Мольфи і мольфари. Думки експертів!

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем PREDRAG, 19 січ 2013.

?

Чи б хотіли отримати знання у спадок від мольфара?

Голосування закрито 19 лют 2013.
  1. Так

20,0%
  2. Ні

80,0%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хай, але я в цей день святкую інше свято і що?
    Воно мене ніяк не задіває і знаєте чому?

По-перше, в сьогоднішній час я розумію сонце так, як не розуміли язичники 1000 років назад. Для мене сонце - розжарена зірка, місце ядерних реакцій. І мало є таких, які це не знають. Як можна святкувати різдво місця ядерних реакцій? Сьогодні аналогічне, але набагато менше сонце можна зробити на землі - ядерну реакцію. Виявляється, що сонце не бог і воно не живе. Тому покланятися йому - просто смішно.

Знаєте, якщо б не християнство, то ми б і далі жили в лісі, як первісні люди. Тільки християнство дало поштовх розвитку науки. Чому? Тому що християнство обезбожнило предмети, які нас оточують. Якщо в язичництві в кожному предметі є свій бог, то ті предмети не можна досліджувати, бо там живе бог. У християнстві всі предмети є творивом Бога, прошу дуже, досліджуй. У Старому Завіті написано, що було створено два світила: одне світить вночі, інше світить вдень і ні слова про місяць і сонце. Чому? Це не просто так. От маєш світило (вказано на його функцію) - досліджуй його. Але якщо б написані були слова місяць і сонце - все!!!!!!!!! Можна покланятися! А так - світило, тож молися лампочці!!!:) (жарт)
    Іншими словами: досліджуй світило, вивчай божий витвір!

• Подобається Подобається x 3
  2. PREDRAG

PREDRAG Well-Known Member

Усіх називати неуками - цього Вас навчило християнство? "У нас так не прийнято", - Мартіні.

Це Ваше - "фе" - уже набридло. Я більше не буду з Вами спілкуватися. Ви знищили цю тему нанівець. Ви - не порядна, не добра людина.

Кожен народ, кожна нація, кожна цивілізація - має свій особливий світогляд, свою природню віру, розуміння Бога/Богів/Всесвіту, принципи життя, які зародились в її країні, а не чужій.

У Китаї сповідують - конфуціанство, даосизм. Буддизм - так само, як і християнство - інтернаціональньа релігія.

http://etor.h1.ru/daoism1-2.htm

У Японії - синтоїзм.

Християнство - юдейська релігія.

але сперечатись з Вами - марна робота.

Ви - одинока, не відаюча людина, тяжкий випадок на цьому форумі.

Але пам,ятайте:

Усі ми - кольори веселки. Веселка - одна.

Успіхів!

Останнє редагування: 23 січ 2013
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не погоджуюсь, що всі народи сповідують одного і того ж Бога, лише по-різному.

Задайте всім можливим одне і те ж запитання: хто є Бог?

Християнин скаже: Бог є любов.

Жодна релігія цього не вчить, крім християнства. Ні буддист, ні крішнаїд, ні мусульманин цього не скаже, ніхто.

У них інший Бог.

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не вигадуйте, "усі - не буває ніде і ніколи" (с)

До речі, що ж Ви так проти християнства виступаєте, якщо Ваш ідол Нечай у себе вдома ікони тримав та розп'яття?
    Я цього і домагаюсь, аби такі, як Ви, не вішали людям на вуха оккультистську лапшу.
    То Вам якийсь амулет нашептав? Ви хоч би присутніх не смішили.
    А то вже як для кого. Переважно для тих, хто не може знайти аргументів - так. І для тих, хто за їх браком переходить на обговорення опонента - також.

