Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Не знаю. І знаєте, чому не знаю? Бо майже ніколи не чула, щоби воно вживалося в значенні дієслова. Почала шукати про нього в гуглі з Вашої подачі, передивилася купу дискусій і зрозуміла причину. Просто в американській англійській воно не вживається майже в формі дієслова, щоби воно означало "хотіти". Тут в основному є "wish" чи "desire". Воно більше вживається в британській англійській. Або ще є дуже замудра англійська, коли читаєш судові папери, різні державні закони, чи умови договорів, займів, інструкцій. Я колись дивувалася в присутності одного американця, для чого писати такою закрученою мовою ті всі папери. І знаєте, що він відповів: "Щоби люди менше розуміли і щоби їм не хотілося то читати." :mocking:

Те, що Ви пишете в останньому реченні, то не інші значення. То той самий майбутній час, де will допоміжне дієслово.

Так, як Ви написали перше речення, у нас не говорять. Кажуть want, але воно звучить дуже вимогливо, тому мене завжди вчили говорити культурно would like.

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

@Оля
    Я вчора-сьогодні був у селі, там у мене купа книг, яких тут у Києві нема де складати, та і не всі вони потрібні. Але в селі у мене чудовий великий двохтомний англо-російський словник. (Є у мене також і великий однотомний англо-український, виданий з політичних мотивів - у 1983 році, щоб балакали не про 50-річний "юбілей" голодомору, а про те, що радянська влада піклується, про всі народи, але мова не про це).
    Так от, дивився я в двохтомнику to will. Дійсно, використання цього дієслова в значенні "бажати" є застарілим, використовується більше в релігійній та юридичній сферах.
    Це все одно, як сказати, наприклад, російською: Моя Жанночка алчет планшет с вайфаем.

Можливо, в деяких діалектах to will - бажати зустрічається в побутовій мові, не знаю.

Он, наприклад, в закарпатській мові використовують не слово "сьогодні", а "нись" похідне від "днись", "днесь" (Хліб наш насущний даждь нам днесь).

Я Вам завтра, бо сьогодні не маю бажання бігти до машини за словником, викладу кілька прикладів зі словника, а Ви там, в "польових умовах" перевірите, чи так зараз говорять, чи ні.

Між іншим, нас учили в школі німецької. Там, у підручнику 5 класу, написано der Knabe - хлопчик. Але коли я вже будучи студентом, сказав німцям (також студентам з Німеччини) der Knabe, вони довго сміялися: Так ніхто не говорить! Я запитую: А як? Вони відповідають: der Junge.
    Я думаю, якби нам хтось сказав: У того отрока новий смартфон, ми би також сміялись.

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Власне. :) Коли читаєш Біблію, то зустрічаєш "І рече Ісус до учнів:" Якби сьогодні сказати, що вчитель "рече" до школярів, то би подумали, що вчитель божевільний. :mocking: Або Ісус каже :"Прагну!" Тепер кажуть "хочу пити" і я не чула, щоби хтось казав "я прагну". Але кажуть часом, що "мене мучить спрага цілий день". А в англійській мові кажуть:"I'm thirsty." Так що архаїзми (застарілі слова) є всюди. Лише носій мови знає точно, як воно є в повсякчасному вжитку, а не ті, хто її вивчає десь на іншому континенті.

4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Дякуючи Вам обом я сьогодні розібрався з значенням слова will - хотіти.
    Спитав 2 людей про це слово і свою дитину теж чи вона чула за це слово.
    Сказала що чула і пояснила як може пояснити дитина в 5 класі.
    Цього мені звичайно було мало.
    Другим був мій співробітник , бритієць.Старший чоловік який працює в нас бухгалтером.Він деколи говорить willn't , що означає won't.
    Я про це писав раніше Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.
    Він теж підтвердив значення цього слова як хотіти/бажати , але довго ми говорити не могли.

