Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Просто католикам і православним ще дуже далеко до святості протестантів. Протестанти - вони ж уже спасенні, вже святі, а ми - такі самі паскудні грішники, які навіть не сміють очей звести до неба. Саме тому католики з православними не часто вдаються до велемовства, гордо названого особистою молитвою (Мт.6:6-8), а просто повторяють слідом за митарем: "Боже, змилуйся надо мною грішним!" (Лк.18:13).

• Подобається Подобається x 2
  2. comanche

comanche знайшовся

Істину глаголите... повторяють....
    "але і в куфайці можна возгордитися" (с)
    Повторятись можна.. і в груди битись.... і головою поклони.... можна... по шаблону... як сусід мій... зправа... а не той який зліва стоїть і зверху на всіх дивиться... я ж буду оправданий... бо так низько поклони... бо синяки від кулака....
    бо так сказали... то я б'ю... болить і б'ю... і скільки гріхів ще вибити тре? А потім не грішу... бо буде боліти... не тому, що люблю Бога і боюсь Його образити, боюсь зробити Йому боляче... не грішу... бо болітиме від ударів у груди... та й так... якось проживу...

• Подобається Подобається x 1
  3. Aquinas

Аби написати дурницю - багато розуму не треба.
    Моє запитання особисто до вас: людина складається з душі і тіла. Поясніть нам, грішним, як поклонятися (прославляти) Богові в душі, а як у тілі? В душі зрозуміло - через віру, смирення, а в тілі як? Чи в тілі Бога не треба прославляти? Поклонятися слід тільки в душі, а тілові тут зась?

P.S. Є одна річ, яка мене по-особливому дратує: це фамільярність протестантів по відношенню до Бога. Коли їх слухаєш, то складається враження ніби вони разом з Богом свиней пасли. Не будьте фамільярними, бо повірте - це дуже негарно виглядає.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

В кожного своє бачення СВІТОБУДОВИ і своє сприйняття Бога. В словах Команча немає тої пихи,апломбу,зарозумілості і зневаги до тих,хто не так,як Ви звертається до Бога. Аквінасе,це лиш форма. А зміст Ви ігноруєте. Дійсно...за деревами лісу вже не видно...

5. Aquinas

Бог один? Один. Біблія одна? Одна. То чому має бути різне бачення світобудови і різне сприйняття ОДНОГО Бога?
    Кажете, що в його словах немає пихи та зарозумілості? А це як називається?

6. Romko

І ЩО ж у тих словах НЕ ТАК? Де там пиха? Натомість пиха,нетерпимість до будь-якої,хоч трішки відміної від Вашої думки,відчувається в кожному Вашому дописі.

7. comanche

comanche знайшовся

Задля того, щоб совість брата мого не судила мене, я не їстиму м'яса....

Повірте, я жадним чином не хочу висміяти вас, чи вигородити, та й узагалі. Що мені до вас? я іду за Ісусом, а не за людиною... як Жінка яка обмила миром ноги Ісуса... не дивлячись на апостолів.... які поважно сиділи... які звикли до Бога.... звикли до присутності Ісуса... і обговорювали.... що вона така грішна.... а тут прийшла і обмиває Ісусу ноги миром.... яке марнотратництво.... я боюсь... я молю Бога, щоб ми не стали такими ж зарозумілими протестантами, яким здається, що Бог мені пані-брат. Але в одночас мій Бог є і мій Батько, до якого я можу прийти, просто прийти та поділитись, такий як є. Чи я здивую чимось Бога? чи скажу Йому щось що він не очікував почути? Та Бог мене знає краще за мене самого. Я не скажу Йому чогось, що б Його здивувало, чи відвернуло від мене, бо Він уже був, ще до того як я сидів під смоковницею Він бачив мене.

О ні, я приходжу до Нього і падаю до Його ніг, тому що останній грішник і розумію, що мої руки вбивали цвяхи...
    І краще я буду це визнавати, аніж битиму себе в груди та шептатиму завчені фрази на пам'ять... Повірте, ще раз, я не маю на увазі вас, чи релігію чи ще когось.... я говорю зараз про ту вагу, яку ви надаєте молитвам святих і до святих... Замість того щоб заглянути в себе і побачити свій гріх... і визнати його... і покаятись... і не грішити більше...

