Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Можливо, для когось цей метод і підходить, комусь цікаво, хтось прагне знайти такий підхід, щоб вивчити мову, але я в такому методі бачу мінуси.
    Найперше, цей метод повільний, не інтенсивний. За одиницю часу ми в пісні прослуховуємо меншу кількість слів, ніж коли слухаємо аудіокнигу.
    По-друге, лексика пісень - обмежена. Там ніколи не зустрінеш тих слів, які важливо було би знати. Наприклад, масляний фільтр.
    По-третє, інколи в піснях підбирається той синонім слова, який попадає в рифму, але дуже рідко зустрічається в побутовій мові.Зв
    Ми вивчимо з пісні, наприклад, слово "величавьій", а коли ми його застосуємо в реальному спілкуванні?
    Ну, це я так пишу, експромтом, ідея зрозуміла, а над прикладами варто було би трохи попрацювати.

Мені краще наводити приклади з російської, з Висоцького.
    От, для прикладу, з Висоцького.
    "Тут давай его пьітать я:
    Опасаюсь, маху дам.
    Как проверить? Лезть под платье?
    Так схлопочешь по мордам."

Звичайною мовою, яку й потрібно знати
    це перекладається
    Я начал его спрашивать, боюсь, могу ошибиться. Как проверить? Засунуть руку под платье? Так можно получить удар по лицу.

Десь так.
    Тому я віддаю перевагу читанню і прослуховуванню цікавої художньої літератури. Там всі конструкції зустрінуться сотні разів.

Читати неважкі захоплюючі детективи, дитячі казки-повісті, які цікаві навіть дорослим, а таких є повно. Того ж Чарівника Оз, Гаррі Поттера,
    чи Острів Скарбів.

2. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Вы просто выросли выше этого уровня.
    Я это и предполагала, и запостила как нечто для меня новое...просто для меня, как человека впечатлительного, на которого музыка, если хорошая, действует сильно. Потому и все слова, что там разбирались в разных смыслах, я уже не забуду.
    Я читаю английский текст, и словарь редко нужен, но текст этот специфический - там термины, которые давно знаю и предложения достаточно просты.

А представляете, я если хочу что-то написать здесь, то слова подбираются сразу украинские, а чтобы написать русский текст - мне надо напрячься)) Т.е. мое пребывание на форуме прошло не зря.
    Хотя суржик прорывается, особенно, если надо спешить. Но в целом прогресс!

3. medwedo berlogsoni

Дивлячись, яка мета у оволодінні іноземною мовою.
    Якщо глянути на початок теми, то можна взнати, що я зовсім не сприймав на слух англійську, навіть найпростіші тексти. Хоча читав технічну літературу практично без словника. Більше того - я заробляв гроші на технічних перекладах.
    Але потім ініціатор теми підкинув ідею, як навчитися сприймати англійську на слух. Ото мене і понесло. Спочатку найпростіші тексти, разом із аудіо, далі складніші, далі - ще складніші.
    Мені не подобається вивчати мову за піснями також тому, що музика заважає вслуховуватися в звуки мови, що вивчається.
    Навіть українською чи російською не завжди розбереш слова пісні.
    І в той же час аудіокнига зі студійним звуком та текст для звірки дуже корисні.
    Хоча не можу сказати, що я не цікавився текстом пісень.
    Наприклад, колись розбирав текст пісні One way ticket. Було цікаво, про що ж там співають. Зовсім не "Синий лен".

View: https://youtu.be/g_jUtiKSf1Y

Можливо, дивився текст ще деяких пісень. Але це не основний мій підхід у вивченні мов.
    Основний - читати те, що подобається. Подобаються твори Вудхауза. Навіть не знаю, чи встигну їх всі перечитати до кінця свого життя.
    Від Вудхауза інколи не можна відірватися. Особливо коли смішно.
    Я вже згадував оповідання про священника і директора школи, яким колись не подобався їх колишній однокласник, якому в школі вирішили поставити пам'ятник. І вони виршили той пам'ятник пофарбувати в рожевий колір. Для хоробрості випили якийсь особливий підбадьорувач.
    Пофарбували пам'ятник, але виявилося, що директор забув ключі від дверей. Тоді вони вирішили, як колись, коли ще були учнями в тій школі, вилізти на другий поверх по ринві. А коли із вікна запитали, хто це, то один (той, що священник досить виоского положення) сказав, що мовляв вони - кухарчині коти, повертаються з прогулянки. Ну, і далі оповідання в тому ж дусі.

