Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Та здався ти, друже, дiаспорянам... як допомогти, то вже й вельмишановнi. В джекi чи миха питай - тi бадилi пояснять. Фальшивцi.

• Подобається Подобається x 1
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

:wacko::facepalm::pardon::mocking: :pleasantry:

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дуже просто - шось бубонить незрозуміле, так і заснув від нудьги.

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Треба слухати таке що можете зрозуміти, якщо рівень зовсім нуль, тоді для початку родив би прийти Розету Стоун, в мене то зайняло десь два місяці, тут справді спочатку нудновато....:pardon:

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Діяспора мовчить, тому я зголошуюся.
    Оскільки вираз - не в контексті, то важко зрозуміти, про що мова. Але слово "per" латинського походження може свідчити, що Ви близькі до істини. Це слово перекладається як "на", "в (кожному)".

2-й варіант значення: миль на галон, ударів на хвилину.

Як сказали би спудеї, що вчили колись латину: два прораба per одного раба.

А слово flat має скільки значень, що аж страшно:
    подібна ситуація і з case

Одним словом "75 штук чогось плоского в кожному якомусь контейнері"

У коробці може бути 75 от таких лампочок

Останнє редагування: 4 лис 2015
  6. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

А я дивлюсь серіал "Друзі" англійською з англійськими субтитрами.Дуже класно,вони там так доступно і зрозуміло говорять.Порадьте ще якісь хороші фільми чи серіали?

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Матриця досить проста для розуміння.

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

А так з мого досвіду, якісь смінари чи воркшопи, чи навчальне відео значно лекше розуміти чим художні фільми, в фільмах багато сленгу, двозначностей, приколів які зрозумілі тільки тим хто "в темі".

9. medwedo berlogsoni

Я перед собою не ставлю задачу розуміти все те, що розуміють британці чи американці - це в принципі неможливо.

Я ставлю перед собою задачу розуміти на слух те, що я читаю без словника і знаю всі слова. Звичайні "ортодоксальні" тексти без усяких реалій чи калямбурів.
    Це мені поки що не дається.
    От, для прикладу, є непогана серія радіопостановок з висвітленням тексту, що промовляється.

View: https://www.youtube.com/watch?v=Yy3bLpwkvw8

Коли я слухаю і читаю одночасно, зрозуміло абсолютно все. Але коли просто слухаю, деякі слова не вловлюю на слух. Деякі послідовності слів вимовляються багато швидше, ніж промовив би їх я, мовби мимохідь. От навчитися слухати в "англійському ритмі" - для мене першочергова задача.

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Це британська англійська? Якийсь незвичний акцент. Хочете сприймати на слух, то слухайте...постійно, весь вільний час...ваш приклад я розумію без проблем, хоч акцент незвичний, але то проста англійська "навчальна" .

В мене інша проблема, читати лінюсь, навіть дитячі книжки мені читати важко...

11. medwedo berlogsoni

А я читаю потроху. Купив взимку смартфон, а там бібліотека - по десятку книжок на різних європейських мовах. От і читаю в транспорті потроху Шерлока Холмса. Вже майже половину за півроку прочитав.

12. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Шо, так і не виднося джекі?
    Хватить хулі пінати джекі, як вже хоруєш хворумом, то хоч з користю хоруй, сюда ходи - може хоч яке речення англійською вивчиш.
    Бо так і будеш далі рагульом на європи-америки дивитись.

13. Nastasija

Nastasija Member

Іноді книжки дійсно мають магічний вплив, так, як ви пишете про Алена Карра, я прочитала "Магічне прибирання" Марі Кондо, мене так пройняло... Почистила не лише свій дім, але і файли на комп'ютері, і листи у пошті, навіть дещо передивилась своє оточення, з ким я хочу спілкуватися. Щоб було ближче до теми, я ще подумала, з метою саморозвитку я вирішила вчити самостійну англійську, але мені поки що самовчителя вистачає :)

14. Nastasija

Nastasija Member

а я читаю за допомогою електронної книги

15. medwedo berlogsoni

16. medwedo berlogsoni

А сьогодні дивлюсь - обліковий запис на ютьюбі видалено, і ролики недоступні :sad:
    Добре, що пару штук закачав Download-ом. Знав би - закачав би більше.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Хулігане, по-перше, треба знати про що йде мова, бо фраза просто вирвана з контексту. По-друге, треба знати, звідки ви то взяли. Якщо з якоїсь накладної, що була складена в країні, що не є англомовною, то це просто огріх перекладу. Я не зустрічала, щоби в американській англійській мові, слово flat означало штуки. Це скоріш за все прикметник - плоский, або спущене (flat) колесо, або flat пиво, газована вода, з якого вже все повиходило, вивітрилося. Хоча, коли запитала американця, то він мені пояснив, що в штаті Огайо "people called 18 packs of beer "flats" because they were all flat in a box". :)Що означає, що там люди називають так 18-баночне упакування пива, бо сама упаковка виглядає плоскою. :) То може то те, про що ви говорите, мало 75 таких флетів, хоча то малоймовірно. :)

18. Patrick

Patrick Well-Known Member

Списав своєї дочки , що це може значити (дитина народжена в Канаді і англійська для неї перша мова.)
    Вона на ходу відповіла що в них на танцях flats називають балетки.
    А 75 per case , бо вони в упаковці одноразові , як рукавиці.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Там мова йшла про паперові стаканчики для розсади, отаких [​IMG]

до того як їх розтягують вони складені в пласку стрічку (сам би не зрозумів шо написав :mocking:). Коротше то виглядає так як на картинці справа

Очевидно то і є "flat".
    То такий хитромудрий спосіб швидкісного висаджування розсади, який придумали японці, але ті флети навіть для Америки задорогі, а для України то всерівно шо золотий унітаз :mocking:

View: http://youtu.be/duLuTNvjLHg

20. Hyligan

Hyligan Іронічний

@medwedo berlogsoni не знаю на якому ви етапі вивчення, але раджу вам як най швидше перестати вчити мову і почати її використовувати. Практично в будь-якому відео на ютубі є англійські субтитри дивіться відео на теми які вас цікавлять, і помаленьку розбирайтесь...

Між живою мовою і "навчальною" дуже велика різниця...

а де твій аватар? :)