5. PREDRAG

Двовір'я, двоєвір'я — релігійне явище, яке полягає в співіснуванні християнства та «дохристиянської віри»,
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Двовір'я

- Олег Гуцуляк: Двовір'я в Україні (терміни та поняття)
    http://primordial.org.ua/archives/865

- ДВОВІР'Я ЯК ЕТНО-НАЦІОНАЛЬНА
    ОСОБЛИВІСТЬУКРАЇНСЬКОГО ПРАВОСЛАВ'Я
    http://etno.uaweb.org/lib/mandycz.html

Тоді, навіщо критикуєте мольфарів? Він теж для себе вірить і розуміє як воно є.

Зі сторони іноді помітно більше, ніж Ви думаєте.

Я вірю в індуїзм. Це те саме язичництво, що і українське, тільки з іншими назвами. Прочитайте книжку "Таємниці розкриває санскрит", або "Таємниці індоаріки України". Індуїзм сформувався завдяки аріям-рахманам, про яких згадують гуцули, маємо ж Рахманський Великдень, які під час великого переселення народів переселились в Індію - П,ятиріччя-Пенджаб і заснували там свою цивілізацію.

Кутю не ставили просто так. Кутя - головна, обрядова, ритуальна страва РІЗДВА, яка символізувала завершення і початок нового Кола (року). У ній кожен інгредієнт - має глибокий зміст.

1. Мак - це потойбічний світ, світ Предків. Ним відлякували духів, сіяли навколо стайні та дому, щоб усіляка нечисть не підійшла. Мак - це кордони світу потойбічного і явного.

2. Мед - символ Богів, Народження Сонця. Медові страви та напої завжди називались - божеськими.

3. Пшениця - майбутній рік, достаток, урожайність для господаря.

Якби куті не було, Різдво б - втратило сенс.

Щодо ялинки. Українець не зрубував ялинки, ніколи. Українець заносив власноруч сплетеного Дідуха до хати.

СТавити Ялинку із совковими іграшками - традиція чужоземна (скандинавсько-германська), яка була потім використана Радянським Союзом.

Тож, не треба молоти язиком те, чого ти не знаєш.

• Подобається Подобається x 2
  6. Un.Known

Солідне посилання, неперевірена стаття з Віки. (В мене там також, до речі, їх є декілька).

Ще одна дурниця. От в мене на Різдво куті нема і сенсу воно не втрачає, бо не в куті щастя.
    Бо в Біблії нема слова "толеранція".

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зміст веселки для мене, це розкладання білого коліру - все.

Все інше - це намагання своєю фантазією наділити веселці якигось магічних властивостей та аналогій.

---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

це для вас, бо для вас

А для мене - це просто пшениця з медом і маком. Доречі, я ще туди родзинки кидаю, для смаку, а ви?

---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ----------

Згоден, але ви мене бачите збоку тільки те, що бачите очима. А що є у серці ви не бачите.

8. Bambook

Bambook Persona non grata

Предраг, ви явно зовсім не розумієтеся на мольфарстві...
    А адміністрація ігнорує повний офтоп :sad:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не хаміть.

Ну і що, що чужоземна? Яка мені різниця від того? Все одно ялинка - не християнський звичай.

10. PREDRAG

Наведіть приклади, де і чому я не розуміюся. Буду вдячний.

---------- Додано в 01:00 ---------- Попередній допис був написаний в 00:39 ----------

Кидайте, що завгодно, хоч козявки.

Ясно.

Християнство обезбожнило світ.

Дурниці.

Авжеш, Старий Завіт писали українці...

Християнство це якраз забороняє. Воно наклало табу на духовний розвиток. Обмеженість деяких користувачів про це свідчить.

11. Bambook

Та з самого початку почали цитувати дурниці.
    Порівняння мольфарів з чорними і білими магами - абсолютно недоречне. Маги - то казкові персонажі, як і винятково позитивні та винятково негативні люди. Мольфари - не маги і не боги. Вони звичайні люди, просто трохи краще відчувають природу й інших людей. І в середині в них точно така постійна боротьба і зла точиться, як і в кожної людини.
    Ну а далі - то взагалі не тема про мольфарів, а суцільний довколарелігійний офтоп.

