Вирішив створити окрему гілку, по морській акваріумістиці. Тут будуть фото морських акваріумів, поради, консультації і агітація форумчан до цієї шкідливої звички - завести вдома акваріум Почну з свого акваріуму, фото і коментарі буду долучати з датами, коли вони були зроблені. Отже мій акваріум: 120см(д)х70см(ш)х55см(в) - 405л води + фільтр 200л. Роль фільтра відіграє інший акваріум під'єднані у одну систему. 19.11.2010р приїхав замовлений акваріум Підставив пінопласт і гарно його обшив Захисний гребінь, щоб риби не поплили... Світло у світильнику готове Вентилятори охолоджують воду Далі буде... йому забагато фоток в одному дописі
04.02.2011р Обшив акваріум декоративною плівкою та наклеяв синій фон Вид з середини А ось це САМП - технічний акваріум-фільтр, який встановлюється в тумбочку, під основний акваріум 30.03.2011р вмонтував систему очистки води наразі найкраща очистка води - це система зворотнього осмосу, все решту це шаманство.
За чотири дні до запуску... Відлагодження всіх помп, тестовий запуск системи на воді з-під крана, останні підготування За три дні до запуску... Воду спущено, акваріум відмито від "Львівської води" і її жирної плівки та розпочався набір води очищеної після іонообмінних смол (TDS-metr 000ppm). Так, як у мене жвавий рух у хаті, то шлангу не кидав, а бігав з баліями та носив воду..., важко... але нежалкую потрачений час та сили. 01.04.2011р. - запуск системи... Акваріум наповнений водою на 3/4 та підігрітий до темпиратури 25С. Увімкнена помпа для циркуляції води та перемішування солі. Додав сіль для рифових аквваріумів, у розрахунку на соленість 1.025 та живу культуру мікрофлори +чайну ложку цукру (для корму та розвитку поживного середовища). помпа малопотужна тому сіль розчинялась повільно. Сутки після запуску... Прийшов дядько Назар, злий мореман зі стажем який вказав на ряд недостатків та модифікації, які потрібно провести в системі, за що йому ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ. З собою привіз 100літрів болота, в прямому розуміні цього слова (такого, як у шрека з мульту було). Ніколи не думав, що настільки буду радий болоту Ось як воно виглядало після заливання Далі буде...
Болото було хороше! Грунт настільки живий, що рухається від купи хробачків, планктону та жучків які постійно викручуються. А от і перші жителі. Три стромбуси та один зариваючийся слимачок, насаріус.
23.04.2011р вода хрустально чиста, поставив перші камінці (20 кг) і кілька камінців, виломаних з живого рифу (із спеціальної морської ферми, Індонезія) 05.05.2011р. перші корали 25.05.2011р ще кілька коралів. Зауважу, що це не дешеві покупки, один корал вартує від 100 до 300грн. Корали досить повільно ростуть, але за ними набагато цікавіше спостерігати, ніж за звичайними рослинами.
Чим займаються равлики у повний місяць бій за самку сильній перемагає слабшому потрібно відступити і ось процес пішов.... відкладання яєць кладка
23.06.2011р. Кілька фото коралів, які були придбані у акваріум Ну і звичайно рибки, які полюбляють у них жити, так це саме клоуни ("немо") amphiprion ocellaris А ось і мої любимчики - чорні малюки-клоуни Немо (amphiprion ocellaris black) Одна з найяскравіших риб в морському акваріумі - жовтий хірург (Zebrasoma flavescens), цікаво спостерігати, як вона ловить різних жучків.
Відео в фотографіях одного досить цікавого акваріума. Запуск акваріума 03.11.2007р і прожив він до 30.12.2010р. Трошки сумний фінал. http://www.youtube.com/watch?v=uKSXEsejEK4
03.07.2011р Придбав кілька коральчиків, зокрема цей - тубастрея(сонячний корал), один з улюблених коралів, але його потрібно постійно годувати. Ось так він виглядає вдень: Ось так сонячний корал вечеряє Після вечер'ї, наніч розпускає свої щупальці
27.07.2011р Придбав один дорогий корал - Cynarina lacrymalis, не міг втриматись, щоб його не придбати Вигляд вдень Вигляд під синіми лампами Ось так він починає розкриватись, під ніч Вигляд вночі, щупальці дуже липкі, якщо туди щось запливе, то у нього немає шансів спастись Ось така звірюка
30.07.2011р були придбані ще кілька коралів. Акантастрея Еуфілія Для порівняння, ріст коралу серитопора хитрикс (три місяці): 02.05.2011р 02.08.2011р
Кілька фото на 30.08.2011р Нові придбання: родактис з зеленими кінчиками з синіми кінчиками і маленький родактис з дискосомою, оранжева на жаль не вижила Мої еуфілії: