Молитва і стан "трансу", нірвани

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Оленa, 8 лют 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Ваш діагноз мене розвеселив...:)))
    Впринципі воно зі сторони десь так і виглядає,як біснування... Я свого часу, коли вперше, почув таку молитву на мовах, також на 100% був переконаний тому, що люди "потрапили під вплив демонів"...
    До речі, сторонні люди, коли дивилися на Коринфську церкву, напевне також думали, що вони посходили з розуму і біснуються. Інакше чому би ап.Павло писав, застерігаючи їх не говорити в церкві на мовах, а тільки на зрозумілій мові:

1Кор.14:23
    А як зійдеться Церква вся разом, і
    всі говоритимуть чужими мовами, і
    ввійдуть туди й сторонні чи
    невіруючі, чи ж не скажуть вони,
    що біснуєтесь ви?

ап.Павло забороняє молитися на мовах саме в церкві, щоб сторнні люди не спокусилися.
    Цим застереженням, нажаль, зараз часто нехтують багато церков протестанського напрямку...

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Дари святого духу минули разом з апостолами і ми ніде не бачимо що в останні дні християни чинитимутьякісь чуда. швидше навпаки.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Мені цікаво, які переваги має таємна молитва духу без плодів розуму над молитвою в дусі і правді з плодами розуму.

І ще одне: якщо подивитись на відео, то чітко видно що в громадах у всіх однотипна поведінка. Або всі говорять мовами, або на всіх сходить дух, чи всі трясуться або поводяться як на дискотеці, усі падають чи сміються або ходять по вулицях і квартирах, розповсюджуючи журнали. Чи це не можуть бути новітні релігійні практики впливу на внутрішні резерви людини безконтрольними пастирями, які й приводять до однотипної реакції на ці практики.
    Я навіть припускаю, що ці пастирі можуть належати до категорії білих шаманів, допомагати і зцілювати людей, але сам факт застосування окультних практик у християнстві вважаю злочином. Бо якщо такі громади умовно назвати "нареченими", то чи захоче Наречений мати справу з неадекватною нареченою?

1 Кор.14:40. Але все нехай буде добропристойно і статечно!
    - вважаю це головним правилом для церкви, дотримання якого якщо не прихилить невіруючого до Христа, але й не відкине.

4. Сергій аспірант

Ну дюбите ви змышувати зовсім різні речі. ХІба у церкві люди поводяться не од
    однотипно?
    Ви глосолалія і дії чи відчуття які інтерпретуюють як сходження духу я результатом впливу на підсвідомість люддини і відбуваються часто поза волею людини.
    Проповідницька діляьність - результат свідомого вибору і свідомої згоди а не примус з боку когось.

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

багато чого що війшло в традиційну християнчьку літургію, різноманітні звичає повязанііз святкуваннями мають язичницьке чи окультне походження.

---------- Додано в 13:44 ---------- Попередній допис був написаний в 13:43 ----------

Твкі речі є в багатьох спільнотахб не обовязково христьиянських - той же шаманізм чи традиційні релігії корінних мешканців Америки мають подібні ознаки.

---------- Додано в 13:48 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

Це зовсім не новітні практики - вони існували на зорі розвитку багатьох релігій але в сучасних реліігйних рухах вони переслідують подібну мету- релігія сприймається на емоційному а не на раціональному рівні. тому такі громади іноді немають чітких положень віровчення і їх погляди дуже розмиті.
    Християнство в 1 ст ніколи не пердбачало лише емоційне прийняття - людина повинна була володіти певними і досить глибокими знаннямию. що було звично для єврейської реліігйної практики де закон і Писання знав практично кожний.

---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

Дари святого духу передавались апостоломи і завжди підкреслювався їх дочасний характер. Після ннаписання ХРистиянських грецькитх писаннь відпала необхідністьв постійному підттверженнні істиннгоості християнського вченя чудами.

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

Дари святого духу передавались апостоломи і завжди підкреслювався їх дочасний характер. Після ннаписання ХРистиянських грецькитх писаннь відпала необхідністьв постійному підттверженнні істиннгоості християнського вченя чудами.

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

Для цього є і пеані психологічні поясненя - люди схильні намслідувати поведінку одні одних.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, що переваг одного над другим немає ніяких.
    Потрібно, як каже ап.Павло і одне і друге:
    1Кор.14:15
    Ну, то що ж? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом, співатиму духом, і співатиму й розумом.

Зі свого досвіду можу сказати, що особиста молитва в дусі на мовах, надзвичайно сильно збудовує дух...
    Доречі, про це пише ап.Павло...:
    1Кор.14:4 Як говорить хто чужою мовою, той будує тільки самого себе

6. Сергій аспірант

Це лише вплив на емоції і більш нічого.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Звісно, що ні))) У церкві не застосовують трансові практики, все добропристойно і статечно.
    Ой не лукавте....
    Не можу погодитись.

