Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Прошу пробачення, помилився. Якщо завгодно, в вивченні мов по її суті неможливо все розкласти по поличках. Жива мова формувалася під впливом різних факторів, різних близьких і не дуже мов, тому існує маса винятків. Я коли писав, думав одне, а словосполучення використав інше. Буває.
    Ми не знаємо, чому кажуть "він думає думку", але "він думає про Дуньку". В турецькій, наприклад, такої розбіжності немає.
    Там завжди граматично буде "думати кого, що" (у знахідному відмінку). По схемі турок складе вираз "я думаю Дуньку", бо вважатиме, що схема працює в цьому випадку. Потім згодом побачить свою помилку, а може і не побачить.
    Я саме тому не хочу користуватися схемами.

З подібністю підходів у підручниках і у методі Замяткіна категорично не згоден.

Головне, що Ваша відповідь отримала позитивну оцінку від експерта.

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Believes... believes believes guys:)))

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

You're such a fanatics ;)

4. medwedo berlogsoni

Водителям пора готовится к многокилометровым пробкам - Автотема

Людині в кожен робочий день надається можливість мінімум 40 хвилин приділити вивченню мови. Включаєш свою більш-менш сучасну магнітолу (можна китайську з можливістю відворення мп-3 файлів з флешки) і удосконалюєш знання англійської. І при цьому нерви зберігаються. Я, наприклад, у жодній пробці при прослуховуванні англійської чи турецької ніколи не нервую.

І трохи оффтопу про полиці.

Якщо хтось розкладає щось по полицях, то він кожен предмет кладе на відповідну полицю. Тут другий вираз не має значення "відкласти на потім, надовго". А дійсно - кожен предмет при розкладанні по полицях покласти на відповідне місце відповідної полиці. Це - приклад чіпляння до слів. (ми - цигани з одного боку, а заводоуправлєніє - з іншого боку домовилися пофарбувати паркан заводу)
    А дещо не може кластися на полицю безпосередньо. Виглядаю у вікно і бачу сьогодні виїздний с/г ринок.
    І згадую, що бували випадки, коли купував якусь кількість розливної сметани в поліетиленовий пакет. Така сметана на полицю холодильника безпосередньо не кладеться, а переливається ("видушується" в банку).

5. medwedo berlogsoni

У пошуках, чого би почитати із відомих творів іспанською (ну, не почитати, а хоча б вивантажити щось знайоме іспанською для наведення прикладу у паралельній темі Один з методів вивчення іноземної в ХХІ столітті я випадково надибав на масу книг англійською (та іншими мовами), які можна вивантажити в форматі pdf або форматі електронної книги.
    Ось цей сайт (дещо вивантажується повністю, дещо - для ознайомлення з подальшою можливою купівлею).
    Novela / Obras Originales / Populares (Esta semana) | Feedbooks
    клацати на обкладинку, потім - на PDF.
    Я звідтіль Мартіна Ідена скачав. (Маю книгу турецькою, російською, англійською - буду таким чином продовжувати вивчати турецьку)

От, наприклад, сторінка для вивантаження книги Дівчина з Марса
    Mars Girl

6. iso

iso Well-Known Member

А все одно українську Yarka Yata знає краще за Вас:dance3:

7. medwedo berlogsoni

Я взагалі не вмію розмовляти чистою українською. Лише на суржику. Скільки не намагався - нічого не виходить.
    Моя грамотність не завжди встигає за моїми думками. :) Не переймаюся. І катренів писати не збираюся.
    До речі, хотів було написати "за традиційною методою", бо в німецькій мові die Methode - жіночого роду, але подумав, що то буде вже занадто по-українськи.

Останнє редагування: 5 тра 2018
  8. iso

iso Well-Known Member

І було би правильно, хоча і дещо старомодно.:) але що значить "занадто по-українськи"?

