Молитви,які нам допомагають

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 6 вер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Про молитву...

Кілька цитат щодо того, що треба молитися одні за одних.
    4 Так говорить Господь Саваот, Бог Ізраїлів, до всього вигнання в неволю, що Я вигнав з Єрусалиму до Вавилону:
    5 Будуйте доми, і осядьте, і засадіть садки, і споживайте їхній плід!
    6 Поберіть жінок, і зродіть синів та дочок, і візьміть для ваших синів жінок, а свої дочки віддайте людям, і нехай вони породять синів та дочок, і помножтеся там, і не малійте!
    7 І дбайте про спокій міста, куди Я вас вигнав, і моліться за нього до Господа, бо в спокої його буде і ваш спокій.
    (Єр.29:4-7)

44 А Я вам кажу: Любіть ворогів своїх, благословляйте тих, хто вас проклинає, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто вас переслідує,
    45 щоб вам бути синами Отця вашого, що на небі, що наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних.
    (Матв.5:44,45)

28 Благословляйте тих, хто вас проклинає, і моліться за тих, хто кривду вам чинить.
    (Лук.6:28)

24 А Симон озвався й сказав: Помоліться за мене до Господа, щоб мене не спіткало нічого з того, про що ви говорили...
    (Дiї.8:24)

3 Моліться разом і за нас, щоб Бог нам відчинив двері слова, звіщати таємницю Христову, що за неї я й зв'язаний,
    4 щоб з'явив я її, як звіщати належить мені.
    (Кол.4:3,4)

25 Браття, моліться за нас!
    (1Сол.5:25)

18 Моліться за нас, бо надіємося, що ми маємо добре сумління, бо хочемо добре в усьому поводитись.
    19 А надто прошу це робити, щоб швидше до вас мене вернено.
    (Євр.13:18,19)

1 Наостанку, моліться, браття, за нас, щоб ширилось Слово Господнє та славилось, як і в вас,
    2 і щоб ми визволилися від злих та лукавих людей, бо віра не в усіх.
    (2Сол.3:1,2)

16 Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!
    (Як.5:16)

• Подобається Подобається x 4
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Прохання про молитву

Тут вас Мавко, трохи "понесло", як на мене. Християнська наука є відкритою. Там нема посвят у знання чи ше там шось.

• Подобається Подобається x 1
  3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

mavka;379034]
    про те, що справжнє вчення Єгошуї було секретним казала не раз. в Біблії є тільки натяки на нього, це стосується практик молитви-медитації у великій мірі також.[
    Християни не ставлять під сумнів зрозумілість Біблії,не вишукують, прихованого тільки для посвячених, сенсу."Єгошуї "-це ви так практикуєте називати Спасителя?Чи то вам Булгаков "навєял"
    А от що до молитви так тут теж де-які складності виникають ,не всі молитви приймаються:
    Прит.
    15:29 Далекий Господь від безбожних, але справедливих молитву Він чує.
    28:9 Хто відхилює вухо своє, щоб не слухати Закона, то буде огидна й молитва того.

• Подобається Подобається x 3
  4. JaguaR

JaguaR щасливий

Мавко, може соізволите прочитати цілий 14-тий розділ?
    От 21 вірш того ж розділу: І простяг Мойсей руку свою на море, і Господь гнав море сильним східнім вітром цілу ніч, і зробив море суходолом, і розступилася вода.

То що, Мойсей гнав море? Якби Мойсей не помолився, а сказав до моря, мол, розійдися, та ще й без думки про БОГА, впевнений, що то він сам такий сильний (здається, Ви це пропагуєте- то на мою думку), то дулі море б розійшлося..

Ще й як змінюються.

Вони шукають, а ми розмовляємо.

• Подобається Подобається x 2
  5. mavka

mavka Well-Known Member

невже? ;) і чи допомагає форумська молитва, Ліліє ? ;) :) але подумайте перед тим, як відповідатимете - тут, як у шахматах - часом може бути розіграна передбачена партія ;) .

6. mavka

mavka Well-Known Member

гірко помиляєтеся... вже не раз доводилось мені про це писати, Миху, а Ви віри не ймете. це є в Марка, є в Матвія, в Кор. перших та других. , в посл. до євр.

10 І, як остався Він насамоті, Його запитали найближчі з Дванадцятьма про цю притчу.
    11 І Він їм відповів: Вам дано пізнати таємниці Божого Царства, а тим, що за вами, усе відбувається в притчах,
    12 щоб оком дивились вони і не бачили, вухом слухали і не зрозуміли

10 І учні Його приступили й сказали до Нього: Чому притчами Ти промовляєш до них?
    11 А Він відповів і промовив: Тому, що вам дано пізнати таємниці Царства Небесного, їм же не дано.

7 але ми говоримо Божу мудрість у таємниці, приховану, яку Бог перед віками призначив нам на славу,
    8 яку ніхто з володарів цього віку не пізнав;

Нехай кожен нас так уважає, якби служителів Христових і доморядників Божих таємниць;

а це найбільше Вас стосується :) :

12 Ви бо за віком повинні б бути вчителями, але ви потребуєте ще, щоб хтось вас навчав перших початків Божого Слова. І ви стали такими, яким потрібне молоко, а не страва тверда.
    13 Бо хто молока вживає, той недосвідчений у слові правди, бо він немовля.
    14 А страва тверда для дорослих, що мають чуття, привчені звичкою розрізняти добро й зло
    .