1 Кор.12:4. Є різниця між дарами милости, Дух же той Самий.
    5. Є й різниця між служіннями, та Господь той же Самий.
    6. Є різниця й між діями, але Бог той же Самий, що в усіх робить усе.
    7. І кожному дається виявлення Духа на користь.
    8. Одному бо Духом дається слово мудрости, а другому слово знання тим же Духом,
    9. а іншому віра тим же Духом, а іншому дари вздоровлення тим же Духом,
    10. а іншому роблення чуд, а іншому пророкування, а іншому розпізнавання духів, а тому різні мови, а іншому вияснення мов.
    11. А все оце чинить один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче.

Будувати самого себе обов’язково гуртом, щоб інші бачили?

8. Levko

Levko Well-Known Member

Навпаки, не потрібно гуртом!
    Ап. Павло ще й застерігає від молитви на мовах, коли церква сходиться докупи!
    Я уже писав про це вище: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=830699&postcount=41

9. Сергій аспірант

Монотоннна молитва. використання ладану. відповідна музика створює певну атмосферу в якій людина потрапляє в трансвовий стан який інтерпретує як реліігне почуття чи відчуття.
    Практика повторення молитв десятки разів також сприяє розвитку зміненого стану свідомості.

---------- Додано в 16:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:14 ----------

А як ви уявляєте щоб проаповідь була з примусу без свідомої згоди: Це що пол вашлму трансова практика?

---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:15 ----------

Врешті проповідь , це християнський обовязок, але обовязком християн ніколи не було мати якісь дари духу

10. Blessed

Blessed Well-Known Member

Сергію,мені зовсім нецікава копанина в книжках,рукописах і доктринах, на такі речі як Божі чудеса завжди був є і буде "спрос" як то кажуть.
    Щодо підтвердження християнського вчення думаю треба задуматись саме СЄ оскільки саме вони відійшли від того коли веде Сам Бог Святим Духом а не користуються людськими трудами,роботами і перекладами.

всякому, хто скаже слово на Сина Людського, прощено буде, а хто скаже хулу на Святого Духа, тому не проститься вовіки (пор.: Лк. 12:10)

Раджу вам покаятись і не хулити Святого Духа невірством, бо ж чи кому із нас судити коли веде Бог то людина непідвладна розуму.
    Сам Давид танцював (голий!) і співав перед Богом йдучи за ковчегом завіту. А ми знаємо що саме Давид став "мужем по сердцу Своему" 1Цар.13:14 бо дозволяв Святому Духу керувати собою і своїми діями а не керуватись розумом відкинувши Божі задуми.

І взагалі я не бачу потреби виправдовуватись перед людьми,бо в людських очах все виглядає по своєму, бо це "земное,душевное,бесовское".

Кто говорит на [незнакомом] языке, тот назидает себя; а кто пророчествует, тот назидает церковь.
    Желаю, чтобы вы все говорили языками (1Кор.14:4-5)

1Кор.14:18 Благодарю Бога моего: я более всех вас говорю языками;

1 Коринфянам 14:39-40 «Итак, братия, ревнуйте о том, чтобы пророчествовать, но не запрещайте говорить и языками;

Так, хто говорить за мовах той себе збагачує, а хто має дар тлумачення той буде збагачувати церкву. Це означає що тлумачення того що сказано на мовах, приведе до розуміння того що сказано мовами, а це означає що молитва мовами не абракадабра а змістовна молитва,ведена Святим Духом.

11. Сергій аспірант

Щодо чуд то християни мали досить багато застережень щодо ниих. В останні часи власне передбачалось що чуда чинитимуть люди які нематимуть нічого спільного з Богом. Чудо зовсім не було необхідною умовою і підставою для віри.

---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:28 ----------

Християни влласне говорили мовами - те що видається в харизматични х церквах як мови дещо іншої природи. У мові яку не можливо перкласти всеж спостерігається якась система яка вказує на граматику в глосолалії цього немає. Врешті перевіити чи це мови досить просто - шановані представники подібних конфесій часто потрапляли в не зручні ситуації коли при них молились грецькою чи арамейською а вони не могли розпізнати цих мов і тлумаачили їх на свій розсуд. Будь який прихожанин який почне видавати якісь звуки або говорити іноземною мовою яку він чудово знає але яка мало відома у цій місцевості млже вважатись людиною яка отримала дар святого духа.

---------- Додано в 16:34 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ----------

Практично усі традиційні протестантські конфесії а не лише свідки Єгови критично ставляться до глосолалії.

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

Як молитва можке бути змістовною якщо людина яка молиться не розуміє про що вона просить у Бога?
    Навгадаю - кожна мова має свою структуру
    і гав-гав-гав передано в одній тональності як мова сприясматись небуде

---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

Перкладами користуються усі і чомусь жодний прихильник і апологет глосолалії не сказав що йому святий дух відкрив арамейську, єврейську чи грецькі мови.
    Жодний прибічник глосолалії чи місонер пятедесятник не заговорив мовою народіів які ще немають перкладу Білії.