Зараз читаю турецькою Стівена Кінга, майстра жахів. Є цікаві захоплюючі моменти, я вже згадував у "Балачках".

4. Silver bullet

Я може вам казала про цю книгу.
    Лайонел Шрайвер "Ціна нелюбові" .И потом я, конечно, посмотрела фильм по этой книге, абсолютно психоделический: "We Need to Talk About Kevin" (типа "Что-то не так с Кевином"). На первом показе фильма комиссия встала и минут 10 аплодировала сценаристу и режиссеру, стоя. Но книга тяжелая, предупреждаю. Ее почитать - вообще никаких детей не захочешь)

5. Silver bullet

Eruption. "Билет в один конец", ностальгия...Солистка прекрасна. И музыканты танцующие, негры-заводные ребята)

Мне нравится еще бессмертная "Отель Калифорния" Иглз. Там даже текст можно разобрать, если слух нормальный. Слушать и смотреть можно бесконечно...Есть вещи, которые доходят до всех, вернее крепко берут за душу..
    Вообще, могу сказать, что все, что касается , например, науки - в какой-то степени предсказуемо.... не в то, так в другое время было бы обнаружено...Если б не родился Менделеев, так кто-то другой заметил бы периодичность химических элементов. Даже если б не родился Эйнштейн, то кто-то другой, пусть и позднее, окончательно сформулировал бы что есть гравитация. А вот если бы не родились эти ребята, или, например, Шуберт с его вальсами - никто бы таких шедевров больше не создал.

Останнє редагування: 4 гру 2023
  6. medwedo berlogsoni

• Подобається Подобається x 1
  7. medwedo berlogsoni

Дуже цікавий ролик про те, як вивчається мова. Наукові дослідження з графіками - популярно. Є українські субтитри.

Чому ми "застрягаємо" у вивченні мови?

View: https://youtu.be/zbX0HmIialQ

8. medwedo berlogsoni

Зустрів цікаву гру слів в англійській.

“Divorced. They’re back East.”
    “Pay hellimony, do you?”

"Я розлучений. Вони залишилися на Сході"
    "Так ти платиш ті бісові аліменти, так?"

Тут слово hellimony співзвучне із словом alimony - аліменти, але hell на початку слова - це "пекло"

9. medwedo berlogsoni

Читаючи повільно роман Стівена Кінга 22/11/2063, я шукаю в мережі, як склалася подальша доля історичних персонажів цього роману, зокрема, Марини Освальд (вдови убивці Джона Кеннеді) та їх дітей.
    Знайшов в мережі електронну копію інтерв'ю з Джун Лі Освальд - старшою донькою Лі та Марини Освальд. Інтерв'ю досить давнє, за 1995 рік, але на що я звернув увагу, так це на те, що навіть тривале проживання в США (більше тридцяти років) не призвело до того, що Марина Освальд досконало оволоділа англійською. Про це каже Джун.

And they got my mother on television in a live interview -- she still doesn't have a good grasp of the language -- and they were asking her specific questions about this book

І вони показали мою маму на телебаченні в прямому ефірі - вона все ще погано володіє мовою -а вони ставили їй конкретні запитання про цю книгу

Lee Harvey's Oldest; June Oswald - The New York Times (nytimes.com)

Я часто чую думку, що для того, щоб вивчити мову, треба жити в тій країні, де ця мова. Але ми бачимо, що це не завжди так.
    Марина Освальд попала в США уже в двадцятирічному віці, більше тридцяти років спілкування англійською. Але її знання англійської, очевидно, обмежилися знанням мови на побутовому рівні. Звичайно, вона розуміє, про що йдеться в фільмах і серіалах, але не знає мови так глибоко, як її знають освічені американці.

