Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Відповідь: Прохання про молитву

Воно то так, але іноді це може стати комусь "медвежою послугою". Молитись один за одного можливо мається на увазі близьких, рідних людей, а не широкого загалу. Замість того, щоб працювати над собою, люди всю надію покладають на інших людей, а не на Бога. От, якби цю силу надії та бажання допомоги направити до одного Бога, а не розпилювати по сторонах, думаю. що користі було б набагато більше. Ще раз наполягаю на своїй думці - Богові не потрібно, щоб Його просило 100 чоловік. Він хоче чистоти помислів, віри і щирого серця - це все чого хоче Бог. Якщо молитиметься 100 чоловік і будуть думати про пироги, а дехто ще й радіти буде з чужого горя, то кому потрібна така молитва ? Жодного чужого не буде так боліти серце за когось, як в рідних. Тому не потрібно суєтитись і метатись по сторонах в істериці шукаючи допомоги. Шукайте і знайдете, стукайте і вам відчинять просіть і буде вам дано.

Мене одного разу запитав священник, як він має мені віддячитись за мою допомогу. Коли я відповів, що не потрібно, тому що послуга не така й вже значна, то він пообіцяв, що молитиметься за мене, на що я зразу відповів йому, що краще давайте кожен хай молиться за себе і отримає свою нагороду, а не чиюсь. Тим більше я знав наскільки "сильна" його молитва...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=379042&postcount=77 [​IMG]
    Молитва Богові взагалі непотрібна. Молитва потрібна людині.
    Отак взяли й засудили. Браво! [​IMG]

----------
    А тут взагалі собі заперечили.

То шукати чи ні? [​IMG]

3. harmony

Значить можна плести що-небудь, це Бога не стосується, це стосується лише людини. Найкраще зайнятись самонавіюванням і все буде окей, Бог і так тут ні при чому.

4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Як же так може бути,щоб люблячий нас Творець був байдужим до наших проблем і прохань.Потрібна Богові наша молитва,і Він наполягає на тому щоб ми зверталися до Нього зі своїми проблемами,проханнями і подяками.

5. Liliyah Romanova

Ні, не значить. Якби вас цікавив сенс молитви, ви би його пізнали. Вочевидь, він вам непотрібен. Так людей судити легше. [​IMG]
    А де таке написано? Читаєте між рядків? Я там не писала.
    Молитва потрібна людині. А Богові - наша любов...
    Сказано
    5 І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю!
    (Повт.6:5)

• Подобається Подобається x 2
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

+1000

• Подобається Подобається x 1
  7. mavka

mavka Well-Known Member

Відповідь: Про молитву...

попалити всі книжки! ті, які необхідні для всесторонньої базової освіти - не для фахівців - :babruysk: :)
    "християнину нема потреби" - жартуєте?

чи таким чином Вам легше дискутувати на цих гілках? без базових знань ?
    "Раввіністичне тлумачення Тори - безсистемне накопичення знань" ?
    а український безграмотний переклад віршів писаних езоповою ще й забутою мовою "на здогад буряків" - це що ? як ви їх розумієте ? чи Ви взагалі про це здогадуєтесь ? :)
    тому Слово й було божественним, бо в нього можна вкласти потрійний зміст. в молитву теж, до речі.... :)

що ж, - кожна душа перебуває на своєму відповідному рівні розвитку - відповідно й сприймає Тору, Євангеліє, індійські трактати, вірші та живопис.

ми всі - на різних рівнях.

• Подобається Подобається x 1
  8. франц-йосип

Відповідь: Про молитву...

Я думаю вам знайома категорія "тих що вічно навчаються і ніяк не навчаться" бува і таке іще раз нагадаю одного мудрого юдея складати багато книжок не буде кінця, а багато навчатися мука для тіла! перепрошую за повтори.

9. mavka

mavka Well-Known Member

:) звичайно, мука, бо треба ж і на роботу ходити й обов"язки інші виконувати. тому я своє дуже книжками не обтяжую - от фізичними вправами та плаванням - так. а Ви? чим своє обтяжуєте ? ;)
    енівей,
    вибачте, коли я Вас роздратувала, - моя вина, що забагато писала того, чого Ви не знали, враховуючи й цей пост. :)

на додаток, - про молитву - (щоб не було пустопорожнім офтопом) на мою скромну думку, не треба думати, що традиційні християни раптом стали особливим вибраним народом, чи заповіді Моїсея - єдиний правильний закон (знаємо ми їхніх "праведників", - одні тільки Сара з Авраамом чого вартують) й інші не відають, що таке царство Боже в душі, чи як правильно прославляти Творця.
    Чимось Хава Нагіла (гімн Сонцю) відрізняється від
    Praying Indians in Natick

?

нічим.

10. франц-йосип

Мавко, то про книжки Соломон писав Екк.12.12 а от чи ходив він на роботу а по роботі в басейн-достеменно невідомо.
    Сарра і Авраам а ще Давид із своїм вчинком щодо Урі Хеттянина,Саул
    та й пророки теж ,он Йона -тікає просто від Божого наказу.Біблія розповідає про звичайних людей,недосконалих з усіма притаманними людині слабкостями і як надалі вони вдосконалюються "співпрацюючи" з Богом.

P s і ще про нездалий переклад,езоповою мовою.Так,Мавко,є ще інші переклади є з чого вибрати.А от коли ви читаєте апокрифи Івана які перекладені з грецької на коптську а потім знов на грецьку ,бо оригінали були втрачені-то це нормально(враховуючи що коптська мова примітивна порівняно з грецькою)

Останнє редагування: 20 вер 2008
  11. Liliyah Romanova

Дуже прошу про молитву й думки про Марусю.
    Їй зараз дуже підтримка потрібна...

• Подобається Подобається x 18
  12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Марусю, ми з Вами.Нехай Бог ВАм допоможе в цей скрутний час.

• Подобається Подобається x 10
  13. Yur

Yur Well-Known Member

А з Пупером, шо ся стрисло?

14. Liliyah Romanova

По-перше, треба дивитися на дату допису.
    По-друге, невже пупер не вартий молитви за нього?

• Подобається Подобається x 8
  15. harmony

Я за Пупера молюсь 3 рази на день на голодний желудок.

16. Liliyah Romanova

Це дуже корисно. Особливо, якщо врахувати, що молитва за ближнього міняє не ближнього, а наше до нього ставлення. ;)

• Подобається Подобається x 7
  17. harmony

Думаю, що і ближньому допомагає, хоч він може цього і не усвідомлювати.

18. Liliyah Romanova

Я так і зрозуміла, з якою метою ви молитеся. :)))

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може я забув.... а молитися за невіруючого можна?

20. Радість

Радість Well-Known Member

Молитися за невіруючого треба. Записки подавати не можна.

а де твій аватар? :)