Стосовно пихи, я можу навести з цього форуму чуть не кожне ваше друге повідомлення стосовно протестантів, де ви нас обзиваєте "не того духа" і тд... тож може хватить ковирятись в оці брата... так у моїх очах та й в очах протестантів є заскалки і колоди є... але коли ви спробуєте глянути на себе?

• Подобається Подобається x 3
  8. Romko

Нагадав собі,як до малої прийшов один священник. Побачив,що вона слухає музику. Нахмурився. "Виключіть той диаволізм!!!". Виключили. Зоряна почала нервувати. Той витягнув СП і почав читати вголос. Зоряна просила-просила:"А музику..." той монотонно читав... За півгодини - приступ...зрив...агресія. Довго не могли вгамувати. Вердикт був однозначний. І згадую з великою теплотою і вдячністю той день:коли в нас був отець Вороновськй...нехай спочиває з Богом. І його слова:"Запевняю вас.в тій дитині нема злого... Не шукайте,того,чого нема.". А скільки ласки було,коли він звертавсю до Зоряни.

• Подобається Подобається x 10
  9. Aquinas

Давайте не будемо переходити на сентименти там, де їм не місце. Ми говоримо про конкретну річ, яку ви зачепили в своєму дописі: поклони чи навіть биття себе в груди. Я вам ще раз кажу: всі ці ФОРМИ МОЛИТВИ є МОЛИТВОЮ ТІЛА. Що поганого в тому, що людина б'є поклони чи б'є себе в груди під час молитви? Хто дав вам право робити висновок, що людина пізніше не буде грішити тільки на тій підставі, що бити поклони - це для неї боляче?

10. comanche

comanche знайшовся

Ха ха :)))
    чесно, не втримався :) а хто вам сказав, що я зробив такі висновки, я написав вам ситуацію. Це ж не парадигма.... чи парадигма, раз вас так це зачепило, наприклад я ігнорую повну нісенітницю, яку ви несете стосовно протестантів... навіть уваги не звертаю :) звертаю лише на те, що на перший погляд виглядає так як ви описуєте і наводжу конкретні випадки.

З.і. це не сентименти, просто іноді хочеться поділитись тим, що в серці... але в котре переконуюсь, що не для людей це.. .а для Бога... бо люди наплюють в це ж серце.... =)

11. majolika

majolika Well-Known Member

А чому Бог чує різні молитви? І вивчені, і власні, короткі і довгі, в церкві і вдома? І католицькі, і протестантскі, і свідків Єгови, і мусульман? І відповідає на них, і допомагає і підтримує. І деколи неозброєним оком видно Його руку.
    Люди різні, тому і сприйняття різне.

• Подобається Подобається x 5
  12. Molv

Molv New Member

Дякую всім.

І ще дуже прошу про молитву за мою товаришку Зоряну, яку прооперували.

• Подобається Подобається x 9
  13. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Прошу Вас помолитися за здоров"я мого синочка Ігорчика:другу добу температура "скаче" від високої до нормальної...і ще прошу про молитву за нашу сім"ю-Іра(перелом ступні),Ігор та Ігорчик,щиро дякую...

• Подобається Подобається x 15
  14. Molv

Molv New Member

Сердечно всім дякую.
    Товаришку вже виписали додому.

15. Peri

Peri Well-Known Member

16. Romko

Моліться за Зоряну.
    Моліться за нас.

• Подобається Подобається x 26
  17. poetka

poetka Дуже важлива персона

Друзі!!!!!
    Давайте разом помолимось за дружину нашого Левандівки і нехай у нього все буде добре,шоб Господь послав йому витримку і жінці швидшого одужання......
    Насправді я коли дізналась,ледь заснула.....
    І ше помолимось за здоров"я і успішне завершення операції мами нашої Олі (Un.Known)
    Нехай їх Бог береже і пошле здоров"я.

• Подобається Подобається x 23
  18. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Прошу про молитву за здоровя мого батька Олега...Дякую

• Подобається Подобається x 17
  19. poetka

poetka Дуже важлива персона

Прошу про молитву за чоловікову маму,геть злягла,навіть не встає....вже в памперсі,як то воно буде?

• Подобається Подобається x 13
  20. Peri

Peri Well-Known Member

Прошу про молитву за одужання Мілени,дівчинки,яка постраждала в аварії у Брюховичах...І за її рідних,щоб Бог дав їм сили пережити втрату батька і чоловіка.

• Подобається Подобається x 16
а де твій аватар? :)