По Вашому, мольфари - хто, не люди? Інша справа, що ми використовуємо можливості свого людського розуму не на 100%, а десь так, відсотків на 12%... Ми самі собі ставимио уявні парканчики, будуємо клітки, керуючись дурними забобонами і чужими принципами, сприймаючи їх "на віру", стаючи маріонетками у чиїгось руках.... Щось я не бачив, щоб хтось боровся із сектами, які страшили людей кінцем світу 21 грудня, або повернемось у минуле - із білим братством на поч. 90-х, які переконали люд , що у вигляді якоїсь пані і пана - зійшли Марія та Хрестос, покидали сім,ї і живцем спалювали себе... Ось це - чорноблудіє, пані і панове! Це показує нам, що, мало що змінилась, нами далі керують, ми не знаємо себе - ми не є господарями свого Я. Бо не змінилась стара затрухлявіла система за декілкьа десятиліть, яку нам колись прищепили і яку боїмося зламати. Люди, не робіться закостенілими, бо вода - тухне, а риба дохне! Робіться - щасливими і сприймайте світ таким, яким він є - розмаїтим! Замалювати веселку, забетонувати стежку, перекроїти усе під свій шаблон - це гнила стара Радянська звичка, яка робить нас узалежними, смиренними, упокореними рабами. Ми ж - вільні люди, від усіляких страхів і поневірянь!
Недоступними нам на даний час подібні знання назвати можна, а от надприроиними... Немає нічого надприродного, все що існує - природне, але дещо поки не вивчене і нам не зрозуміле.
Контактер з космосом - то якась фікція (спеціально погуглила - знайшла лише посилання на Бульвар Дмітрія Гордона, який рекламував цю чудасію і посилання на псевдонаукові передачі, де люди запевняють, що їх крали інопланетяни для своїх експериментів). Мольфар - то реальна особа, яка володіє певними здібностями. Не тільки. Це обман людей, насамперед.
Драконів вогненних мені виганяли. З третьої кімнати. Джерело по скайпу бльокували. З негативною енергетикою. Акурат під нашим під"їздом. Їден пан з Ужгорода. А ше їден пан з далекої Гамерики,намагався зняти родове прокляття. По телєфону. А один чародєй махав маятником і рахував любовні наговори. А священник поруч відчитував тото. Коло Привокзального базару тотой біоенергетик був. Світ розмаїьтй....
пане Лок, ну я розумію, що локшина вішалася добре за совітів. Нагадайте, кого там спалили за круглу землю? Бо шось мене на сміх потягнуло. ---------- Додано в 22:32 ---------- Попередній допис був написаний в 22:27 ---------- Логіка наступна: чи можна користуватися тим, що не знаєш які будуть наслідки? Ви їсьте гриби, які не знаєте?
Дякую, Охіd за це відео. Правда, не думаю, що захисники мольфарства, чи просто симпатики подивляться його. Не думала вже і писати більше тут, бо нема що і додавати до всього, що було сказано, але ще таки хочу застерегти тих, хто думає, що то невинне явище, "пізнавння незвіданого", як дехто тут пише. Нічого подібного. Мольфар і мольфарство - то чарівник, нехай карпатський, слуга темних сил, яким би світлим він декому не видавався і загравання з таким явищем дуже небезпечне. Але вибір за вами. Хочете перевірити - перевірте. Але потім не шкодуйте. І не кажіть, що ви не знали. Ті "секти", як і "біле братство" - одного поля ягоди, що і мольфарство. Шкода, що ви не зрозуміли.
Звичайно не можна тому хто не знає. Я б до того не ліз і близько. До електроприладів під напругою теж лізти не фахівцю теж не можна, бо заб"є. А фахівець працює щодня. Не знаю чи скористався би подібними послугами мольфарів, скоріше ні, але в питаннях які не знаю чи не розумію бути експертом і казати що то погано чи добре не беруся.
