Молитва і стан "трансу", нірвани

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Оленa, 8 лют 2011.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

??? Антихристиянство?
    та людям взагалі не комфортно спідкуватись на релдігйні теми що досить дивно.
    Думаєте євреям було лекго проповідувати християнство в ортодоксальному єврейському чи язичницькому середовищі?

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

Звичайно, враховуючи що ці помилки мають доктринальне значення думаю на них важливо звертати увагу.

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

Що антихристиянського є в проповіді Свідків Єгови?

---------- Додано в 16:18 ---------- Попередній допис був написаний в 16:12 ----------

Кожна релігія висуває до своїх послідовників певні вимоги, дотримання яких є обов’язковим. Прикладом може бути вимога відвідувати літургію ( згідно канонічних правил , вірянин якй не відвідував літургію без поважних причин декілька разів відлучавс від церкви, а Росії потрапляв під нагляд поліції).

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:18 ----------

Те що людина може удосконалитисвоъ комуныкативны здыбності ви до уваги не берете.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ой, я зара вмру зі сміху :))) Здаюсь :flag_of_truce:

3. Сергій аспірант

Обгрунтовуйте свої тверження,

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ----------

Свідки Єгови не перешкоджають і не обмежують права інших конфесій

4. Blessed

Blessed Well-Known Member

Тільки обливають брудом, ставлять гриф " вірно" "не вірно" , постійно критикують, і засуджують.

5. Сергій аспірант

У чому ви вбачаєте обливання брудом? ППринаймі якщо свідки Єгови публікують щось про інші конфексії то керуються фактами які опубліковані у серйозних джерелах.
    Почитайте хоча б книгу Людство у пошуках Бога.

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Також ознайомттесь із статтями присвячених мормонам. менонітам, кальвіністам і скажіть у чому ви вбачаєте обливання брудом?

6. Blessed

Та у ваших словах Сергію, у ваших!!!!! Ви ж член СЄ

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Якщо кілька людей одночасно щиро помолились би до Ісуса, відкинувшись всі земні думки, то я навіть не уявляю. що могло б відбутись. Транс навіть не те слово, можливо більше підійшло б слово благодать, що зійшла внаслідок молитви...

• Подобається Подобається x 3
  8. nixto

nixto Well-Known Member

та ж вони і є найправильніші, найгарніші, найкращі, най..., най..., най. Ану провіримо:
    Сергію, яка конфесія найправильніше славить Бога?
    А хто може бути прикладом для тих, які хочуть хвалити Бога (правильно хвалити)?
    А хто своїми "подвигами" славить Єгову? А хто..., а хто..., а хто?
    Тепер слухаєм уважно!:pardon:

---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ----------

Та ні, Він ще не цей самий, не свідок.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

Перепрошую, а суть справи це пояснення з ВБ?

9. plastic

plastic Well-Known Member

Применшення особистості Ісуса Христа.

---------- Додано в 20:11 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

Декілька днів назад дивилася передачу по телевізору-показували одну церкву. Люди стояли перед проповідником, а потім він махнув рукою-і люди почали падати-по декілька рядів. Всі були в захваті.І причому приписували це дії Святого Духа. Люди свято вірили що цей проповідник-це Божа людина. Чи так було насправді? Я думаю ні. Навіть дивитися на це було противно. Здається це були харизмати.

• Подобається Подобається x 2
  10. Сергій аспірант

Помилились я не є свідком Єгови, точніше ще не є.

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:25 ----------

Так це справді були харизмати. нажаль їх погляди швидко поширились за межі пятедесятницького секредовища і групи які сповідуюють подібні ідеї є серед католиків, методистів. лютеран, хоча загалом ці конфесії негативно поставились до цьогоявища.

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Реліійгна практика має пітверджуватись Біблією з урахуванням її історичного і соціокультурного контексту, а цим част о нехтуюють.
    Звичайно легше спийняти якесь чудо ніж спробувати розібратись в тому що написано в біблії.

---------- Додано в 10:32 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

У чому ж це проявляється? Свідки Єгови не вважають Ісуса звичайним пророком, але не вважають його БОГом, імостассю трійці. Це поняття було не відоме християнам апостольських часів і Новий завіт цьомого ненавчає,

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ----------

Свідки Єгови такі самі люди як і усі ніші і вони зовсім не є досконалими і вільними від проблем.

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

Принаймі перед тим як критикувати свідків Єгови варто поцікавитись їхнім поглядом а не приписувати їм якісь власні уявлення.

