Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Сьогодні просто прекрасно побалакали з Джені, людей було мало, і нас майже не перебивали, говорив я просто жахливо каряво, особливо коли хотів її розпитати про те чи вона буде лікаром до "фізичного тіла" чи до "думок, поведінки і мотивації" :facepalm:. А от розумів її я просто ідеально, звичайно вона говорила повільно і простими словами, але все ж...
    Не зрозумів єдиного слова "хірургія" і то зразу згадав після простого пояснення жестом :mocking:

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Є на Ютубі відео, яке знає, як читати і вимовляти всі слова. Сама часто користуюся, бо таки вимовляння всіх слів ще не знаю. :)

View: https://www.youtube.com/watch?v=DjN5oDns9sc

• Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Пробували запросити Джені на День народження дружини, в сауну, але якось вона злегка злякалась такого experience :mocking:, хоча сама казала що їй все в Україні цікаво :).
    Але погодилась прийти на чай, так що скоро буду мати багато практики :).

• Смішно Смішно x 2
  4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну так я якраз сьогодні і заморочився пошуком відео з читанням, а тут дядько обіцяє ще і писання і вимовляння і краще сприймання на слух окремих звуків,(виявляється їх більше 40). То мабуть варто пройти.

5. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Я того бородатого два ролики прослухав, а далі не можу знайти. Не бачить мій ютьюб третього уроку. Хоча із задоволенням подивився б.
    Вам для тренування вимови потрібно дивитися нескладні уроки, того ж Гектора ( Вище я давав посилання на серіал з чотирьома молодими людьми). Там говорять чітко, ротом прямо на відеокамеру. А знизу - субтири. Повторювати за ними.
    Обов"язково, думаю, Вам потрібно вивчити позначення англійської транскрипції.
    Ось тут, наприклад. Lingvo.UA | англо-русский перевод «tardiness»
    Це я не знав, що означає слово tardiness, і заглянув туди.
    Причому, Ви повинні вільно орієнтуватися в транскрипції. В цих загугулінах: [[​IMG]]
    Крім того, там для багатьох слів є вимова:
    Lingvo.UA | англо-русский перевод «security»
    security

[[​IMG]] брит. / амер.

Думаю, Вам буде корисно.

6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Блін, та в нього на каналі :)))

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Я починаю позіхати тільки від того що бачу "ці загугуліни", нафіга транскрипція коли є голос в перекладачі?

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Та з вимовою вроді великих проблем не маю, з говорінням в мене проблема в тому що прото не можу підібрати слова...мабуть просто потрібна практика (бажано постійна) в неформальній обстановці...
    Чув від багатьох людей по такий левел в вивченні мови "як дуже мудрий собака" "все розумію, але нічого сказати не можу". Колись мав таке з польською як був на заробітках, не міг сказати ні слова, доки пан з нагоди завершення збору урожаю не виставив могорич, я влупив пару кЄлішків і заговорив :))). Навіть видав щось типу "a zasadą kto kiedy panu kopa w dupę" коли пан почав котити бочку на нашу рідну неньку Україну...:)))

• Смішно Смішно x 1
  9. medwedo berlogsoni

До того йде. Тримайтеся.
    Пам"ятаю, як уже після певного об"єму знань англійської, отриманого самостійно, пішов на вечірні курси, два рази на тиждень. Спочатку було чотири групи, чоловік по 20 в кожній, деякі слухачи були з шкільними чи інститутськими знаннями, а за чотири роки залишилось, дай Бог, душ 15 всього.
    Розбіжиться скоро більше половини бажаючих. Особливо коли почнуться футболи, городи.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Запрошувати в сауну було не варто. Американці тримають професійну відстань в таких випадках. Сауна = для дуже близьких стосунків. А на ДН дружини - нема проблем. :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Hyligan

Hyligan Іронічний

З цим є проблем, так як я професіонал, та ще і в скрутному фінансовому стані....Може запрошу її на город, раз вона хоче different experience :)))

• Смішно Смішно x 1
  12. Hyligan

Hyligan Іронічний

Приблизно це мені і відповіли :derisive:

13. medwedo berlogsoni

Я б все-таки, повторюсь, радив вивчити тих більше 40 закарлюк фонетики. Тоді, глянувши на слово в словнику, Ви досить точно знатимете його вимовляння. Будете казати, наприклад, сьоджері, і думаю, Вас зрозуміють. А якщо ще й рубом долоні проведете...

14. Hyligan

Hyligan Іронічний

Думаю з часом стане краще, тому що бегінери злегка підтягнуться, та і мій інгліш стане кращим, і може нарешті перестануть перекладати все, тим більше буквально слово в слово...

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Можливо я колись до цього дійду...Якщо чесно, то моя мета була просто розуміти англійську на слух, щоб черпати інфу з нету, в принципі вона досягнута, далі йде читання, і так як Бог послав нам Джені то говоріння. Писання наразі практично мене не хвилює, для пошуку в Гуглі мені і голосового вводу хватає...

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. medwedo berlogsoni

Ну, да, як не стане світла, то і не знатимете, як слово вимовляється.
    " Я свою невесту могу узнать, но только в пальто" (Л.Куравлев - Не может быть!)

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Доречі, я витягнув з загашніка курси по методу Пімсслера, для початківців я б цього не рекомендував, бо вони не вчать розуміти англійську, вони прото дають купу завчених фраз, але можливо що коли ти вже розумієш вшистко, то це може бути корисним....

View: http://youtu.be/QU05tNiMdS4?list=PLyeZwLfwjrfSR_Qfkj6CnxYD-j7IsoXT8

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Дайте спокій, є смартфон і мобільний інтернет, я навіть на городі часом собі перекладаю, як вітру нема :)))

20. medwedo berlogsoni

Дякую. А я звик, що наступні чи попередні серії показує тьюб праворуч у стовпчик.

а де твій аватар? :)