Знову перевели тему - в розборки. Тепер зрозуміло, хто морочить голову. - Я не заперечував, що закінчення "АР" у слові "МОЛЬФАР" - є суфіксом... - Щоб зрозуміти зміст слова - розуміння суфіксів не допоможе. Як би Ви це не називали, хоч трефіксами, Ви не дізнаєтесь суті слова. От, Ви знаєте, що це суфікс і далі що?.. - Етимологія полягає у розкладенні слів на склади, пошуці коріння слова. У даному випадку я маю підозри, що їх декілька - МОЛ - від промовляти, мовити і АР - від Сонце (наприклад: Ар-рата - сонячна країна, де ар- сонце, рат - сукупність. Мені було цікаво це почути від Вас. Натомість, ВОДИЧКА...
Не переймайтесь, всі вже зрозуміли. Етимологія полягає у встановленні первісного значення слова, його походження. А будова слова - це якраз і є морфологія. Учітє матчасть, себто заклади, перш ніж почнете дорікати комусь занедбанням традицій.
Ну-ну..)) Моя порада - не робіть швидких висновків і не сприймаєте будь-яку думку - як нав,язування. Ви сказали, що байдужі до цього всього. Тепер нарікаєте і вчите мене. Ось це і є Ваше "фе", яке непомічаєте через свою паранджу. Ви прекрасно знаєте, що мої знання у порівняння з Вашими, що стосуються Спадщини Предків, в декілька разів перевершують їх. Тому - не буду сперечатися з Вами, даю можливість помилятися, але не забувайте, що кожен має право на власну думку. 1. Мабуть, паранда Вам з,їла очі (це припущення, а не образа)... Довго ж будете шукати первісне значення слова, коли у ні словниках, ані жодних літописах чи старовинних документах такого слова ніколи не було і не могло бути. А знаєте чому? Та тому що слово не є сталим у своєму вжитку, слово видозмінюється, тлумачиться різними народами та їх поколіннями і часто може складатися з різних інших слів, наче пазл, який потрібно знайти і розшифрувати. ---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ---------- 1. Хто керуєз закладами? 2. Хто складає "матчасть"?? Отож бо...
До мольфарства, чаклунства, ворожбитів - так. До своєї мови ні. Ну-ну... )) Та Ви расовий неук. Академічний словник української мови. То Вам Гугл не "вибив"? )
Мольфарство - це українська Традиція. Ви себе від неї відмежовуєте. Висновок - якщо байдужі - не беріться спілкуватись. Ви назвали мене неуком - це ОБРАЗА, ХАМСТВО автоматичне порушення Львівського Форуму. Я не мав на увазі слово "мольфар", я мав на увазі узагалі - СЛОВО. Якщо ВАм не знімуть бали - я покидаю форум.
хм... може і "неук" - припущення, а не образа? Так все гарно починалося, цікава тема мала бути, а потонула в срачі... Авторе, чого ви такий агресивний? Невже ви сподівалися, що тут всі виключно ваші однодумці?
Та ну Кожен має право висловити свою думку. Хтось із вами згоден, хтось ні. Це нормально, це форум; тут, як і в житті, зустрічаються люди з абсолютно протилежними думками. Не може бути суцільного "одобрямс" чи суцільного "фуу". По темі - експертів в цьому питання тут точно нема. Ми, як і ви, можемо лишень наводити якісь посилання чи цитати з гугла і висловлювати те, що самі знаємо.
2 МАРТІНІ: ""Та Ви расовий неук" - ЦЕ ПОРУШЕННЯ ЛЬВІВСЬКОГО ФОРУМУ. ОБРАЗА, ХАМСТВО. ВИМАГАЮ ВИДАТИ ПОПЕРЕДЖЕННЯ. ЗНЯТИ БАЛИ. (!)
Згоден. Іще.. В силу молитви вірять багато-хто на форумі, а силу заговору (наприклад, спинити кров) - ні. Але при тому незважають на те, що і одному і другому випадку - основне це слово. Слово - це в першу чергу енергетика. (див. тему.Синестезія). Тобто, кожне слово, буква має свій колір. Промовляючи слова молитви чи заговору, ми сплітаємо потоки первинних матерій. Кожне слово у молитві чи заговорі змінити неможливо, бо втрачається зміст цього дійства. Якщо молитву переклали на іншу мову або сучасну, молитися - то марна справа .
Вона від першого повідомлення тонула. Це не є форум однодумців, на щастя. А традицією мольфарство назвати важко. Взагалі це була констатація, без мети образити. Я вибачаюсь за цей вислів, але думки не змінила.
Йой,вчепилися хлопа... Там,комуняцька нечисть донині педераста лєніна славить і перемогу совдепівської нечисті возхваляє. То так має бути? От де справжня нечисть. От де антипко! А мольфар? Якщо він дійсно допомагав людям,але не мав пічєтки з єпархії,то це не робить його нечистим. В наш час і церква і її пічєтка не є гарантією від нечисті. http://youtu.be/-GPoxSm6upM http://youtu.be/Jc5dMrEfrJg
Аби шось сказати,нє? Колись я намагався то сказати Михові і прочим. Що Віра і церква,це не ідентичні речі. То був клятий і лятий. Тепер не пхаюсь. А комуняки то таки нечисть...
Якщо людина вірить інакше, ніж ми, ми називаємо диваком, і на цьому кінець. Думаю, так відбувається лише тому, що в наш час спалити його ми не можемо. (М.Твен)