9. medwedo berlogsoni

А це і означає "старомодно". Я більш схильний до сучасної лексики. "Поїзд", а не "потяг", "трубка" а не "слухавка". Якщо поїзд - калька з російського поезд, то потяг - з німецького "Zug" від слова "ziehen" - тягнути. "Слухавка" - німецьке Hörer від hören - слухати.
    Але це вже - справа особистого смаку. Людина, що каже "що" замість "шо" і "навіщо" замість "нашо" не завжди є, на мою думку, більшим патріотом.
    Якщо до мене є питання стосовно вивчення англійської, прошу.

10. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Я тут вам в дарунок,яко від галичанина!:)))

Катрен для пана Берлогсоні

You can speek with me in English Mr.Berlogsoni...
    also Polish I know good (в любому фасоні!).
    Mówie z galickim akcentem,czyli iz warszawskim,
    jak do pana, mogę mówić z akcentem batiarskim! :thank_you:
    male-1.png

Останнє редагування: 5 тра 2018
  11. iso

iso Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  12. medwedo berlogsoni

А які Ваші особисті успіхи стосовно англійської?

13. iso

iso Well-Known Member

14. Юрко НОТОЦО

Фотографії з Польщі. В Польщі (і не тільки) НЕ ІСНУЄ слова ЄВРЕЙ. Цілі вулиці , площі, і театри названі саме так, як ви бачите на фото. І ніяких ЄВРЕЇВ! І знаєте що найцікавіше?? Найцікавіше те, що ЖОДЕН "богообраний" не вякає і не протестує проти таких назв! Ось так... До речі, в Українській мові ТЕЖ не існує слова ЄВРЕЙ.
    А ви пане ISO (Ізя?) хто в цім випадку і які Ваші уподобання? Англійську Ви не вчите,бо видно знаєте,мусите знати десь там в Австралії/Канаді.
    А по-гебрейськи писати/шпрехати вмієте? Відповісте...а я Вам катреняку по-гебрейськи скалатаю!:)))

31944531_649723785373245_2406452274525110272_o.jpg 31882901_649723922039898_5191786403326853120_n.jpg

15. iso

iso Well-Known Member

16. medwedo berlogsoni

17. Юрко НОТОЦО

Добре,Ваші політичні уподобання залишимо завтрашнім ново-відродженим про-совіцьким українчям,Васі,Мануру і Со. які заставлять всіх галичан віддати землю росс-міліонерам,ну і читати та писати кирилицею, в тім числі ідиш/івріт.
    Ну й обіцяна катреняка в цім стилі...:hi::bye2:

3Hафf.png

View: https://www.youtube.com/watch?v=mavi0JwyzGk

Останнє редагування: 6 тра 2018
  18. iso

iso Well-Known Member

19. Юрко НОТОЦО

Останнє редагування: 12 тра 2018
  20. medwedo berlogsoni

Дуже хороший сайт.
    Виявляється, існує канадський програміст, який пише книжки і їх безкоштовні електонні версії викладає в мережі.
    Його навіть нагородили якоюсь премією, значить, пише непогано.
    Я скачав його книгу Jon+Evans+-+Invisible+Armies.epub, закинув на планшет і читаю помаленьку.
    На відміну від книг 19 століття із їх проблемами, тут описуються події 21-го, більш близькі для сучасників.
    Дівчина з Англії подорожує по Індії, знайомий хакер передає їй паспорт для якоїсь індійки-антиглобалістки, вона з цим паспортом попадає в халепу - коли їде на мотоциклі мимо якогось величезного кар"єру, з якого добувають щось шкідливе, так що забруднена навколишня місцевість, її затримують і підкидають наркотики, а документи відбирають. Далі - комірчина, в якій її утримують, пізніше туди вкидають якогось антиглобаліста, який, незважаючи на руки, замкнені за спиною кайданками, ногою вкладає двох своїх ворогів, потім його скручують і кидають в комору до тієї дівки, вона з вуха витягує сережку і відмикає наручники, вони втікають і так далі. Поки що стільки прочитав.
    Для Вас, пане @Hyligan - саме те, якщо хочете щось почати читати. А, можливо, і не те. Але мені читається легко. Одне-два невідомих слова які стрічаються на сторінці, я відшукую в словнику англійської, також безкоштовно завантаженому на планшет. Дєло йдьот.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)