Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Наш дорогий ЕйДжей знову з"явився в ефірі.
    І що приємно - я розумію, все що він говорить, не читаючи субтитри. Можливо, з першого разу не вловив одне-два слова.
    Стосовно тренування вимови - потрібно тренуватися розмовляти в тому ритмі, в якому говорять носії.
    Тоді нас легко зрозуміють, навіть якщо деякі звуки будуть звучати з акцентом.
    Акценту в дорослому віці переважній більшості людей позбутися неможливо.
    Навіть такі корифеї, як Стефен Крашен, Стів Кауфманн, виходячи з їх тверджень, говорять мовами, якими вони чудово володіють, з легким американським акцентом.
    А Лука Лампарелло, зі слів Кауфманна, говорить англійською вільно, безпомилково, але з незначним італійським акцентом.

View: https://www.youtube.com/watch?v=WxLjRnxw700

• Подобається Подобається x 1
  2. medwedo berlogsoni

@Hyligan, не знаю, чи Ви збираєтеся взятися за голландську серйозно, але про всяк випадок даю посилання на ролик, на який я натрапив випадково (і мені, можливо, колись знадобиться). Просто симпатична дівчинка. Око відпочиває. Заодно і користь є.

View: https://www.youtube.com/watch?v=A-Gn12fXXrM

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

4. medwedo berlogsoni

А я би ще кілька мов вивчив.
    Зараз непогано сприймаю вже на слух англійську, добрі люди постаралися і виклали в ютьюб транскрипції розмов звичайних американців - читай і слухай і вловлюй.
    Німецьку періодично слухаю, тепер я знаю підходи, як навчитися сприймати на слух німецьку в звичному для німців ритмі, сміливо уже можу сказати про "турецьку зі словником" (колись таке писалося, тільки в анкетах стоcовно англійської чи німецької , але насправді означало - вчили мене колись у школі, пам"ятаю, як та мова називалася. А я дійсно вже можу читати зі словником турецьку художню літературу, хоча поки що і зі скрипом, щоб не дуже було багато розсусолювань реченнями одне на півсторінки, та без образних порівнянь, типу "вовка ноги кормлять"), а на меті є ще вивчити якусь із романських, можливо, італійську або французьку. Італійська - легша, а французьку я колись пробував учити, сотні дві-три слів знаю.
    Ну, і, звичайно, попробувати чеську та польську, де справа лише за тим, щоб щодня годинку-другу протягом двох-трьох місяців слухати і читати.
    На вивчення китайської чи японської потрібно було б років чотири, що в моєму віці вже дещо примарно, враховуючи те, що для доведення турецької до пристойного рівня потрібно ще років два.

Останнє редагування: 2 лют 2018
  5. medwedo berlogsoni

От оце мені дуже сподобалося. Поки що не по зубах, є куди розвиватися.

View: https://www.youtube.com/watch?v=cGkjbddGfao

6. Hyligan

Hyligan Іронічний

І там секондхенди :)))

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Мені здається шо то є урок з "ріал інгліш" той курс є на рутракері, в мп3

8. medwedo berlogsoni

Саме так. Є багато виступів ЕйДжея звукових, які хтось не полінувався перевести в текстовий вигляд, про що я й кажу.
    Минулої весни ЕйДжей заповзявся викладати в Effortless English Podcast | Learn English with AJ Hoge by AJ Hoge on Apple Podcasts , але потім потух, я аж почав хвилюватися за нього, чи бува його занняття джіу-джітсу в майже п"ятидесятирчному віці не призвели до негарних наслідків, але, слава богу, він знову появився, про що я на днях повідомляв. От ті айтьюновські оповіді хтось і перетворює на відеотексти

9. Hyligan

Hyligan Іронічний

@medwedo berlogsoni, цікаво чи пройшло його захоплення Уго Чавесом і іншою нечистю :mocking:.
    Доречі, якщо часто його слухати, а я слехав по 10-15 годин на день, то ті його лівацькі погляди таки помаленьку відкладаються в голові, будьте обережні ;)

10. medwedo berlogsoni

Я слухаю Стіва Кауфманна, що слухає Шендеровича і Сванідзе. :)

• Смішно Смішно x 1
  11. medwedo berlogsoni

12. medwedo berlogsoni

Як тільки батько починає говорити, що хоче вивчати російську, діти починають плакати.

