Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мова молитви

Будь-які думки з цього приводу.
    Які мови знаєте і якими можете молитися? Чи важлива мова молитви чи ні? І чому?

2. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Мова молитви

є одна зразкова молитва навчена Месією своїх апостолів всі інші від Люцифера

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Я, наприклад, знаю 4 мови. Але молюся однією. Своєю рідною.Діти моляться українською і англійською. Але англійською краще, бо для них вона вже рідніша, ніж українська.:sad: А мова молитви хіба важлива для кращого передання думок. Іншої причини не знаю. Бог розуміє кожну мову. Основне, щоб молитва була щирою. Як розмова дитини з батьком.

Ви про "Отче наш!"?:eek: А що, Свідки тільки ним і моляться до Бога? А якщо я маю щодня іншу нужду? ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Я не проти української, але так склалося, що звик до церковнословянської, так виходить якось ніби краще, і не уявляю собі молитви українською , а тим більше російською. А чому, не знаю, це щось на рівні інтуїції і емоцій, може консерватизм, а частково, ізоляціонізм і захист від західних впливів;)

5. Оля

Оля Старожилка форуму

То якщо завченою молитвою молитеся. А якщо своїми словами до Бога, то що, теж старослов"янською?

6. Forpost

Forpost Стоїк

Як по єзуїтськи поставлена тема.Впевнений що Ви мене добре зрозуміли.Мова то ніщо .головне до кого.не буду зара туть перечислювати. щодо свідків то тільки до Єгови...і я теж не встидаюся

7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Знаєте, воно теж чомусь виходить словянською, просто в православ”ї є стільки молитов, складених досвідченими молитвенниками – Йоаном Златоустом, Василієм Великим, чи Єфремом Сиріном, чи псалмопівцем Давидом, вони за багато років якось пройшли через серце,якби стали моїми власними, і у відповідний час згадуються якраз їхні молитовні фрази, я сам краще б не придумав. Вибачте, але я просто поки що не є досвідченим в молитві...

8. Оля

Оля Старожилка форуму

Бачите, я не хочу осуджувати нічию церкву, але як неправильно все таки, коли вчать молитися тільки завченими молитвами. Я не зменшую значимості святих, але вони були теж людьми і жили хто-зна ще в який час. А тут 21 століття на дворі. Ну і як мені пристосувати їхні молитви щодо моїх реалій? Якщо то ранкова, чи вечірня молитва, що ще нічо. А якщо якась надзвичайна ситуація? От приведу Вам приклад. Десь тиждень тому було в малого ДН і я поїхала з ним у великий торговий центр.Спочатку зайшла дещо для бізнесу купити. А дитині ж звичайно то нудно і він проситься, що побіжить в спортивний магазин. Побіг, я собі далі скупляюся довгенько, аж раптом схопилася, що його вже довго чогось нема. Скоренько пішла між рядами і заглядую, чи він де мене не шукає. Нема! Мене вже починає лихоманити. Такого ніколи не було, щоб він так довго не приходив. Я на касу, а візок величезний навалений всім з горою.Поки заплатила, бігом до машини. А сама молюся, плачу до Бога, прошу тільки одне - "Господи! Збережи мою дитину!" А на вулиці вже темно, різні думки в голову лізуть (місяць тому дитину українську 12 років вкрав маньяк і замордував).Позакидувала все як-небудь і їду під той магазин і не перестаю молитися і просити Бога милості, якщо я може де не так поступила.Закінчилося все добре. Він мене просто в тому магазині чекав. Але ж я не переставала весь час молитися за свою нужду в даний час. А якби я тільки церкрвнослов"янські молитви святих знала, ну то як мені їх застосовувати в такій ситуації? Хіба Бог хоче від нас красномовства? Є люди так гарно вміють молитися на публіку. Як фарисей молився в храмі. А Христос дав приклад молитви того бідного митара, що бив себе в груди і просив: "Господи! Будь милостивий до мене грішного!"

• Подобається Подобається x 3
  9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

п.Калиниченко, ви не вибачайтесь, а моліться як вам Бог дає, у вірі і правді. Ми всі різні, але Бог один і шлях до Нього теж.

10. Forpost

Forpost Стоїк

чим дальше тим більше люди схиляються до світогляду свідків

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

....ознака апокаліпсису.... швидкого...

12. Forpost

Forpost Стоїк

Пане Мих Ви як завжди праві!(маєте рацію)!

13. Олена_ua

Еф.4:5 "Один Господь, одна віра, одне хрещення".
    То при чім тут світогляд свідків?

14. Forpost

Forpost Стоїк

Ви сказали...

15. Олена_ua

Автором цієї цитати є ап. Павло, а не я, і те що це є світоглядом свідків -Ви хитрите.

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І якою мовою цю молитву молитися?
    А своїм словами з Богом говорити можна?

Додано через 1 хвилину
    Мова важлива, бо слова все-таки відчуваються серцем. Я для себе псалми і Біблію відкриваю по-новому, коли читаю її польською чи англійською.
    Для Бога все одно, то правда. Але для людини ні. Тому мене це питання зацікавило.

Додано через 3 хвилини
    Колись теж не уявляла собі молитви іншою мовою. Вечірня та утреня могли для мене бути лише у церковнослов"янській. Але цього року я ТАК пережила Єрусалимську Утреню! Це було мало не відчуття неба. І пережила я її так саме завдяки англійській. От є щось у цій мові таке, що мені часом легше молитися саме цією мовою.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, а хто знає "Отче наш" на латині?

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я тут трохи не згідний. Англійська - мова яка стала мені другою рідною.
    Але... Мої друзі в Шотландії запитали, яка моя мова є рідною. Я почав думати... Вони дали мені ось такий натяк - а якою ти мовою молишся або розмовляєш з тваринами? Це і є твоя рідна мова. В обох випадках я використовую українську...
    Читаю Біблію я на англійській, відвідую церкву з англійською мовою служби, співаю пісні по англійськи.

19. Forpost

Forpost Стоїк

чуть чуть....але памятаєте ? ти цар іудейський...ти сказав

20. Melody

Melody Well-Known Member

Pater noster, qui es in caelis;
    sanctificetur nomen tuum;
    adveniat regnum tuum;
    fiat voluntas tua, sicut in caelo et in terra.
    Panem nostrum quotidianum da nobis hodie;
    et dimitte nobis debita nostra,
    sicut et nos dimittimus debitoribus nostris;
    et ne nos inducas in tentationem;
    sed libera nos a malo. Amen.

а де твій аватар? :)