моя-хата-скраю чи жаба?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Ворон, 13 лип 2008.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: моя-хата-скраю чи жаба?

Наїзд, може сильне слово... але вразило. Може не правильно прочитала то перечитаю ззаду на перед потім зпереду до заду :D

Прочиталось, що українець которий жиє не в Україні належати до української нації вже не може. Значить він відкидок щи ще якесь там велике слово, але явно не українець.

Мені відвідати Україну так само важко як і вам відвідати Америку. Віза мене коштуватиме 120 дольців а ще мені треба гроші на переліт і побут. Кілька тисяч долларів мені назбирати так само важко як і вам.

А ще хотіла додати, що тему про гАмерику створила по-доброті душевній але видать добре мені мій бувший коханець кавав, що мені б було варто у Шапокляк повчитись.

• Подобається Подобається x 5
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я не бачу нiчого поганого в вишиванках i тризубах тутешнiх дiаспорянцiв. Що мене нервує це коли люди тут збирають грошi на полiтикiв в Українi, якi iтак не бiднi, замiсть того щоб допомогти дiтям чи хоч вiддати на церкву. Патрiйоти...
    А тi люди якi мають вишиванки в хатi, писанки, i органiзовують церковнi пiкнiки - нiчого поганого не роблять виявляючи свою Українскiсть, i не вiдбирають нiчого.
    Я особисто виросла в совецькому дусi, тому для мене бачити що хтось хто народився i вирiс тут має бiльше вишиванок i писанок нiж я, коренна українка, навiть пристиджує. Хоча навряд чи це мене змiнить...

• Подобається Подобається x 6
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

різні люди бувають - від Квітки Цісик до .....
    На жаль, квіткИ зустрічаються рідше ніж бур'ян :)
    хоча поки що є достатньо :)

• Подобається Подобається x 3
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

бур*яну? :)

5. afterstep

на щастя - поки що квіток:)
    але бур'ян прогресує небаченими темпами - і не тільки поза межами України :)

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

твій випадок скоріше нагадує туристичну поїздку, яка неслабо затягнулася...
    але зверни увагу: скільки в твоїй мові з’явилося американізмів (ше скажи, що це через те, що ти мовець)))...
    дякую..
    що й треба було довести...
    а якщо не повернешся?
    це я про те, що мігранти будуть українцями тільки номінально, а будуть канадійцями (німцями, японцями...) українського походження...
    і це нормально, так само нормальним є те, що українцями стають ті, хто приїздить до України..
    обов’язково!...
    без тризуба і портрета шевченка, заправленого рушниками -- ти не українка.. )))))

Додано через 7 хвилин
    по-моєму, я висловився досить чітко...
    не можна пафосно заявляти, що я, мовляв, лишуся назавжди українцем, бо це не так....
    можна лишити собі щось українське, але не лишитися українцем....
    багато українців, які виїхали за море 100 років тому лишилися українцями?...

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я Пупера зрозумів так, що не було ніяких наїздів. Останній приклад: пару днів назад хтось із наших "справжніх українців" заявив, що у виборах Президента України мають право брати участь українці, які знаходяться на ПМЖ в інших країнах, є громадянами інших країн. При усій моїй повазі до деяких представників діаспори, таких як Маруся-мама, Лілія Романова, Оля, навіть Патрік і Ворон, та навіть Педро, я НЕ ХОЧУ, ЩОБ ВОНИ ВПЛИВАЛИ НА МОЄ ЖИТТЯ І ЖИТТЯ МОЇХ РІДНИХ! Ну ми ж не піддослідні кролики! Ви ТАМ проголосуєте і будете спостерігати зі сторони, як МИ живемо!!! Ну маразм же!!!
    От в гості - з дорогою душею! А якщо повернетесь - будемо раді!

• Подобається Подобається x 2
  8. Koza-Dereza

Ясно, а Коза у вас в будi живе? Що вам Коза зробила???? :sad::sad::sad:

• Подобається Подобається x 1
  9. Степаныч

Маруся-мама,
    ну навіщо ТАК? Відразу викликають тільки ті "рафіновані українці", які намагаються повчати нас, тих, хто живе в Україні.

10. afterstep

краще сказати - що не зробила....
    такий файний львівський звичай - "козу поводити"... і як то зробити?

11. Степаныч

Попал!!! А Ви теж??? Конкретизую: УСІ ДОПИСУВАЧІ/ДОПИСУВАЧКИ "ЛФ" - Н А Ш І !!!
    Можете сміятися, але я ДІЙСНО ЩИРО!!!

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та ти у Львові, а добряче "матюками" їхніми володієш. ;)
    А вплив мови цілком логічний. Проте смію вважати, що моя мова не надто й засмітилася й американізми я вживаю ще поки свідомо. ;)

Сплюнь!
    Я вважаю, що перший варіянт правильніший.
    Ну, я ж не український фільольог все-таки. Доведеться обходитися краєвидами Львова. ;)

13. Koza-Dereza

Теж :D Я думала всi знають шо я заморская.

14. Liliyah Romanova

Ну, ви вже вкотре загнули і перегнули.
    У мене український паспорт. Де ще я можу голосувати?
    Кажуть поляки, "puknij się w głowę"... :beee:

15. Степаныч

Я чомусь не знав!:sad: Але хіба це так важливо? Людина хороша - і все!!!

16. Liliyah Romanova

Віддаю своє місце в списку Степанича задурно. ;)

17. Степаныч

От тут питання. Питання моралі, скоріше. Якщо людина у майбутньому планує повернутися - то одна справа. Якщо ні - інша. Але це на совісті цієї людини.

Додано через 2 хвилини
    Та прям таки список Шіндлера!:) Це ж "навскидку"! І ІМХО до того ж.

18. Liliyah Romanova

А ви вже за мене все вирішили? Я навіть дату свого повернення знаю, якщо вам цікаво. І паспорт свій український на смітник викидати не збираюся.
    Щиро кажучи, на ваше життя впливати й не збиралася, воно мені байдуже. Я на своє впливаю. Українці ж мають таку владу, якими є самі. Ні кращу, ні гіршу. Претензій багато, але не до себе. В тому й уся проблема. Головне знайти когось винного, й обов'язково за кордоном. :beee:

Додано через 3 хвилини
    Ви вже не вперше в цьому плані мене зачепили. І мені здавалося, що першого разу я зрозуміло пояснила. Можна мене не вносити до списків емігрантів? Я тут виключно temporary resident, хай і з робочою візою.

19. afterstep

хоча іноді поняття кордон розуміють "широко" - межі області, межі району... і звужують до атомарного та неподільного - хати.
    Яка "скраю" - незважаючи на те, що в багатоповерхівці :)

20. Koza-Dereza

Про ПМЖ - то право легальне є, бо вони по сутi ще не є громадянами iншої країни, а вже як стали громадянами то хiба можна? Я думала що тодi не можна.
    Законодавство мусить змiнитись в Українi i не надсилати бюлетенiв за кордон, або приймати голоси тiльки у посольствi чи консульствi пiсля перевiрки паспорта.
    Впринципi, в консульствi я була раз один, i бiльше не хотiла приходити, там черги i такi хамовитi люди приходили, кидались на дiвчину в вiконечку як дикi, то їм то не подобається то це не так, то на консула накинулись. Я мало не впала, тут я з моїми прошу перепрошую, думаю зараз мене к чорту тi хамки виштовхають, резко зробила що менi треба i втекла.

а де твій аватар? :)