Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

А я думаю, що зайве якраз "ляпнули" Ви. Чому Церква радить своїм вірним молитися за допомогою молитовників? Тому що люди НЕ ЗНАЮТЬ, як потрібно молитися. "Про що бо нам молитися як слід, ми не знаємо" (Рим.8:26). Саме тому в молитовниках присутні молитви святих, які вчать нас правильних думок під час молитви, правильних прохань, правильних постав і т.п. Бо ж і говорити ми вчимося перш за все таким чином, що повторюємо слова і речення, сказані іншими людьми. Лише таким способом ми самі вчимося складати фрази, щоб виразити власні думки. Молитва - це розмова з Богом, до якої ми не призвичаєні. Щоб навчитися, ми і копіюємо те, що говорили інші.
    А молитися СВОЇМИ СЛОВАМИ може хіба що свята людина. Якщо ви вважаєте себе святим - моліться, але не насміхайтеся з того, чого не розумієте.

• Подобається Подобається x 4
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

а це вже звичайна самовпевненість...
    Невже Бог не почує матір,чи батька,які просять:"Боже,врятуй мою дитину!!!"
    Невже обов"язково для того виконувати якісь ритуали,придумані людьми?
    Невже Божа сила і ласка більша в цьому місці,ніж в іншому,і Бог не почує прохання,що йде від усього серця,але своїми словами,а не старослов"янським текстом?
    І чи так важливо,якою мовою звертатися?
    Де це робити?
    В якому лахові?
    в якійсь позі?

• Подобається Подобається x 3
  3. Aquinas

Я ще раз повторюю: перебуваєте в дуже тісному зв'язку з Богом? Ну то моліться своїми словами! Хто вам забороняє? Церква НІКОЛИ не забороняла власних молитов. Але зауважте: навіть апостоли, які стільки часу перебували поряд з Христом, і ті просили Його НАВЧИТИ їх молитися, а не покладалися на власне серце і тому подібні протестантські сентименти: "Господи, НАВЧИ нас молитися" (Лк.11:1).

А щодо того, "в якому лахові", "в якій позі", то не додумуйте те, чого Церква ніколи не говорить.

• Подобається Подобається x 5
  4. Romko

перебуваю.
    Як і всі на тому світі.
    Лиш одні вважають.що Бог їх може почути лиш в церкві,інші ще й контретизують,в церкві якої парафії Бог почує,а в церкві єнчої парафії не дуже почує,а в третій взагалі не почує...
    Анігдот си нагадав...

5. Aquinas

Нагадаю вам, з чого почалася ця суперечка. А почалася вона з того, що десь ви бачили монашку, яка молилася з молитовника. І це викликало у вас негативну реакцію. Я вам пояснив, чому Церква радить людям користуватися молитовниками. Ви що з цього зробили? Замість того, щоби просто сказати: "Вибачте, я цього не знав" - почали провадити беззмістовні монологи "про лахи, позу, єнчу парафію" і т.п. Це розумно? Я вже навіть не питаю, чи це по-християнськи.

Останнє редагування: 18 лип 2010
    • Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Все більше переконуюсь,що за тим нагромадженням канонів,звичаїв,правил,словес втратився зміст і розуміння суті Христа. Який казав,як молитись:"ОТЧЕ НАШ,ЩО СУЩИЙ НА НЕБЕСАХ,ХАЙ СВЯТИТЬСЯ ІМ'Я ТВОЄ. НЕХАЙ БУДЕ ВОЛЯ ТВОЯ. ЯК НА НЕБЕСАХ,ТАК І НА ЗЕМЛІ." А то все решта...зовнішнє...наносне... За деревами лісу не видно...

7. Зануда

Зануда така зануда

Они читают вот это:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Литургия_часов

Не думаю, що наші життєві обставини, якими б вони не були, дають нам право оцінювати глибину віри інших, особливо тих, кого ми навіть не знаємо. Особливо тих, хто своє життя добровільно і без примусу присвятив служінню Богу і людям. Оті зі "шпаргалками" працюють у хоспісах, лікарнях, школах і сиротинцях, годують голодних і дають дах бездомним, але мабуть того всього є і так замало, щоб викликати повагу інших. Принаймні повагу. Так?

Звідки ви знаєте? Десь є описані оті "пропорції" чи може то монахи, дружбу з якими ви водите, вам таке сказали, чи просто під настрій захотілось "черкнути" перше, що спало на думку? Для початку треба мати елементарне rozeznanie в предметі ( в даному випадку йдеться про brewiarz), а вже потім викладати свої "думки з приводу". Погодьтесь, що репліка з приводу Божого милосердя взагалі ніяким боком способів звертання до Бога не стосується і кожна розумна людина це розуміє, але хочеться часом щось "ляпнути" з претензією на дотепність, нє?;):pardon:
    Я так розумію, що то вже хоббі товкти воду в ступі. Ромку, ми вже мульйон раз про то говорили - не має це значення, Бог чує всіх - навіть глухонімих та анальфабетів, в полі, в лісі і в церкві. От тільки, то не означає, що до церкви можна не ходити, бо вже був нині в лісі, і не означає, що як молився у церкві, то в полі немає права підняти голову до небес у молитовому пориві. На все своє місце і час. Про це навіть у Писанні сказано: хочеш молитися сам - зайди, зачинися і молися, але у тому ж Писанні Христос каже збиратися разом в Його ім"я, пити Його Кров і споживати Його Тіло і чинити це на згадку про Нього - Ісуса Христа.

• Подобається Подобається x 7
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут, Ромко, не хватає однієї фрази: "Добре, що я не такі, як вони" і можна все це занести у Біблію.

