Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Molv

Molv New Member

Відповідь: Прохання про молитву

Безмежно дякую всім за молитву.
    Бог вислухав її.
    Дякую.

• Подобається Подобається x 12
  2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

прошу про молитву за Віталія - зятя моєї подруги, у якого в четвер стався обширний інфаркт, і який перебуває в реанімації. а вдома на нього чекають дружина, двухлітня донечка та батьки.

• Подобається Подобається x 22
  3. mavka

mavka Well-Known Member

Відповідь: Про молитву...

що ж, Миху, дискусія виходить за рамки "про молитву" й відповім Вам десь на відповідній гілці. тут думку свою вже висловила - ми з Св. Матвієм поділяємо думку , що ці речі мають бути таємними. :) "коли молишся, зачини свої двері й помолися .. в таїні, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно."

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ви вбачаєте велику різницю в тому,як молитись?
    Чи вважаєте,що Бог не почує молитви,коли вона прозвучить так,а не так,чи між людьми,в церкві,чи на самоті,своїми словами,чи словами з молитвенника?

• Подобається Подобається x 1
  5. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Не зовсім
    :)

• Подобається Подобається x 2
  6. mavka

mavka Well-Known Member

звичайно, ритуальні молитви дуже величні - значення їх важко переоцінити.

й не можна думати, що християни особливі стосовно до цього. те саме священнодійство й ефект відбувається посеред племені аборигенів Австралії, які зібрались навколо ватри.

вище говорилось про приватні стосунки з Вищими силами. ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

:suicide:Глибока думка.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

9. harmony

harmony Well-Known Member

Перечитав цю гілку і побачив, що різні думки є відносно прохання про молитву. тому висловлю й свою, яку усвідомив з Біблії.
    А ти, коли молишся, то не будьте, як ті лицеміри, що люблять ставати й молитися по синагогах та на перехрестках, щоб їх бачили люди. Поправді кажу вам: вони мають уже винагороду. А ти, коли молишся, "увійди до своєї комірчини, зачини свої двері, і помолися", а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно !

Все інше, як тут вже хтось писав на форумі подібне на показуху. Щира таємна молитва має найбільший успіх.

10. harmony

Справа ваша, але я не сприймаю ось таких молитв. Молитва - це крик душі до Бога. Звідки я знаю хто такий Петро, Іван, чи хтось інший. Своєю недалекоглядною поведінкою ви несвідомо ображаєте Бога, підриваючи віру у Його Всемилостивість і Всемогутність. Моліться кожен щиро і від душі до Бога у своїх потребах, щоб взагалі ніхто і не здогадувався, що діється у вас. Бог завжди вам допоможе. Не робіть з Нього глухого і прошеного. Ви не встигли подумати, Він вже біля Вас, бо знає. що ви потребуєте Його допомоги. Для чого цей цирк на форумі ?

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви пишете про "прохання про молитву", а подаєте цитату, яка взагалі того не стосується. Або якщо, то непрямо. Брак послідовності, неспа? ;)

Є різні види молитви. І про них теж у Біблії сказано. Чи в Біблії лише одна цитата про молитву? ;)

12. harmony

Якщо ви супер модератор, то поясніть мені чому на одній гілці 3 теми ?
    Я привів цитату стосовно теми, яку започаткував ваш консультант:http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=37655, а потім дав відповідь на другу тему "прохання про молитву", яка чомусь теж на цій гілці і бачу, що там є і третя тема про самотність. То ж прошу не звинувачувати мене у відсутності послідовності, якщо на самій гілці вона відсутня.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви просто не оффтопте, де прийдеться, то і зрозуміти все буде легше. ;)
    Як новенькі на форумі, то перше почитайте його, а тоді вже сліди по гілках лишайте. :)

14. JaguaR

JaguaR щасливий

Поки що на виділене:
    Певне тому, що в юдеїв не було звичаю купальської ночі, який слідує після перестрибування через вогонь. Знаєте про що я?

15. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Вельмишановна Мавко,хочу заперечити вам стосовно іудаїзму.Таки сучасний іудаїзм існує бо і цей релегійний світогляд багато змінювався протягом тисячоліть.Я думая вам відомо про існування багатьох майже ворогуючих сект і напрямків в сучасному іудаїзмі?Каббала як наука про тлумачення Тори остаточно сформувалась 12-14сторіччях. Ваші посилання на приховані (таємні) знання це саме той предмет,який вивчає Каббала(яка теж має де-кілька різних шкіл)
    Іще ваші "загадкові"посилання на апокрифи Івана?яке ви називаєте "твердою їжею"і шкодуєте що воно недоступне загалу.Задайте елементарно пошук в Гуглі-і буде вам повний казан "твердої"їжі.Правда виникає питання,яке це має відношення до сучасного християнства,будь якої конфесії чи деномінації.Є ще багато подібної літератури

16. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

+1

17. mavka

mavka Well-Known Member

нарешті аж на третій день після великої бурі в моєму селі є світло! :radist:

ці зміни кудись поділися, Франце-Йосипе ? вчення від початку не змінилося жодного разу - це Закон Моїсея. є вчення і воно не "сучасне", а є сьогоднішній день й процеси в суспільстві. християнство - теж секта юдаїзму. вона виокремилася з певних обставин. християнство якраз й було раннє - найближче до задуму й сучасне - найдальше. мої посилання "загадкові" для більшості дописувачів цієї гілки - покладіть руку на серце - це ж бо видно з коментарів! :) для Вас теж загадкові - інакше б Ви не опиралися, а дописали глибше суть "загадкових" знань. :)
    або Ви обрали собі таку маску й роль - запеклого християнина, який "нічого не читав, нічого не бачив, хоч й може, але все-йдно осуджує". ;)
    :) ні , я не дивилася того фільму. та знаю, про що він - дуже багато читала.
    Ягуаре, мусите зрозуміти, про що та загадка, ану ж бо Ваша дружина задумає щось подібне вкоїти! щоб Ви були готові. :) куди там романтичні купальські ночі ! Боже - наші достойні предки жили таким життям, що їм не потрібно було закон Моїсея.
    :) дерзайте! зірки будуть вашими.

Миху, про Мелхиседека раджу читати в оригіналі - більше зрозумієте. не лінуйтеся, Миху, не лінуйтеся - це вже дванадцятий раз, як Ви лінуєтеся.

18. JaguaR

JaguaR щасливий

Мавочко, то як ми такі туподоходящі (не ображайтеся, шановні мешканці Форумляндії, я, мовляв, принаймні про себе), то чому ж Ви не розкриє те нам ті загадковості (ага, щоб очима дивилися і не бачили.. :D)

Якщо я не буду довіряти дружині, то в задачі питається: нащо ж ти, сину, одружуєшся?

Та-та... Такі то люди були. А зара шо? То тепер така молодьож, шо го-го-го. Ніжкі ся кінчєют, а спідничкі ше й не видко.
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D................. хоч бери і йди до пупера по його фірмові смайли..

Мавочко, щось так виглядає, що тільки й тої романтики- до пори, до часу. (до конкретного часу.)

А нащо мені зірки? Що БОГ дав, то й добре; а дасть більше, то й слава ІСУСУ ХРИСТУ (БОГУ)!

19. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

='mavka;381470']Ви обрали собі таку маску й роль - запеклого християнина, який "нічого не читав, нічого не бачив, хоч й може, але все-йдно осуджує".

Шановна Мавко ,я собі маску не обирав а просто вважаю себе християнином і тому намагаюся вести з вами розмову з позиції християнства.Так от для християнина Біблія є абсолютно достатнью для розуміння принципів існування світу а також призначення людини в цьму світі та її особистих взаємин із Творцем.Християнину нема потреби вивчати різні еллінічні писання стоіків та гностиків(якщо звісна річ це не є ваш фаховий предмет дослідження) так само і різні апокрифічні тексти,раввіністичні тлумачення Тори,цей шлях веде до безсистемного накопичення знань,можна сюда додати зороастрійців -там теж є багато цікавих фактів плюс Упанішади і далі до безмежності і різноманіття.Тобто шлях на який завжди зіштовхуєє людину супротивник Творця.

20. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Молитва один за одного – це як милостиня – вона безкорислива, хтось просить, а хтось подає, в Євангелії є багато місць, що спонукують нас молитися один за одного(наприклад, Як 5.15,16, але їх набагато більше). В звичайному житті часом важко попросити когось :”Помолись за мене чи за когось”, на форумі це набагато легше... Тому такі теми, як „прохання про молитву” життєво потрібні. Може для когось це остання надія...

а де твій аватар? :)