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

та на чуда попит завжди був і людей чудами легко ввестив оману.
    Варто звертати увагучи люди які гворять що чинять чуда є праведними в інших аспектах життя. Навряд чи церкви керівниками яких є люди на зразок Аделаджі є праведними хоч зціленнямя і глосолалія у них існує.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Варто зазначити що общини в яких є глосолалія є у дуже різних реліігйних напрямах - католицизмі, протестантизмі неопятидесятництві.

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

http://nauka.bible.com.ua/tongues/index.htm

12. Blessed

Звісно що чудо не є підставою для віри. Я цього і не казала.
    Але те що БОЖІ ЧУДА мають місце в сьогоднішньому дні це факт і для мене не треба грифу " підтверджую" " не підтверджую" від СЄ в тому що є від Бога а що від диявола.

"А фарисеи говорили: Он изгоняет бесов силою князя бесовского" (Матф.9:34).
    так говорили фарисеї,книжники які компроментували своїми словами Ісуса, а відповідно і Його чудеса.

Хіба ж не правда що "всякое царство, разделившееся само в себе, опустеет; и всякий город или дом, разделившийся сам в себе, не устоит. И если сатана сатану изгоняет, то он разделился сам с собою: как же устоит царство его? "

13. Сергій аспірант

А дарма
    цікаво чому ж протестантські перкладачі явно повторюють і пропускають огріхи які увійшли до багатьох перекладів.

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

А на якій підставі ви будете стверджувати що це божі чуда?

---------- Додано в 16:51 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

Наприклад яке чудо є божим глосолалія чи поява Божої матері в Лурді?

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

Ви забуваєте що станніми днями будуть люди які чинитимуть великі ознаки і чуда.

14. Blessed

а це вже буде на його совісті і відкрито перед Богом,придумав чи ні.

Ну бачите як ви негарно поступаєте, своїх керівників своє
    церкви в іншій гілці ви постійно виправдовуєте, хоча можете не уявляти чим він займається в інший час поза церквою, а тут ви шукаєте святості . А тим більше Аделаджа буде перед Богом відповідати! не перд вами і мною, і я не хочу робити жодних висновків щодо його життя і стверджувати чи заперечувати його святості.

тому і не збудовує церкву бо незрозуміло то нікому крім Бога. Це молитва в Дусі, Богу зрозуміла.

Практично усі....це знову мене приводить до думок а ви перерахували їх усіх і визначили відсоток хто є "практично усі" та "не такі як усі" ?

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

вибачте,абсурдне запитання

ні не забула, але ніде не написано що в останні дні Бог не робитиме чудес.

15. Сергій аспірант

Перед цим йому доведеться відповісти ще й перед законом. Християни не забовязані сплачувати десятину і біблія зовсім не гарнатує християнам фінансовий успіх.

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Богові вона зрозуміла, але чи зрозуміла людині яка молиться?

16. Blessed

думаю якщо б відвідати служіння СЄ то те ж саме можна сказати.

хто б казав

17. Сергій аспірант

Чому воно абсурдне? Може тому що примущує замислитись чи може тому що вказує на абсурд?

---------- Додано в 17:12 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

Ви відвідували зібрання свідків Єгови? чи хочаб переглядали відео з таких зібрань?

18. Blessed

тобто СЄ не сплачують десятину?

19. Сергій аспірант

У чому ви вбачаєте елементи окультизмучи гіпнозу?

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

Ні звісно. Пожертви індивідуальні і анонімні і ніхто не вимагає жертвувати якісь конкретні суми чи певний відсоток від доходу.

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:15 ----------

Також свідки Єггови не звбовязані звітувати комусь про те скільки вони жертвуюють в місяць чи рік і як саме вони це роблять. В кінці місяця у зборі вивішується звіт про кількість зібраних коштів.

20. Blessed

ааа цікаво, а ви бували на служіннях тих самих "протестантів хто не у більшості" і бачили що з них вибивають саме 10% чи якусь конкретну суму? :))

---------- Додано в 17:32 ---------- Попередній допис був написаний в 17:21 ----------

Ви зараз мені нагадали одну розмову:

Пришли опять в Иерусалим. И когда Он ходил в храме, подошли к Нему первосвященники и книжники, и старейшины

28 и говорили Ему: какою властью Ты это делаешь? и кто Тебе дал власть делать это?

29 Иисус сказал им в ответ: спрошу и Я вас об одном, отвечайте Мне; тогда и Я скажу вам, какою властью это делаю.

30Крещение Иоанново с небес было, или от человеков? отвечайте Мне.

31 Они рассуждали между собою: если скажем: с небес,- то Он скажет: почему же вы не поверили ему?

32 а сказать: от человеков - боялись народа, потому что все полагали, что Иоанн точно был пророк.

33 И сказали в ответ Иисусу: не знаем. Тогда Иисус сказал им в ответ: и Я не скажу вам, какою властью это делаю.

------------------------------------------------------
    От і я вам не скажу , запитайте в Ісуса.

а де твій аватар? :)