Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Замяткін не дуже добре відгукувався про подібні методи, коли на сторінці присутні тексти на обох мовах. Наш ледачий мозок починає абстрагуватися від важкого - чужого і поспішати до легкого - свого. Ми починаємо підсвідомо читати текст на рідній мові, обманюючи самі себе, що розуміємо по-ненашому.
    Тому потрібно поринати в мову, що вивчається.
    Крім того, той Ілля ж не знає, які слова я вже знаю, а які - ні. Я буду шукати в словнику лише ті слова яких не знаю, а деякі у мене уже "майже вивчені". І коли я їх згадаю, відбудеться всплеск позитивних емоцій, і я запам"ятаю їх уже назавжди.
    Так було у мене недавно з турецьким ezmek. Вперше я зустрів це слово, коли читав першу повість. Там головний герой молов каву. Це слово і означає - подрібнювати якимось чином: молоти, товкти, трощити, плющити. А тепер читаю Шахову новелу Цвейга. І зустрічаю знову це слово. Тільки на цей раз баржа із зерном розтрощила маленького човна. І це слово засіло в голові вже назавжди. Я так сподіваюся.
    Тому не потрібно, щоб перед очима зайві рази скакали переклади тих слів, які ви вже майже знаєте, або знаєте напевне. Потрібно максимально абстрагуватися від рідної (чи у даному випадку - російської) мови.

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Спочатку розета стоун, потім Еджея.

3. medwedo berlogsoni

Якщо в школі вчила мову, та ще й пам"ятає інгові форми, то можна відразу приступати до A.J.Hoge. У нього цікаві і смішні історії, які можна слухати десятки разів.

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я і після розети довго доганяв спочатку, тому за замовчуванням (судячи по собі) шкільний рівень вважаю за нуль. :)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ютуб варіант. Як би то таких жевжиків використати для безкоштовного вивчення мови, з паралельним веселим проведенням часу і при тому ше і заробити пару долЯрів...:scratch_one-s_head:

View: https://youtu.be/wF1Mp3X_g1k

7. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

А шо то вони роблять? Ціни моніторять? :dntknw:

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тіпа того...хвалить шо всьо дешеве як борщ, і люди дружелюбні.
    Доречі зараз він в Одесі, і збирається в Чорнобель

9. Latana Royal

І як Ви хочете на них заробити?

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну незнаю...мішок диньок продам, мяти сушеної :haha:

• Смішно Смішно x 1
  11. Latana Royal

12. medwedo berlogsoni

Я кожного ранку, а інколи і вночі, коли проснуся, слухаю Стіва Кауфманна. У мене запущений ютьюб з його роликами, які йдуть один за одним, звечора слухаю - заснув під Стіва, серед ночі проснувся - Стів балакає, послухав і знову заснув, зранку вже спати не хочеться, але і вставати ще рано - слухаю Стіва. Інколи, серед ночі, буває, ютьюб перекине мене на Луку Лампарелло, або на якого-небудь корейця, що розмовляє англійською, але я ютьюб знову повертаю на ролик зі Стівом і слухаю далі і засинаю.
    Така поведінка в ненародній медицині називається обсесивною поведінкою. У більш яскраво вираженій формі це потрібно лікувати, але у мене це не захворювання, а схильність до занять улюбленою справою - вивченням іноземних мов.

Якщо бажання вивчити мову не зникає, але лише інколи пригасає, але через деякий нетривалий час посилюється знову (та, блін, що таке, два дні пропало! треба надолужити!), то мову можна вивчити, використовуючи будь-які матеріали. Навіть читаючи стару газету від першої до останньої сторінки. Навіть, читаючи якийсь роман на шістсот сторінок, працюєш наполегливо протягом першого тижня і бачиш, що прочитав півсторінки, і щоб дочитати роман, залишеється ще 1200 тижнів у такому темпі.
    Звичайно, якщо наполегливо працювати, то далі читання піде жвавіше, і роман можна буде прочитати, скажімо, за рік-півтора. Тижнів за сто.

Я, наприклад, коли починав читати повість турецькою, оцінював, що закінчу читати її десь у кінці літа 2018 року, тобто, через півтора року. Але, слава богу, дочитав уже більше місяця тому.

Тому, коли є бажання, можна починати читати зі словником і великий цікавущий роман. Але щодня потроху. Хоча б годинку.

Але таких людей, у яких з часом не пропадає бажання вчити мову, маловато. Прямо скажемо.

А більше людей звичайних. "Добре було б знати мову, але зараз нема коли, візьмуся з понеділка, з першого числа, з Нового року".
    Якщо є дійсно бажання вивчати мову, то потрібно себе примусити сьогодні. Сісти і годину попраюцювати. І, оглянувшись назад, зрозуміти, що сьогодні я знаю мови трохи більше, ніж учора. І не порівнювати себе з кимось, а порівнювати себе з собою вчорашнім, позавчорашнім
    І бути впевненим, що якщо я попрацюю годину завтра, то буду знати завтра ввечері більше, ніж сьогодні. І так далі.

Але повернемося до Стіва. Я його коли почав слухати, то майже нічого не розумів, що він каже, крім того, що говорить англійською.
    Сьогодні в одному ролику, який я вже прослуховував десятки разів, я чітко зрозумів, про що він говорить, і що пояснює.
    Він розповідав (а цей чоловік знає до двох десятків мов, від японської до української, тому варто до нього прислухатися), що "атакує" нову мову, яку вивчає, з двох напрямків.
    Один напрямок - top down, другий - bottom up.

