Молитва і стан "трансу", нірвани

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Оленa, 8 лют 2011.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Як на мене, то встановлення нормо-годин проповідування і вимога звітів є ознакою примусу.
    Ні, це однотипність поведінки, яка не може бути в церкві нормальним явищем, бо не може тіло складатися з одних рук, чи ніг, чи голів....
    А можна уточнити проти чого протестустують протестанти?

2. Blessed

Blessed Well-Known Member

Уточніть, думаю в мережі інтернет ця інформація в достатній кількості.:)

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я хотіла щоб ви мені уточнили, чи навіть переконали, бо сама не можу второпати. :pardon:

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А ви знаєте які це норми? Доречі ніхто не примушує здавати звіт.

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

Але ж церковна практика саме цьому і сприяє - наприклад використання стандартних молитов

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Думаю це доречно прокоментувати у відповідній гілці.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та мені вшистко єдно, просто навела як приклад.
    Молитва "Отче наш" стандартна?

6. Сергій аспірант

Так слід поцікавитись що ви наводите.
    Молитва яка дана як приклад і радше показує япро що слід молитись а не є якоюсь формулою.

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

В законодавстві деяких країн передбачено, що певний процент з податків які сплачує людина іде на користь релігійних організацій.

---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

Не говорю вдже про необхідність купівлі реліігйної літератури, ікон, свічок тощо, оплати реліігйних послугя кі нажалбь мали місце і часом досі є в церквах.

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ----------

Скільки обовязків має виконувати священник?

---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ----------

Це лише не зовсім вірна назва реліігйного напрямку яка історично склалась, і закріпилась в класифікації релігій. Назва вказує на ідейний і історичний звязок цих громад з Реформацією.

---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

После проповеди наступает четвертый этап — внушение на тему необходимости доказывать свою веру конкретными делами. Прежде всего, участием в богослужении и других служениях церкви, а также пожертвованиями. Как правило, на этом этапе поясняется на примерах их Библии, что для своего спасения кроме десятины необходимо также еще и «сеять» деньги — жертвовать.
    http://godembassy.info/index.php?op...ew&id=40&Itemid=99999999&limit=1&limitstart=4

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

Транс пані олено це чітко фіксований фізіологічний стан

Транс (от фр. transir — оцепенеть) — функциональное состояние психики, в котором изменяется степень контроля сознания над обработкой информации. Транс сопровождается определёнными изменениями мозговой активности, в особенности — бета-волн[источник не указан 579 дней].

Человек может входить в транс также под воздействием усталости, информационной перегрузки и т.п. Именно таким образом организм защищает себя от стрессов, когда их количество и сила становятся чрезмерными[источник не указан 579 дней].

Внешние и внутренние проявления транса у обыкновенных людей по данным современной медицины[источник не указан 579 дней]:
    фиксация взгляда
    расширение либо сужение зрачков
    замедление глотательного и мигательного рефлексов
    замедление и углубление дыхания
    замедление частоты сердцебиения
    снижение реакции на внешние раздражители
    мышечная релаксация
    разглаживание складок на лице
    задержка моторных реакций

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ----------

Зовсім інша річ коли реліігйні провідники виуористовують певні техніки навіювання з метою зменшити критичність сприйняття інформації. Часто використвовується або монотонне читання чи спів, або ж навпаки дуже емоційна проповідь. емоційна накрутка натовпу і психологічні механізми подібні до тих які керують натовпом на рок концерті

7. nixto

nixto Well-Known Member

Ви сі Оленка придираєте, дивитись на справу ходячи довкола неї, а треба дивитисі під правильним кутом:), а як знайти правильний кут зору, знають свідки, їх питайте, вони найправильніші:)

8. Сергій аспірант

Та Олена навыть не придераэться а пише будь що не вникаючи в суть справи. як доречі і ви.

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

Хочу выделить главное, что необходимо знать о правильном восприятии дара Божьего, в частности пастора:
    - Никогда не принимайте его как обыкновенного человека, потому что он, прежде всего, помазанник Божий.

- Принимайте его с радостью.
    - Относитесь к нему с глубоким почтением.
    - Финансируйте своего пастора, согласно 1Коринфянам 9:14 "Так и Господь повелел проповедующим Евангелие жить от благовествования".
    - Следуя написанному, «наставляемый словом, делись всяким добром с наставляющим», Галатам 6:6, делитесь с пастором всяким добром. Говорите ему слова благодарности, свои впечатления о его проповеди. Свидетельствуйте о том, как они меняют вас, вашу жизнь.
    - Не оставляйте его наедине с трудностями, проблемами. Будьте рядом с ним тогда, когда он нуждается в вашей поддержке.

Правда автор цього шедевру забув що апостоли самі працювали і заробляли на себе і намагались не обтяжувати собою братів.

