Мольфи і мольфари. Думки експертів!

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем PREDRAG, 19 січ 2013.

?

Чи б хотіли отримати знання у спадок від мольфара?

Голосування закрито 19 лют 2013.
  1. Так

20,0%
  2. Ні

80,0%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пеееедро, то не по-християнськи. Що у вас за мода?

Зле? Втікаймо!

Та хай нечисте втікає, а чисте хай залишається. Кого ви боїтесь?

• Подобається Подобається x 3
  2. PREDRAG

PREDRAG Well-Known Member

Не відпугуйте мені, будь-ласка, людей..... Чортівня і бісовщина - у гілці "Свідки Єгови". Або у розділі - Флуд, Спам... Думаю, слушно буде попрохати Адміна, аби переніс деякі Ваші бесіди саме туди...

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви з якої Біблії цю цитату навели? :) Перше Післання має 5 голів, друге і третє тільки по одній. І ні одна з голів не має 34 вірша. ;)

http://bibleonline.ru/bible/ukr/48/01/

4. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Саме це Ви і пропонуєте досліджувати.
    Тільки людина не знає, про що говорить. )

6. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Мені здається, що вивчати щось нове - то рухатися вперед, пізнавати світ і себе в цьому світі. То шлях для відкриття нових горизонтів і власних можливостей. Згодна, що всього не вивчиш, але, імхо, ніколи не знаєш, які знання тобі знадобляться в ту чи іншу мить твого життя:)

7. PREDRAG

Дякую за мудрі слова, думаю варто цієї думки і притримуватися на форумі, а не зводити все до безглуздого заперечення чи узагальнення: чортівня, бісовщина. Це ознака дикунства...

8. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

PREDRAG, світ прекрасний розмаїттям життя, а форум - розмаїттям думок :) Тож поважайте кожного, хто з вами не згоден :)

• Подобається Подобається x 2
  9. PREDRAG

І Вам дякую за коментар! Фактично, Ви - друга людна у темі, яка висловила свою думку, нікого не звинувачуючи і не заперечуючи.

Напишіть, що Ви чули чи можливо бачили про мольфарів. Можливо, у Вас знайдеться якесь цікаве відео, або книга. Скидайте по темі усе, що Ви знаєте і хотіли б поділитися з дописувачами.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Йой, Педро, та я таки здивувалася нині, що як не про Пабєду, то про мольфарів галичанам цікаво нині на Йорданські свята. :) Свят, свят, свят, Господи!

От такої! Ми вже третю сторінку доводимо, що то зв"язок з нечистю, а ви ще нічого не почули. :)

Ото, ви порівняли! Тваринний світ, що людство винищило і всяку нечисть, що помало сама зникає. І слава Богу, що зникає! Краще би українці до Бога наверталися, ніж мольфарів, чарівників і відьм відроджували. Гляди, і в Україні якийсь би толк був!

11. PREDRAG

Я поважаю, і навіть сам до цього закликаю!)) - мої дописи на початку.

12. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Все ясно, це мольфари Януковича президентом вибрали :)

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Януковича вибрали ті, котрим, як не мольфарів, то януковичів до божеств і лику святих подавай приєднати. ;)

14. Un.Known

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вивчати, знати нашу історію - це нормально і добре.

А от довіряти мольфарам, відьмам, екстрасенсам - то вже зле.
    Ну і на цього мольфара дивитися якось важко, з християнської точки зору людина займається грішними справами.

• Подобається Подобається x 4
  16. PREDRAG

Оля, Вас найняли на цьому форумі у ролі клоуна?? Поважайте себе і шануйте хоч трохи нас... їй Богу, вже не маю сил сміятися....

ПОВЕРНІМОСЬ ДО ТЕМИ.

- щойно згадав про ще одні відповідники, які дозволять розгадати гуцульське слово "мольфа".
    - з лат. maleficus - означає чародій, чаклун, чарівник.
    - з лат. Malleus - означає молот, можливо молот Перуна, градова палиця.

Які думки?

17. Іспанка

Як на мене, одне другому не заважає. Можна вірити у Бога і визнавати таке явище як мольфарство. Те, що вони володіють недоступними нам знаннями і надприродними вміннями - а чи нам судити від злого це чи від доброго? Людський розум не здатний цього осягнути, ми лишень можемо сприймати це на віру.
    Як на то пішло, то швидше треба боротися з тими всіма псевдоворожками, контактерами з космосом та іншими "розводами". Мольфари принаймі не рекламуються по всіх можливих газетах/журналах і не витягують з людей гроші (але то оффтоп).

18. Un.Known

А чим, на твою думку, відрізняється мольфар від "контактера з космосом"?
    Тобто для тебе зло - тільки у витягуванні грошей полягає?

19. Іспанка

От це я і намагаюся сказати. Погоджуюся з Вами, Миху.
    Власне, можна розглядати постать мольфара з двох сторін - як носія автентичної самобутності і як мага, чарівника. Перше - я приймаю, друге - ставлюся з пересторогою.

20. Locke

Locke невиправний реаліст

Саме так. Кілька століть тому спалювали на вогнищі і називали єретиками вчених, які казали, що Земля кругла і обертається навколо Сонця. Тепер це знає кожна дитина. Люди чомусь звикли все невідоме і не вивчене називати чортівнею.
    Ніхто не каже сліпо довіряти, але ж і очорнювати отак відразу не варто.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)