12. PREDRAG

Наведіть цитати, мені цікаво. Бо так, не зрозуміло про що ви. Враження, що самі і заплутались.

Не було жодного порівняння. Маг - і є мольфаром, тільки це інша назва, запозичена, чужоземна, нетрадиційна. Все одно як його називати, головне - що Ви у нього вкладаєте. А вкладаємо переважно те, що бачимо у собі. Кожна людина - має дві сторони, і білу, і темну, ін і янь, день і ніч, сонцестояння і затемнення. Це факт, від якого не відвернутися. Тому і вчинки людей - бувають різні. Бувають різні мольфари. Ви ж не будете доводити, що це не так. Очевидні речі...

Ніхто не стверджує, що вони - Боги, але їх порівнювали з Богами.. Наведені приклади. Теж будете заперечувати? :)

Погоджуюсь. На мою думку, треба нагородити порушників відмісуванням балів. Моя тема звучить: Мольфи і Мольфари, а не "християнство". Якщо Ви Адмін - перенесіть усі повідомлення, які не стосуються теми "Мольфари" у іншу гілку - і нехай там собі сперечаються.

У середині них - душа, спокій, гармонія, Природа. Інакше, про них би не говорили як про особливих людей...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дурниці.

українці?

гм.. от по язичництву нічого оригінального не стрічав... все якіусть отсєбятіну кожен говорив.

будете їсти?

---------- Додано в 01:16 ---------- Попередній допис був написаний в 01:13 ----------

правда, як вмирають.... то в них в сердині торнадо.

Торнадо - теж природа, нє?

14. Bambook

якесь у вас неправильне враження :)
    Там же цілком зрозуміло, що я про цитату з Громовиці, про білих і чорних магів.

Дурня. Я ж казав, що ви нічого насправді про мольфарів не знаєте.
    Мольфар - не маг. Мольфар - вчитель. І мольфа - не паличка-виручалочка, а лише засіб для навчання. А всі ці переписи з Громовиці - лише байка, міф, вигадка, яка з добрих намірів творилася, але насправді лише спотворила образ справжніх мольфарів, поставивши їх в свідомості загалу в один ряд з ельфами і феями.

І знову повне нерозуміння суті мольфарства.

:)))

15. PREDRAG

Для початку, прочитайте Велесову Книгу. Ви узагалі цікавилися світоглядом давніх українців? Вивчали його? Абсурдним є вже те, що не ознайомившись добре із предметом бесіди, досконало не вивчивши об,єкт розмови, вперто доводите правоту своїх суджень, звинувачуєте когось, не помічаючи очевидних речей.

Чому? СКазано - не майте богів інших від мене. Тобто, якщо я релігієзнавець, хочу ознайомитися із Богами моїх Предків, або з Богами інших релігій, а можливо обрати для себе іншу, ніж християнство релігію - гріх, за це буду палати в пеклі, відчувати на собі тортури.

Це не "брєд"??

Або, табу на будь-яку іншу літературу, окрім Біблії. Тут і відповідь, чому деякі християни такі тупі. Книга - джерело знань, морська глибина, мудрість поколінь. Той, хто не читає - той не відає. Якби не читали - дійсно перетворилися б у мавпу і жили на болотах. І є вже деякі першопрохідці, тільки вони пішли ще далі - почали умертвляти свої дітородні, дані Богом, органи, вважаючи, що це - спокуси Сатани... :)

16. Маріка

Маріка Well-Known Member

Влізу я трохи зі своїми 5 копійками і процитую форумлянку, якій "пощастило" побувати у мольфара Нечая.
    і відгук другої

• Подобається Подобається x 3
  17. PREDRAG

Кажіть собі на здоров,я. Ви свою думку серйозними аргументами так і не підкреслили.