11. Blessed

Принаймі перед тим як критикувати харизматичні течії варто поцікавитись що до чого а не приписувати їм якісь власні уявлення.

12. Сергій аспірант

А хто вам сказав, що я не цікавився? Дещо вище навіть цитати їх лідерів приводив
    тільки білійного обгрунтування для їх поглядам і релігійній практиці не знаходив.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

Зокрема це стосується наступних феноменів

святой смех
    «падение под действием Святого Духа»
    танцы в духе

13. Blessed

«Я есмь дверь: кто войдет Мною, тот спасется, и войдет, и выйдет, и пажить найдет»(Иоан 10,9)

Вы называете Меня Учителем и Господом, и правильно говорите, ибо Я точно то.
    Итак, если Я, Господь и Учитель, умыл ноги вам, то и вы должны умывать ноги друг
    другу(Иоан 13:13)

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:14 ----------

Ви приводили цитати одного з них, і то я не знаю наскільки вони не висосані з пальця вами.
    Слабо ви цікавились,дуже слабо і поверхнево.Більше того, Сергію ви нічого не знаєте про Бога, ви Його не знаєте взагалі, і претендуєте на носителя правди?

ви думаєете Він такий передбачуваний і влазить в рамки вашої уяви? Не будьте книжником якого Ісус так викривав постійно. А ПОЧНІТЬ СПІЛКУВАТИСЬ З САМИМ БОГОМ І В НЬОГО ШУКАТИ ПРАВДИ!

14. Сергій аспірант

Ісус себе називає Богом? Чи різниці у між словами Гсподь і Бог ви не розумієте?

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ----------

Цитати взяті з офіційного сайту
    Для того щоб цікавитись далі варто розібратись з тим що на поверхні наприклад з цим?
    святой смех
    «падение под действием Святого Духа»
    танцы в духе

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ----------

Ісус викривав те що вони слідували власним в=вигаданим традиціям а не то що вони реьельно вивчали закон.
    НІ Ісус ні апостоли не вимагали щоб їх слова приймали без доказів навпаки, про людей які перевіряли згідно Писання їх слова відгукувались схвально.

15. vov66

vov66 Well-Known Member

"...До 60-х гг. XX вв. труды, посвященные экстазу, были весьма немногочисленны, но именно с этого времени начался этап углубленных, комплексных исследований измененных форм сознания (ИСС), к которым был отнесен и экстаз, в том числе и вызванный религиозными переживаниями. Этому содействовали новации в области медицины – прежде всего открытие эндорфинов ("гормонов удовольствия"), которые обладают мощным многофакторным воздействием на организм и мышление.

Эндорфины – природные вещества, содержащихся в организме человека, и вызывающие при определенных обстоятельствах эффект, сходный с действием одного из наиболее сильных наркотиков – морфина. Функции эндорфинов как "гормонов удовольствия" очень многообразны. Считается, что они противодействуют стрессовым эффектам, подавляют болевые ощущения, влияют на эмоции и имеют отношение к некоторым психическим заболеваниям [Тейлор, с. 258]. Мощные выбросы эндорфинов происходят при занятиях спортом, в моменты оргазма, при религиозном экстазе и в ряде других ситуаций. Именно резкое повышение количества морфинов в нервной системе вызывает у здоровых людей чувство максимального удовольствия..." Детальніше

16. mirawoo

mirawoo Well-Known Member

vov66 , дуже цікава стаття. Дякую.

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Розумію Ваше непорозуміння, бо тут, напевне, переклад СЄ розбігається зі звичайним, Синодальним, де:

"Вы называете Меня Учителем и Господом, и правильно говорите, ибо Я точно то.
    Итак, если Я, Господь и Учитель, умыл ноги вам, то и вы должны умывать ноги друг другу"(Иоан 13:13)

У грецькому оригиналі маємо: "Ho didaskalos kai ho kyrios, kai kalos legete, eimi gar" - от так!

18. Сергій аспірант

зНову ж таки Ысус називаэ себе Господом, його ццей титул справды стосуэться але це не робить його Богом.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Нагадую. Самі ж колись писали (цілком справедливо), що у Новому завіті им'я Бога всюди передставлено як Kyrios. :tongue:

20. Сергій аспірант

Взагаліто я мав на увазі Септуагінту. Стосовно Нового Завіту то слово господь у ньому може сосуватись як Бога так і Ісуса. У згаданому вірші Ісус пітвердив що він є месією, якого очікували євреї, а не Богом.

а де твій аватар? :)