Мольфи і мольфари. Думки експертів!

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем PREDRAG, 19 січ 2013.

?

Чи б хотіли отримати знання у спадок від мольфара?

Голосування закрито 19 лют 2013.
  1. Так

20,0%
  2. Ні

80,0%
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Олю, ти була на Різдвяні чи Великодні свята в українському селі? :)

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Звісно.

Тільки оті всі невинні язичницькі звичаї ніхто не закликає вивчати, досягати з ними істини чи пізнавати з ними себе, щоб зрівнятись Творцю. )

• Подобається Подобається x 1
  3. MARTINI

вузько дивитеся на світ

якраз вся фішка в тому місцевому карпатському колориті. Це наша автентика. Це те, що робить нас особливими, унікальними, цікавими для світу. Я вважаю, що це дуже круто, що маємо своїх мольфарів, точніше мали, бо ще десяток років і хіба у вікіпедії чи на форумі щось про них почитаєш. І дуже добре, що є люди, які цим цікавляться і намагаються донести це до світу.

• Подобається Подобається x 2
  4. PREDRAG

PREDRAG Well-Known Member

Я не даремно Вам навів: Сварога- Будду-Аллаха-Брагму і т.д.... У кожній Традиції є свій Пророк, Месія, Спаситель, Учитель, Будитель, Майстер...У християнстві - це Хрестос, якого спочатку присвоїли, спотворили, а тоді подарували нам. І у кожному вченні, якщо здогадуєтеся, йдется про одні й ті ж самі речі, тому, що, як я вже казав, джерело - одне. Початок Всесвіту - один.

«Я сказав: ви боги» (Іван 10.34) Щоправда, у кожній Біблії тепер є свій переклад.

Тож, якщо Ви дійсно зацікавилися ученням Хреста, а не церковними єресями, то раджу перечитати Реріха.

Нема - бо Ви, образно кажучи, безплідна. Матір - це завжди Риба, запам,ятайте...

5. Un.Known

Добре, що є такі, котрі збирають і зберігають таку інформацію.

Зле - що намагаються довести, що займатись таким - кул.
    Читала років з двадцять тому. Не вразило.
    Я вже в житті багато наплодила. В прямому сенсі. )

6. PREDRAG

Мартіні, тисну Вам руку!:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ти ба??? Як все запущено!!!! :nea:

---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

Шо за поц? навчався християнства в Індії?

---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

лиш би не переборщити з силою...

8. PREDRAG

Займатись таким не кул, а НЕОБХІДНО І КОРИСНО, у сьогоднішніх умовах. Людство зупинилось у розвитку, і котиться вже у нікуди. Такі люди, як я, як Ви, як Мартіні, покликані бодай у межах вузького інтернет-кола розповісти іншим, донести, що є ще інший світ, не вигаданий, світ Традицій, які ніколи не помирали, світ Предків, яких треба згадати... "Пізнай себе - пізнаєш світ" - писав Сократ. У даному випадку: Пізнай своє Коріння - пізнаєш і себе, і світ!

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Я якраз і не розумію.... ;) І нікому, крім Бога, не поклоняюся.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

та круто, але яка від того користь?

11. MARTINI

в чому ви хочете виміряти користь? В долларах, ватах, джоулях?

12. PREDRAG

Ну, то плодіться далі! Пізно - не буває ніколи! :)

13. Un.Known

Дякую, ні.
    На мене не сполягайте.
    Так в чому справа? Пізнаваймо. Кожен своє.
    Я це й роблю. Без мольфарства і чудодійних предметів.

14. PREDRAG

Якому Богу? Яхве, Елохіму, Саваофу? ох скільки Богів... Тому, що у Біблії?

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Я й не шкодую, що вузько. :) Життя не вистачить всю непотріб, що є на світі вивчити. А толку?

Краще би ми чимось іншим хвалилися. ;)

Цікавим для тих, хто досліджує різні форми чортівщини у різних народів? Чи кохається у них? Ото мені досягнення України!

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, ви там людей порозганяли з гілки про рускую пабєду а самі перебралися на гілку з чортівнею.
    Олю, Йордана сьогодні... Втікайте звідси.

• Подобається Подобається x 4
  17. PREDRAG

Чому це? Ми ж одного роду, українці!! Хіба ні??

Але ж самі і кажете, що риби у ваших океанах - нема.

Зрештою, ми віддалились від теми. І якщо, Мартіні хоча би згадав, що мольфар - це типу шаман, то від Вас та КО я й так нічого не почув...

18. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Користь в тому, що мольфарство - це цілий культурний пласт, за допомогою якого можна й треба вивчати звичаї і традиції наших предків. Це цікаве, самобутнє, автентичне явище. А от чи звертатися до них з метою зцілення (духовного чи тілесного) чи, щоб дізнатися свою долю - це людина сама для себе має вирішувати. Особисто мені би було цікаво поспілкуватися з мольфаром як з носієм знань про гуцулів, їхні звичаї, традиції.

19. MARTINI

Ну ти так реагуєш, ніби тебе чи будь-кого тут закликають робитися мольфаром :) Писалося ж вище - це не професія. Просто не треба це так категорично відкидати. Треба навпаки тішитися, якщо таке явище досі існує, плекати це як частину культури та історії.

От яка користь від усурійських тигрів чи від панд? Та ніякої. Нам що вони є, що їх нема, ні тепло, ні жарко. Але краса нашого світу у різноманітті. Спершу людство їх винищувало, а потім вхопилося за голову і намагається продовжити існування цих істот на планеті на якомога довший час.

20. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

А хіба це все не втілення одного - єдиного Бога?:) Я не є ревною християнкою, яка кожної неділі ходить до церкви. Я вірую в єдиного Бога і для себе утвердила в серці думку, що Бог на світі є один для всіх, незалежно від того чи ти християнин, мусульманин чи єврей.

а де твій аватар? :)