Мій досвід у самостійному вивченні англійської мови.

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Top Dog, 19 жов 2014.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

О пардон :). знову не додивився шо то не до мене :haha:

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Коли дагребете то воно вже вам потрібно не буде...Я до того що можна буде слухати цікавіші речі.

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Це мабуть не боляче, просто в найкращому випадку мозок буде працювати як гугл перекладащ, тобто на виході набір слів які не мають сенсу :facepalm:

4. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

А я на нього не дивлюся, я його слухаю. Сайт на вигляд дійсно сумноватий.
    Я стаю на черговий подкаст, відкриваю його, нажимаю на даунлоад, записую в каталог з подкастами цього сайту, потім копіюю весь текст, аж до слів Script by Dr. Lucy Tse, відкриваю порожній текстовий файл (користуюсь ОпенОфіс), вставляю туди скопійоване і зберігаю текст в виділеному для цих цілей каталозі з ім"ям, яке копіюю на початку тексту.
    Наприклад, ім"я текстовогого файла ESL Podcast 208 – Corporate Image.odt

В текст заглядаю лише в тому випадку, коли щось незрозуміло на слух.
    Подкаст по кілька разів прослуховую або з комп"ютера, або з плейера, коли не дома.
    Одні теми більш цікаві, інші - менш цікаві. Але слухати цікаво, і цікаво слухати, коли значення англійських слів чи виразів пояснюється іншими словами. Крім того, пояснюється, коли той чи інший вираз можна використовувати: товаришу можна сказати, а начальнику - ні. :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Просто не міг себе заставити колись заглядати в текс...Тому деякі часто повторювані слова не міг зрозуміти навіть по кілька тижнів, але в кінці таки доходить, і то вже доходить назавжди, ти думаєш, шукаєш асоціації, пробуєш догнати шо це означає....це дуже глибоко прописується в голові.

6. medwedo berlogsoni

Я також практично ніколи не заглядаю. Слухаю через навушники, щоб домочадців не дратувати, а заглядати в текст - то вже зайві маніпуляції.
    І що цікаво: береш нову тему, на слух спочатку розумієш відсотків 20, не більше, але коли разів десять прослухаєш, і текст, і пояснення, і текст в темпі, то починаєш на слух відсотків 70-80 уловлювати навіть у "прискореному" (для нас і звичному - для англійців) темпі.

Поки що eslpodcast - це саме для мого рівня вивчення англійської на слух.

А слова, що зустрічаються в темах, на 99 відсотків мені вже давно знайомі.
    Подібні тексти я б читав, не заглядаючи до словника.

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Троха зле шо ви брітіш студіюєте, в тому сенсі шо матеріалу на американі просто в тисячі раз більше, на будь яку тему, крім хіба що класичної англійської літератури

8. medwedo berlogsoni

Якщо звертаєтесь до мене, то esl - каліфорнія.
    Взагалі, мені все одно, яка англійська. Добиває, що на слух не сприймаю.

9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Треба.

• Зе бест! Зе бест! x 2
  10. Hyligan

Hyligan Іронічний

То легко виправити...направду. В того чувака є такі уроки, (точніше частина уроку) називається "міністорі"...
    Коротше спочатку він шпарить кусок автентичного англійського тексту, кусок статті, чи главу з книжки, потім є "вокебюлері" тобто пояснення складних слів, потім міністорі, дуже простенька дитяча історія, але з тими словами, і нарешті деже простенькі питання по міністорі (хлопчик чи дівчинка, як його звали, що він робив, що він відчував ітп) з нуля до 100% розуміння уроків в мене пішло пів року, так як ви далеко не на нулі то піде значно менше...
    Ну і контент в основному цікавий (психологія, бізнес, як він жив в своїй машині рік, особливості побачень на Америці, про здорове харчування) коротше досить цікаво...

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ого. Це вже ціла методика успіху.

На англійському форумі вийде.

• Смішно Смішно x 1
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене через три хвилини мозок переключається на шось своє, а то шо там слухаєш - як фоновий шум без змісту.

14. medwedo berlogsoni

В мене трохи проблеми зі слухом.

Тому досягненням вважатиму повне розуміння студійного дикторського тексту на слух.

15. medwedo berlogsoni

Треба слухати чи дивитись щось дійсно цікаве. Я, наприклад, вже переглянув 16 епізодів ось цих уроків.

View: https://www.youtube.com/watch?v=Yss8K_3EZyI

Деякі епізоди - відверто примітивні, але дивитись цікаво.
    Правда, доводиться збирати їх по всьому ютьюбі, різної якості, з субтитрами та без.

• Подобається Подобається x 1
  16. Hyligan

Hyligan Іронічний

Нині було нас троє, я і двоє людей з рівнем нижче нуля :sad:. Трохи не файно, значно крутіше було б бути в групі де люди володіють мовою краще ніж я а не значно гірше...Все ж трошки поговорити вдалось...

Доречі, в Нью Йорку поліцаї теж беруть хабарі, нажаль слово я забув...
    Дівчина сама з НЙ :))), попала в нашу найбільшу глуш в Україні :facepalm:, каже культурний шок був тотальний :))). Думаю він і досі не пройшов.

• Смішно Смішно x 1
  17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Візьміть її номер для мене. :)))

18. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це не до порівняння із Україною. Повірте. В НЙ корупція завжди була. Але вона софістикована і на великі суми. Не варто забувати де 5 великих сімей мафії знаходяться. :cools:

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Може якось з часом...
    Стосовно хабарів то це про звичайних дорожніх поліцаїв...

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Нема. Є ком"юніті центри. Для різних зборів, містечкових розваг. Бібліотеки часто проводять різні заходи. Танці проходять в кантрі клабах, або в барах. А для кіно є кінотеатри, якщо є достатньо публіки. А так, то їдуть в більші міста поблизу, чи дивляться вдома. :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)