Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Нпркл.Нещодавно пройшла Св. Люцка патронка хворих на очі. Є проблема звертайтесь до тих хто може її вирішити.
    Не вважаю себе в праві вчити. Сподіваюся християни мене правильно зрозуміють.

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Також, коли молитесь, не будьте як лицеміри, котрі люблять молитися, стоячи в синагогах та на розі головних вулиць, щоб їх бачили люди. Правду кажу вам: вони отримали свою нагороду сповна. Ти ж коли молишся, увійди до своєї кімнати, і зачинивши за собою двері, помолися до Батька, якого не видно, і Батько що непомітно спостерігає за всім винагородить тебе. А молячись не повторюйте одне і те ж, як люди з інших народів, бо вони думають що будуть вислухані за своє багaтослів'я. То ж не уподібнюйтесь до них, адже Бог ваш Батько, знає, що вам потрібно ще до того як ви попросите у нього. (Матвія 6:5-8)
    :pardon:

3. Зануда

Зануда така зануда

А я думала ми про інше говоримо. Я вела про різні форми молитви свідомих духовно людей. Коли в різних ситуаціях чи обставинах людина по різному звертається до Бога.
    А ви про показушну побожність.

• Подобається Подобається x 4
  4. Leri

Leri Well-Known Member

різні форми? цікаво... :scratch_one-s_head:
    дайте подумати....

а знаю! я бачила як люди в молитві радіють і бють у барабани бігаючи при цьому по залу :)
    а коли горе - бачила як жінка видирала на собі волосся голосячи "Боже прости!"...

є ситуації коли людина молиться розпластавшись на підлозі
    є таке, що людина просто сидить заклавши ногу на ногу...

зовнішні прояви...

але може ви маєте на увазі якими словами звертатись?

маю знайомого який починає молитву словами "Барух Ата Адонай..." (Благословенний Господь, Бог наш)

а ще знаю людину яка Бога називає "Кльовий чувак"....

яка з них вгодна Богу? цікаве питання... серце цех людей бачить лише Він

• Подобається Подобається x 3
  5. ABDURAKHMAN

Я навів посилання з Біблії щоб не виглядати голослівно. Як на мене то молитва не повинна бути заученою на пам'ять, вона не повинна одною тою ж і постійно повторюваною. Молитва 'Отче наш' являється зразковою і не більше. Христос дав нам приклад молитви. Молитись треба не за звичкою, не тому що так прийнято, чи так роблять всі. Взагалі мені здається що молитва повинна бути щораз інша і автором її мусить бути чоловік що молиться, і ніхто інший. Молитва повинна бути з розумінням, усвідомленням і прийнятям того про що молишся, тим хто молиться. Молитва яка просто вивчина і сухо виголишена, наврядчи буде вислухана. Хоча це лише моя думка.

Останнє редагування: 21 гру 2009
  6. Зануда

Зануда така зануда

Пропонуєте викреслити з Біблії молитву Отче наш? От ви все підаєте сумніву чи знаємо ми люди, що схвалює Бог з того що ми робимо, а самі робите висновки на тему, що мав на думці Ісус, коли подарував нам таку чудову і вичерпну молитву. Вона дана дослівно, а не приблизно, хоча її наявність не відміняє і не забороняє молитись власними словами.

Даю. Думайте. От іде людина по вулиці і бачить аварію - вона подумки звертається до Бога з молитвою за постраждалих. Такий собі відрух душі на чуже страждання.
    А ось людина проходить повз храм, йде з роботи і змучена, але заходить на кілька хвилин поговорити з Богом про свій день.
    Неділя. Людина встає зранку і йде на Літургію. До церкви. Молитися зі своєю спільнотою. Брати участь у Святих Тайнах. Якщо культура народу передбачає барабани в часі ілітургії, то чому ні? Хто співає - два рази молиться. І що тут такого надзвичайного для розуміння?

7. ABDURAKHMAN

Я з вами згідний в тому плані, що молтва Отче наш не зобов'язує і не забороняє молитись власними словами. Молитва Отче наш являється взірцевою. Просто якщо її, або якусь іншу молитву, постійно повторювати вона так закарбовується в нашій голові, що вона стає подібною до скоромовки, люди вже по інерції її промовляють і це стає як повсякденний обов'язок. Я мав на увазі те що молячись слід цілковито розуміти суть своїх слів, а молячись 'своїми словами' людина все ж таки краще усвідомлює суть своєї молитви. Така молитва не стає буденністю. Молитва - це розмова з Богом, не слід цього забувати.