Ну і третя особа була - це вчителька мої малої, коли я забирав скоріше дитину зі школи.
    Вона мені "прочитала" коротку , але дуже змістовну лекцію про це слово.
    Зміст її полягає в тому.Що це слово має ніби 2 значення (як хотіти)
    В old english ....Наведу приклад , просте речення І wish you a Мerry Christmas.
    Так Ви можете сказати мені , а я Вам....бо ми рівні.
    А король раніше своїм підлеглим бажав I will you to have....ніби повеліваю .
    В сучасній англійській , коли всі рівні - це слово набрало іншого забарвлення.
    Воно має сильніше "хотіння" ніж wish.
    Коли Тhe child wish a toy , то дитина просто хоче іграшку.
    А коли Тhe child will a toy - то дитина просто жадає іграшку.Або іншими словами desperately wishes

5. medwedo berlogsoni

Хочу уточнити: Можливо, the child wills... і the child wishes... ? Узгодження підмета і присудка в особі і часі.

6. Patrick

Patrick Well-Known Member

wills так є.Механічно писав

7. medwedo berlogsoni

8. medwedo berlogsoni

Приступив до 5-ї міністорі від ЕйДжея. Drag.
    При прослуховуванні Аудіо за першим разом не зрозумів, про що суть.
    За другим разом зрозумів трохи більше, але не повністю.
    Справа в тому, що з деякими словосполученнями я не зіткувався раніше.
    Прочитав текст, і зрозумів майже все, за винятком конкретики.
    Наприклад, що конкретно означає above and beyond the payment, чи це просто besides, чи щось більш сильне в смисловому розумінні.
    Не відчув я також смислового навантаження виразу on the clock. Те що a clock - це годинник, я знаю вже сто років, а з виразом on the clock зіткнувся вперше. Виявляється, просто "в робочий час".

Але зате, заглянувши в великий словник і прочитавши всю статтю про clock, взнав для себе багато цікавого (деякі викладачі рекомендують читати всю словникову статтю в великому словнику по даному слову, а не лише допоки не знайдеш підходяще значення).

Наприклад, he sat there with a grin all over his clock
    він сидів і либився на весь рот
    Ну, а стосовно drag - є багато значень. Але одного зі значень, що дає ЕйДжей у вокеб"юлері, в великому англо-російському не було: He is such a drag - Він - повний "тормоз".

9. Hyligan

Hyligan Іронічний

А vocabulary lesson ви шо не слухали?

10. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Тут, мабуть, щось типу сленгу "Либився всім своїм таблом"

11. medwedo berlogsoni

Слухав, після того як пару раз прослухав Аудіо і прочитав текст. Із vocabulary практично все стало на свої місця. Я слухав vocabulary по дорозі в магазин. Кілька разів. До Міністорі сьогодні ще не приступав.
    Хоча цей курс ЕйДжея - для початківців, а я себе вважав метром, оскільки заробляв на перекладах і багато читав, але виявилось, що мені всі ці уроки для початківців потрібно пройти, оскільки в мене не накатано швидке сприйняття узгоджень граматичних часів, я не володію цим активно, інколи доводиться аналізувати і задумуватись.
    If they were cold then they would hug each other.
    If they are cold then they will hug each other. - Це з попереднього уроку.

Ми ж українською не задумуємось над, наприклад, формами дієслів у відповіді на запитання: Хто пішов на беріг за козою? - Баба пішла. (Іван пішов).

12. medwedo berlogsoni

Приблизно так. Наприклад, мої діти вживали колись слово "заточка", маючи на увазі обличчя. У них (братів) заточки однакові. Я в дитинстві такого слова не знав.

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Несказав би шо то для початківців, деякі уроки досить складні, і на додачу нудні, далі буде цікавіша :mocking:.
    Я теж з них починав, ше три роки тому, десь пару днів тому прослухав знову якраз тих два уроки про які ви говорите, і виявляється я досі купу слів не знаю...:dntknw:

14. medwedo berlogsoni

Так ЕйДжей сам каже по закінченні першої міністорі, що це - початківців.
    Запакував останні півхвилини.

Вкладення:

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Та я в курсі, і деякі уроки справді прості, як наприклад про жабку яка любила чай, чи жирного кота, а деякі як Drag, таки направду тяжкі, хіба одне шо говорить він повільно.

