Молитва і стан "трансу", нірвани

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Оленa, 8 лют 2011.

1. Blessed

Blessed Well-Known Member

Звичайно, як і самі діла без увірування.
    А діла це вже плід віри

Звичайно, але їх судитиме Бог а не ми,чи не так )

В даному випадку я говорила про євреїв, які хотіли оправдатись законом і досі фактично не оправдані доки не увірували в Ісуса.

Аякже, саме це я і говорила коли ви намагались "вивести на чисту воду" харизматичні церкви. Тому не варто стверджувати що і як є правильним доки особисто не почули від Бога такі твердження ( як от наприклад євреї чули для себе). :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ці вимоги записані у Бібліїі тому Богу немає потреби зявлятисьу видіннязх до кожного особисто.
    Безумовно почуття відіграютьважливу роль у формуванні віри, але часто богслужіння обставляють так щоб впливати саме на емоції людей і знизити критичне спрйиняття дійсності. Не хочу повторювіатись але те що відбувається у харизматичних церквах немає білйних підстав ісама теолгія цих церков лише прикривається основними християнськими догматами. маючи зовсім іншу етику.

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

Усі євреї особисто їх чули чи більшість вірило писанням?

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Євреї чудово розуміли що жертви це лише символи і вони потребують викупу і саме тому чекали приходу месіїю
    Релігійні провідники 3 ст до н. е 1 ст н . е. спотворили цю надію і згодом почали навчати що заслуг Авраама є цілком досить дляспасіння.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Кожне твориво прославляє Творця на власний лад. Але чи дійсно Богові байдуже, яким чином людина прославляє Його і служить Йому? Поведінка віддзеркалює віру людини, тому дійсно віруюча людина під час Богослужінь виявляє дух статечності і побожності. Вона не поводиться дивно і відразливо, не відчуває себе як на дискотеці чи на концерті (для цього є інший час). Форма і тексти Богослужінь мають підкреслювати Божу гідність, тому в церкві укладачі Літургій навчені Божим Духом.

• Подобається Подобається x 2
  4. Blessed

Що на це сказати.. ми говорим про те ж саме.

Приклад будь-ласка.

А яка саме церква має біблійні підстави свого служіння? Приклад будь-ласка

Усі євреї чули це через Моісея який чув особисто.

Я вже казала, не ставте Бога в свої рамки. це раз.
    Два- Дух Святий живе в кожному і говорить з кожним. питання от чи кожен Його чує?

Саме так. В храмі всі побожні, а вийшли з храму і живуть як завше. Ісус казав не будьте як фарисеї і книжники, довго молячись на людях,і показуючи свою побожність. Покажіть її ділами.

5. Сергій аспірант

Звідки ви це взяли?

6. Levko

Levko Well-Known Member

Колись пан Мих писав про форму служіння Богові людей з якогось африканського племені, котрі навернулися до Бога і прийняли Христа. Я уже точно не пам"ятаю, але він описував як ті люди прославляли Ісуса своїм звичним співом, танцюючи у своїх звичних костюмах під звуки своїх звичних бубнів. Така їхня форма служіння була. І чим гірша від літургії? Це всього лиш форма- суть же одна!

Я вважаю, що "статечність і добропристойність" служіння, про котру пише Павло (1Кор.14:40) має бути внутрішня, перш за все..., в порядку і на збудування один одного...
    Тому, як на мене, немає сенсу судити, чи хвалитися формами служінь.
    Краще, "як написано: Хто хвалиться, нехай хвалиться Господом!1Кор.1:31

• Подобається Подобається x 4
  7. comanche

comanche знайшовся

У мене виникло цілком законне питання: Чи Давид порушив форму Богослужіння, коли писав щоб у святині Господній хвалити Його танцем, бубнами, цимбалами гучними?

8. Blessed

Сергію, приклади будь-ласка та цитати з Біблії на теми які я просила. А то ви знов ігноруєте надати чіткі конкретні цитати на які посилаєтесь і говорите загальними (своїми) фразами.

9. Сергій аспірант

Буду дуже вдячний якщо ви нагадєте свої питання

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я не хвалюсь, а привожу в приклад як гідний зразок. Також не заперечую розмаїття Богослужінь, вірю в дари Святого Духа. Але не сприймаю геть усе без винятку, тут вже вибачайте.
    Дивує мене ваше питання, я що говорила про вашу церкву конкретно чи наступила вам на болючий мозоль? Чи я не говорила загалом про гідність Бога і християнина? Ви вважаєте, що антихрист це лише той хто прямим текстом заперечує Христа?

11. comanche

comanche знайшовся

Ні ні ні :)
    ви говорили про форму Богослужіння загалом..
    Я нічого не маю проти літургії... повірте.. сам не одну відбув... справа у тому, як ви ставитесь до даної форми.... ну.. мені, наприклад, здалось, що ви вважаєте дану форму проведення Богослужіння єдиновірною. Заперечуючи будь які інші форми....
    Якщо я не правий - поправте мене :) це лише те, що я зрозумів прочитавши попередні ваші повідомлення.
    p.s. я ніде не бачу у своєму повідомленні нотки зневаги :) чесно :) а ви, якось дуже бурхливо відреагували...
    Гідність Бога і форма проведення Богослужіння.... мені здається це трохи різні речі... ви не знаходите?
    Та й не в антихристі справа.... я боюсь назвати когось антихристом лише тому, що він славить Бога не так як я... :)
    От уявіть що ми почнем так категоризувати.... і раптом під таку категорію підпаде людина, яка справді славить Бога, просто по іншому... а ми назвем її антихристом... то скажіть.. як ви оправдаєтесь перед Богом коли Він спитає:
    "-От ця людина віддавала славу Мені, а ви її назвали антихристом... поясніть чому..."