ось відкрийте ЦЮ сторінку - там страва ТВЕРДА. а чи зможете її перетравити ? мені жаль - українською дуже мало інформації.

Навіть Клемент з Александрії (Clement of Alexandria) в одному із своїх трудів The Stromata, or Miscellanie писав, що апостоли мали таємне вчення, яке нігде ніколи не записувалося - передавалось воно кільком вибраним.

про це писав й один з Отців ранньої Церкви Оріген:

“[Jesus] conversed with His disciples in private, and especially in their sacred retreats, concerning the Gospel of God; but the words which He uttered have not been preserved, because it appeared to the evangelists that they could not be adequately conveyed to the multitude in writing or in speech… and they saw… what things were to be committed to writing, and how this was to be done, and what was by no means to be written to the multitude, and what was to be expressed in words, and what was not to be so conveyed”. (Contra Celsus, Chap. VI. 18)

:shutup:_______________________________
    оце зараз вже її понесло, бо писала , як воду у ступі товкла - без толку для Миха. :cowboy: зате в своє задоволення.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, ми не можемо мати стільки знання, як Бог. Точка відліку є ті знання, які дано людству і вони не є секретом ні для кого. Кожен може взяти Святе Письмо і читати. Секрет лише в тому, що кожному дається розуміння по його вірі. А Скажімо, священик не має доступу до більших знань, ніж Ви, Мавко. Тобто інформаціє є повіністю відкрита. В інших релігіях, є так звані, посвяти у ступені. Жреці володіють більшими знаннями, ніж інші і ті знання є секретними.
    Ви ж говорите про Божу мудрість. Ну вибачте, якщо ми мали такі знвння, як Бог, то самі б були богами.
    Так що Мих все розуміє.

• Подобається Подобається x 4
  8. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Чия молитва спричиняється, Мавочко, відомо лише Тому, до Кого ті молитви засилають. Ми не можемо знати, хто з нас достойний бути вислуханим. Але всі маємо надію на Його безмірні любов і милосердя.

• Подобається Подобається x 9
  9. JaguaR

JaguaR щасливий

Що ж значить оте багатозначне (?) ті що за вами? Невже про християн, що за апостолами?
    Подивимося інші переклади..
    --------------------------------------------------------------------
    Хоменка:
    І він сказав їм: "Вам дана тайна Божого Царства; для тих же, що осторонь, усе стається притчами, щоб вони дивлячись, не бачили, слухаючи, не зрозуміли, щоб, бува, не навернулись, і щоб їм не простилось."
    ---------------------------------------------------------------------------
    Куліша:
    І рече до них: Вам дано знати тайну царства Божого; тим же, що осторонь, у приповістях усе стаєть ся, щоб дивлячись дивились, та й не бачили, й слухаючи слухали, та й не розуміли, щоб инколи не навернулись, і не простились їм гріхи.
    --------------------------------------------------------------------------
    Російський синодальний:
    И сказал им: вам дано знать тайны Царствия Божия, а тем внешним все бывает в притчах; так что они своими глазами смотрят, и не видят; своими ушами слышат, и не разумеют, да не обратятся, и прощены будут им грехи.
    -------------------------------------------------------

То виходить, що вислів "за вами", значить, не в часі, не про тих, хто прийдуть потім, а про тих, які "осторонь", "зовнішні", -- отже, нехристияни.

Мавко, тут на форумі море твердої страви, так що Мих тут не молоко п’є.

10. Liliyah Romanova

Я вже вам відповідала. Я думала, ви читаєте. ;)

11. mavka

mavka Well-Known Member

;) авжеж читаю, тому й питаю на здогад бурячків рядочками та ямок на бек-ярді ;)

12. mavka

mavka Well-Known Member

:) чи ж воно так, коли першим реченням ви стверджуєте, а останнм - заперечуєте. :) хто писав Старий заповіт ? єврейські жреці. звідки взяли знання ? від єгипетських жреців. що то були за таємні знання ? Клемент , засновник Александрійської богословської школи, вказував, що таких таємних писань було числом 42. розбавлені, завуальовані, натяками сказані, вони є не повністю в Старому Заповіті. але викладати все на порцеляновій тарілочці не стану.

уважайте так, я не примушуватиму Вас ні до чого :)

:) очевидно ж, не готові Ви ще до таких диспутів.
    вітер гнав море, та й воно мілке - в багатьох місцях в час відпливу вбрід можна перейти. справжнього Виходу з Єгипту ніколи не було, а притча ця про визволення духу з рабства незнання. і коли ви знаєте, що дно мілке й є припливи та відпливи, ви самі можете собі порадити. бо не можна впадати у відчай і зупинятися - треба до останнього борсатися й самому теж. оце так, коли коротко відсікаючи усі інші дотичні й важливі моменти.

