моя-хата-скраю чи жаба?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Ворон, 13 лип 2008.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: моя-хата-скраю чи жаба?

Коза, ти живеш не в буді а в штайні чи то в кошарі :D:D:D:D

Додано через 11 хвилин
    Я за вас ніколи не голосувала і чоловіка не пускаю. Не має права він за когось голосувати, просто не дала я йому ще такого права. У нас демократія. :D:D:D

Я частково можу з вами погодитись щодо голосувальників за межами України, коли ви говорите про визволителів які живуть на американських пенсіях і ще вимагають від України пенсію в $50 дольців а як но лишень з*явиться можливість іти голосувати за країну яка їм важлива лише тим чи можна там закупити квартири і остаткуватись якби тут щось не так... Це все є. І я знаю таких людей, але вони не українці вони жиди, я їх навіть євреями не буду називати. Можете мене закидувати камінцями.

Але мені сподобалось як українець українця любить.:)

• Подобається Подобається x 4
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[​IMG] чудові слова!

• Подобається Подобається x 1
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та брешуть вони що будуть раді... будуть лишень казати що поприїжджали тут зі своїми долярами і будуть нас вчити.

Так любляться лише українці, як хтось приїжджає в закордон його вітають фразою - чого ту приїхав, їдь назад вільну неньку будувати... а як хтось приїде в рідну неньку то його зустрічають словами - чого сюда паприїжджали, хочєте тут щьось показать? їжджяйте собі обратно.

• Подобається Подобається x 6
  4. duncan

у неукраїнців інакше?....

ми -- справжні українці, розмовляємо з українським гонором (наприклад, якщо подивитися "вікно в америку"), і ми вас навчимо як правильно жити у вас там фіг зна де в Україні....
    щоправда, наші предки підібгавши хвоста 100 років тому втікли звідти закордон, бо щось міняти (там у вас фіг зна де) було ліньки, щось робити (там у вас фіг зна де) було неможливо....

найліпше було "тимчасово" поїхати до канади..

5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

інакше... ой як інакше. Навіть в тих самих поляків, (хоча кажуть що Польша нє заграніца) їм головне що ти з походзеня поляк і юш...

Я вже не кажу про євреїв.

6. duncan

просвітіть мене темного...
    бо щось я не бачив чим відрізняють інші від українців...
    особливо, будь-ласка, розкажіть про поляків...
    я чув, що вони шалено гостинні....

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Пупере,а,якщо в людини родичі за кордоном,то вона має право вважатися українцем?.
    А,якщо користується імпортними речами,слухає закордонну музику?
    Навіяло...
    "Сегодня он играет джаз,а завтра родину продаст!"

• Подобається Подобається x 9
  8. duncan

далі пафос?...
    а я ж у вас запитався, яким має бути "справжній українець"?....
    мабуть ці три плюси також не знають... [​IMG]

9. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я вже давно казала i кажу i роблю i буду робити по принципу "свiй до свого по своє" цю фразу я ДААААААААВНИМ ДАВНО побачила у Львовi на якiйсь рекламi магазину чи що, але ця фраза менi запала в душу.I якщо повернутись до теми розмови "жаба чи хата зкраю" - якщо робити "свiй до свого по своє" то нi жаби нi хати зкраю не буде, а будуть люди без заздростi, без бажання втнути щось погане чи обманути.

10. Romko

Без "порочащіх связєй",натюрліх.
    Нє?:cowboy:

• Подобається Подобається x 3
  11. Koza-Dereza

Це нагадує подiл на буржуїв i товарiщей... з недалекого минулого.

• Подобається Подобається x 3
  12. Romko

О шо ходит...

13. Koza-Dereza

I зрештою... Українцi як народ не є такi особливi в феноменi "хата з краю" люди всюди однаковi! Особливо на своїй територiї. Може десь на чужинах кучкуються i все таке, але в свому середовищi це зовсiм iнакшi. Коли довше спостерiгати за рiзним людом то стає видно що ми всi однаковi i жаби є рiзної породи, i українськi, i мексиканськi i китайськi i нiмецькi, i хати на рiзних окраїнах теж стоять, не тiльки близь Диканьки. Що дiйсно є рiдкiстю - коли народ є згуртований.

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тут все дуже просто.
    Поляки на території Польщі будуть до тебе привітні. У жодному разі не польська діяспора на території наприклад Канади. Очевидно, копняка не дадуть, але помагати не будуть. А з якої радості? У тебе своя "ойчизна", у них своя.
    Відповідно воно діє в різних країнах. У Франції краще зв"язуватися із французами, а не з українцями, у Німеччині з німцями, у Канаді з канадійцями і т.д. (за винятком Чехії, наскільки чула, бо там наші попсули собі репутаію серед чехів колосально.) Чужинці на своїй території будуть привітні. Українці - невідомо.
    Щодотих самих поляків. В основному молоде покоління. Зі старшим скільки не стикалася - гордість аж пре. Львув польські, діда різУни (читай українці) сокирою посікли, яких тільки історій не наслухалася. І байдуже їм, що моїх родичів серед тих різУнів не було. Українка - українка, значит слухай про гріхи "своїх". От тобі й привітність.
    А те, що Львів у місцевих, а не міжнародних лініях взагалі не знаю, як трактувати.

15. duncan

я тебе за язик не тягнув....
    може тому ти і всі решта за пафос плюси ліпите, бо відчуваєте, що насправді це тільки пафос?...
    не підеш до українців, підеш до французів, німців і ти ди?...

сподіваюся, що полум’яні промови про те, хто яким українцем буде далі припиняться після твоїх слів....

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, у мене так і було.
    У Польщі з поляками товаришувала.
    У Канаді в мене більше друзів англомовних без краплі української крові.
    Чому? Бо старші українці тут сильно люблять жовчю поплюватися, порозказувати про свою ненависть... Не розумію я такого.
    Бачиш, я думаю, що наші форумляни, як і я, намагаються ламати стереотипи. ;) Якщо сюди приїжджає хтось з України, я не роблю так, як мені зробили "ми мучилися - і ти мучся", я надаю всю можливу інформацію, допомагаю, як можу, незважаючи чи є вдячність за те чи ні. :)
    Але якщо піти в спільноту українську, то тяжкувато. Там мені на питання, де шукати роботу відповідали "ми і самі для дітей шукаємо". Допомогли мені з порадами тоді Оля й Патрік. :)

17. Romko

До чого тут полум’яні..пафос і т.д?
    Про себе я твердо знаю,що я був,є і залишуся українцем.
    Де б я не був.
    Це апріорі.
    Тому для мене дивні розсусолювання на цю тему.

• Подобається Подобається x 2
  18. Koza-Dereza

Ой, не можу 100% погодитись... Може будуть привiтнi в очi, а поза очi будуть наганяти як треба позакривати кордони i гнати всiх в шию.

19. duncan

ги.
    то чого ви дивуєтеся, що одесити залишаються російськомовними одеситами?..
    то чого ви їх називаєте "совками"?..
    їхня "совковість" у тому, що вони лишаються росіянами де б вони не були. бо це апріорі?

в тому то й ваша проблема, що дехто не хоче бути українцем в Україні, і ви їх звинувачуєте у "совковості", а ви не хочете бути "англійцем в англії, поляком в польщі, росіянином в росії і ти ди........"

до речі, а чого ви перестали один одному плюси ставити?

20. Koza-Dereza

Нажаль тобi не пощастило попасти в спiльноту де люди помагають один одному. Але ж зустрiлись Оля i Патрiк :) всетаки щось добре сталось :)

а де твій аватар? :)