Тому для поглибленого знання мови треба займатися самостійно і цілеспрямовано, незалежно від того, ти проживаєш у тій країні чи ні.

10. medwedo berlogsoni

Цікавий ролик для тих, хто бажає чи то вивчити, чи то удосконалити свою англійську.
    Хлопець дає оцінку п'яти популярним каналам викладачів англійської.
    Я не знаю, наскільки він робить це об'єктивно чи ні, але на кожен із каналів варто заглянути тим, хто ще не втратив надію вивчити англійську.
    Особисто для мене буде цікавим ознайомитися з Венею Паком , який говорить занадто швидко, щоб я усе розумів.

View: https://www.youtube.com/watch?v=6Ij2sK5pGM8

11. medwedo berlogsoni

А от і Веня Пак. Те що він не бреше, видно по фрагментах із американських фільмів, де вимовляють саме так, як він навчає

View: https://www.youtube.com/watch?v=H6i3OMenIFA

12. medwedo berlogsoni

13. medwedo berlogsoni

14. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

• Смішно Смішно x 1
  15. medwedo berlogsoni

• Подобається Подобається x 1
  16. medwedo berlogsoni

Для тих, хто любить саме вивчати англійську. Тобто, працювати з словами, граматикою. Ну, ви зрозумієте, про що мова, якщо подивитеся ролик, вказаний нижче. Бо я особисто віддаю перевагу простому читанню художньої літератури. Хай мова запам'ятовується сама по собі.

View: https://youtu.be/7gGYekRXqc8

17. Marvelsss

Marvelsss Member

Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови був дуже корисним і навчальним. Розпочавши свій шлях, я зрозумів, що регулярність є ключовою. Щоденне читання, перегляд фільмів, і спілкування англійською допомогли мені зануритися в мову і вдосконалити навички. Я використовував різноманітні ресурси, такі як онлайн-курси, мобільні додатки і підручники, що дозволило мені отримати всебічне розуміння мови. Важливо також було встановлювати чіткі цілі та планувати своє навчання, щоб підтримувати мотивацію і прогрес. Отримання зворотного зв'язку від носіїв мови або викладачів допомогло мені виправляти помилки і покращувати мої навички. Цей підхід дозволив мені досягти значного прогресу і відчути впевненість у спілкуванні англійською.

18. medwedo berlogsoni

повчальним.

Якщо Ви навчалися на онлайн-курсах (за гроші, напевне, якщо Ви згадуєте про викладачів), то це вже не самостійне вивчення мови.
    Хоча, звичайно, похвально, що Ви у оволодінні англійською досягли певних результатів.

19. Marvelsss

Marvelsss Member

Так, але самостійно я доопрацьовував дома з книжкою та відео на ютубі

20. medwedo berlogsoni

Це дуже добре. Без регулярних самостійних занять іноземну мову вивчити просто неможливо.
    Деякі люди думають: От я заплачу великі гроші, і мене навчать іноземній мові. Ні. Навіть перебуваючи десятки років в країні носіїв мови люди, не займаючись самостійно мовою не оволодіють.
    І навпаки, навіть не перебуваючи в країні, де викорстовується дана іноземна мова, її можна вивчити, якщо багато самостійно працювати.

Я у сусідній темі розповідаю, як я провів слідчий експеримент: Чи можна самостійно (абсолютно самостійно і безкоштовно, якщо не рахувати витрати на інтернет) оволодіти мовою. Причому - без підручників і без вивчення граматики.
    І, виявляється, це цілком можливо. Я багато читав і слухав, перекладав з гугл-перекладачем, намагався зрозуміти-підмітити (Стів Кауфманн це називає словом to notice), чому саме так, і згодом почав сприймати турецьку мову, розуміти написане, хоча є ще куди вдосконалюватися. Але - виключно через читання і слухання цікавих творів.

а де твій аватар? :)