але змагатися з Вами в балачках не стану доти, поки не відгадаєте загадку - це буде відповідь Михові :)
    отож,
    коли від троянди народжується троянда, від яблуні - яблуня, від дельфіна - дельфін, від тигра - тигр,
    а наш Батько - Бог, то хто ми ? що на це відповів Ієгошуя ?
    :)

13. Liliyah Romanova

Дякую, Мавочко, що навчили. Ямок побільшало... ;)
    А молитва таки помагає.

14. франц-йосип

=mavka;379475]:) єврейські жреці. звідки взяли знання ? від єгипетських жреців. що то були за таємні знання ? Клемент , засновник Александрійської богословської школи, вказував, що таких таємних писань було числом 42. розбавлені, завуальовані, натяками сказані, вони є не повністю в Старому Заповіті.

Все приблизно так як ви пишете і ця наука в сучасному юдаїзмі існує і називається Каббала,але при чому тут християнство? чому ви в такий дивний спосіб вживаєти ім"я Спасителя.На даний момент його в такий транскрип вживають мессїанськи евреї.

15. JaguaR

JaguaR щасливий

Широке Вам с п а с и б і .

Як казав один відомий герой: "Так то воно так, але трішки не так".

Вихід 14:21
    І простяг Мойсей руку свою на море, і Господь гнав море сильним східнім вітром цілу ніч, і зробив море суходолом, і розступилася вода.

Та чув я це, стільки разів, що вже й нудити починає, от тільки жоден з тих, хто це придумав, не був тоді там. А той, хто був (очевидець) написав те, що було насправді. І чому я маю відкидати свідчення того, хто бачив і приймати байки з циклу "придумай (поясни) сам"?

Змагатися.. Інтересно (цікаво)...

Ми - люди.
    До речі, мавко, пропоную показати цю загадку пуперові, а то він не вірить, що ІСУС - БОГ.

Е ні, Ви просили відгадати загадку, а не загадки. Тепер Ваша черга:
    Хто такі люди відносно БОГА?
    Відгадаєте, - відгадаю другу..

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, агов!
    Я вам про християнство, а ви мені про єгипетських жреців...

17. франц-йосип

а ось тут "тверда їжа",що її рекомендує Мавка
    http://www.nsu.ru/classics/gnosis/apocryph.htm
    правда знов не українською,ну що ж тут хіба ще можна додати Євангелію від Юди і Код Да Вінчі

18. viltis

viltis Well-Known Member

Прошу про молитву за душу раба Божого Романа. Сьогодні зранку він покинув нас, а мій чоловік залишився без батька.

• Подобається Подобається x 24
  19. mavka

mavka Well-Known Member

Миху, за тих неповних три роки Ви вже мали дость часу хоча б самоосвітитися й визнати, що Ієгошуя не мав наміру придумати нову віру. християнство - гілка іудейської релігії, а не самостійна віра, насправді. в Біблії, яку Ви штудіюєте (в оригіналі, звісно ж ;)) є про це досить однозначних цитат. приміром :

"6 Як і на іншому місці говорить: Ти Священик навіки за чином Мелхиседековим."

"20 куди, як предтеча, за нас увійшов був Ісус, ставши навіки Первосвящеником за чином Мелхиседековим."

"17 Бо свідчить: Ти Священик навіки за чином Мелхиседековим."

"Ти Священик навіки за чином Мелхиседековим,.."

"28 Хто відкидає Закона Мойсея, такий немилосердно вмирає при двох чи трьох свідках.."

ХТО ЦЕ БУВ - МЕЛХИСЕДЕК, Миху - оце загадка для Вас.... ;) чи ж не так ?

Ясно, що ми люди ! Бог - це слово, ми його маємо в собі.
    1 На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.
    2 Воно в Бога було споконвіку. (Йоан, 1:1)
    Бог - це Любов. Ми її маємо в собі теж. Наш Батько Бог - не господар, а Батько, то хто ми ?
    правильна відповідь : "34 Відповів їм Ісус: Хіба не написано в вашім Законі: Я сказав: ви боги?"
    лише ми недосконалі боги, наша душа впала на три рівні вниз й нічого не пам"ятає.
    "1 Тому полишімо початки науки Христа, та й звернімося до досконалости, і не кладімо знову засади покаяння від мертвих учинків та про віру в Бога,
    2 науки про хрищення, про покладання рук, про воскресіння мертвих та вічний суд... "

:) нема сучасного юдаїзму. при чому християнство - вже відповіла вище. Спасителів в історії людства було немало. в них вірили глибоко й кожен мав своє ім"я.
    кому вірити й уві що - цілком Ваша справа. :naci:
    вольному - воля.

але Ви принаймні, повинні розуміти, коли одружуватиметесь, чому Вашій нареченій під час обряду вінчання будуть ставити в приклад іудейських жінок, а не українських. знаєте, кого маю на увазі й ЩО ті жінки зробили ? ;) :) оце для Вас загадка.

Честь!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо? За три останні роки шось змінилося у Святому Письмі?

17 А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.
    18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.
    19 І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі!
    20 Тоді наказав Своїм учням, щоб нікому не казали, що Він Христос.

а де твій аватар? :)