Дякую, я все зрозумів... ---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ---------- Можна усе життя так просидіти вдома, спостерігаючи за іншими і чекаючи на експерта, поки хтось не прийде і тебе не врятує.... але буде пізно - твій дім/рід згорить/затопить. Набагато важче досвід здобувати самому, не з книжної брехні, не з брехні чужого пана, а із власного досвіду здобувати перли, вчитися - читати, відчувати, бачити, споглядати, а не мавпувати пана, який прийде уму - розуму навчати. Саме тому у найважчий для себе час, я лікувався сам - народними методами. Вивчав такі дисципліни як: психологію, йогу, езотерику, Був дійсно спраглий до знань і всотував як губка інформацію з уст мольфарів, або просто розумних людей, я називаю їх - відунами, від слова "відати" - знати, навчати. Усе це звісно важко усвідомити на форумі, де світ - у двох площинах. На ділі - усе по іншому....
Ну мольфари бувають світлі й темні. Я не думаю, що ті, хто спілкуються в цій темі, мають намір іти до мольфара і перевіряти, якими силами він володіє. Йдеться радше про теоретичне зацікавлення.
В подібних речах стороннім "експертам" не довіряю, поки не розберуся сам. І де в чому вже розібрався. Матиму трохи більше часу - напишу. Багато чого, яке здається надприроднім має чисто наукове пояснення. А це ще не факт, що вони розповіли все до кінця, тобто скоріш за все ні. Довідатися як підняти у повітря літак, а потім не знати як його посадити - кепська справа. Та і отримати певні знання мабуть мало, треба ще володіти певними природними здібностями. Якби було все так просто, почитав, послухав мольфарів і сам став мольфаром, то вже мінімум пів світу були би мольфарами.
Не бувають, бо вони з Богом нічого спільного не мають, хоча маскуються і прикриваються Божим іменем. Подивіться відео, що невела Охід. Там дуже гарно все розказано. У світі є сили Світла - Божі сили і сили Темряви, сили сатани. У Бога є пророки, є люди, що мають дар сцілення, уздоровлення. Але ці люди в церкві. А не сидять по горах, чи осібно самі від себе.
А скільки було і є святих старців, які усамітнено жили в печерах, скитах, люди приходили до них і сцілювалися.
Ця тема узагалі була мною створена для зовсім інших цілей - вивчення самого терміну - "мольфар", "мольфа", розкриття етимологічного змісту слова, а не теревені на "околоезотеричні" і християнські теми.... Розрахунок був на мудрий і цікавий діалог, а у висновку - як завжди... Це пояснює мені одне - український народ сам собі створив такий образ - неосвіченого і неотесонаго хохла, спроможни на шароварщину і анекдоти.. й то - примітивні... чомусь, коли я піднімав подібні теми в Росії, або на Американських форум - люди із зацікавленістю вливались у тему, брали участь у колективному зборі інформації, пошуку джерел... а тут - одна дурка у голові.
та й біс з ним. Але я вважаю, що буде значно крутіше, якщо голівуд буде знімати жахастики не про всяких дракулів, вуду і чорнокнижників, а про мольфарів
Були, і є старці, переважно монахи-аскети, але вони завжди з молитвою, ведуть аскетичний спосіб життя, якщо зцілюють то тільки хрестом, постом і молитвами, тільки не маханням руками і дивлячись на небо, і щось бурмочуть, як це роблять мольфари.
У цьому випадку Предраг би мав написати на форумі Лос Енжеліс. ) Чого Ви чекаєте, розмістивши тему у розділі Релігія?
Я теж не довіряю стороннім експертам, але маю вже маленький досвід і позитивні наслідки своєї роботи. Люди, які хотіли вчитися - почерпнули у мене безліч цікавої інформації і літератури. Багато хто мені дякує на доброму слові, я наприклад веду ось цю спільноту: facebook.com/spadok Раджу, заглянути якось. Це допоможе сформувати деякі думки. Тож, чекаю ,коли напишите.