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ----------

Тай слова з Коринтянтут явно видерті з контексту - апостол говорив зовсім про інше 5. Але з того нічого не вжив я.А цього не писав я для того, щоб для мене так було. Бо мені краще вмерти, аніж щоб хто знівечив хвалу мою!
    16. Бо коли я звіщаю Євангелію, то нема чим хвалитись мені, це бо повинність моя. І горе мені, коли я не звіщаю Євангелії!

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

Звичайно яне заперечую того що віряини повинні жертвувати на користь реліігйних організацій, але це має бути добровільною дією івіруючі повинні знати на що підуть гроші - на підтримку проповіді чи в кишеню пастору.

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

Як ви думаєте звідки взяті ці настанови?
    Запомните:
    1. Не осуждайте своего пастора, даже в том случае, когда не понимаете его действий.
    2. Следуя за своим лидером и наставником, всегда доверяйте Господу.
    3. Цените своего Илию и следуйте за ним, и тогда его помазание придет в вашу жизнь.
    4. Для каждого лидера, наставника, учителя нет большей радости, чем послушание учеников.

9. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

я там був, і нічого неадекватного, гіпнотизуючого чи демонічного не побачив.

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:50 ----------

а щось маєте проти:)))??

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:52 ----------

проти індулігецій,,,,проти папи,,,,

10. Сергій аспірант

РОсійські ЗМІ під виглядом зібрань свідків Єгови часто показували хібрання неопятедесятників.

11. Blessed

а є потреба? я ж не енциклопедія і не аспірант щоб доводити і переконувати когось у чомусь. це невдячна справа. Більш того навіть як я це робитиму ви всеодно залишитесь при своїй думці, питання: для чого? в мене немає стільки вільного часу.

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

не зрозуміла що ви цим хотіли сказати..і кому? мені?:)))

Ви говорите як првославна людина яка подивилась телевізор і де йому запхали в рот такий сир-бор і сказали: це так.

я не знаю звідки, це ж ви їх десь взяли:haha: а тепер самі в в себе напевно питаєте цо то і уткіль,насмоктали з книжок може, а може ви Василю засланий козачок? а то зараз дяді кгб-істи люблять покопирсатись в таких темах,напевно тому шо їм за це красно платять...а може і СЄ самі мирні,правильні і законні слуги Божі.

ви хоть думаєте шо ви пишете? і хто б то писав сам головне...Свідки Єгови:girl_angel:! абсурд до сльоз

12. Сергій аспірант

Те що я наводив взято з офіційного сайту Посольства Божого і з книг авторство яких належить Аделаджі.
    Я не схилбний довіряти усьому що пишуть і говорять православні але відеоматеріали нажаль є досить переконливи як і аудіозаписи проповідей.

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:32 ----------

Я До чого тут свідки Єгови - я ж порівнняня не наводив, лише виклав ту інформацію яку знайшов в офіційних джерелах Посольства Божого.

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Це не мої слова а цитата-)))
    Щодо мого досвіду спілкування із харизматами то практично ніколи вони не говорили доякої конфесії належать. досить часто вони організують курси вивчення іноземних мов на яких вивчають не стільки мову скільки ознайомллюютьіз своїми поглядами. Отримавши особисті данні телефонують на протязі кількох місяців запрошуюючи на служіння чи якісь громадські заходи.

---------- Додано в 11:37 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ----------

Доречі до якої конфесії ви належите?

13. Blessed

:) а до чого тут Посольство?

Я вже десь таке чула... а точно, про СЄ які навіть ходять додому, без попередніх дзвінків

ОО, а що ви вважаєтет конфесією? є православні,католики і Свідки...з цих трьох? ;)

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:00 ----------

на ваш допис:

ви відповіли самі:

Не судіть, не критикуйте, не глуміться! Крім копирсання в книжках ще корисно покопирсатись в собі самому. А то "Как можешь твоему брату сказать: Дай, пусть выну скалку у тебя из глаза, а вон же колода в твоим глазу? Лицемире! Вынь сначала из своего глаза колоду"

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Зневага отців церкви, ведених Духом, до якої категорії гріха належить?
    То давайте такі молитви розглядати як зразкові, бо називати їх стандартними якось недолуго.
    Так у мене свій кут зору :) А шо ніззя?
    А можна виставити протест протестантам, бо є за що?
    Чи може вони ідеальні?
    Хотілось би зрозуміти, але нє то нє...
    Огріхи? Де ви їх знайшли? Може вам не слід критично ставитись до Євангелії і піддавати її сухій критиці обмеженого розуму, а читати з належним благоговінням совістю, маючи бажання побачити святу істину, підкоритися духу, що живе в Євангелії, доторкнутися до живого Христа, відчути подих Святого Духа.

Останнє редагування: 10 бер 2011
  15. Сергій аспірант

Отці церкви часто суперечили одні одним, осбисте життя багатьох з них показувало яким духом вони були керовані насправдію

Згодний але чомусьвірууючі звикли повторювати їх сотні разів, навіть в якості покути після сповіді наказуюють прочитати кілька разів Отче наш чи Богородице діва=о-)))

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

Не варто сприймати інформацію без їїїкритичного аналізу і без перевірки.

