Відповідь: Мистецтво жити Цілком погоджуюся. Я зараз відчуваю, що втомилася дуже, морально насамперед. Важко бачити внутрішню пустоту людей, гірко дивитися, як чудові люди (друзі, знайомі) спиваються з кожним днем щораз більше, як інші відкидають від себе всі цінності і припципи і "тупо" ідуть по життю, не бачачи і не бажаючи жодного завтра. І хочеться інколи плюнути на все те, забратися світ за очі і коротати дні тільки в своє задоволення. Але щось є таке у свідомості, що гальмує тебе, що дає наснаги і витримки, що дарує любов. От саме це і є в першу чергу уміння жити, я так гадаю.
Відповідь: Мистецтво жити Це для мене лейтмотив... І все на світі треба пережити, І кожен фініш – це, по суті, старт, І наперед не треба ворожити, І за минулим плакати не варт. Тож веселімось, людоньки, на людях, Хай меле млин свою одвічну дерть. Застряло серце, мов осколок в грудях, Нічого, все це вилікує смерть. Хай буде все небачене побачено, Хай буде все пробачене пробачено, Хай буде вік прожито, як належить, На жаль, від нас нічого не залежить... А треба жити. Якось треба жити. Це зветься досвід, витримка і гарт. І наперед не треба ворожити, І за минулим плакати не варт. Отак як є. А може бути й гірше, А може бути зовсім, зовсім зле. А поки розум од біди не згірк ще, – Не будь рабом і смійся як Рабле! Тож веселімось, людоньки, на людях, Хай меле млин свою одвічну дерть. Застряло серце, мов осколок в грудях, Нічого, все це вилікує смерть. Хай буде все небачене побачено, Хай буде все пробачене пробачено. Єдине, що від нас іще залежить, – Принаймні вік прожити як належить.
Відповідь: Мистецтво жити Змістовні міркування. Це справжня проблема для пересічної людини не перетворитися на маленького гедоніста, який бере від життя усі насолоди, недумаючи про майбутнє. Щоби не стати Доріаном Ґреєм треба мати певну силу волі та твердість характеру, а також повністю не впадати в оманливі чари такої фрази: "Лови мить! Вона - неповторна!".
Відповідь: Мистецтво жити На жаль наша держава поставила більшість людей в таке становище,що для них не існує ніякого "завтра"...
Відповідь: Мистецтво жити А мить і справді неповторна Треба тільки вміти бачити її неповторність, тоді миті не складуться у нудоту Бо чим відрізняється гра акордами від однієї струни? різноманіття повинно бути, інакше: так держать, колесо в колесе и доедешь туда, куда все А спостерігаючи молодиків від молоді хочеться додати - Доріан Грей то ще не найгірше Коли бути недоумком стане непрестижно та невігідно, коли почнуть рекламувати культуру а не горілку, тоді й можна буде повернутися до Грея, що там з ним було не так...
Відповідь: Мистецтво жити А для Вас Доріан Грей - маленький гедоніст? Бо для мене він щось значно більше і складніше. А ловити мить можна і не впадаючи у хмільний стан омани, я розумію цей вислів більш філософськіше - не гайнувати часу, копаючись у непотрібних чварах, суперечках, злості, не втрачати щасливого моменту, а вміти його цінувати і берегти, вбачати у кожній миті життя щось прекрасне (хай навіть елементарне і не суттєво важливе)... Пане Полковнику, йти по життю необхідно з гордо піднесеною головою, дивлячись вперед і зважуючи кожен свій крок. Але того Ви би мали вчити мене .
Відповідь: Мистецтво жити Ото ж жити днем сьогоднішнім.Завтра буде завтра і думати про нього будемо завтра...:cowboy:
Відповідь: Мистецтво жити З таким позитивним трактуванням "Лови мить! Вона -неповторна!" я повністю погоджуюся. Але кожний крилатий вислів можна розглядати різному і отримувати відповідно інші висновки. Щодо Доріана Ґрея, то я, визнаю, й справді дещо спростив його образ, який є звісна річ складнішим, хоча й досить добре вписується в канву проблеми, яку обговорюємо на цій темі форуму.
Відповідь: Мистецтво жити невже на світі є ще чоловіки які читають поезію і люблять її чоловік який любить жіночу поезію ааааа!!!!!!! а ви кажете мистецтво жити... осьо воно і для таких моментів варто жити!:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ах
Відповідь: Мистецтво жити До чого тут жіноча поезія?Яка різниця,хто написав,чоловік,жінка?Головне,що це промовляє до душі...
Відповідь: Мистецтво жити Ну вибачте якщо шось не те ляпнула але мені було просто шалено приємно... і я була приємно здивована що в цьому світі є ТАКІ чоловіки... просто як на мене то поезія ліни костенко одна з найжіночніших поезій (в сенсі позиції!) яку нерідко чоловіки просто не хочуть приймати і тут важко не погодитися є ж позиції суспільні особисті а є такі...ну там жіноча зокрема це все...:o дякую!
Відповідь: Мистецтво жити В жодному разі не втрачати оптимізму і віри у краще. Так, знаю, тяжко. Та як говорить анекдот: “Життя прекрасне. І плювати, що це неправда”.
Відповідь: Мистецтво жити Мистецтво жити для мене, якщо це когось цікавить, це просто вміння бути щасливим тут, зараз і сьогодні, не дивлячись ні на що. ))))