Пеееедро, то не по-християнськи. Що у вас за мода? Зле? Втікаймо! Та хай нечисте втікає, а чисте хай залишається. Кого ви боїтесь?
Не відпугуйте мені, будь-ласка, людей..... Чортівня і бісовщина - у гілці "Свідки Єгови". Або у розділі - Флуд, Спам... Думаю, слушно буде попрохати Адміна, аби переніс деякі Ваші бесіди саме туди...
Ви з якої Біблії цю цитату навели? Перше Післання має 5 голів, друге і третє тільки по одній. І ні одна з голів не має 34 вірша. http://bibleonline.ru/bible/ukr/48/01/
Мені здається, що вивчати щось нове - то рухатися вперед, пізнавати світ і себе в цьому світі. То шлях для відкриття нових горизонтів і власних можливостей. Згодна, що всього не вивчиш, але, імхо, ніколи не знаєш, які знання тобі знадобляться в ту чи іншу мить твого життя
Дякую за мудрі слова, думаю варто цієї думки і притримуватися на форумі, а не зводити все до безглуздого заперечення чи узагальнення: чортівня, бісовщина. Це ознака дикунства...
PREDRAG, світ прекрасний розмаїттям життя, а форум - розмаїттям думок Тож поважайте кожного, хто з вами не згоден
І Вам дякую за коментар! Фактично, Ви - друга людна у темі, яка висловила свою думку, нікого не звинувачуючи і не заперечуючи. Напишіть, що Ви чули чи можливо бачили про мольфарів. Можливо, у Вас знайдеться якесь цікаве відео, або книга. Скидайте по темі усе, що Ви знаєте і хотіли б поділитися з дописувачами.
Йой, Педро, та я таки здивувалася нині, що як не про Пабєду, то про мольфарів галичанам цікаво нині на Йорданські свята. Свят, свят, свят, Господи! От такої! Ми вже третю сторінку доводимо, що то зв"язок з нечистю, а ви ще нічого не почули. Ото, ви порівняли! Тваринний світ, що людство винищило і всяку нечисть, що помало сама зникає. І слава Богу, що зникає! Краще би українці до Бога наверталися, ніж мольфарів, чарівників і відьм відроджували. Гляди, і в Україні якийсь би толк був!
Януковича вибрали ті, котрим, як не мольфарів, то януковичів до божеств і лику святих подавай приєднати.
Вивчати, знати нашу історію - це нормально і добре. А от довіряти мольфарам, відьмам, екстрасенсам - то вже зле. Ну і на цього мольфара дивитися якось важко, з християнської точки зору людина займається грішними справами.
Оля, Вас найняли на цьому форумі у ролі клоуна?? Поважайте себе і шануйте хоч трохи нас... їй Богу, вже не маю сил сміятися.... ПОВЕРНІМОСЬ ДО ТЕМИ. - щойно згадав про ще одні відповідники, які дозволять розгадати гуцульське слово "мольфа". - з лат. maleficus - означає чародій, чаклун, чарівник. - з лат. Malleus - означає молот, можливо молот Перуна, градова палиця. Які думки?
Як на мене, одне другому не заважає. Можна вірити у Бога і визнавати таке явище як мольфарство. Те, що вони володіють недоступними нам знаннями і надприродними вміннями - а чи нам судити від злого це чи від доброго? Людський розум не здатний цього осягнути, ми лишень можемо сприймати це на віру. Як на то пішло, то швидше треба боротися з тими всіма псевдоворожками, контактерами з космосом та іншими "розводами". Мольфари принаймі не рекламуються по всіх можливих газетах/журналах і не витягують з людей гроші (але то оффтоп).
А чим, на твою думку, відрізняється мольфар від "контактера з космосом"? Тобто для тебе зло - тільки у витягуванні грошей полягає?
От це я і намагаюся сказати. Погоджуюся з Вами, Миху. Власне, можна розглядати постать мольфара з двох сторін - як носія автентичної самобутності і як мага, чарівника. Перше - я приймаю, друге - ставлюся з пересторогою.
Саме так. Кілька століть тому спалювали на вогнищі і називали єретиками вчених, які казали, що Земля кругла і обертається навколо Сонця. Тепер це знає кожна дитина. Люди чомусь звикли все невідоме і не вивчене називати чортівнею. Ніхто не каже сліпо довіряти, але ж і очорнювати отак відразу не варто.