12. Сергій аспірант

Я все ж сподіваюсь прочитати вашу відповідь на питання

Ви вважжаєте небезпечною літертуру свідків Єгови?
    Чи знаходили в ній заклики до етнічної чи реліігйної ворожнечі?
    чи випереконані що ваші реліійні погляди є правильними а свідки Єгови помиляються?

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

Питання має полягати ві ншому
    хто має визначати форму поклоніння і служіння БОгу - Бог чи людина.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так-так, я ж не з вашої церкви, а з традиційної, тому в мені слід бачити підступність, лицемірство і таке інше
    Церковне Богослужіння вважаю зразковим і навела як приклад. А що ви подумали, то ваша проблема.
    Ваш допис мені здався агресивним, тому сорі...
    Ні.
    Я когось конкретно назвала антихристом?
    Думаю, що про можливість його діяльності не варто забувати і бути обачнішим.

14. Сергій аспірант

А хіба цих рис у вас немає?

---------- Додано в 13:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Наклеп наклеп визначався як поширення завідомо неправдивих вигадок, що ганьблять інших осіб. Пані Олена не довела жодного свого звиуачення. жодного разу не вибачилась і не визнала відсутності доказів своїх звинувачень. Це не лицемірство?

---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:06 ----------

Лицемірство — поведінка, що прикриває нещирість, злонаміренність притворним чистосерддям, чеснотою. Негативна моральна якість, що полягає в тому, що завідомо аморальним вчинкам (що здійснюються заради егоїстичних інтересів, за низькими мотивами і заради антигуманних цілей) приписують псевдоморальне значення, піднесені мотиви і людинолюбні цілі

---------- Додано в 13:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

Я задав прості питання на які відповіді не отримав. мені звичайно ваша позиція відома, але хотів би що б ви чесно і відверто її виклали.
    Ви вважжаєте небезпечною літертуру свідків Єгови?
    Чи знаходили в ній заклики до етнічної чи реліігйної ворожнечі?
    чи випереконані що ваші реліійні погляди є правильними а свідки Єгови помиляються?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Все нормально, п.Олено. Я також не сприймаю геть усе без винятку... Багато роздумую і аналізую, коли натрапляю на щось нове, але навчився поводитися в цьому дуже обережно і не робити поспішних висновків.
    Зараз якщо я чогось не розумію, в Божих речах, то волію радше утримуватися від критики на кшталт "то не від Бога, бо то не може бути від Бога".
    Просто мав невтішний досвід в цьому. Колись я дуже сильно критикував і висміював християн, котрі отримали Дар Духа з ознакою інших мов. Я був на 200% переконаний, що то від нечистого і що таке від Бога ну просто не може бути! Але коли Господь відкрив, що то є Його Дар, та ще й дав милість вкусити цього Дару, то мені напрвду стало дуже соромно, за те що так погано думав раніше...:sorry:.
    Слава Богу, що Він все прощає і поводиться з нами як зі своїми дітьми!:)

16. Сергій аспірант

Маю наступні питання
    За яких обставин ви отримали цей дар?
    Якою мовою ви говрите?
    Чи ви зустрічались з людьми які мають дар тлумачення?

17. Blessed

ПРИКЛАД будь-ласка, Сергію, не грайте вар"ята!А яка саме церква має біблійні підстави свого служіння? Приклад будь-ласка

----------------------------------------------------------------------------

ЦЕ завчені напамять фрази . До речі вони сформульовані саме так щоб людина мала змогу відповісти лише "так" "ні", і на них переважно всі відповідать "ні", бо дійсно ворожнечі не викликають але і особливої довіри теж.
    ----------------------------------------------------------------------------

ну от про це ми і говоримо і говримо що що людина не визначає їх і що в Бібілї нема визначених форм, і що критикувати когось безпідставно не варто!
    ----------------------------------------------------------
    ого, це вже хамство, Біблія такому не вчить.

18. Сергій аспірант

Мене цікавить думка Олени, чому поясню пізніше коли цю відповідь отримаю

---------- Додано в 13:52 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

Хамством було неможливість довести свої слова. Нажаль зверхнє і лицимірне ставлення для ОЛЕНИ характерне і про це свідчит відсутність прямих відповідей на прямі питання.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Для чого Вам мої відповіді, Сергію?
    Для того щоб заперечити їх??
    Не маю ніякого бажання сперечатися на цю тему...
    Якщо Вас це направду цікавить- пишіть в ПП, поспілкуємося...

20. Сергій аспірант

1)Чи існують докази що люди справді говорять мовами?
    2) Чи Біблія говорить щось про святий сміх?
    3) Чи прихильники цих церков виявляють плоди духу
    4) Чи глосолалія це виключно християнське явище?

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Ви кажете що обрежно ставитесь до нового? Невже в не думаєте що на ваші відчуття теж можна впливати?

а де твій аватар? :)