8. Leri

Leri Well-Known Member

нічого надзвичайного :) я сама так роблю...
    щоправда коли я Бога не знала - то на вгоду мамі хрестилася перед кожним стовпом... ну бо мені сказали, що так треба.
    тепер розумію, що не все так просто... та і не так вже складно )))

коли людина бачить аварію і тільки на хвилинку помолиться за постраждалих, але не викличе при цьому 102 і 103 - гріш ціна тій молитві...
    я не кажу, що не треба цього робити (молитися), просто віра наша доказується ділами...

У Львові дійсно багато Храмів - і це чудово! тут дуже сильно захочеш забути про Бога - і не дуже то і вийде... буквально на кожному розі тобі, щось та й нагадає - Бог є!
    але щоб поговорити з Богом про свій день не обов'язково заходити у спеціальну будівлю... адже ти сам є Храмом Святого Духа...
    в Храмі людина переважно поводиться дуже сумирно... не дозволить собі кривого слова чи кривого погляду, отже, як ти поводишся в Храмі - мусиш поводитися із своїм тілом, якщо там Дух Святий живе... а то Він може просто піти..

Те що людина в Неділю себе здирає з ліжка і йде помолитися - це дуже добре... хоча жити тільки неділею - це надто мало...

а що до культури з барабанами - я бачила відеозапис з Літургії Католицької Церкви у Південній Африці - о.... це дійсно зовсім не так як ми собі уявляємо Недільну Службу Божу :)

але я говорила зараз про Україну і конкретно про Львів)

:scratch_one-s_head: :scratch_one-s_head: :scratch_one-s_head:
    коли я йду у лікарню з печивом та квітами, до абсолютно незнайомих мені людей, щоб молитися за їхнє здоров'я тоді говорю "Я прийшла помолитися за ваше здоров'я молитвою Отче наш, чи можна?" і люди не тільки дозволяють а й просто починають плакати... вони навчені так молитися і навіть не знають, що можна інакше...
    але це не заважає Богу торкатися їхнього серця...

у "Отче наш" що є головне? слова?
    ну якщо так - тоді нам всім потрібно вивчати арамейську мову (або хоча б давньогрецьку)

насправді тут головне її структура

Отче наш, що єси на небесах! (звертання до Бога, як до Отця - а чи дійсно Бог є твій Отець? у тебе був той момент народження з гори?)
    Нехай святиться Ім'я Твоє, (ти просиш, проголошуєш, що Його Ім'я є Святим)
    нехай прийде Царство Твоє, (ти просиш, що тут у твоє життя прийшло Його Царство)
    нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. (просиш щоб Його воля була тут на землі такою ж повною як і на небі)
    Хліба нашого насущного дай нам сьогодні. (просиш про хліб... розуміючи, що не сам собі на хліб заробляєш - а це дар з Божої руки)
    І прости нам довги наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. (як ти прощаєш там і тобі буде прощено)
    І не введи нас у випробовування, але визволи нас від лукавого. (просиш мирного і тихого життя, без випробувань і спокус - правда, для цього потрібно ще і самому не йти у такі місця де лукавий тебе чекає)
    Бо Твоє є царство, і сила, і слава навіки. (а ця фраза далеко не в кожному молитовнику є... хоча дана так само Самим Ісусом і говорить вона про те, що ти визнаєш - Богу належить влада, сила і славу потрібно віддавати тільки Йому - і так навіки-віків)
    Амінь. (не всі знають, що це слово означає - Амінь (амен) - "Нехай буде так"... доречі це також одне з Імен Бога - Об.3:14)

от і думайте...

якщо кожен хто хоч раз молився "Отче наш" подумає над тим що говорить - тоді наше життя на рай перетвориться...