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

4 роки в лісі...
    Відчай...сльози...безпорадність...напруга..аж жили рвались...
    І молитви...
    Своїми словами...від серця....
    І ось...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=677039&postcount=720
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=677575&postcount=1390
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=677744&postcount=727

Так..я не такий...і я вірю...

• Подобається Подобається x 7
  10. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Матея 7:1 “Не судіте, щоб вас не судили; 2 бо яким судом судите, таким і вас будуть судити, і якою мірою міряєте, такою і вам відміряють. 3 Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого? Колоди ж у власнім оці ти не добачаєш? 4 Або як можеш твоєму братові сказати: Дай, хай вийму скалку в тебе з ока, а он же колода в твоїм оці? 5 Лицеміре! Вийми спершу із свого ока колоду, і тоді побачиш, як вийняти з ока брата твого скалку. 6 Не давайте священне собакам, ані не кидайте перел ваших перед свиньми, щоб не потоптали їх ногами й, обернувшись, вас не роздерли.

• Подобається Подобається x 8
  11. Зануда

Зануда така зануда

МИ всі не такі, тому, що всі ми різні і життя у кожного інше, але то не означає, що чиюсь молитву чують краще, а чиясь не почута.
    Наші проблеми вирішуються частіше, ніж ми зауважуємо, бо Бог має свої методи.

12. Peri

Peri Well-Known Member

Молитва про душевний спокій.

Боже,дай мені душевний спокій
    Прийняти те,що не можу змінити,
    Відвагу змінити те,що можу,
    І мудрість відрізнити одне від другого.
    Жити нинішнім днем,
    Радіти кожній миті,
    Вважати негоди дорогою до миру,
    Приймати,як Він,цей грішний світ,яким той є,
    А не яким хочу бачити його я.
    Вірити,що Він виправить усе,
    Якщо я скорюся Його волі -
    Щоб я був досить щасливий у цьому житті
    І безмежно щасливий з Ним навіки.

• Подобається Подобається x 10
  13. Peri

Peri Well-Known Member

Давайте помолимось за душі загиблих у Скнилівській трагедії.
    За їх рідних.

І будь-ласка,припиніть хоч на пару хвилин суперечки в пам*ять про них...
    Дякую.

• Подобається Подобається x 15
  14. Molv

Molv New Member

Прошу про молитву за душу Романа, що позавчора відійшов від нас.

Ще прошу про молитву за душу о. Василя Вороновського,
    який нині відійшов у інший світ.

Панахида сьогодні о 19 год у ц.св.Михаїла (Підвальна),
    а похорон завтра о 17 год, звідти ж.

• Подобається Подобається x 18
  15. Romko

Вічна память...
    він був ЛЮДИНОЮ.

• Подобається Подобається x 15
  16. Molv

Molv New Member

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

формується КНИГА СПОГАДІВ ПРО О.ВАСИЛІЯ ВОРОНОВСЬКОГО

у церкві Михаїла Ви можете написати свої спогади про о.Василія або думки. А якщо хто бажає, можна присилати на електронну адресу: o_justyn @ ukr.net

18. Aquinas

Моя улюблена молитва...
    Молитва св. Івана Золотоустого на кожну годину дня​

Господи, не позбав мене небесних Твоїх благ.
    Господи, захорони мене від вічних мук.
    Господи, якщо думками, словом або ділом згрішив (згрішила) я, прости мені.
    Господи, позбав мене несумлінності, забуття, легковажності і закам'янілої нечутливості.
    Господи, охорони мене від усіх спокус.
    Господи, просвіти моє серце, затемнене лукавими похотями.
    Господи, я, як людина, згрішив (згрішила), — а Ти, як Бог щедрий, помилуй мене, бачачи неміч моєї душі.
    Господи, пошли благодать Свою на поміч мені, щоб я прославив (прославила) ім'я Твоє святе.
    Господи Ісусе Христе, впиши мене, раба Твого (рабу Твою), в Книгу Життя, і даруй мені кінець добрий.
    Господи, Боже мій, хоч і нічого доброго не зробив (зробила) я перед Тобою, але дай мені за благодаттю Твоєю положити початок добрий.
    Господи, окропи в моє серце росу благодаті Твоєї.
    Господи неба і землі, згадай мене, грішного раба Твого, окаянного й нечистого (грішну рабу твою, окаянну й нечисту) в Царстві Твоїм, амінь.

Господи, в покаянні прийми мене.
    Господи, не остав мене.
    Господи, не введи мене в напасть.
    Господи, дай мені добру думку.
    Господи, дай мені сльози, і пам'ять про смерть та упокорення.
    Господи, дай мені помисел визнати гріхи мої.
    Господи, дай мені смиренність, чистоту і послушність.
    Господи, дай мені терпеливість, великодушність і лагідність.
    Господи, посади в мені корінь доброго і страх перед Тобою в серце моє.
    Господи, сподоби мене любити Тебе із всієї душі моєї, всіма мислями моїми, і творити в усім волю Твою.
    Господи, охорони мене від лихих людей, нечистих духів і злих пристрастей, і від усякого іншого нечестивого діла.
    Господи, Ти знаєш, що робиш, як ти волиш; нехай буде воля Твоя й у мені, грішному (грішній), бо Ти благословенний єси на віки.
    Амінь.

Протестанти і на Марсі протестанти, так що тут нема нічого дивного. У таких випадках єдина надія на Бога.

19. Molv

Molv New Member

Прошу про молитву за здоров'я і підтримку Божу для владики Юліана Вороновського.

• Подобається Подобається x 10
  20. comanche

comanche знайшовся

Як добре що не на молитву відомої особистості, а свою... щиру... від душі, якої торкається Бог і говорить (ой заплюють зара.... що то сатана... що я не того духа... що антихристом став).... але нащо нам слухати того, що говорить Бог у нас є товстеееееенні молитовники :)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)