Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. zakupivlya

zakupivlya New Member

Велика подяка за матеріали, Top Dog! Діалоги мають цікаві конструкції, які завдяки повторам у кількох реченнях запам'ятовуються швидше , а їх переклад можна визначити за контекстом. Мені дуже сподобалось.Дякую.
    Для тих,хто вивчає самотужки, також можу порадити (з власного досвіду) сайт лінгвалео- там є відео, тексти, анекдоти англійською, уривки відомих фільмів.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Приєднують до Ваших слів.
    Я собі трохи переробив ці діалоги.
    По-перше: зробив довшими паузи між фразами діалогу.
    По-друге: кожна фраза повторюється три рази підряд.
    Так воно легше навчитись вимовляти.
    Два-три дні такого розтягнутого слухання, а потім ще два-три дні швидкого.
    Тоді переходжу до іншого діалогу.

3. Top Dog

Top Dog Український Українець

Щодо темпу прослуховування. У мене є два комплекти діалогів - "повільний" - той що я виклав, і "швидкий" - зовсім без пауз між фразами. Там тривалість кожного діалогу скорочена вдвічі. Перші 10 діалогів у мене були повільними, а останні 20 - швидкими.
    Щодо тривалості прослуховування - кожен діалог треба слухати до тих пір, доки не піде кров з вух не почнеш розрізняти кожне слово - тобто доки не відчуєш, що можеш повторювати за читачем діалогів.

4. Top Dog

Мову (рідну чи іноземну) неможливо якісно вивчити за місяць чи пів-року.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

В самостійному вивченні англійської, після достатньо тривалого періоду коли потрібно себе заставляти слухати нудні уроки, чи дивитись учбове відео(як не крути а таки всі уроки нудні, тому що зазвичай в них теми які тобі не цікаві) настає момент коли ти починаєш більш менш вільно розуміти англійську, і ось тоді настає час чудес :mocking:. Результативність росте в геометричній прогресії, тому що ти слухаєш матеріал який тобі найбільш цікавий, і не мусиш прослуховувати все по 20 раз щоб зрозуміти............

6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ніяк не можу заставити себе читати тільки англійською......важко і лінь :facepalm:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

А в мене, чомусь, зараз настав такий момент, що всі діалоги, що до цього часу слухав, розумію і можу повторити майже без помилок.
    Склав всі діалоги, які пройшов, в один. Слухаю і сам собі дивуюсь, все як рідне.
    Але коли дивлюсь відео, навіть те, що раніше більш-менш розумів, майже нічого не вловлюю.
    Якийсь ступор.
    А що читаєте, може який детектив?
    Я колись починав читати польською. Спочатку було дуже тяжко. По декілька разів доводилось перечитувати речення.
    Але коли почав вловлювати сюжет, справа пішла краще.
    А книжка була детектив про "Trzecie oko Boga Siwy".

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Так буває...Може ті діалоги надто штучні?
    Та вже різне пробував, від анекдотів до книг які дуже цікавили, просто постійно потрібно перекладати, а то страшно достає...

9. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Та ніби ні.
    Може через те, що звик до одного голосу, яким озвучені діалоги?
    Спробую не деякий час переключитись на відеоуроки.
    Все-таки там багатоголосся.

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я десь рік слухав тільки Еджея, і так непогано підтягнув англійську. Далі зарядив собі в смартфон 25 годинний семінар на одну дуже цікаву тему і слухав його майже рік...Тепер слухаю все підряд, максимум 2-3 рази повторюю, якщо щось цікаве, а я недопоняв...

11. Top Dog

Читати потрібно тільки те, що дійсно цікаве. Я, наприклад, перечитав усього Жюля Верна, якого тільки зміг знайти. Зараз "підсів" на Степана Короля.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Top Dog

Коротше, мої галицькі браття і сестри. Мені здається, що я сказав достатньо. Для подальших інструкцій - читайте книгу автора методики - Замяткіна М.Ф.

13. Top Dog

Для другого етапу вивчення - читання англомовної літератури - рекомендую сайт гутенберг.орг. Там зібрані класичні книжки у декількох форматах. Особливістю даного ресурсу є те, що у всих творах закінчився строк дії авторського права. Тобто, ви не займаєтесь піратством.

Вкладення:

14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Гугл плей бук, міліони книг, особливо цінно те що можна знайти спеціальну літературу якої більше нігде нема...(я про органічне землеробство купу знайшов). Зазвичай перших 50 сторінок безкоштовно, ціни помірні в основному (20-200 грн.)

15. Top Dog

Для третього етапу - інтенсивного прослуховування англійської мови - наполегливо рекомендую подкасти (podcasts) від ESLPod.ком

Вкладення:

• 222.JPG
      222.JPG
      Розмір файлу:
      25,6 КБ
      Переглядів:
      21
  16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Круто!!! Тисячі халявних підкастів) :ok:

17. Top Dog

Ні, Хулігане, не круто, а супер-пупер мега круто!

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Так....Де ви були рік тому :)))

19. Top Dog

Можна на "ти". А то мене аж пересмикує, коли на форумі мені пишуть "ви".

20. Top Dog

Пам'таю, влітку 2012-го по ночам я качав подкасти. Заряджав Піплнет на нічний безлім і качав десятками.
    Доречі, не підкаст, а саме подкаст - podcast. Под від iPod і каст від broadcast.

а де твій аватар? :)