16. medwedo berlogsoni

Я до жаб ще не доплив і до мишей не довчився. Сьогодні за Drag взявся. Але ще треба буде з тиждень проштудіювати Changed (про обнімання на нудистському пляжі на Алясці на Новий рік), бо там довгі речення, і узгоджувані дієслова рознесені далеко одне від одного, так що інколи путаюся.
    Dr.Phill wanted them to go to a nude beach in Alaska on New Year's day so that they would be cold and then they would hug each other.
    Писав з голови по пам"яті, можливо - з помилками, які я ще не помітив.

17. medwedo berlogsoni

Темі вже більше року. Вирішив перелистати спочатку.
    Ініціатор теми Top Dog уже в першому своєму допису дав посилання на книгу Замяткіна.
    Я її скачав ще рік чи більше тому, але чомусь не читав, а це випадково знайшов у Мои документы і вирішив все-таки прочитати.
    Я тоді відразу захопився штудіюванням діалогів, викладених Top Dog-ом, далі - ESL-подкастами, далі - фільмами, далі дотепер - ЕйДжеєм.
    Головне, думаю, щодня займатись тим, що хочеш опанувати. Наскоками нічого не добитися.
    Так от, Замяткін пише те, з чим на практиці зіткнувся Hyligan - з вчителями англійської, які не знають англійської.
    Замяткін пише
    Думаю, дядько знає, про що пише.

Я оце лише на днях усвідомив відмінність, наприклад,

who did Dr. Phill tell... від who told Dr.Phill ...
    а це має бути на автоматі.

Тримаю інтригу.

ЗІ Читаю Замяткінка. Про курси для дорослих - в самісіньке око. За винятком того, що особисто я сідав на першу чи другу парту і пройшов повний курс того окозамилювання.

Останнє редагування: 25 бер 2016
  18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Вчора організували speaking Club ше і в Сокалі, мали бути представники влади, і "нова" поліція але "нЄ состоялось", був хіба один депутат райради, і той неформальний (майданівець,волонтер ітп), жирні коти не прийшли :mocking:, ще з нових було дві дівки з спеціалізованої школи з поглибленим вивченням...., і двоє бегінерів.
    Депутат до колись пару літ жив в Лондоні і англійською володіє досить пристойно, дівки теж, початківців відсадили і перекладали їм "на вухо" так що дискусія пішла досить жваво, особливо коли зачепили фемінізм і права жінок , я в основному мовчав, хіба часом кидав "шпильки", але це нарешті було так як би мало бути, нарешті я відчув себе в товаристві людей розумніших за себе (маю на увазі англійську звичайно) і це класно...американка місцями так захоплювалась що на короткий час переходила на "ріал інгліш" з скороченнями, зїданням закінчень ітп..

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Що цікаво, перекладати з англійської на українську я можу швидко, майже досконало, і досить складні випадки , але з української на англійську якийсь повний затик, найпростішу річ дуже важко витиснути, і купа просто елементарних помилок (замість "вона"-"він", замість "його"-"її") :facepalm:, проті слова випадають з пам'яті :scratch_one-s_head:, а коли знаєш всі слова, то фіг зна як їх зв'язати між собою...:dntknw:

20. medwedo berlogsoni

Так це майже у всіх так. Я також непогано перекладав з німецької на українську в процесі спілкування, але оскільки німецькою розмовляю поганенько, то "туди" йшло набагато гірше.

Все це носить назву "пасивний словниковий запас". Ви не можете відразу перекласти яке-небудь слово на англійську, але коли почуєте його англійською, відразу б"єте себе по лобі долонею: як я не міг згадати, я ж його сто разів чув і знаю.

До речі, далі у Замяткіна, зі мною таке також було. Виписував собі всі слова підряд і намагався завчити. На днях знайшов той блокнот. Ті слова, які я не знав із яких-небудь текстів, так і не запам"ятались. З виписаних і виучуваних слів лише двадцята частина виявилася знайомою, і то тому, мабуть, що я пізніше десь їх зустрів у тексті, і можливо, не один раз.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)