Моя книга: "Віддзеркалення"

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем UkrainianWriter, 7 лис 2012.

1. Кохана

Кохана LuBimaya

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

3. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Чи Вас хто примушує?

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Забагато?!!!
    ВИ маєте на увазі електронну книгу?

5. Bambook

Bambook Persona non grata

Примушувати не примушує, але пропонує доволі наполегливо :)

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шо за скнари сі позбирали. Ви якби шось продавали по 25 грн., багато би заробили?

7. Bambook

Bambook Persona non grata

Не до мене питання. Я не казав, що 25 грн - це дорого.

8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прошу пані, спиталась людина думки. Як Ви вважаєте, я можу відповісти?
    Бо така є правда. Бо не буде.

9. UkrainianWriter

UkrainianWriter New Member

Отже, виклав такий уривок, бо маю гіркий досвід з іншого форуму де виклав той, який мені особисто дуже подобається, а саме:

На витканих із попелу ілюзіях виростали ми – прості смертні. Наш ріст був жорстоко пригноблений виразками в демографічній ситуації, турбулентністю в зоні висадки, коли парашут рятував не від можливості стати місивом з крові і плоті, а від кислотного дощу та імли холодного вечора. Наш ріст пригальмував затінок фінансових пірамід, що були побудовані генієм економічного мислення і удобрені платоспроможністю одурених бевзів, котрі прагнули зліпити з мухи слона. Колись мені сказали: «Жадність породжує бідність», а я не зміг не погодитися. Тому мимоволі стаю свідком того, як склеєний папірцями світ розсипається аналогічно Вавилонській вежі, але не без користі для когось, бо хтось відкрито чи інкогніто буде потішатися з ламкості кришталю в місячну ніч, а на залитому червоним вином килимі цвістиме пліснява обурених підсудних, що так і не діждали вироку для себе й вселенських катаклізмів.
    Якось мені сказали: «Кожна дія, як правило, має протидію», і я не зміг не зрозуміти, бо у вікно вривався грозовий вітер, спазми стривожених голосів та клекіт дощу, а я губив спогади, розхитував свій світогляд і просто грав у дарц – мішенню було пустослів’я, що формувало оборонні споруди по периметру випадкової необережності. Суть її полягала у тому, щоб не потонути у вічних боргах, рихлості обов’язку, нетактовності відповіді, а ми ж тонули, ні, росли, як прості смертні. І повз нас проходили іскри кулеметних черг, венеціанські карнавали та чумацькі вози, а ми у відповідь випікали пасочки з піску і годували ними невидимих волів, бо їм, на відміну від нас, ще довго йти.
    Хтось мені кинув: «Людина людині – вовк», а я не зміг не почути, бо навколо вибухали пластини тринітротолуолу, дзвеніли бджоли з вулика Люфтваффе і сіявся міжзоряний пил під канонаду п’яного співу спаплюженої честі. А ми вигрібали століттями не чищену помийну яму совісті і слухали бурчання стравоходу каналізаційних систем. На нас падали військові трофеї і свідоме бажання стати на поріг смерті, аніж бути зґвалтованим. Блиск багнетів виколював очі й миті короткочасної агонії; розсипались лозунги і цілі ідеї філософських трактатів. Маріонеткові уряди смикали за ниточки – конвульсії рухів видавалися навмисними і награними, а поруч і справді грали на органі, без ентузіазму, але досить майстерно. Ми росли на цьому всьому поруч із простими смертними, гріли долоні під одним багаттям і надпивали розпуку з однієї пляшки. Ніхто тоді не здогадувався, що гра в піжмурки закінчиться фатально й ціла планета наповниться колоніальною ідеологією, а з вечірнього присмерку випливатимуть марева химер і горгулій, але все це люди, тільки не у своїй подобі.
    Будь ласка, відправте відповідь з позначкою «до запитання»…
    Мені казали, а кому скажу я?

Таких еротизованих моментів на раз-два - і все. Але є одне але - усю книгу за кількома уривками судити не варто.
    Коментврі за Вами.

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Порівняйте ці два речення. Яке з них читається легше? ;)

Оце - чудове.

11. UkrainianWriter

Un.Known, ще не народився той, щоб усім зміг догодити. Знаю, що текст читається складно - так було задумано, але у цьому й уся фішка.
    Я радий, що Ви знайшли щось таке, що Вам сподобалося.

12. Saszko

Saszko Well-Known Member

Автор слів не має цілі. Він сидить один і говорить.
    Я, Сашко, не можу сказати, що слова хороші чи погані, бо вони не до мене. Здається, що їхній адресат є не живою особою, а внутрішнім демоном автора.
    Діалог авторських демонів :)

13. UkrainianWriter

Тому що Ви прочитали уривок, а не цілісний текст. Звісно, що вирваний з контексту шмат, не буде створювати цілісної картини.
    П.С. Дякую за коментар.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

UkrainianWriter, зрозуміло, що хист у вас є. Просто коментарі тут - це чистий суб'єктивізм, мені здається оцінку повинен давати хтось більш професійний. З боку читача мені потрібно вірити, що ви щось хочете сказати людям, а не механічно хочете відтворити якийсь стиль чи почерк. Якщо ви хочете щось сказати людям, то розлога напівпоетична мова навіть не обов'язкова, достатньо як в Ремарка - підмет і присудок, а рве просто на шмаття. Поки що скидається, що ви пристроюєтесь в чергу за Дерешом.

15. Saszko

Saszko Well-Known Member

А є анотація?

16. UkrainianWriter

Ні, на Дереша навіть не рівняюся і не хотів би, щоб з ним порівнювали.
    Анотація є, але вона така ж замислувата, як і сам текст.

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

А де вона?

18. UkrainianWriter

Погляд, наче причина відображення, як залежність існування від чогось, де префікс «від» є головним комунікатом. Запропонована автором книга – це певний виклик тому, що нас оточує, відображення світу в дзеркалі одного погляду. Боротьба еґо та альтер-еґо, загадка наших облич та того, що ховається за ними. Текстуальна невагомість, яка нікого не залишить байдужим.

19. Saszko

Saszko Well-Known Member

Навіщо?

20. UkrainianWriter

Ви про що???

а де твій аватар? :)