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Конфе́сія (лат. confessio — сповідання) — особливість віросповідання в межах певного релігійного вчення, а також об'єднання віруючих, послідовників цього релігійного віросповідання.

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Такщо цікавить до якоїреліігйної громади ви належите.
    Свідки Єгови проповідують тим хто хоче слухати, якщо людина цього не хоче варто просто відмовити.

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:44 ----------

Так це ваша справа, але якщо пигшете подібне то хоч обгрунтовуйте.

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:45 ----------

То того що це одна з найбільших церков харизматичного напряму в практиці якої є так звана глосолалі, зцілення і тому подібні сумнівні чуда.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ваші закиди такі нецікаві, що навіть не цікаво на них реагувати.
    Я навела беззаперечний факт і сказала свою думку. Що я маю обгрунтовувати, скажіть мені на милість?о_О

17. Сергій аспірант

Цілком нормально що людина аналізує інформацію яку читає і така критика є нормальною

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

П
    Я доречі задав вам кілька додаткових питань , на які ви відповідати не хотіли.
    Скільки має проповідувати свідок Єгови? у чому ви вбачаєте примус?

---------- Додано в 12:58 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

Так само і мені не цікаво копесатись у філософії яку чомусь видають за християнську

18. Blessed

на мої цитати:

мені зовсім нецікава копанина в книжках,рукописах і доктринах...

всякому, хто скаже слово на Сина Людського, прощено буде, а хто скаже хулу на Святого Духа, тому не проститься вовіки (пор.: Лк. 12:10)
    Раджу ... не хулити Святого Духа невірством, бо ж чи кому із нас судити коли веде Бог то людина непідвладна розуму.

Ваша відповідь:
    перепрошую, але я зовсім не зрозуміла ходу ваших думок:scratch_one-s_head:

-----------------------------------------------------------------------
    навіть з таким розписом я не розумію що ви хочете від мене почути.

-----------------------------------------------------------------------
    Чудово, тішусь шо ви такий знаючий, але до чого тут я?:pardon:

Сергію, я ж сказала, вам не здається що бачити скалку в оці брата а не бачити колоди в своєму оці..це по міньшій мірі не слідувати Євангелію?
    А ви і далі намагаєтесь мене провокувати на якісь дурнуваті запитання, які ви мелете мелете як воду в ступі , без потреби, без знання фактів.

Спершу ви висмоктуєте про пожертву яку вибивають з прихожан, про "сумнівні" чуда (хоча як розібратись вам що тут є сумнівним, ви що просвітлені Ісусом і бачите як ренген? у вас особливі можливості від Бога???), тицяєте Посольством, тицяєте православними отцями, тицяєте Духу Святому свої власні уподобання (типу мови-то від диявола, танці тоже, музика то взагалі)
    Вам не здається що ви загреблися вже надто далеко? Ваші фантазії не мають меж щодо ближніх ваших, але ж ви!!!!!!!!! ви такий правильний!!! такий логічний!! такий оригінальний і ніколи не помиляєтесь! Ви просто святий! Я так щиро рада за вас!

Але все ж може досить?
    Мої слова незмінні: запитайте в Ісуса що є правильно а що ні.

Останнє редагування: 10 бер 2011
  19. Сергій аспірант

Помилок при перекладі завжди э більш ніж досить.

Хотів почути до якої релійгійної громади чи релігйного напряму ви належите.

Нажаль спроби вибивати пожертви абож вимога оплати реліійгних послуг звичайна справа у багатьох конфесіях

Хіба ж я про це писав? Доречі термін глосолалія більш коректний ніж дар мов.

---------- Додано в 15:47 ---------- Попередній допис був написаний в 15:46 ----------

Я категорично проти лекговірства і сприймання чуд як доказів в останій інстанції.

---------- Додано в 15:48 ---------- Попередній допис був написаний в 15:47 ----------

Так у БІблії це чітко викладено і мені наприклад важко зрозуміти людей які спотворюють контекст зарад власного збагачення.

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:48 ----------

Я справді користуюсь особливою можливістю яку отримали від Єгови усі люди - здатністю мислити. Те що ви називаєте чудом або ж нмаєє доказів. або ж має переконливі наукові пояснення.
    Де в Новому Завіті що в останні дні християн мають супроводжувати чуда та ознаки?

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Думаю багатьом свідкам некомфортно ходити по вулицях, особливо коли проповідуєш християнам антихристиянство. До речі, свідки могли б взяти назву від імені Михаїл чи Авадон, адже для них це той самий Христос, звідки й назва християни.
    А питання хоч зрозуміли? Хоча можливо воно вас не стосується, просто знаю про що запитую.
    Хто що шукає, те й знаходить. Не те ви шукаєте, ой не те...

а де твій аватар? :)