Моя книга: "Віддзеркалення"

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем UkrainianWriter, 7 лис 2012.

1. Saszko

Saszko Well-Known Member

Про твір, про який говорить анотація. Навіщо погляд, наче причина відображення, як залежність існування від чогось, де префікс «від» є головним комунікатом; виклик тому, що нас оточує, відображення світу в дзеркалі одного погляду; боротьба еґо та альтер-еґо, загадка наших облич та того, що ховається за ними; текстуальна невагомість, яка нікого не залишить байдужим? Проблема в чому?

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:45 ----------

Ієрогліфи потрібні були, бо постійно пише "ваш допис має мало символів"

2. UkrainianWriter

UkrainianWriter New Member

Saszko, анотацію писав не я, тож відповіді Вам конкретної не дам.

3. UkrainianWriter

Якщо хто з Тернополя тут є, тоді ласкаво прошу!!!

Останнє редагування модератором: 12 лис 2012
  4. Bambook

Bambook Persona non grata

Шкода, я не з Тернополя. Зайшов би постібатися ;)

---------- Додано в 12:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:00 ----------

До речі, для успіху презентації варто захопити з собою ліричну героїню. Ту, яка на кухні з борошном бавилася :)

5. UkrainianWriter

Ну, постібатися, то це так.

А лірична героїня буде присутня, але у житті таких казусів не витворяє:blush:

6. Bambook

Bambook Persona non grata

Співчуваю :sad:

----

До речі, той другий кавалок, який ви виставили - справді гідний уваги. Якийсь більш щирий, і стиль краще видно. З вас будуть люди, тільки не зловживайте дешевими трюками і пишіть-пишіть-пишіть...

7. UkrainianWriter

Бачте, кому як, Вам сподобалося, а іншим - ні. На колір і сам товариш не всяк. Дякую за щирі слова. Буду старатися! :drinks:

8. UkrainianWriter

Ціну знижено до 21 гривні!

9. UkrainianWriter

Актуально!

10. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

"Віддзеркалення" прочитала, і дуже уважно. Враження, якщо одним словом - сподобалось.

А тепер детальніше.
    Про що книга? (Було тут таке питання.) Про автора (він, точніше, його думки, почуття і бажання зрозуміти світ навколо себе і своє місце в ньому, є її голоним героєм) і про сучасне молоде покоління.

Немає у книзі сюжету, який би можна було переказати так: він і вона зустрілись, порозумілись, але розійшлись, тому що... і т.д. Основою побудови книги є монологи героя-оповідача, якими він "марить", знаходячись уві сні (трирічна кома). Монологи ж побудовані за принципом потоку свідомості, і вони "розбавлені" (жодного негативу у цьому слові, це спроба пояснити головний композиційний принцип твору) його виходами до вулиць, кафе, дискотеки і зустрічами з іншими персонажами, щоб читач не потонув у потоці монологічного мовлення.

Інші персонажі - Він (альтер-его героя, його відображення у дзеркалі), Вона (лірична героїня), Чоловік у чорному, які теж є плодом сновидінь героя - у контексті книги грають роль "допоміжних засобів" розказати про головного героя якомога більше. (Не знаю, чи погодиться автор з такою моєю "табелью о рангах" про його героїв, на істину в останній інстанції я не претендую..) І вони, що цікаво, не містять у собі нічого надзвичайного чи банально містичного, на що багата сучасна поп-культура і про що сучасному читачеві читати вже набридло.

Тому головне, на чому зосереджується той, хто читає "Віддзеркалення", це на дешифруванні скритого, що поміж строк, змісту монологів героя-оповідача. І це оте ще читаннячко! Читати доводиться по кілька разів, читати і перечитувати, і малими дозами, тому що, як визначив сам Р.Б. епіцентром його книги є "нове трактування позасвідомого світу, що також має право на існування, бо ми бачимо його, відчуваємо біль і страх рівносильно до їх реальних відповідників." (63)

І в цьому сенсі книга є новаторською (на мою думку, без сумніву), яку можна вважати неабияким доробком до скарбнички сучасної постмодерної української літератури. У ній зроблено спробу провести читача шляхом, який долає людська свідомість на шляху пізнати світ і себе у цьому світі, шлях (1) від безпосередньої реакції на аудіовізуальні імпульси, яке посилає нам оточення, до (2) їх складання в памяті через мислене і емоційне узагальнення з (3 подальшим оперуванням ними вже на підсвідомому рівні.
    [FONT=&quot]
    [/FONT]І, може, саме тому, що задум книги є настільки серйозним і багатошаровим, уривки з неї, які автор презентував тут, залишились незрозумілими і були сприйняті скоріше негативно. (Про менторський тон і зверхність деяких зауважень згадувати не хочеться, але згадаю: оцінки "не читав, але скажу своє фе" були завжди, але де зараз ці "поціновувачі", відомо всім. Автор книги ще зовсім молодий.)

І мова книги прекрасна: образна, метафорична і несподівана. І книги з таким багатим "словником" і такою високою "питомою вагою" найрізномінітнішої лексики на сторінку я не памятаю.

Тому мій присуд - "Віддзеркалення" заслуговує бути прочитаним!

Останнє редагування: 28 лис 2012
а де твій аватар? :)