Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Студійний звук - то добре, але й ЕйДжеїв звук непоганий. Крім того, потрібно навчитись сприймати мову у сукупності.
    Це означає, що можна не почути, або не розібрати деякі звуки, але в оточенні інших звуків та слів однозначно зрозуміти, про що йде мова.
    Те ж саме відбувається і при слуханні рідної мови. Згадайте, як слухали пісні Висоцького - десята копія, хрип, шурхіт, писалось у квартирі на побутовий магнітофон, але слова розбиралися практично всі.
    Послухаємо, для оффтопу

• Подобається Подобається x 1
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Так то теж Еджей, просто "пізній", мені звук важливий, тому що в польових умовах особливо коли вітер то крім "повера" більше нічого не чути...

3. medwedo berlogsoni

Мені вже бізнесовий не потрібний. Якби ще років тридцять тому. А зараз уміти відповідати на дзвінки та вести презентації - до лампочки.
    Хочу слухати детективи чи пригодницькі новели. Якщо буду сприймати на слух, наприклад, Тома Сойера чи Шерлока Холмса, це буде верхом моїх прагнень.

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Там нема такого, більше він розказує як жив в бусі, і як пробував розбагатіти, як не любить на дядю працювати, коротше так більш менш цікаво.

5. medwedo berlogsoni

Потрібно вчити англійську в безвітряну погоду...
    Я, наприклад, слухаю англійську дома під час приготування їжі, або в магазині, в навушниках. Або коли йду в магазин - з магазину і вітру немає. А якщо є, то також слухаю багато раз прослухане. Щось почуєш, а щось - ні. Але по краплині вода камінь точить.

6. medwedo berlogsoni

Ну, хіба так. А то я слухав діалог: Рекомендації по удосконаленню роботи корпорації. Хто на кому буде стояти, всякі назви посад. Як казали колись ми, коли були малі: Тато в кузні, я - в млині, нафіга воно мені?
    Я хочу поки що пройти початковий курс. Бо хоча всі аудіофайли і зрозумілі (в початковому курсі) з першого разу, але цікаво саме вести діалоги. З самим собою, як у тій пісні "Тихо сам с собою я веду беседу" .

До речі, користь є. Я на ці вихідні їздив у село до матері, там є сателітка, слухав репортаж БіБіСі і помітив, що інколи сприймаю на слух відразу ціле речення. Раніше такого не було.
    Бо тут у Києві лише інтернет, можна звичайно слухати і аудіорепортажі, але я не відволікаюсь від вивчення. Контрольні перевірки - в селі, коли немає під боком компа.

7. Yarka Yata

Yarka Yata Well-Known Member

medwedo berlogsoni:
    Я зрозуміла, Вас цікавило, як воно мало б бути в real life, я ж сказала, як воно є за правилами, бо тут наче воно б мало відповідати правилам. За логікою=за правилами. Існують звичайно й вийнятки, про які Ви згадали спершу, існують і варіації, про які Ви згадали пізніше.

Втім, питання адресувалось не мені, і я би свої відповіді видалила, раз це викликає такі проблеми, але на жаль тут швидко зникає можливість редагування, зараз вона вже недоступна.

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я далеко не є спеціаліст до англійської мови , але попробую відповісти на Ваше запитання.
    Will має 3 значення - 2 цих що Ви назвали. І 3тє це як заповіт , ДОКУМЕНТ Legal will/last will

Won't це скорочена форма will not.Форма називається contraction.
    Дуже рідкі але деколи зустрічається willn't.Ним користуються старші бритійці , які ходили до школи в 40х роках.

He will (He'll) watch tv.
    He'll BE watching TV.
    His will is watching TV (as desired)
    His will watch TV

A як заперечення.
    He doesn't want to watch TV.
    He hasn't been watching TV

9. medwedo berlogsoni

В жодному разі не потрібно видаляти. Ми з Вами обговорюємо предмет теми, не відхиляючись.
    Моє питання заставляє Вас задуматись. По темі! Я в свою чергу задумуюсь над Вашою відповіддю.
    Відповідаю. Таким чином, в наших головах поступово формується розуміння і відчуття англійської.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Смішно Смішно x 1
  11. Patrick

:haha::haha::haha:
    Саме класне закінчення
    - "...слухайте.А може візу можете поставити?....." (3:05)
    Ніби кожний хто приїхав з Америки і говорить по-англійськи роздає візи на ліво і направо.