так що я тільки "за", щоб люди молилися Господньою молитвою!
    вдумливість тут буде кращою ніж тисячі слів сказаних на основі своїх власних думок :)

9. Зануда

Зануда така зануда

Вони будуть нею молитись, навіть якщо ви будете проти. ;)

10. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, але як на мене, то пані Лері дуже широко розкрила і показала усю духовну глибину молитви "Отче наш"!
    Такі дописи можна тільки вітати!!!
    Не розумію Вашої скептичної фрази і підморгування в її сторону...:dntknw:

11. Зануда

Зануда така зануда

Вітаю!

---------- Додано в 00:04 ---------- Попередній допис був написаний в 00:03 ----------

Це стосувалось тези поданої в цитаті, а не цілого допису, тому читайте вище :)

12. Leri

Leri Well-Known Member

ну і слава Богу! тільки щоб розуміли про що і навіщо моляться...

13. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

Прошу за молитву за Максима, кепсько щось йому дуже, хай Бог дасть йому сил і здоров)ячка
    дякую щиро від мене і від нього..

• Подобається Подобається x 13
  14. Зануда

Зануда така зануда

Lents, як справи у вашого синочка?

• Подобається Подобається x 12
  15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Може не варто недооцінювати людей? Імхо краще вже переоцінити.

• Подобається Подобається x 2
  16. ABDURAKHMAN

Один з перших ангелів себе теж переоцінив і відомо до чого воно привело.

17. Peri

Peri Well-Known Member

Тропар Животворному Хресту Господньому

Спаси,Господи,людей Твоїх і поблагослови спадкоємство Твоє,перемогу християнам проти супротивників подай і Хрестом Твоїм охороняй нас.Амінь.

18. Leri

Leri Well-Known Member

а хто сказав що недооцінюю?
    можливо я навпаки... переоцінюю їхнюпотребу в допомозі і в поясненнях :) ну тоді вибачайте... :pardon:

але якщо хочаби хтось один отримає користь від моєї писанини - тоді я не марно "просиджую штани" біля монітору

а якщо вже бути до кінця відвертим - є тільки одна молитва, яка може допомогти і вона єдина, яку насправді чує Бог від грішної людини

Отче Небесний, я молюсь до Тебе ім'я Ісуса Христа.
    Я визнаю, що я грішна людина і не пам'ятаю всіх свої гріхів, та Ти знаєш їх всі.
    Я прошу прости мої гріхи і очисти мене. Я вірю в Твого Сина Ісуса Христа, який помер за мене на страшному хресті Голгофи, і пролив свою кров.
    Я вірую, що Господь Ісус прийняв мої гріхи на Себе і зараз, Отче, Ти мене прощаєш і очищаєш.
    Я приймаю вірою Ісуса Христа, як свого Господа І Спасителя. Дякую Тобі Господь, що Ти простив і очистив мене, прошу берегти мене, прошу бережи мене від гріхів і спокус, прошу дай мені життя вічне.
    Я молився (-лась) в Ім'я Отця і Сина і Святого Духа.Амінь!

тільки така молитва дає прощення і усиновлення...

не обов'язково такими словами... не обов'язково в такому порядку
    але визнання себе грішником,що дійсно заслужив на смерть і прохання змінити своє життя на 100% - буде почуте!

достатньо помолитися один-єдиний раз у житті... і ви будете почуті!

• Подобається Подобається x 5
  19. Зануда

Зануда така зануда

Справді вистарчить тільки раз? А решту життя можна робити все що завгодно? Чи може навпаки - спершу все, що завгодно, а потім разок помолитись і "дєло в шляпє"?

20. Leri

Leri Well-Known Member

ой...та де ж! :)
    сповідання та каяття у нас повинне бути щоденне...

а от усиновлюють - раз і навіки віків

якщо думати - буду грішити поки можна а потім разок помолюся - чи це є справжнє каяття? (питання риторичне)
    хоча якщо ти покаявся у гріху але знаєш що будеш його знову повторювати
    - це також мало подібне до "metanoia" - слово яке у нас перекладене з грецького як "покаяння" і означає "переміна свідомості" (або ж поворот на 180 градусів - відречення від гріхів)

людина визнає себе РЕАЛЬНО піщинкою перед Богом один раз і назавжди, а Він як вже повноправний Батько веде вас, вчить і направляє - тому що ви самі віддаєте Йому повні Батьківські права над собою, не залежно скільки вам років 10 чи 90

але це вже здається троха офф-топ)) може про це поговоримо в якійсь іншій гілці? :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)