати, аніж битиму себе в груди та шептатиму завчені фрази на пам'ять... Повірте, ще раз, я не маю на увазі вас, чи релігію чи ще когось.... я говорю зараз про ту вагу, яку ви надаєте молитвам святих і до святих... Замість того щоб заглянути в себе і побачити свій гріх... і визнати його... і покаятись... і не грішити більше... Стосовно пихи, я можу навести з цього форуму чуть не кожне ваше друге повідомлення стосовно протестантів, де ви нас обзиваєте "не того духа" і тд... тож може хватить ковирятись в оці брата... так у моїх очах та й в очах протестантів є заскалки і колоди є... але коли ви спробуєте глянути на себе?
Нагадав собі,як до малої прийшов один священник. Побачив,що вона слухає музику. Нахмурився. "Виключіть той диаволізм!!!". Виключили. Зоряна почала нервувати. Той витягнув СП і почав читати вголос. Зоряна просила-просила:"А музику..." той монотонно читав... За півгодини - приступ...зрив...агресія. Довго не могли вгамувати. Вердикт був однозначний. І згадую з великою теплотою і вдячністю той день:коли в нас був отець Вороновськй...нехай спочиває з Богом. І його слова:"Запевняю вас.в тій дитині нема злого... Не шукайте,того,чого нема.". А скільки ласки було,коли він звертавсю до Зоряни.
Давайте не будемо переходити на сентименти там, де їм не місце. Ми говоримо про конкретну річ, яку ви зачепили в своєму дописі: поклони чи навіть биття себе в груди. Я вам ще раз кажу: всі ці ФОРМИ МОЛИТВИ є МОЛИТВОЮ ТІЛА. Що поганого в тому, що людина б'є поклони чи б'є себе в груди під час молитви? Хто дав вам право робити висновок, що людина пізніше не буде грішити тільки на тій підставі, що бити поклони - це для неї боляче?
Ха ха чесно, не втримався а хто вам сказав, що я зробив такі висновки, я написав вам ситуацію. Це ж не парадигма.... чи парадигма, раз вас так це зачепило, наприклад я ігнорую повну нісенітницю, яку ви несете стосовно протестантів... навіть уваги не звертаю звертаю лише на те, що на перший погляд виглядає так як ви описуєте і наводжу конкретні випадки. З.і. це не сентименти, просто іноді хочеться поділитись тим, що в серці... але в котре переконуюсь, що не для людей це.. .а для Бога... бо люди наплюють в це ж серце.... =)
А чому Бог чує різні молитви? І вивчені, і власні, короткі і довгі, в церкві і вдома? І католицькі, і протестантскі, і свідків Єгови, і мусульман? І відповідає на них, і допомагає і підтримує. І деколи неозброєним оком видно Його руку. Люди різні, тому і сприйняття різне.
Прошу Вас помолитися за здоров"я мого синочка Ігорчика:другу добу температура "скаче" від високої до нормальної...і ще прошу про молитву за нашу сім"ю-Іра(перелом ступні),Ігор та Ігорчик,щиро дякую...
Друзі!!!!! Давайте разом помолимось за дружину нашого Левандівки і нехай у нього все буде добре,шоб Господь послав йому витримку і жінці швидшого одужання...... Насправді я коли дізналась,ледь заснула..... І ше помолимось за здоров"я і успішне завершення операції мами нашої Олі (Un.Known) Нехай їх Бог береже і пошле здоров"я.
Прошу про молитву за одужання Мілени,дівчинки,яка постраждала в аварії у Брюховичах...І за її рідних,щоб Бог дав їм сили пережити втрату батька і чоловіка.