Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Максим

Максим Well-Known Member

Католицький молитовник (англійською).

На відміну від православних, в католицьких церквах дозволений не тільки спів, але і інструментальна музика. Традиційно це завжди були органи, в наш час часто можна почути і гітару. Літургія триває коротше, ніж у православних, здебільшого до години. Також немає строгих вимог щодо одягу, ні для жінок, ні для чоловіків, тобто жінкам не обов'язково покривати голову, мати одягнену спідницю, і чоловікам, і жінкам можна мати одягнені короткі штани - тільки вони не повинні бути вище колін. Про знак хреста Патрік вже сказав (в православних 3 пальці означають триєдину сутність Бога, в католиків 5 пальців вшановують 5 ран Ісуса). В спільних для православних і католиків молитвах різниця є в Вірую (Credo), так зване Filioque - Святий Дух походить від Отця і Сина (в католиків):

Et in Spiritum Sanctum, Dominum, et vivificantem: qui ex Patre Filioque procedit.

(І в Духа Святого, Господа животворного, що від Отця і Сина ісходить.)

Останнє редагування: 9 бер 2010
    • Подобається Подобається x 5
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

Якшо володієте польською - можете ще туди глянути - тут цілий рік літургичний "розписаний".
    Литургія Римо-Католицька - польською

А взагалі - http://www.wiara.pl це ІМХО найкращий сайт інформацийний Римо-Католицької Церкві у Польщі. Сайт із вижче наведеної ссилки є його частиною.

• Подобається Подобається x 8
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Проживаючи в Львові майже регулярно відвідував службу Божу в Катедрі.
    Не знаю чому, але це місце для мене було якесь особливе. Здається все там наближувало людину до Бога.
    Любив слухати отця Рафала. Чудові казання! Але ось це я відкрив недавно:

# 29 czerwca 1939 - wyświęcony na księdza we Lwowie
    # 24 czerwca 1941 - aresztowany przez NKWD. Zbiegł z więzienia 29 czerwca wraz z prof. Romanem Renckim unikając egzekucji podczas akcji wymordowania przez NKWD więźniów politycznych więzień lwowskich.
    # 1940 - 1944 - praca w parafii Chrystusa Króla we Lwowie. Podczas okupacji niemieckiej działalność w Armii Krajowej (był łącznikiem)
    # 1944 - 1948 - aresztowany przez NKWD za działalność patriotyczną. Uwięzienie w Charkowie, Riazaniu i Griazowcu, po czym wyrok pobytu w łagrze
    # w 1948 zwolniony z łagru, otrzymał pozwolenie na pracę w katedrze lwowskiej.
    # 1948 - 1995 - pracował jako proboszcz katedry lwowskiej w całym okresie powojennym, w dużej mierze sam, gdyż nie było innych księży. Mimo szykan władzy sowieckiej wspomagał potajemnie wiernych i kapłanów obrządku greckokatolickiego, zdelegalizowanego w 1947. W latach 60. pozbawiono go możliwości sprawowania posługi duszpasterskiej, więc pracował jako stróż w Parku Stryjskim, pełnił dyżury w przychodni przeciwgruźliczej, w innych instytucjach. Ukradkiem sprawował cały czas swoją posługę kapłańską - nie zważając na zakaz spowiadał wiernych w bocznych kaplicach katedry lwowskiej lub odprawiał msze św. przy zamkniętych drzwiach w drugim czynnym lwowskim kościele - św. Antoniego.
    # 16 stycznia 1991 - mianowany przez Papieża Jana Pawła II biskupem pomocniczym lwowskim

Помер в 1995. Niech spoczywa z Bogiem.

• Подобається Подобається x 8
  4. Зануда

Зануда така зануда

Мій перший сповідник. Друг та духівник нашої родини.

• Подобається Подобається x 5
  5. Максим

Максим Well-Known Member

До речі, саме отець Рафал встиг висповідати о. Гавриїла Костельника безпосередньо перед смертю після замаху на нього в 1948 році.

• Подобається Подобається x 3
  6. Saszko

Saszko Well-Known Member

Знайшов молитовник місіонерів облатів. http://poltava.omi.org.ua/molytwyomi.html#Вечірнімолитви
    Звичайно ж вони відрізняються від православних, а не так як написав Патрік (до того ж я привик по церковно-слов'янськи).
    Значить облати це не обичні миряни?