Мольфар - не Проповідник-Учитель, не Гуру, який має власну школу, а практик-обрядодій, який живе самоотньо в Карпатах, носій Традиції, який нікому нічого не доводить, не вчить, не пояснює, не нав,язує свого, а служить Богу/Богам, оздоровлює рід людський - фізично та духовно. Прочитайте хоча би повість М.Коцюбинського "Тіні Забутих Предків", опис мольфара Юри. Це дасть Вам хоч якісь відомості про мольфарів. Не маючи відомостей, людина у простих речах плаває і з нею важко вести розмову.

Дякую за ці улесливі слова. Громовиця, насправді, знає трохи більше за Вас, але її батько - Титан Думки, якого я сильно поважаю, і який спілкувався з мольфарами більше, ніж Ви і я - разом узяті, тож своїй дитині певні знання прищепив.

Я не грунтуюся на Громовиці, для мене існують і інші люди та власний досвід. Почитайте Шухевича - "Гуцульщина", прочитайте усі праці Антіна Оніщука, Головацького, Вагилевича, Шашкевича... Етнографів є багато,

ПОрада - не оцінюйте все з примітивної точки зору.

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

ооой, зара почнеться :) скандали інтрігі раслєдованія

19. PREDRAG

Бачив ці дописи ще тоді, як вони тільки з,явилися, і був не приємно вражений. Вони стосуються не усіх мольфарів, а тільки однієї Людини - знахаря Михайла Нечая з с. Верхній Ясенів, який дозволив собі висловитись, буцім-то християнська церква -злочинці в рясах. За це його було віддано нищівній "анафемі", а в інтернеті з,явилась масивна купа дописів, обвинувачень і бруду. Його помилкою було те, що він в одному інтерв,ю десь ляпнув, що є сексологом, що може будь-яку жінку до себе привернути, знається на жіночій психології, і похизувався, що має ще достатьньо сексуальної сили.

Я почав перевіряти цю інформацію. Виявилося, що в реальності цей дідусь - і мухи не образить, а навіть якби і хотів когось обійняти чи поцілувати - елементарно б не вистачило сил, йому - 80-ть!! Ще пізніше довідався, що ніхто з дописувачів не був наспавді у Нечая, це - підставні тушки.

:)

---------- Додано в 02:27 ---------- Попередній допис був написаний в 02:21 ----------

:)

---------- Додано в 02:39 ---------- Попередній допис був написаний в 02:27 ----------

А давайте надалі спробуємо будувати розмову без звинувачень. Для християн це важко чи ні? Хай кожен каже, що думає, але без взаємних образ і переходів на особистості.

Моя позиція: мольфарство - гуцульська Традиція, одна з небагатьох, яка в наш час ще збереглась і фактично відмирає в Українській Культурі. Тому її потрібно рятувати - зберігати, відроджувати. А як зберегти, якщо немає носіїв? Цікавитися самому, поглинати знання про своїх Предків самостійно, і можливо хтось обере цей Шлях, сенс якого полягає - плекати Правду, жити у злагді з Природою, перебувати у світлі і благості, виконувати своє Боже призначення на землі. Якщо Вам це не потрібно - це Ваша позиція, яку не варто нав,язувати, адже не язичництво, а саме не вміння елментарно вислухати думку опонента, спілкуватися з ним - ознака дикунства. Кожен - вирішує за себе, чи йому це потрібно, чи ні, але не за інших. Проблема у тому, що Християнство переконує нас, українців, що наша УКраїнська Традиція - це зло, чортівня, бісовщина. Тоді, християнство - це ворог української Традиції, ворог українців, окупант. Цей форум - зайве підтвердження цьому.

20. Un.Known

Почність з себе. Облиште озера з рибами, чиєсь безпліддя, обмеженість, клоунів ітд.
    Ви трохи сплутали місце свого проповідування. Це не ЖЖ, це форум, де сказавши А, почуєте Б. Звикайте.

а де твій аватар? :)