А щодо англійської , то треба що би всі молоді люди знали англійську , так як це є в Європі ( ви ж не передумали йти до Європи , правда?)
    Цікаво як успіхи з англійської просуваються в Парламенті і Уряді?.
    Порошенко ж обявив 2016р - Рік англійської мови , а може це був минулий рік...в любому випадку- Learn English -feel good.

12. Yarka Yata

Yarka Yata Well-Known Member

Щось підозріло я того американця добре розумію:)... Я так і відрізняю native speaker від наших - в перших на слух уловлюю не все, а в наших - все.

13. medwedo berlogsoni

Можливо, тому що він говорить повільно і лише знайомими Вам словами?
    А чи він бува не жартівник, а дійсно американець, може сказати лише американець.

Скоріше всього - жартівник.

- Ви хочете куда?
    - Hotkevicha Street.

Уточнення українською американець зрозумів автоматично.

Потім, як він далі вимовляє вульиця. Чітко звучить українське и .
    Цей звук дуже важкий для неслов"ян.

Останнє редагування: 2 бер 2016
  14. Patrick

То добре що розумієте.
    На півдні США Є специфічний акцент(він сказав що він з Алабами) , в цього чоловіка його не має , але з того що він сказав - англійська в нього ОК.Не має специфічного українського чи російського акценту людини яка в дорослому віці приїхала до США.
    Цей чоловік може бути українець /поляк якого в дитинстві привезли батьки.

15. Patrick

Якщо людина має справу з Україною , то він навчиться (слухаючи ) вимовляти звуки.
    ...В мене на роботі один шотландець дуже хотів навчитися руских матюків .То я йому кілька разів сказав, зараз він деякі говорить майже без акценту.

16. medwedo berlogsoni

Слухав по РадіоСвобода розповідь про фільм «Мерзенна вісімка» (англ.The Hateful Eight; іноді стилізовано якThe H8ful Eight), так там мовилося, що кожен із восьми розмовлє зі "своїм" акцентом, звідки він родом. Тобто, це додає специфіки фільму, зрозумілої лише американцям.
    В перекладі (дубляжі) це, звісно, втрачається. І навіть досконало оволодівши англійською, іноземець не буде в змозі відчути цю родзинку фільму.

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

18. medwedo berlogsoni

Я з першого разу не все зрозумів, навіть з другого і третього. Мені потрібно, думаю, разів десять прослухати, щоб зрозуміти 95 відсотків.
    Але ідею я зрозумів, і мені здається, вона перегукується з "секретами" ЕйДжея.
    1. Толк у вивченні буде лише коли слухатимеш зрозуміле. Незрозуміле можна слухати тисячу разів - толку ніякого. Я переконався в цьому на власному досвіді. Я кілька років регулярно щодня слухав CNN по телевізору, і ніякого прогресу в освоєнні мови не було. Кожна передача була набагато вище мого рівня, і все летіло мимо вух.
    2. ЕйДжеїв заповіт : listen, listen і ще раз listen. Бо speaking йде-підтягується за listening-ом.

Обігнати час простим смертним неможливо.

ЗІ. Я вже кілька аудіоповістей прослухав і зрозумів без субтитрів. Правда, не дуже складних, but nevertheless

Мій рівень сприйняття на слух - другий.
    Вчора прослухав без читання
    View: https://www.youtube.com/watch?v=yLnbxtC4r20

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Він цього і не приховує, там на рутракері ше є 100 підкастів Еджея, в тому числі і інтервю з Стівеном Крашеном, також про Noam Chomsky (в українському перекладі вроді Хамський, чи Хомський)багато розказує, це теж видатний лінгвіст.
    Всі початківці нашого "Спікін клабу" дуже хочуть "почати говорити, навчитись правильно формулювати речення", при чому їм практично до сраки навчитись розуміти. Для мене це дуже дивно, тому що ніякого практичного сенсу це не має, ну який хрин буде слухати твій калічний, зазубрений інгліш, коли ти не здатен зрозуміти ніякої відповіді крім абсолютно стандартною :dntknw:

20. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тут дуже короткий приклад як працює його теорія, на прикладі німецької

View: http://youtu.be/VjAHPl1ACmQ

а де твій аватар? :)