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ----------

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Щоб бути облатом, треба мати покликання, слухати Бога, любити Церкву, вбогих, пройти духовну семінарію, новіціат і пройти через
    ПОСТУЛАТ
    (Від вересня 2009 р наші постуланти розпочали нову форму постулату: навчання філософії у Ворзелі. Постулат є трьохрічним.
    1 рік – ККЦ, Облатська харизма і навчання польської мови.
    2-3 роки – навчання філософії у Ворзелі.)
    з Poltava.omi.

• Подобається Подобається x 1
  8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Власне хотів сказати про шорти в Церкві.
    Я далеко не є сторонник консерватизму , але приходити на С.Б. в шортах я допускаю в випадках коли людина поїхала на вакації десь в Мексику (наприклад) і зайшла до місцевої Церкви....ну тоді так....є душевна потреба помолитися і гардероб з собою возити не буде....
    Але коли в дома. Ну то можна і потрібно відповідно вбратися....
    Не знаю як в Європі , але в Канаді/США ходіння до Церкви в шортах поширене тільки серед місцевих.Емігранти українці , поляки.. ін. стараються відповідно вбратися
    А місцевий може прийти в шортах , якихось шльопанцях ...сісти закласти ногу за ногу і ще жувати жувачку....Кожний сприймає Бога по своєму....багато північноамериканських звичок я перейняв , але до таких ще не готовий......

Минулого літа 2009р ми з жінкою були в Римі і звичайно в Ватикані.
    З відси i до 237 сторінки.

---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Так що відрізняється , якщо не брати до уваги мову?

---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

Хто знає і памятає о.Антонія (ЧСВВ )? Він почав правити на вулиці біля Костелу Кармелитів , коли Церква вийшла з підпілля , а потім в Церкві Св.Онуфрія.

• Подобається Подобається x 2
  9. Чупага

Чупага Well-Known Member

Ксьонз казав.
    Пошлють на Амазонку, буду нормально спілкуватися з голими аборигенами, якщо голий зайде в європеський храм, вирішу що він або дурень або хуліган.

10. Saszko

Saszko Well-Known Member

Все відрізняється. Молитви зовсім інші.

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Жахливо читати, чути, знати про "різниці" у людей, які моляться Ісусу Христу і вчать інших. Найперш, вчать "різницям", на жаль... Бо за "різницями", як за курявою, ховається дорога - головне і спільне - Ісус Христос і Діва Марія.
    Мене це дуже пригнічує...

12. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ну, що стосується молитов, то різниця, мабуть, лише в формулюванні тих молитов, смисл майже однаковий. Хоч я не з усіма ознайомився, тому може й помиляюсь.
    Взагалі, в людей не може бути без різниць.

13. Зануда

Зануда така зануда

Нічого гнітючого у тому немає, бо різниця є у всьому, от тільки залежить від сприйняття. знати різниці треба, але не варто їх розцінювати, як бар"єр. Тому і є таке поняття, як екуменізм.

• Подобається Подобається x 1
  14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так, "понять" людьми придумано багато.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Але зауважте, якщо люди з різними позиціями почнуть хоча б розмовляти і пояснювати свою точку зору, що посприяє кращому взаєморозумінню, то це краще ніж гаркатись між собою і дивитись один на одного як на ворогів. Нам нікому нема чим хвалитись, лише Христом і Христос має нас зближувати.

16. Зануда

Зануда така зануда

То вам з цим не сюди - вам у гілку СЄ та іже з ними. :))

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

прошу молитву за своє здоровя, щоб сьогодні у лікаря все пройшло добре і успішно. щиро дякую!

• Подобається Подобається x 16
  18. Багіра

Багіра Well-Known Member

щиро всім дякую, потроху відходжу від того опервтручання, надіюсь і молюсь за хороші результати)

• Подобається Подобається x 14
  19. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Хочу подякувати всім хто допоміг своєю молитвою.Дай, Боже, всі здоров"я духовного і тілесного,миру і любові.Операція пройшла успішно,зараз треба хіміотерапію.Щиро дякую всім

• Подобається Подобається x 13
  20. Designer

Designer Active Member

Користуючись нагодою, хочу подякувати всім за цю важливу тему - "Прохання про молитву". Нехай Господь Бог допомагає всім, хто потребує цього і поблагословить вас!!

• Подобається Подобається x 18
а де твій аватар? :)