Топ-даун, або нисхідний, спадний (нисходящий) - це коли читаєш текст, бажано - цікавий для тебе, поступово вникаючи в мову.
    Боттом-ап, або висхідний (восходящий) - це коли вчиш деталі мови. Завчаєш слова. Багато слів.

Якщо використовувати, наприклад, лише нисхідний, то доводиться багато разів наступати на одні і ті ж граблі - кожен раз шукати слово, яке колись уже зустрічалося, і яке настільки забув, що навіть не пам"ятаєш, що колись його вже зустрічав (знаю зі власної практики).

Якщо використовувати лише висхідний - вчити слова, то виявляється, як це часто буває, коли кажуть "всі слова відомі, а докупи скласти не можу, що воно написано -незрозуміло".

Тому, і я в цьому переконався, вивчаючи турецьку, потрібно одночасно користуватися обома методами. Потроху читати щось цікаве, повість, роман, і завчати слова, що зустрілися.
    Тоді читання з часом прискорюватиметься, запас слів зростатиме, і мова вивчатиметься скоріше і скоріше.

Я тут, звичайно, Америки не відкриваю.
    Основна проблема, точніше - дві: знайти цікаве для себе для читання, це раз, і вибрати найбільш ефективний метод завчання слів, це два.

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вчора хотів написати пару коменті під відео того хлопчини, але зіткнувся з тим що знаю що сказати, а написати то дуже не просто. Мабуть спробую записати відеопитання. @medwedo berlogsoni ви не хочете спробувати щось запитати в збудника вашої хвороби ;)

14. medwedo berlogsoni

Мій збудник "хвороби" - український письменник Юрій Дольд-Михайлик з його романом "І один у полі воїн".
    Де головним героєм був українець Григорій Гончаренко, він же для німців - Генріх фон Гольдрінг, який працював розвідником у глибокому німецькому тилу. Я прочитав ту книгу ще в третьому, здається, може, в четвертому класі, це точно, що до п"ятого класу, коли в школі почалися уроки німецької, і мені захотілося бути таким же, знати мови, бути розвідником. І хоча розвідника з мене не вийшло, і мов я до цих пір добре не знаю, але тяга до мов залишилася на все життя. Я постійно займався мовами, як міг.
    Перед тим, як півтора чи трохи більше року тому щільно засісти за англійську, а потім - за турецьку, я читав повісті німецькою, трохи раніше - англійською. Я читав англійською і німецькою досить регулярно, хоча і не щодня.

Єдине, в чому я був впевнений (як зараз виявилося - помилявся), так це в тому, що я ніколи не зможу сприймати цих мов на слух. Оригінального, розуміється, звучання, а не згідно правил вимови, затверджених на пленумі ЦК ВЦРПС (жарт не мій).

15. medwedo berlogsoni

Надибав на цікавий ролик. Дівчина рекомендує легкі книги для читання англійською. Правда, для підлітків. Які можна придбати на Амазоні (десь є такий сайт, кому треба, хай шукає, мені не треба поки що).
    Але ролик цікавий тим, що дівчинка балакає емоційно, голову встромила в екран, і чітко видно її артикуляцію, коли вона говорить. Крім того, можна ввімкнути автосубтитри, щоб прочитати те, що не зрозумів на слух.
    Для вивчення мови, думаю, корисно пару разів переглянути. Можливо, деякі речення повторити слідком за нею. Дівчатам, що вчать англійську, думаю, буде цікаво.

View: https://www.youtube.com/watch?v=FGHHGZ0_-jE

16. medwedo berlogsoni

Все забуваю повідомити про один цікавий факт. А оце ось згадав.
    Десь років півтора тому я, агітуючи всіх за вивчення англійської з ЕйДжеєм, віз свого племінника автомобілем і ввімкнув ЕйДжея. Хоча племінник і вчив англійську і в школі, і потім у виші, але нічого на слух не сприймав.
    І от цієї осені ми знову їхали, я знову включив ЕйДжея, причому - не найлегший монолог, а той, де він розповідає, як навчав англійській корейських дітей дошкільного віку.
    І що мене здивувало - племінник все, практично все зрозумів на слух.
    Виявляється, він рік тому підключився до кабельного телебачення, де йде в пакеті Євроньюс і Євроспорт англійською. А оскільки він (як і більшість хлопців і чоловіків) - великий футбольний болільник, то він слухав англійською все, що розповідалося про європейський футбол. Слухав і вслуховувався з великим інтересом.
    І тепер він, виявляється, сприймає на слух англійську.
    Що зайвий раз підтвердило - мову можна вивчити на цікавому для себе матеріалі.

• Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Hyligan

Hyligan Іронічний

18. medwedo berlogsoni

@Hyligan, уже ремувд. Але яки і не було ремувд, я не є фейсбуківцем. Все ніяк не зберусь зареєструватися.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

За посиланням відкривається.

20. medwedo berlogsoni

На одному із сайтів мені підкинули рекламу тесту рівня знання англійської. Я набрав 22 бали з 25.
    Правда, де я збрехав, не знаю. Не важливо, в принципі. Оцінили мій рівень в upper-intermediate, тобто B2. Так що до C1 ще треба рости.
    Даю посилання тим, кого зацікавить.
    SpeakUP - Уникальная международная и 100% работающая онлайн методика

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)