View: https://youtu.be/w-T20pA9ics?t=79

• Смішно Смішно x 1
  13. medwedo berlogsoni

Таки мабуть багаторазове слухання одного і того ж аудіо, коли знаєш, що всі слова з нього знаєш, лише на слух не спримаєш, дає результат. Мій мозок після багатомісячного штурму виступами Стіва Кауфманна в Ютьюбі, коли я щовечора слухав приблизно одні і ті ж ролики, інколи засинав під них, інколи - просинався, інколи - не спав, бо хворів, або безсоння, так от, мій мозок почав поступово піднімати руки вверх і розуміти, чим йому капають.
    Сьогодні майже "від обкладинки до обкладинки" зрозумів, про що йдеться в одному із роликів Кауфманна, де він відповідає на запитання.
    Я і раніше уловлював деякі фрази, але щоб так чітко зрозуміти на слух, що він відповів одному товаришу - це сьогодні вранці вперше.
    А запитання було таке: Чи можна вчити дві мови одночасно?
    А відповідь була така: Я в кожен період часу вчу лише одну мову, а інші лише "підтримую на плаву". Це я вчував і раніше.
    Але сьогодні почув ще й таке: Я помітив, і це підтверджується спостереженням інших людей, що вивчають мови, що якщо зробити тримісячну перерву у вивченні мови, а за цей час почати чи продовжувати вчити іншу мову, то після цієї місячної переви виявляється, що "покинута" мова сприймається вже набагато краще, тобто, відчуття її викристалізувалось в голові, упорядкувалося, і коли знову приступаєш до її вивчення, спостерігається значний прогрес.

Чи так це, чи ні (скоріш за все, що так) - довідаюся згодом. Дочитаю Шахову новелу турецькою і спробую взяти трьохмісячну перерву, під час якої спробую почати вивчати якусь іншу мову, можливо - чеську.

14. medwedo berlogsoni

Цікаво слухати як англієць (рідна мова - англійська) говорить англійською з російським акцентом.

Це - винахідник методу запам"ятовування слів іноземної мови під назвою Gold List (золотий список), колись я вже про цей метод згадував. Тільки опробувати його - ліньки. Мене влаштовує Anki.

View: https://www.youtube.com/watch?v=rH6FERpM5fQ&t=141s

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

В нас знову зявилась волонтерка КМ, так що 13 буде заняття. Надіюсь все не закінчиться так само безславно як минулого разу.

16. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Можна детальніше, про що мова?

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

Є така організація американська Корпус миру, вони відправляють волонтерів в "країни що розвиваються". А ті якщо мають бажання то створюють щось типу розмовного клубу.
    Два роки тому така волонтерка була в нас в сусідньому селі, але той спікін клаб дуже швидко накрився.
    Тепер в Червонограді знову дівчина з Америки організовує такі заняття.
    Найбільше діставато то що приходили люди з знанням англійської нуль або нижче, і ніякої розмови не виходило, бо приходилось перекладати кожен пук, більше того 80 % часу займав срач укрпїнською )

• Інформативно Інформативно x 1
  18. medwedo berlogsoni

Буде те саме, лише у іншому виконанні. Не думаєте ж Ви, що за два роки щось помінялося? В тому числі - і у рівні знань англійської чи турецької (окрім мене, звичайно)? :cools:

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну інша дівчина може мати інші підходи, і тепер то в Червонограді а не в селі на 100 хат, може зберуться більш просунуті :)))

20. medwedo berlogsoni

Ну-ну. Як там казав поет? "Бездарности пробьются сами"

а де твій аватар? :)